Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Vaesurid
 
Rott 14. märts 2015, kl 12.40
Kõik aina poodlevad, kus on vaesed inimesed, kes elavad vaesuspiiril või allpool seda? Linnapildis on neid vähe näha. Kas nad on koondunud maakohtadesse ja väikelinnadesse?
 
agnes 14. märts 2015, kl 13.21
Jah, maakohtadesse, sest seal ei ole tööd, ei ole raha ja ei ole suuri poode. Muidugi ma ei saa ka aru, kus need tuhanded näljas lapsed eestis on.
 
hiir 14. märts 2015, kl 13.21
Pood ei ole elu keskpunkt, jalutavad mujal või on kodus, poes käiakse asja pärast. Ei ole ka maakohtadesse koondunud, elatakse seal, kus parasjagu elatakse, sest kolida on võimatu, kui ei ole ressursse.
 
ddd 14. märts 2015, kl 14.08
no ka vaesed peavad sööma ju!!!
 
vaesus igal sammul 14. märts 2015, kl 14.41
Väikelinnades ja maakohtades asuvad postkontorid ei jõua ära imestada, kuidas üldtuntud "vaesurid" aina pakke saavad - kõikvõimalikest kataloogidest tellitud, Hiinast veel pealekauba....
Lisaks liiguvad need "vaesurid" ringi, õllepurk käes, sigaret suunurgas ja nutitelefon kõrva ääres. Seda halvemal juhul -paremal juhulnad ikka sõidavad ringi. Raha ja tööd neil polevat - küllap see kõik siis tasuta. Egas vähese toetuse eest ometi õlut ja sigarette osteta! Seda enam, kui nende tuhanded lapsed väidetavalt nälgivad!
 
oijh 14. märts 2015, kl 14.54
Harjumaa ja Tallinn on koige joukamad, siin aina tarbitakse ja ollakse uhked.
 
Siil . 14. märts 2015, kl 14.56
Ma olin täna autoteeninduses - kõik olid autodega, kus on jalgratturid?
Ma käisin täna teatris - kõik inimesed olid piletitega, kus on need, kes ütlevad, et kultuur on kallis?
Ma käisin eile loengus - kõik olid noored ja terved inimesed, kus on kõik need pensionärdi ja puuetega inimesed, kelle jaoks ma sotsmaksu maksan?
Ma olin täna õues silmad kinni - kus on see päike, millest kõik räägivad?
 
Mõmmi 14. märts 2015, kl 15.29
Noh, olgem ausad, paljud vaesed ei ole vaesed vaid lihtsalt elavad üle oma võimete.
 
olen aus 14. märts 2015, kl 15.37
Väga palju neid vaeseid tuleb lihtsast statistilisest etalonist, mis seab mingi piiri ja ei arvesta reaalset elu.
 
Mõmmi 14. märts 2015, kl 16.46
Suur hulk n.ö. vaeseid varjab ka oma tulusid...
Mõhk Metsavana 14. märts 2015, kl 17.33
2013. aastal elas suhtelises vaesuses inimene, kelle kuu ekvivalentnetosissetulek oli väiksem kui 358 eurot ja absoluutses vaesuses inimene, kelle kuu ekvivalentnetosissetulek oli väiksem kui 205 eurot.

https://statistikaamet.wordpress.com/2015...

https://statistikaamet.wordpress.com/2014...
 
gg 14. märts 2015, kl 18.27
Päris vaesed ei lärma , elatakse ei millestki .
 
:) 14. märts 2015, kl 18.48
Linnapildis on neid vähe näha.
---------------
Kust tead, et vähe linnas näha? Ega nad ei käigi kaltsudes ega kerja...
 
kuulge vaestejälitajad 14. märts 2015, kl 20.27
lõpuks läheb ka see toimetulekutoetuse saaja poodi samasuguse rahaga, sa ei peagi teda poes teistest ostjatest eristama. Maal kasvatavad paljud vähemalt mingi osa toidust ise, ülejäänud raha eest võib ka postiga Hiinast asju osta, sest see tuleb odavam, kui suuremasse linna mööda poode kammima minna, pealegi see ei ole keelatud. Seda ei näe keegi, mis sul kõhus on, söö paljaid makarone 36 senti päev, puulehti või mida iganes Kui alkoholi, suitsude jm üleliigse peale ei kuluta siis jääb veel rohkem üle. Mis see üldse teie tagumikku torgib, kuidas keegi naha toore hoiab? Kas ei ole keda mõnitada?
 
eelmisele 14. märts 2015, kl 20.40
kle ikka torgib ja kuidas veel kui need "vaesurid" õllepudel käes ja suits suunurgas minu raha käivad sotsiaalosakonnas lunimas. või pole sa suutnud sedagi mõista, kust raha sotsiaalabiks tuleb? ikka neilt, kes tööd teevad ja makse maksavad. ja need tuhanded nälgivad lapsed on ilmselt siiski kahjuks olemas. nende emadel (koos ei tea mitmenda elukaaslasega) ei leidu raha lapse söögi jaoks, küll aga alati enda ja oma kepijuku suitsu-viina-kanepi jaoks. selliseid tulebki mõnitada. oma suhtumiselt on nad veel enamasti ülbed ja üleolevad, lollid kui lauajalad on nad niikuinii. ehe näide on eelmine kirjutaja nimega kuulge vaestejälitajad.
 
elukogenud 14. märts 2015, kl 21.22
keegi pole ju ise süüdi, et talle juba sündides tarkust kaasa antud pole ja sellepärast elabki nagu oskab. nii on see alati olnud ja arvatavasti jääb ka. alati on sinust lollimaid ja sinust targemaid, ei ole nagu robotid kõik ühesugused ja see selle elu maal just huvitavaks teeb.
ja miks siis see sündinud rumal ei peaks tahtma samasuguseiid ilusaid vidinaid kui teised. muidugi oleks tore, kui see opakas inimene sünnib hirmsa tahtega tööd vihtuda, kohe mitte midagi muud ei tahaks, kui ainult teha tööd. aga tutkit brat, vat ei ole see elukene niimoodi seatud, liiga lihtne oleks vist selliselt või on see Looja vingerpuss, kes seda teab.
 
to eelmisele 14. märts 2015, kl 22.37
Sul ikka ei anna need kujuteldavad vaesurite õllepurgid rahu? Kõik ei ole neist vaestest kaugeltki alkoholi tarbijad, st istu lahkesti sisse endale need õllepurgid, saad niigi palju naugingut! Töö ei ole Eestis veel tingimata väljapääs vaesusest või sotsiaaltoetuste taotlemas käimisest. Enne lõhud tööd teha ja vajaduse taotled sotsabi, kuni tervist jagub ja kui enam ei jagu siis taotled jälle toetusi, süsteem on nii üles ehitatud, et järjest rokem inimesi langeb vaesusse, ja rikkad muutuvad rikkamaks, pensioni mini põlvkond ei näe. Nüüd veel euro väärtuse oluline langus, mis tähendab jälle suuremat vaesumist, kas selles on ka vaesed süüdi, et EL selliseid otsuseid teeb? Muide, need sotsabi saajad maksvad ka kõik oma ettenähtud maksud, st ei pea sa neid midagi tingimata üleval, toimetulekutoetuseks võetakse raha ka käibemaksust, mida nad maksavad kõigilt kaupadelt ja teenustelt, töötasult maksavad madalapalgalised tulumaksu ja kõiki tööjõu makse. Absurdne on hoopis see, et neilt üldse makse nõutakse ja siis näpuga tagasi antakse, aga nii on ametnikele töö kindlustatud.
 
villi 14. märts 2015, kl 23.01
Kümme protsenti rahvast on üldse töötud... ja kui palju on neid, kes hädavaevalt jõuavad üüri ära maksta, hädavaevalt jääb midagi söögiks üle, ravimitest ei maksa unistadagi... jne.
"Kõik aina poodlevad" - no tule taevas appi! Siili repliik väga vaimukas, ten points!
 
jah 14. märts 2015, kl 23.46
aga miks nad töötud on? Tööd on rohkem, kui teha jõuaks, aga tegijaid pole.
 
10% 15. märts 2015, kl 07.33
Kümme protsenti oleks üle 100 000 inimese. Poe taga elu lahates tundub see ilmselt loogiline number, aga reaalselt on see number ilmselt 2-3 korda väiksem,
 
ei nii ei naa 15. märts 2015, kl 08.01
Kes kirjutas et linnapildis neid näha pole. Kas linnapildis kodutud ja kerjused silma pole jäänud. Maakohtades neid ei ole, Tallinnas on võimalik kodutuna ja töötuna ära elada. Nii et pole õige ka see et vaesem rahvas elab maal ja väikelinnades.
Enamasti on rahahädas need kes ei oska majandada.
 
Rott 15. märts 2015, kl 08.25
Muidugi on linnapildis Naha kodutuid ja vaeseid jotasid. Pidasin silmas noori kuni 30 a.
 
Rott 15. märts 2015, kl 08.26
Eks sa majanda kui toiduks ja esmatarveteks jaab nt 150 eurot
 
vaesur 15. märts 2015, kl 08.43
Eile sai just pealinnas käidud ja kõvasti shopatud. Kõigepealt turule, seal turuvarblaste söögikohas kõht täis, kaltsukale ring peale tehtud siirdusin vaatama, mis taaskasutuskeskuses head-paremat, edasi mööda erinevaid humanaid (oli 50% soodus) teise turuni, kus ostsin sokke, pesu, toiduaineid(näit salaami ja singi viilud ja otsad , mittestandardsed) , läbi käies turu kaltsukad, edasi üks komisjonka, vahepeal sai puhatud viru keskuse pinkidel ja vaadatud sealset kaubavalikut (nagu muuseumis eksponaate) oligi aeg tagasi koju sõita ühistranspordiga.
 
Rott 15. märts 2015, kl 09.13
Väga noor sa olla ei saa, vaesur, sest noored ei tea sõna turuvarblane. See pärineb nõukaajast.
 
Rott 15. märts 2015, kl 09.14
Turuvarblasi oli veel 90ndate alguses, kui mindi ennast hommikul vara turule kellegi juurde tööle pakkuma. Rohima jne.
 
vaesur 15. märts 2015, kl 09.27
40+ ja ei ole depressiivses eesti väikelinnas neid kõrgepalgalisi töökohti, tuleb hoida seda mis on. Vanus ka juba selline ja haridus nõukaaegne kesk. Kes oleks arvanud, et kapitalismi tingimustes tavainimene ei pruugigi paremini elada, soomes ju elas tööline paremini, kui meil. Ise ei ole oma iseloomult trügija ja ambitsioonikas inimene, pigem tagasihoidlik ja leplik.
Samas ei kurda kuna nõukaajast ja iseseisvuse algusajast kogemus ja oskused väga väikese rahaga toime tulla. Hea on elada iseseisvas Eeestis, olgem rõõmsad selle üle.
 
Rott 88-93 aastad 15. märts 2015, kl 09.32
Parimad aastad olid 1988-1993, siis oli nagu paradiis. Ei räägi majanduslikust olukorrast, vaid isiklikult mulle olid need elu parimad aastad.
 
Rotile 15. märts 2015, kl 09.55
Ärastasid sel ajal mingi väikse kolhoosi ja ostsid Datsuni?
 
kuulge vaestejälitajad 15. märts 2015, kl 13.26
10% vaeseid rahvastikust oleks väga hea tulemus, aga erinevate arvestuste järgi tuli neid kuni 40% hiljuti avaldati sellist statistikat.
Üksikud töökohad võivad kusagil ripakil olla, aga see ei tähenda, et inimesed neile kvalifitseeruks, palga suurus on jälle järjekordne probleem. Mina tean hoopis, et tuttvate hulgas on koondamisi päris palju.

Rott on siis nn võitjate põlvkonna esindaja, kes siin vaestele laialt molli annab. Kaotajate põlvkonnal ei olnud enam midagi niisama saada või soodsalt erastada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!