Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Hooletud korteriomanikud
 
krt 11. jaanuar 2016, kl 11.06
Elan väikses Eesti linnas, väikseses korterimajas. Minu all korter on tühi viimased 3 aastat ning seal ei köeta. Ja jummala iga aasta külmuvad torud just seal korteris ning seoses sellega jään ka mina veest ilma. Siis on mitu päeva tegemist, korteriomanik tuleb oma tühja korterisse ja sulatab need ülesse. Ja nii ma olen veeta päris mitu päeva.
See aasta ma ennetavalt võtsin temaga ühendust juba detsembri lõpus. Palusin, et leiaks aega ja mõned korrad kütaks oma korteri soojaks. Et ei tekiks olukorda, et vesi jälle külmub. Lubas tegeleda. Aga ülla-ülla, ärkan mina hommikul ülesse. Soovin kohvi teha ja vett ei ole.
Tegelikult ropendama ajab. Mul on kaks väikest last, mõlemad aias, hommikused teed, hammastepesud jäid meil see hommik jälle ära. Hea, et ma sain tilga vett kannust, lastel oli joogijanu.
Iga f*king aasta! Lubas ju tegeleda, ma see aasta ei muretsenud. Olen jah loll, et ei valanud endale ämbritäie tagavaraks aga no meelest läks.

Kui sa ei hooli oma kinnisvarast, müü see maha. Idiootsus ju!!
 
soovitaja 11. jaanuar 2016, kl 11.32
Las see lohakas omanik paigaldab õhksoojuspump ja häälestab see miinimum sooja peale ~ +16. Kulu väike aga mure saab murtud.
 
ka maal elamine 11. jaanuar 2016, kl 11.58
mul emal sama lugu ja juba 10 a nii, et allkorrus tühi, ei köeta. Pidevalt peab mõtlema kas külmub ära või ei külmu ära ... kord juba oleme oma kulu ja kirjadega vee- ja kanalisatsiooni torustiku ära vahetanud. Ahju kütame 2 korda ööpäevas, pliidi all on vaat et igavene tuli ja elamisse ikka üle 14-15 kraadi sooja sisse ei saa, põrandal on isegi olnud -1 kraad. ok, igavese tule juures köögis on enam-vähem olemine. Külmade ilmadega veekraan niriseb kogu aeg.
 
loogish 11. jaanuar 2016, kl 12.14
Mida rohkem maakaid Tallinnasse putkab, seda sitemaks läheb elu maal.
 
tahaks ka teada 11. jaanuar 2016, kl 12.38
Meil sama jama, olen juba nii palju kordi valda teatanud aga need ei tee väljagi. Kodust ära minna kuhugi ei saa, muidu küta jälle nädal aega, enne kui elamise soojaks saab. Kas keegi on kuulnud, kas mingit seadust ei ole vastu võetud, et peab kütma või võib vald neid korteriomanikke trahvida?
 
naaber 11. jaanuar 2016, kl 12.49
OK, kui korter elaniketa, siis on kütmata jätmine veel kuidagi mõistetav ja süüdlane mingil määral ka vastutav, aga kui sinu 3-toalise korteri alumiseks naabriks osutub ihnurist vanaeit, kes elab talvel nagu mäger ainult ühes kõige väiksemas toas (majas on elektriküte)ja eit kütabki ainult seda ühte tuba, isegi süüa ei raatsi ta elektripliidiga teha, nii on minu põrandad jääkülmad ja mina kütku või hulluks, aga sooja tuppa ei saa. Ja midagi teha polegi- tema hoiab kokku ja keegi ei saavat teda sundima rohkem kulutama. Õnneks küll torud tema koonerdamise pärast veel jäätunud pole.
Tegelikult on see väljapääsmatu olukord- endistes kolhoosikeskutes on kaugkütte hinnad mitu korda kõrgemad kui suurtes linnades, nii inimesed läksidki üldküttest välja, et saaks sooja toa vähema kuluga, aga tegelikult hakati igat senti saagima- kokkuhoiust sai koonerdamine ebamõistlikkuse piiril.
Huvitav, kas kellelgi oleks sellises olukorras mõistlikku lahendust?
 
viimasele 11. jaanuar 2016, kl 13.35
Paljud elavad esimesel korrusel ja saavad ka elatud ilma, et alt tuleks soojust. Praegu jääb mulje, et tahad ise naabri arvelt enda küttekulusid madalamaks saada.
 
no 11. jaanuar 2016, kl 14.32
üldiselt saab ikka küll sundida selliseid omanikke. Lugege Korteriomandiseadust.
https://www.riigiteataja.ee/akt/121052014019
§ 11. Korteriomaniku kohustused

samuti soovitan uurida seda lehte
http://www.ekyl.ee/index.php?id=10194

See on küll korteriühistute liidu leht, aga siin on ka palju üldist infot.
 
krt 11. jaanuar 2016, kl 16.41
Peab hakkama kaebama jah kuskile, sest see ei ole normaalne.

Ei tea, mis valemiga mu pere lähiajal pesema saab, harjunud ju seda tegema igapäevaselt. Eelnevatel aastatel mul elas õde samas linnas, kuid nüüd temagi kolinud.

Hetkel väidetavalt töö käib, ma ise kontoris, ei saa ju kontrollida. Eks näis.

Oeh, peale tööd peab minema ostma paar 5 l kanistrit vett, kuivshampooni ja niiskeid beebi salvrätte. On kellegil veel ideid?
 
artist 11. jaanuar 2016, kl 17.05
Eraomand ja teen, mis tahan, kui ühistut pole. Sõbranna ostis 5 aastat tagasi ja sama aja on otsinud abi. Tulemusteta. Iga aasta tahab ära kolida, aga keegi ei osta tema oma ega naabri tühja korterit. Ei tuleks ka tema teisest paigast sinna kütma ega muru niitma.
 
välipreester 11. jaanuar 2016, kl 23.33
Mis sa jorised, jäta vesi nirisema ja midagi ei külmu ära. Veemõõtjale löö kang vahele. Poogen.
Inimese tervis on tähtsam kui mingi kaevumeistri kasum.
 
HELP!! 12. jaanuar 2016, kl 07.56
Olen teemaalgataja.

Alumise korteri omanik ütles, et ta ei saa tulla asja lahendama ning tal pole ka kedagi teist saata. Eile terve päeva munes. Mida fakki?? Mis ma teen nüüd, ootan kevadeni? See ei ole ju normaane. Mis ma tegema peaks ja mida ma teha saaks?
Nüüd ei võta ta ka kõnesid vastu..
 
:) 12. jaanuar 2016, kl 11.10
Kas tal korteri võtmeid naabrite käes ei ole? Saaksite ehk ise torusid sulatama minna. Kui probleem kestab juba aastaid ja on teada, et inimene kütmas ei käi, kas te ei saa siis kokkuleppele, et kütad või ise kord-paar nädalas suurte külmade ajal? Väikese tasu eest? Nagu näha, sina kannatad ju rohkem.
 
eh 12. jaanuar 2016, kl 17.08
Eraomand küll aga kuulub maja hulka, mistõttu jah, korteriomanik on tegelikult kohustatud tagama, et tema korteri tõttu ei tekiks antud probleeme. Kui elab mujal, siis kurb, aga peab kas ise kütma tulema või laskma kellelgi teisel.
Nii ikka ei saa, et teen mida tahan. Tulge maa peale tagasi, te ei ela siin ilmas üksinda, et peas käib ainult "MINAMINAMINA".
 
hj 12. jaanuar 2016, kl 18.49
Need vanad majad, sellised nõukaaegesd ahiküttega kortermajad, tuleks ära lammutada ja riigi kulul uued mugavustega ehitada. Siis jääks maale inimesi ka veel.
 
jõmm 13. jaanuar 2016, kl 22.31
Kas need kaks last sul juba selles eas pole, et saaksid naabrile tuutusse anda?
alissandra 14. jaanuar 2016, kl 05.56
hj, mina küll oma ahiküttega korterit pole nõus nn kõigi mugavustega maja vastu vahetama, kus nt elad nurga peal ja praegu külmetad end ikka lolliks, sest keskel on inimestel palav, aga äärmised külmetavad. Võin oma elamise ise nii mugavustega ehitada kui soovin, kui ma seda soovin.
 
korter 14. jaanuar 2016, kl 09.29
Elan mug. korteris ja kõik on väga ok.
 
krt 14. jaanuar 2016, kl 23.30
Sinu mugavustega peldik pole praegust teemaks!
 
teemaalgataja 15. jaanuar 2016, kl 15.23
Viimane kommentaar ei ole minu poolt kirjutatud.

Eile lõpuks sai inimene kohale tuldud ja kütma hakanud ning puhurid sisse lükanud. Nüüd helistas, et vesi pidi olema. Krt, nii kaua aega läks. Kohutav lihtsalt.

Pakkusin talle, et väikse tasu eest võin korteril silma peal hoida, kuid talle see ei sobinud. Oh, loodan, et see aasta rohkem probleeme ei tule.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!