Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
haisvad jalatsid:(
 
Mikk 21. aprill 2010, kl 11.48
Hei, selline mure, et mida oleks kõige normaalsem ette võtta, kui tossud on seest haisema hakanud? Kas pesta pesumasinas tavalise pulbriga või osta kuskilt kingapoest mingi deodorant jalatsite jaoks? Et see jõle hais ikka ära kaoks. Mida te olete teinud tavaliselt? Ei usu, et kohe jalanõud ära visanud
 
niijanaa 21. aprill 2010, kl 11.56
Pesta muidugi tuleb, aga niipea kui jalatsid seest niiskuvad, lööb selle haisu tagasi. Lasen jalatsitesse regulaarselt Salamandri jalatsideodoranti (kingapoodides müügil). Jalatsite äravõetavaid sisetaldu pesen tihti. Jalgadele on ka higistamise vähendamiseks igasuguseid kreeme ja desodorante. Ja ma väga loodan, et ükski irvhammas siin ei hakka kommenteerima, et "parem peske oma jaldu ja vahetage sokke", sest see on niigi elementaarne, aga paljudel on higistamine probleemiks.
 
... 21. aprill 2010, kl 13.10
Äravõetavad sisetaldu jah pesta + kuna on tegemist tossudega, siis spordijalatsitele mõeldud pesuvahendi saad mõnest spordipoest.
 
võte 21. aprill 2010, kl 13.15
mõlemasse tossu äädikaga niisutatud vatitups ja tossud ööks kindlalt suletud kilekotti. hais kadund nagu niuhti.
 
kiisu 21. aprill 2010, kl 13.26
las teen väikse soru su tossudesse ja saad juust haisust lahti :)
 
heino 21. aprill 2010, kl 13.30
pese jalgu vahelduseks. ja kasuta puuvillaseid sokke, ohmu.
 
Annika 21. aprill 2010, kl 13.47
No aga milleks reostada ümbritsevat keskkonda ja rikkuda oma jalgu tehismaterjalidest valmistatud abinõudega? Lase valmistada endale mõned kodumaisest materjalist valmistatud jalanõud, näiteks musta - valge lehmanahast kingad, lambanahast sussid või miks ka mitte- viisud. Kogu selle vana, tervisliku ja hea, me oleme unustanud, nüüd kanname tehisasju jalas ja kurdame haisu üle. Väike hais muide isegi kaunistab inimest ja on isikupärane, see oli ka meie esivanematel nii.
Võib olla rahvameditsiinist oleks abi, kui paneksid nendesse jalavarjudesse pihlaka toormoosi ( ilma suhkruta ) ja käiksid nende jalavarjudega siis päeva, kuid pigem vaata siiski loodusmaterjalide poole. Muide pidevast jala niiskumisest võivad tekkida probleemid kõrvakuulmisega, just kõrgematel sagedustel.
 
kle, Annika 21. aprill 2010, kl 13.56
Kas su pere või tuttavad naeravad su teksti üle? Või ise saad nalja nabani, oma üllitiste üle?
 
õie 21. aprill 2010, kl 14.00
Ma arvan, et mistahes jalatsid lähevad haisema, kui neid pidevalt jalas hoida. Praegu ju paljud noored panevad hommikul tossud jalga ja nendega on nad õhtuni. Vahetusjalatsitest ei teata midagi.
Aitab see, kui ei lasta jalanõusid kogu päeva jooksul higisena olla - tuleb nad vahepeal jalast võtta, et sisepinnad õhku saaksid.
 
to heino 21. aprill 2010, kl 14.00
Kui inimene on aktiivne ja teeb trenni ja käib palju jala, võib selline mure olla tavaline, ohmu
 
to heino 21. aprill 2010, kl 14.01
Kui inimene on aktiivne ja teeb trenni ja käib palju jala, võib selline mure olla tavaline, ohmu. AGa sa vist paks kontorirott
 
mölakas 21. aprill 2010, kl 14.33
korduvalt masinas tavlise polbriga pesnud ja kõik korras
 
rr 23. aprill 2010, kl 07.15
Võibolla on su tossud juba juustud, liiga vanad. Osta uued!
 
plääd 23. aprill 2010, kl 09.45
minu kogemus - kui tossud on korra nn haisema läinud, ei aita enam miski. Pesed masinas ära, paned jalga, ikka juustukas tagasi. Mul mees viskas nad lihtsalt minema, sest midagi enam ei aitand. Lihtslat ei tohi lasta haisema minna.
 
kk 23. aprill 2010, kl 10.30
Mina pesen rahumeeli masinas, teistmoodi ei saagi. Poeg teeb trenni põhiliselt maastikul (orienteeruja) ja palju. Kasutan pesuks "Tööriiete pesemise vahendit", kodumaine toode. Võtab puhtaks ja ei mingit haisu. Intensiivse treeningu tagajärjel muidugi on tossude eluiga lühike, niiet liiga äratrööbatuks nad ei jõuagi minna.
 
Janneke 20. august 2017, kl 19.41
kui kasutada ever bamboo jalatsi deodorizerit siis ei hakkagi jalatsid haisema!

vaata www.lifeshine.ee
Karl Kindermacher 21. august 2017, kl 12.27
Haisu ei tekita mitte higi, vaid bakterid, kes higi sees omale eluks sobiliku keskkonna leiavad. Järelikult tuleks pisilased ära killida. Kasuta midagi desinfitseerivat - piiritust näiteks - jalatsite puhastamiseks. Deodorandi võid pärast veel otsa lasta, sest see peidab haisu, kuid ei kõrvalda põhjust.
 
Juba kaupluses tuleks jalatseid kontrollida 21. august 2017, kl 14.55
ja mitte osta selliseid, mis haisevad.
 
Armas jumal, 21. august 2017, kl 18.29
kui palju d-biilseid räpakäiasid, kes lausa kardavad vett ja seepi meil on!?!
Ja veel jõledam,et sihukesed veel endale selga lastakse ronida?!?
 
Külmik 23. august 2017, kl 16.27
Minu poeg tegi nii, et pani jalatsid ööseks sügavkülma. Muidugi kilekoti sisse. Ja mina ei tea täpselt, kas võttis haisu ära, aga tema ütles, et võttis küll.
Kahjuks see pole enda teha, kui jalad higistavad mõnel rohkem ja intensiivsema lõhnaga ja mõnedel vastupidi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!