Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kas nii võib Marina?
 
Polit 10. september 2016, kl 10.07
Marina Kaljurand lahkus omavoliliselt päevapealt välisministri ametist, visates portfelli nurka kuigi etteteatamise aeg on 1 kuu. Ojuland lasti ametist lahti portfelli lohakile jätmise eest. Kelle kätte ja missuguse riigi huvides hakatakse seda kasutama ja kes selle eest vastutab? Kas selline vastutustundetu isik sobib Eesti presidendiks? Selline isik viskab ka presidendi ameti päevapealt nurka ja lahkub riigist. Isegi koristaja peab oma ämbrid lapid üle andma ja töölt lahkumisest ette teatama. Avaldage arvamust, kas selline vastutustundetu isik sobib Eesti presidendiks?
 
tegiila 10. september 2016, kl 12.54
Jäle, jälk ja lihtsalt vastik kuidas seda libekeelt pushitakse rahva lemmikuks ja preskuks. Kahjuks on tal õrnema soo hulgas palju toetajaid aga selleks, et tänases vasakpoolses liberastide ja tolerastide poolt segikeeratavas ilmas korda luua on vaja õiglaselt karmi ja tugevat kätt. Loodan, et refipättide kandidaadid ebaõnnestuvad ja võidab parim ehk Helme. Kui on vaja naispresidenti siis ennem toetan Mailis Repsi kui Moskvas saatkonna argpükslikult hüljanud Rajevskaja.
 
maniila 10. september 2016, kl 13.41
Tegelikult pole meil mingit presidenti üldse vaja. Teda oli jah vaja 90-ndatel, ja Meri sobis väga hästi. Nüüdseks on see ametikoht ennast ammendanud. Meil oli kaks hooaega üks mäletsev ameeriklane, aitab küll. Aga paraku on nii, et lõppvooru saavad niikuinii Kaljurand ja Kallas, sellepärast eelistan Kaljuranda. Kallast ei seedi silmaotsaski.
 
dermatoloog 10. september 2016, kl 14.33
ameti pani maha, sest muud pägalikud hakkasid hirmsasti kisama, et kuidas siis ametikohustusi täita jõuab, kui presuks kandideerib. väga konkreetne inimene - pani ameti maha ja kandideerib rõõmsalt presidendiks.
tegelikult oleks Eestil üht naispresidenti vaja küll ja Kaljurand on tipp-topp kandidaat.
 
vat 12. september 2016, kl 16.41
kus rahvuse kaitsjad. Marina Kaljurand kaitseks eestlust rohkem , kui eestlane ise. Olge mõistlikud!
 
to vat 12. september 2016, kl 17.06
No ei ole naljakas.
Marina arust on me iseseisvus pisiasi, millesse ei ole vaja takerduda.
Ei hooli Rajevskaja eestlastest mitte üks gramm.
 
ahh 12. september 2016, kl 19.41
ma ei saa üldse aru, miks selle presidendi ametikoha pärast selline trall käib. eriti kui arvestada, millised keskpärased tegelased seda endale tahavad. niikuinii president midagi ei otsusta. presidendikohast suudaks mingi asja välja imeda ainult lennart meri sarnane karismaatiline ja isepäine kuju, aga mingi hallid eurobürokraadid ei tee seal mitte midagi ära. selles suhtes sobiks see koht väga hästi siim kallasele, kelle poliitikukarjäär on otsas ja nüüd oleks tore niisama kätt suruda ja kõnesid pidada. mariinotškast oleks rohkem kasu välisministeeriumis.
 
õeluseotsad 12. september 2016, kl 21.32
on eestlased. Mis kuradi venelasest te räägite, eneste sugupuusid olete uurinud, ohmakad? Vaenutsete Ossinovski, Turovski, Ladõnskaja, Grjazini, jm kallal?
Helmet kiidate, aga tema lapsi kasvatas vanaisa Grigori Kromanov, vaat kus vinge patrioot.
 
kuule sina õelus 12. september 2016, kl 23.02
Miks sa arvad, et keegi oma sugupuud uurinud ei ole ? Minu isa uuris me sugupuud pikalt, ei ole seal ühtegi teist rahvust.
Eestlased on üldse ühed vähem segunenud rahvad üldse.
Segunemise jutt on veneaegne müüt, et maha suruda rahvustunnet.
 
Tarkpea 12. september 2016, kl 23.33
Palju oli eestlasi alles peale Põhjasõda?
 
toetudes Tarkpeale 13. september 2016, kl 02.18
kuule sina õelus Kirjutas:
------------------------------------------------------
>>>>> Miks sa arvad, et keegi oma sugupuud uurinud ei ole ? Minu isa uuris me sugupuud pikalt, ei ole seal ühtegi teist rahvust.
> Eestlased on üldse ühed vähem segunenud rahvad üldse.
> Segunemise jutt on veneaegne müüt, et maha suruda rahvustunnet.>>>>>



Arvutame primitiivselt:
2011 sündinud lapsel on 2 vanemat, oletame, et sündinud 1991
mõlemal omakorda emad-isad, 4 tk, sünniaastaks 1971,
neil samuti vanemad 8 tk, sündinud 1951,
neil vanemaid 16 tk, sündinud 1931,
neil vanemaid 32 tk, sündinud 1911,
neil vanemaid 64 tk, sündinud 1891,
neil vanemaid 128 tk, sündinud 1871,
neil vanemaid 256 tk, sündinud 1851,
neil vanemaid 512 tk, sündinud 1831,
neil vanemaid 1024 tk, sündinud 1811,
neil vanemaid 2048 tk, sündinud 1791,
neil vanemaid 4096 tk, sündinud 1771,
neil vanemaid 8192 tk, sündinud 1751,
neil vanemaid 16 384 tk, sündinud 1731,
neil vanemaid 32 768 tk, sündinud 1711,
neil vanemaid 65 536 tk, sündinud 1691, vaatame nüüd neid arve.

ÜHEL „tõupuhtal“ 2011 sündinud lapsel pidi esivanemaid Põhjasõja ajal olema 65 536 inimest.
Kuna Põhjasõja ja katku järel oli eestlasi järel vaid 160 000, siis nendest oleks vaid 3 (tõupuhast) last saanud sündida 2011 aastal.
Kolm !!! last, aga meid on siin 800 000. Seega jutt eestlaste tõupuhtusest on väga rumal.
 
primitivism 13. september 2016, kl 04.27
see mõtlemise primitivism on üllatav, kõik peaks ju olema nagu koolist mööda käinud, mõni ehk astus sissegi mõneks aastaks? aga ega haridus tõesti inimest rikkuda ei saa. kui ikka ei taha, et külge hakkaks, ega ei hakka ka.

sugu- ja tõupuhtus.. irw.
 
Ülla-ülla 13. september 2016, kl 11.37
Tarkpeale toetujale,
Su numbrid on väga ilusad, aga väga mõttetud.

Paistab, et sa ei võta arvesse seda, et vahel abiellusid ka sellesama puu võsud - näiteks vanatädide-vanaonude lapselapsed, rääkimata kaugemate põlvede järeltulijatest. Külaühiskonnas ju nii laialt ringi ei liigutud, leiti see kallim ikka oma külast või heal juhul naaberkülast, kus põlvkondade jooksul ammu sugulaseks saadud. Võta Geni lahti ja otsi kõik harud välja, näiteks minul on seal üks selline 4-põlvkonna silmus enda esivanemate sees ja mitu nende kõrvalharude osas. Nii Hiiumaa kui Saaremaa olid väikesed saared, seal oli see elanike arv lõplik ja pruudileidmise võimalus seega piiratud. Ja ega sisemaa külakogukonnadki nii tihedalt segunevad olnud, ikka leiti pruut tihtipeale omaenda kaugemate sugulaste hulgast.

Ja sinu 3 tõupuhast last - miks neil tõupuhastel samu esivanemaid ei tohiks olla? Miks esivanemad ei või kattuda? Et kui mina olen näiteks tõupuhas, siis minu nooremad õed-vennad (100% samad esivanemad) enam ei ole, tädi- ja onupoegadest (50% samad esivanemad) rääkimata?
 
Ülla-üllale 13. september 2016, kl 12.47
On täiesti ükskõik kuipalju onupoegi-tädisid-muid olla võib, siin ära toodud arvud näitavad IGA inimlapse esivanemate arvu.
Sugupuu uurijatele teadmiseks, et ainult ema ja isa uurides (jättes välja õed-vennad jt lähedased) on meil kõigil 17 põlvkonda tagasi 131 072 esiema ja isa.

Kokku esivanemaid (emad-isad) 17 põlvkonda tagasi sugupuu uurijale 262 142 eellast, igal oma nimi ja saatus.

Jah, muidugi kattuvad õdede-vendade esivanemate liinid, kuid see ei muuda fakti, et 17 põlvkonda tagasi p i d i olema tänasel lapsel 131 072 esivanemat (kui ta ei ole kloonitud).
 
mii 13. september 2016, kl 12.52
Proua Kaljurand ütles ühes intervjuus ise selle kõige kohta, et olukord peab ikka kellegi jaoks väga hapu ja meeleheitlik olema, kui hakatakse ette heitma rahvust ja sugu. Mitte vaateid ega põhimõtteid, vaid rahvust ja sugu! See näitab, et muu kallal pole võimalik iriseda, aga iriseda on justkui hädasti tarvis.
 
sugupuu 13. september 2016, kl 13.07
Need numbrid lähevad ju iga kaugema põlvkonnaga suuremaks. Kuid niipalju inimesi ei saanud ju Maakeral olla.

Sellest tulebki järeldus, et inimkond on omavahel suguluses. Ja lätlaste, venelaste, üldse lähiriikide valgete inimestega oleme väga lähedalt suguluses.
 
VÄGA ÕIGE !!! 13. september 2016, kl 17.12
. . . kus rahvuse kaitsjad . . . Marina Kaljurand kaitseks eestlust rohkem , kui eestlane ise. Olge mõistlikud!seda suurvarast ja pätti Kal . . st mitte mingil juhul . . . !!!!!
 
nublu 13. september 2016, kl 17.57
Ülla-ülla Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tarkpeale toetujale,
> Su numbrid on väga ilusad,
> aga väga mõttetud.
>

paistab, et sina ei oska ei arvutada, ega loogiliselt mõelda.
ja kui nüüd veel austraalia aborigeene (aboriginal) vaadata, siis võib ainult rõõmsalt tõdeda, et eestlastel paremini läinud ja "võõrast verd" siiski sisse toodud ning paraku ka sunniviisiliselt segatud. vaata, looduses on muutused kõige tähtsamad, ühetaoline sureb välja. inimese puhul jääb rumalamaks ka.
asja tuum on selles, et eestlus on ainult keel ja kombed, kultuur, nagu tavatsetakse öelda - liha on teisejärguline. ja nii kaua, kui inimesed innukalt keelega tegelevad i.e. räägivad, röögivad ja laulavad, seda vigadeta kirjutada mõistavad, lisaks veel keelt ka arendavad (uued mõisted), toimib eestlus maailmas ja kannab auga rahvuse tunnusmärke. praegu tundub, et keel hakkab natukene "ära vajuma" ja see on juba väga sarnane liivlaste saatusele...
 
papid kooris 13. september 2016, kl 18.16
Vaadates siinset segadust ja arvamusi, peame otsustavalt vahele segama ja siinsete sõnavõtjate suunas hoiatava sõrme tõstma. Tõde on siiski juba ammu päevavalgele toodu ja ka hoolikalt kirja pandud. Alguses olid Adam ja Eva ja pärast juba Kain ja Abel ja Noa ja Mooses ja terve hulk teisi väärikaid ja vähem väärikaid inimesi. Ja kõik sai alguse paradiisiaias ning levis siis üle kogu maa. Ning eestlased peaksid oma juuri just Tõotatud Maalt otsima ning oma hinge eest usinasti hoolt kandma.
 
pops 14. september 2016, kl 20.11
Hehh, kui sa pead mingi võõramaalasest esivanema leidmiseks kuhugi Põhjasõja eelsesse aega minema, siis on ju tegemist väga halvasti segatud verega. Kus riigis sul inimesed naaberrahvustega üldse segunenud pole? Pealegi pole need lähimad rahvused, kellega mingil määral segunetud, geneetiliselt meist erinevad. Samast tõust, sama nägu ja tegu. Vägest segunemist näitab juba pruunide silmade üliharv esinemine etniliste eestlaste hulgas. Loogiline, et nii äärealadel ei toimu suurt rahvaste rännet.

Mu välismaiste tuttavad loevad ette oma esivanemad ja nende puus on esindatud terve Euroopa ja rohkemgi veel. Ma oma sugupuuga olen nende kõrval nagu tõupuudel :))
 
popsile 14. september 2016, kl 21.24
Akadeemik Richard Villems - rahvaste päritolust.mov
https://www.youtube.com/watch?v=seWE9ZFBUuo&feature=channel

Kuula, pops, ää aa sogast plära.
 
to toetudes Tarkpeale 14. september 2016, kl 22.35
Sa nii väga tahad uskuda, et su suguvõsas on teisi rahvusi.
Su meelest on nagu häbiasi olla eestlane. Häbened oma rahvust? Miks ometi?
Kas sul kuidagi uhkem tunne, kui mõtled oma suguvõssa teisi rahvusi?
Eesti on põhjamaa ning oleme ühed maailmas vähem segunenud rahvad üldse.
 
njahh 14. september 2016, kl 22.40
Imeline ajalugu väidab, et me kõik pärineme ca 6000-st Aafrikast väljarännanud esivanemast.
 
to mii 14. september 2016, kl 22.42
Näed, on ju olukord Kaljuranna jaoks meeleheitlik, kui ta iga hinna eest peab saama Eestimaa presidendiks, kasvõi tankiga läbi seina.

Eesti president peab olema ikka eestlane.
 
Hästi on näha 14. september 2016, kl 23.02
Et need tõupuhtad segamata verega eestlased on ehtsad sisearetuse produktid. Sigimatud ja arengupeetusega.
 
Illusioonid 14. september 2016, kl 23.33
to toetudes Tarkpeale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sa nii väga tahad uskuda, et su suguvõsas
> on teisi rahvusi.
> Su meelest on nagu h
> äbiasi olla eestlane. Häbened oma rahvust? M
> iks ometi?
> Kas sul kuidagi uhkem tunne,
> kui mõtled oma suguvõssa teisi rahvusi?
> Ee
> sti on põhjamaa ning oleme ühed maailmas
> vähem segunenud rahvad üldse.



Kui oled teismeline ja tahad elada unistustemaal, siis ole oma veendumuste juures pealegi.
 
Head ööd! 14. september 2016, kl 23.41
Siin on ainuke asjalik postitus ja see on:

papid kooris 13. september 2016, kl 18.16
 
VM 15. september 2016, kl 08.42
Mis selles imelikku on, kui eestlased tahavad oma rahvusest presidenti? Kas venelastele oleks vastuvõetav, kui eestlane, lätlane või leedulane saaks Venemaa presidendiks?
 
vastuolu 15. september 2016, kl 12.33
Kuidas M. Kaljurand siis eestlast kaitseb, kui ta hoopiski kaitseb sundimmigratsiooni ja homoabielusid (nn vähemusi). See on ju vastuolus.
 
to Illusioonid 15. september 2016, kl 15.34
Olen keskealine ning isa on me suguvõsa pikalt uurinud, ühtegi teist rahvust ei ole.

Oleme ääremaa, põhjamaa, palju vähem segunenud, kui teised rahvad.
Suur segunemise jutt on veneaegne müüt, et maha suruda rahvustunnet.
Muide just venelased on tuhat korda rohkem segunenud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!