Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Õiemesi
 
ostja 04. november 2017, kl 18.55
Probleem on tühine aga ajab natuke vihaseks. Meemüüjad hõikavad, et tulge ostke, õiemesi, õiemesi. Peavad linnainimesi puhta idiootideks või? No krt, millest veel mett saab, lehtedest või vartest? ...teisel on purgi peal kirjas, et väärtused aastast 1915 vm sinna kanti. Ime veel, et ei hakata ette laulma missioonist jms reklaamjurast, mis on iga firma kodulehel aukohal. See vaarisa pöörab hauas end ringi kui saab teada, kuidas mett nüüd solgitakse. Ma ei taha mett, mis on igavesti vedel või kreemjas. See pole enam õige mesi. Tahan mett, mis pole solgitud, mis läheb kõvaks. Müüge õiget mett ja pole vaja mingit iba sinna juurde luuletada.
Karl Kindermacher 05. november 2017, kl 13.26
Lehemesi on olemas küll.
 
nonii 05. november 2017, kl 14.09
Nimetame ikka asju õigete nimedega - mesilase okse. Head isu!
 
nohh 05. november 2017, kl 17.01
Piisab kui öelda lihtsalt MESI. Lehemesi? see on midagi uut. Kas mesilinnud mämmutavad lehe ära ja sellest toodavad mett?
Karl Kindermacher 12. november 2017, kl 13.29
nohh, kuule, oled sa näinud, et mesilinnud õisi krõbistaks? No miks sa siis arvad, et nad lehed ära söövad?
Selle asemel, et lolle küsimusi küsida, proovi guugeldada. Kinnitan Sulle, et lehemesi pole mitte midagi uut vaid on üsna sama vana kui mesilased isegi.
 
ku.. 13. november 2017, kl 19.38
Lehemesi on..........lehetäide kusi!Heleroheline ja kleepuv ollus(ploomipuudel jm),mida mesilinnud koguvad.
 
jahhh 16. november 2017, kl 01.37
minu jaoks on ka see nn õige mesi selline, mis on käsitsi ringi aetava vurriga rahulikult vurritatud.. sealt vaikselt voolab mesi läbi sõela puhtasse nõusse kust see siis KLAASpurkidesse tallele pannakse.
igasugune plastämbri majandus on nagu mee narrimine juba. samuti kreemjaks segamised ja möllimised.
niiet kallis OSTJA - ma saan su murest aru ja ausalt - kui mul oleks mõni taru rohkem ja mul jääks mõni purk üle, siis ma kindlasti pakuksin sulle. kahjuks pole ka minu tutvusringis väikemesinikku, kellel oleks ülejääke, pigem on puudus.
suureks ei taha asja ajada justnimelt selle pärast, et siis oleks see juba tootmine, mitte enam tore hobi..
tootmine on aga alati kasumi teenimine vahest isegi vahendeid valimata...

ps. mina olen küll turul ka nn kõvaks läinud mett näinud.
 
samuti mesinik 17. november 2017, kl 11.01
jahh,
sa tead ometi, et suurel kiirusel kärjed purunevad? nii et aja sa neid ringi omaenda füüsilise jõu või elektriga, kiirus/aeglus peab ikka ühesugune olema. sama on mee voolamisega, ikka toimub see ühtemoodi. võibolla kuskil USA vm hiigelvabrikutes praktiseeritakse ka mingeid kompressoreid, aga milleks, kui mesi langeb omaenda raskusega allapoole. töötlemise osas olen sinuga samal arvamisel. et tavalist suhkrustanud mett üldse saada ei ole, pole tõsi.
mina algaja mesinikuna kohtasin kord niisugust niisugust hullu, kes sõitis 120 km tagant kohale - selleks, et laseksin mee talle nõust tema oma silma all kaasatoodud 3liitrisesse purki. kõik tema lähemad mesinikud olla petised...rohkem pole seda ostjat kohanud, ju ta otsib nüüd kuskilt veel kaugemalt.
Karl Kindermacher 19. november 2017, kl 23.00
USA suurtootmises teenitakse tolmendamise, mitte mee pealt. Kärjed lihtsalt purustatakse ja mesi voolab sealt välja.
 
Merilin 20. november 2017, kl 12.32
Eelistan samuti osta mett, mis on peale vurritamast purki pandud ja mida pole enne müümist soojendatud või vahustatud või ...
Korralik mesi suhkrustab kiiresti ja see on ühtlasi garantii, et tegu õige asjaga. Kui talvisel ajal on müügil vedel vesi, ei saa ju kindel olla, et mees nt suhkrusiirupit sees pole või kas see ikka on õigel temperatuuril sulatatud.
Müüjad väidavad eneseõigustuseks, et ostajad eelistavad vedelat mett. Kunagi üks müüja rääkis, et meevõtu ajal pole aega purkidega jännata ja nii hiljem siis suurt tünni soojendatakse, et sealt mesi kätte saada ja väikestesse purkidesse panna. No mida? Ma ei taha solgutatud mett.
Kui on ostjaid, kes eelistavad üles sulatatud või vahustatud mett osta, olgu, aga müügil võiks ikka ka tavalist purgis suhkrustunud mett olla. Õieti peaks seda kogu aeg olema ja muu võiks lisaks olla. Praegune kogemus ütleb, et õige asi kipub otsas olema ja muud on kuhjaga.
 
jahhh 20. november 2017, kl 20.58
Merilin...
kõigehullem on see, et sa ei tea, mida sulle müüakse.
kuidas on meega toimetatud jne

minu jaoks on oluline isegi see, et vurr oleks uus ja puhas, mitte mõni roostetäpiline vana tsinkplekktünn (selliseid on veel kasutuses, sest uus roostevaba maksab natuke raha..)

..siis veel see, et purgid oleksid ikka puhtad ja kaaned uued. mee ja tarbija mõnitamine on, kui kasutatakse salvesti praekapsa sildiga purki ja felixi kirjaga kaant, mis kõik kokku lõhnab nagu mingine purgisupp. ka selliseid liigub kahjuks... .

minul oli lihtsam ise mesinikuks hakata :))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!