Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Mis põhjusel laps koolitoitu ei söö?
 
Karu 03. oktoober 2019, kl 12.20
Miks lapsed ei söö kooli sööklas? Mis põhjusel? Mida teie muudaksite kooli sööklas?
 
Juta 03. oktoober 2019, kl 16.13
Elu on liiga heaks läinud. Sellistel pirtsutajatel on võimalik puhvetist osta näkse, lisaks on koolide juurde tekkinud sellised kiirtoidu putkad või on pood lähedal kuhu vahetunnil joostakse.
Minul kolm täiskasvanud poega kui nemad koolis käisid ütlesid, et söök oli hea. Aga ka nemad imestasid, et mõni laps ei puutunudki oma toitu.
 
mhhh 04. oktoober 2019, kl 10.08
Lapsed söövad koolisööklas väga hästi, kui neid on õpetatud kodus normaalset toitu sööma. Kui kodune söök koosneb valdavalt pitsadest, burgeritest, krõpsudest, siis laps ei oskagi tavalist toitu söögiks pidada ja hädaldab, et koolisöök ei kõlba süüa. Seega pole vaja midagi muuta koolisööklas vaid alustada tuleb kodust ja õpetada laps normaalselt toituma.
 
kivike 04. oktoober 2019, kl 12.32
Peamine põhjus on, et ei maitse.
 
ingrid 04. oktoober 2019, kl 15.38
Õpetajad ei viitsi oma lapsi käekõrvale võtta ja sööma viia. Juba algklassis seletati, et lapsed nii suured-nii suured, ISE peavad käima, ISE peavad tegutsema. Minu meelest võiks isegi suurematel klassidel klassijuhataja kõrval istuda! Miks, miks mitte. Kodus olen mina lapsevanem, aga koolis võiks ju klassijuhataja(kui ta ikka tahab klassijuhataja olla)oma lastega mingit rutiini harrastada.
Selline tahtlik vabaduse andmine söökla külastusel ainult soodustab puhvetite või lähedalasuvate poekeste nuumamist.
Minu lastel on kogemusi ka ebameeldivate sööklatöötajatega. On olnud karjumist - liigu edasi, mida sa mökutad, jne. Ei lähe see laps sinna enam, teate.
On olnud juhus, kui üks võõras täiskasvanu sundis last kuivi makarone sööma. Ei läinud see viimane peotäieke enam nahka, tahtis järele jätta. Keegi nägi ja ütles - siit sa ei tõuse enne, kui taldrik tühi. Tulemus - tütar ei näidanud pikka aega nägu söökla poolegi.
Väga tihti ei minda sellepärast, et on vaja minna kekasse, vahetada riideid jne. Laps ei taha kuskile hiljaks jääda, niisiis loobub ta sööklast üldse. Mõni ei taha ka täis kõhuga joosta, mõnel lausa pistab seest.
 
ehk 04. oktoober 2019, kl 15.56
No kui tegu vaimupuudega lastega, eks siis õpetaja istubki neil kõrval. Söögilaua taga ja poti kõrval.
Aga normintellektiga laps peaks ikka söömisega ise toime tulema. Seda enam, et õpetaja ei saagi oma lapsi käekõrvale võtta - tal ju ainult kaks kätt!
Karl Kindermacher 04. oktoober 2019, kl 17.20
ingrid Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Õpetajad ei viitsi oma lapsi käekõrvale võtta ja sööma viia. Juba algklassis seletati, et lapsed nii suured-nii suured, ISE peavad käima, ISE peavad tegutsema.

Ja siis ühel päeval on see lapsuke täiskasvanu ja laksti! - elu lajatab jalaga tagumikku. Oo õudust: nüüd peab ise hakkama saama. Isegi söömisega. Pole ju eesmärk kasvatada selliseid, kes hiljem külmkapi kõrvale nälga surevad.
 
Alu 05. oktoober 2019, kl 13.06
Laske lastel olla lapsed. Nad söövad koolitoitu kuid mitte igapäev. Kehtib kambavaim, et kui on poe või puhvetipäev, siis nii ongi ja 1 põhjustest võib olla söökla toit, mis pole sel päeval just laste lemmik.
Tuletage enda lapsepõlv meelde omale ja meenutage kas tegite kõike vanemate inimeste järgi või mitte:)
 
nii ikka ei saa 05. oktoober 2019, kl 17.27
ei ole viimastel aastatel koolisööklas käinud, kuid endisest ajast võin öelda, et seal on põhiline kambavaim. kui üks ütleb, et see on vastik toit, keegi ei söö. kui ühtegi õpetajat ka kaasas ei ole, jäävad kõik sel päeval söömata
 
Alu 05. oktoober 2019, kl 20.19
nii ikka ei saa Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ei ole viimastel aastatel koolisööklas käinud, kui
> d endisest ajast võin öelda, et seal on põhiline k
> ambavaim. kui üks ütleb, et see on vastik toit, ke
> egi ei söö. kui ühtegi õpetajat ka kaasas ei ole,
> jäävad kõik sel päeval söömata

Pole võimatu, et mõni päev ongi see söök vastik (vähemalt noortele) ja mitte ainult selle väljaöelda julgejale. Kujuta nüüd ise ette, et ülemus sunnib kogu kollektiivi sööma midagi mis ei maitse kellelegi. Ei saa need õpetajad ka kedagi sundida sööma midagi mis ei maitse ja pigem ollakse enne tühja kõhuga.
Oma lastelt tean nii palju, et kui ongi olnud vastik toit, siis püütakse sealt vähemalt midagi välja nokkida, mis on söödav. A kui nende jaoks on kogu kupatus maitsestatud millegi järgi, mis juba lõhnast vastu hakkab...no kuidas krt isegi ei sööks ju!
Karl Kindermacher 06. oktoober 2019, kl 09.20
Ja midagi pole teha: tervisekaitsenõuded on väga karmid ja näevad ette kui palju peab miskit lapsukestele sisse söötma. Kui palju kala ja kui palju juurikaid ja kui vähe soola jne. jne.
Aga põrgutee on sillutatud parimate soovidega. Kui menüüs on järjekordne väga tervislik (loe vastik) toit, siis kihutavad lapsukesed poodi ning naasevad sealt energiajookide ja kartulikrõpsudega. Vahele šokolaadi ka ikka.
 
On selliseid 07. oktoober 2019, kl 06.11
Leidub selliseid , kes peale kommi , krõpsude ja friikartulite üldse mifagi ei söö ja surevad lausa pungil külmkapi juures nälga. Seda halba nõukaaega oleks tänapäeva lastele vaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!