Mina ka vaatan sporti Soomest, sest sealsed kommentaatorid on palju informeeritumad - ilmselt tunnevad ise asja vastu rohkem huvi ja viitsivad erinevaid allikmaterjale lugeda ja meelde jätta - räägivad intelligentses soome keeles ja mõnikord viskavad nii mõnusat nalja, et kuku või toolilt maha suure naeruga.
Maadam Sääritsat on siin täitsa õiglaselt kritiseeritud. Lisaksin veel juurde, et oma elukutse tõttu torkavad mulle eriti silma st kõrva igasugused valehääldused. Naiste maratoni ajal oli eriti tüütu kuulata, kuidas Säärits pidevalt hääldas jaapani jooksja nime /mišiko/, kui ometi meesreporter tema kõrval hääldas õigesti /mitšiko/. Säärits muidugi ütleks, et kas mina krt pean kõigi maailma keelte hääldust teadma. Kõiki ei pea, aga mõne suurema keele reegleid võiks siiski tunda. Võimatu see pole, sest meesreporter ju teadis. Võtnud siis vähemalt temaltki õppust.
Aga kõige jubedam elamus nendest olümpiamängudest pole siiski mitte Sääritsa põhjustatud. Täitsa juhuslikult sattusin nägema seda, kuidas Jaansonilt pärast võistlust intervjuud võeti. ma ei tea, kes see reporter oli, aga see, kuidas ta oma rumalate ja ütleksin et põlglikult haletsevate küsimustega tüütas surmani väsinud sportlast - see ajas mind lausa öökima. Kõigepealt oleks pidanud laskma Jaansonil veidi toibuda, oli ju näha, et Jaanson oli väsimusest peaaegu minestamas. ja siis olid selle tobureporteri küsimused (ma kahjuks küll ei mäleta täpselt, et oska tsiteerida) selles vaimus, et oh sa vaene hädapätakas, no kuidas sa küll nii vilets olid, et kuldmedalit ei saanud ja kas ikka oled nüüd õnnetu ja kui ei ole, siis peaksid tingimata olema. Oli näha, et Jaansonil oli tohutult raske neile küsimustele vastata, mitte ainult väsimuse pärast, vaid ka nende nahaalsuse pärast. mul oli Jaansonist nii kahju. Mina küll oleksin sellele tobureporterile öelnud, et põrka minema vennas või saad vastu koonu. Ja nagu siin üks kommenteerija juba ütles, kiitis keegi PM-i "ajakirjanik", et küll reporterid on seal olümpial ikka tublid ja küll ikka teevad väärtuslikku tööd... No mida sa siin kostad või kuhu sa pistad...