Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Stress ja pinge
 
Marian 06. aprill 2011, kl 16.12
Masu läbi ja tööandjad võtavad viimast. Uusi töötajaid juurde aga ei palgata. Olen ka üks neist lollidest, kes töökaotuse hirmust töötab nagu jaksab. Nüüd hakkab tervis käest minema. Pidevad peavalud, kogu aeg on mingid köhad, nohud ja muud naiste hädad. Tean, et ütlete, et võta aeg maha. Kasvatan üksi lapsi ja lihtsalt ei ole kellelegi teisele loota.

Palun postitage siia teie jaoks töötavaid stressi ja pinge maandamise tehnikaid, meetode, retsepte ja muid abivahendeid. Ka asjakohased artiklite ja vitamiinide (looduslikud) soovitused on teretulnud.

Palun abi !
 
anni321 06. aprill 2011, kl 16.25
marian. stress on hirm ja blokeerib immuunsüsteemi. selle lahendamine on võti sinu tervise paranemisele. aga kui soovituste juurde minna siis soovitan sulle massaazhi:

- nimmemassaazh aitab sinu neerusid tugevdada ja energia ringlust parandada, lisan artikli juhistega: http://akupunktuureu.blogspot.com/2011...

- peavalude, eriti kuklavalude puhul on hea masseerida kukla taga olevat punkti, selle punkti masseerimine teeb ka pea selgemaks. juhised siin:
http://akupunktuureu.blogspot.com/2011...

- laubapeavalusid saad leevendada masseeride käel olevat punkti HE KU, lisan pildi:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=184941014...

- energiaringlust parandav ja immunsüst.-i tugevdav punkta asub jalal, lisan pildi:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188380424...

neid punkte võiksid masseerida vähemalt 10 päeva igapäev ise kodus. kui masseerid anna ka teistele teada kuidas mõjus. ei tea veel kedagi kes poleks nende masseerimisest mitte abi saanud.

ole tubli
 
Ärevik 06. aprill 2011, kl 17.07
Kui pinge ja stress on ikka väga suur,siis selleks,et kohe maha võtta võtke kõiki korraga üks-1mg xanaxit,2mg rivotril ja 5mg diasepeks-see võtab kõik pinged maha, samas kiirelt alustada AD-kuuriga,kindlasti psühhiaatri ettekirjutusel,aga bensosid oma tunnetuse järgi.
 
huvitaja 06. aprill 2011, kl 18.47
Lihtsalt huvi pärast küsin, et mis saab inimesest, kes tõepoolest need 3 tabletti korraga sisse võtab
 
hmm 06. aprill 2011, kl 18.52
Mind ka huvitab, kuidas end tuntakse, kui see 8mg-ne laks sisse väänatud?
 
n 06. aprill 2011, kl 19.18
ma olen küll terve elu ärevik olnud ja juba 40 aastat turjal, aga ei ole mina rohkem kui 1/4 rivotrili korraga võtnud, seega 0,5 mg. on aidanud küll. vähemalt olen välja maganud ja see on KÕIGE OLULISEM.
Ehk siit leiad mõne hea mõtte
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?10,10849678
 
ärevik 06. aprill 2011, kl 19.21
Lihtsalt normaalse ja rõõmsa pingevaba oleku annab,tean ühte inimest,kes hommikuti juba 7-8 aastat võtab 3mg-se tabl. lexotanili,poolteist 1mg xanaxit,poolteist 5mg diasepeksi ja poolteist 2mg rivotrili,peale selle joob kange kohvi ja tööl on alati lõbus, kunagi pole unine ega pahur,räägib anektoote,avariid pole kunagi teinud,kuigi on linnaliini bussijuht...järelikult...
 
n49 07. aprill 2011, kl 08.47
mul pole tööd kuid pingepeavalud on olnd kogu elu.see stressamisest.DDDDno ma ei tea ühtki päeva ei lähe tabladeta.ainlt need ei aita.
olen läbi lugenud eneseabi raamatud ja käin cluppis jalga keerutamas, poiskadele teen silma.ei aita.kujutan enda ette nii 30+ ja demina.kuid pea valutab pingest nii et tahaks karjuda.
 
n49-le 07. aprill 2011, kl 14.04
mul olid samuti pidevalt peavalud ja tablettide peal. nüüd ca 2 kuud puhas. igapäav teen omale punkt massaashi ja kasutan 2-3 korda nädalas osadel punktidel valu kleebist purerelief. lisaks hakkasin ca 2 korda rohkem vett jooma. ise 45 ja põdenud peavalu vist nii kaua kui mäletan.
ühesõnaga saab küll peavaludes lahti kui tahad.
 
Sama mure 08. aprill 2011, kl 09.39
Mul Marian samad mured ainult elan koos mehega.
 
ärevik 08. aprill 2011, kl 15.53
Miks kannatada stressi ja peavalude käes,ennemini võtta xanaxit,rivotrili,diasepeksi,bromasepaami ja lorasepaami ja peavalu võtab kindlasti ära vicodin või subbutex ja elada normaalset elu,ainult mitte mingil juhul nende rohtudega tarvitada alkoholi.
 
lola 08. aprill 2011, kl 18.30
no rõõm lugeda, et keegi sellisest ravimihulgast abi saab. kuid tean inimest, kes jäi peale ad-de kasutamist täiesti töövõimetuks.
 
c 09. aprill 2011, kl 16.35
ükski töökoht pole seda väärt, et selle pärast oma tervisest loobuda. Sa teed halva valiku iga hinna eest edasi rabeledes. Raskest kurnatusest ei pruugi sa kunagi taastuda.
 
ärevik lolale 09. aprill 2011, kl 19.08
kallis lola-need ei ole AD-d,vaid bensodiasepiinid ja vicodin ning subbutex on valuvaigistid.
 
lola 09. aprill 2011, kl 20.24
vabandust kui terminitega eksisin. mis see ad siis on?

igatahes minu tuttaval oli probleeme rivotrili ja xanaxiga.
valuvaigistite pidev tarbimine pole ka õige. tuleks ikkagi põhjust mitte tagajärge ravida.

teemaalgatajal on tekkinud pingepeavalud. pingevalu võtab hästi ära võimlemine ja massaaz.
näiteks saab kasvõi ise kukalt ja meelekohti masseerida massaziõliga(lavendel)
valuvaigisti jäägu ikka viimaseks abivahendiks.
 
Kas 09. aprill 2011, kl 22.11
keegi üldse kuulnud on, et sellisest hulgast tablettidest -olgu nad siis valuvaigistid või AD-d saab korraliku maoverejooksu.Ja peale selle veel palju kõrvalmõjusid, nii et enne ikka mõelge kui neid peoga sisse kühveldate ja siis teistelegi siin soovitate.Ühtegi tabletti ei tohi teiste nõu järgi võtta.
 
Olen 09. aprill 2011, kl 22.20
...viimase arvajaga 100 % nõus ! Kui ainult keegi kuulaks meiesuguste õpetusi.Kahjuks meie meditsiini viga ongi selles,et ravitakse tagajärgi,mitte põhjust,ennetamisest ei tasu üldse rääkida.
 
n 10. aprill 2011, kl 00.18
ei usu iialgi, et ühel inimesel on võimalik igasuguseid rahusteid vabalt aastaid tarbida ja sellistes kogustes. need on kõik retseptiravimid. keegi teeb siin lolli nalja. loomulikult see bussijuhiamet on ka oluline, et ikka "nali" vingem tunduks.
 
arvaja 10. aprill 2011, kl 01.32
kui autoga söites bensiinimärk vilkkuma hakkab, on se hoiatus, et varsti saab bensiin otsa. maohaavand ja ilmselt unetus on se sinu hoiatusmärk..
proovi jättä töömured töö juurde ja kodus teha selliseid asju, mis head meelt toovad.
on ju selliseid asju ka mida tahad teha mitte ei pea tegema.
tabletid, mida siin soovitatakse, peidavad ainult nähud, pöhjust need ju ei körvalda..
 
... 10. aprill 2011, kl 02.07
kulla autor.
alustuseks eemalda enda menüüst järgnevad toiduained:
kohvi, šokolaad, suhkur, nisu, võid ka liha võtta kui sulle sobib. need võtavad su energiat mitte ei anna energiat tegelikult.
(need on kõik happelised toiduained ja tekitavad neerupealistele lisastressi sinu stressirohke elu kõrval).

teiseks:
söö palju rohelist, köögivilju, mis on aluselised (külmutatud köögiviljad kahjuks pole enam aluselised) söö idusid, milles palju vitamiine, mineraale. proovi idandada, mis pole üldse raske: 1/3 kl iduseemneid (munguba, lutsern, lääts) ööseks vette, järgmised 2 päeva 2x päevas ainult loputad neid üle ja paned pimedasse kappi kaan poolenisti karbi peale.

kolmandaks: kindlalt üks kord nädalas trenn (+saun vb) - aeg enda jaoks.

joo vähemalt 1l puhast vett päevas.

vaja on saada mürgid välja kehast ja anda kehale looduslikke vitamiine, et keha saaks tugev olla.
 
Eelnevatele 10. aprill 2011, kl 08.57
On palju inimesi,kes võtavad eluaeg tablette-vererõhualandajaid,vee väljaajamis ravimeid jne. ja veel mitu korda päevas,miks te siis need bensodiasepiinid, unekad, ad-d ja valuvaigistid maha teete,kui paljud saavad nende abil normaalselt elada.
 
n 10. aprill 2011, kl 09.36
kogusest on jutt. rahusteid ja uinuteid ei tohi tegelikult kaua tarbida, AD-dega on teine asi. rahustid ja uinutid on vajalikud, aga nendega peab olema sama ettevaatlik kui alkoholiga. on võimalik oma olukorrast välja tulla ilma neist sõltuvusse sattumiseta, aga siin on vaja tarkust ja tahtejõudu, et osata piiri pidada. palju oleneb inimesest, tema geneetilisest soodumusest sõltuvuse tekkimisele jms. mõni on üldse iga asja suhtes skeptilisem ja ei taha riskida, mõni jälle tahab elus kõike omal nahal ära proovida. mõni on ravimite täielik vastane, mõni läheb kergemat vastupanuteed ja jääbki rahustitega ärevust ja und ravima. tähtis on leida see kesktee nii ravimite kui mõtlemise, eluhoiakute, stressi kuhjuvate põhjuste kõrvaldamise või vähendamise jne vahel. rahustitest tekib sõltuvus isegi kiiremini kui alkoholist, sellepärast on selline kokteil erinevatest rahustitest ja valuvaigististest puhas kaugelearenenud narkomaania. narkomaaniat on alati kergem ennetada kui ravida. rahustid ei ravi midagi, tekitavad lihtsalt heaolutunde. tugeva stressi puhul aitab see pinget maandada, aga pikemas perspektiivis tuleb oma närvisüsteemi üle ise teatud kontroll saavutada ja õppida pingeid maandama lõdvestumise teel, mõtete ja eluhoiakute muutmise teel jne. AD-d on raviva toimega, kasulikumad, ehkki nende efektiivsus ei ole koheselt tuntav nagu rahustitel. ühesõnaga rahustitega on nagu alkoholigagi - see ei ole iseenesest halb, aga peab oskama mõõdukas olla, piiri pidada. rahustiga seda enam, ega neid muidu ainult retsepti alusel ei müüda.
 
n 10. aprill 2011, kl 10.03
c Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ükski töökoht pole seda väärt, et selle pärast oma
> tervisest loobuda. Sa teed halva valiku iga hinna
> eest edasi rabeledes. Raskest kurnatusest ei pruu
> gi sa kunagi taastuda.

See kõik on tõde, aga milline on väljapääs tööpuuduse ajastul? kolida lastega kuuse alla elama? võib leida parema töö, aga kui pole saada isegi kehvi töökohti, siis on seda paremat vaba töökohta väga raske üles leida. sööma, üüri maksma, lapsi kasvatama aga peab ja ilma rahata seda teha ei saa. väljapääsmatu olukord. hea psühholoog ehk aitab analüüsida seda olukorda ja anda nõu mida annab muuta oma mõtlemises. juba olukorra analüüsimine ise koos kellegagi, kes ei ole ise selle asja sees, võib mõjuda stressi vähendavalt.
 
peavalust ja deprekast 10. aprill 2011, kl 12.16
sain lahti ja veel ka eufooria 1,5mg xanaxist ja üks 8mg-ne subutex,ei teinud üldse uniseks.
 
massaazh 11. aprill 2011, kl 10.18
Massaazh on tõesti hea. Mul ka peavalusid vähem
 
N45 11. aprill 2011, kl 18.58
Stress on lihaspinge. Seda saad vabastada läbi lõdvestamise, venitamise või läbi massaazhi
 
to N45 12. aprill 2011, kl 08.41
Kui stress on lihaspinge siis ei peaks ju stressi korral psühhaatri juurde vaid jooga trenni lõdvestuma minema. Kas see natuke liiga lihtne ei ole?
 
mai 12. aprill 2011, kl 19.10
pinge ja stress juba aastaid vist hakkan sellega harjuma
 
n50 13. aprill 2011, kl 12.07
mai stress on organismi jookse/võitle seisund ha halvab immuunsüsteemi. kui pikka aega siis immuunsüsteemi "maas"
 
HR-Q 13. aprill 2011, kl 18.52
Mul on ärevus- ja paanikahood olnud 16aastat,aga ma ei nuta ja elan normaalset elu- alkoholi ei ole aastat 11tilkagi pruukind,võtan hommikul 1,5mg xanaxit,5mg tab. diasepeksi,poolteist tab.2mg-st klonasepami ja 150mg-se AD-alventa ja õhtuni on olek hea,une jaoks võtan 1 tund ennem magamaminekut 200mg se seraqueli või 100mg se leponexi,magan ennast hästi välja,käin jõusaalis 2xnädalas ja 3xnädalas jooksen 5km-kehakaal pole suurenenud,rohu annused on viimase 5 aasta jooksul vähenenud,sest 5aastat ja enam tagasi võtsin hommikul 2tabl klonasepaami,2tabl 5mg-st diasepeksi,ühe 3-mg-se bromasepami ja 2mg xanaxit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!