Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
õlaliigese põletik
 
Lembit 14. oktoober 2012, kl 16.02
Diagnoos on õlaliigese põletik. Käsi valutab ja liigutada ei saa. Poolteist nädalat tabletid peal, paranemist ei märka. Kuhu edasise abi saamiseks pöörduda või mida ise enda ravimiseks ette võtta?
 
naine 14. oktoober 2012, kl 17.23
Kas millegagi määrinud oled? Liigesepõletik võib kergesti krooniliseks muutuda, seepärast tuleb ravi alustada võimalikult vara, kui valu alles nõrgalt annab tunda. Ja muidugi tuleb hoiduda külmetamisest. Jahe tuba ei lase käel paraneda. Samas võib põletik alata vaid hetkelisest külmetusest, näiteks toariietega korraks rõdul viibimisest või kergest tuuletõmbusest (aknad vastakuti lahti).Valu aitab leevendada nt.hobusesalviga määrimine. Tugeva valu puhul võib määrida finalgooniga. Pärast määrimist asetada õlale soe mähis või fikseerida froteerätikuga, et õlg oleks paigal, siis on valu väiksem. Tablettidest võib tarvitada iburofeeni või ibumaxi 1 tbl. 3 x päevas. Vältima peaks tugevat õhtusööki, sest pärast seda valu tavaliselt ägeneb. Igal juhul tarvitada tablette ja määrimisrohtusid koos, sest ainult määrimine või ainult tbl. tavaliselt ei aita.
Edu!
 
aitab 14. oktoober 2012, kl 18.06
aitab ainult süst õlaliigesesse...abi sain ortopeediaarstid.ee
 
noo 14. oktoober 2012, kl 20.25
põletikulist liigest soojendada ei tohi! põletikku leevendab ikka jahutamine. hobusesalvi võib kasutada-jahutavat. iseravimine tulemust ei anna. mine arstile:perearst, närviarst, ortopeed. põletikul on ikka mingi põhjus, las saadavad su MRT-sse. seal selgub, mis seal liigeses on. omal kogemus olemas ja kõik soovitatud kohad läbi käidud. oli ka põletik, liigese kulumine, kõõluse vigastus, osteofüüdid... kindlasti arstile!
 
Lembit 14. oktoober 2012, kl 22.39
Tabletiravi määraski perearst. Paranemist ei tunne. Vabandust, aga mis on MRT?
 
süsti 15. oktoober 2012, kl 14.53
teevad nad küll meelsasti, aga seda ei ütle, et see hormoonsüst muudab liigese hapraks ja tekitab osteoporoosi. Süsti tegemine on arstidel lihtne käik, mõnda aega ongi valuvaba, aga see on ca 3 nädalat. MRT e magnetresonantstomograafia- see teeb helivõngete abil kindlaks, kus on tihenenud kude, seal võib olla vigastus vms. Tuleb ikka nõuda uuringuid, mitte lasta uisapäisa süstida.
 
triinu 15. oktoober 2012, kl 15.22
olen selle läbi elanud,väga hästi aitab magnetravi.soovitan.
 
minul 15. oktoober 2012, kl 15.25
ka õlaliigeses põletik, mis aegajalt välja lööb. Hoidke peal kapsalehte ja valud paari päevaga selleks korraks läinud. Ja siis ükskord tuleb jälle ja täpselt sama ravi. Igaljuhul parem, kui tabletid ja määrded, millest erilist kasu ei ole märganud. Natuke aitavad ka pipraplaastri ribad....Edu ravimisel!
 
kata 15. oktoober 2012, kl 22.49
Minul ortopeedi tehtud süst ainult leevendas põletikku mõneks kuuks, siis hakkas jälle rohkem valutama. Samal ajal lugesin naistelehest, et aitab õunaäädika ja mee kompress. Ja tõesti, sain põletikust lahti, käsi liigub nagu enne haigust ja seda juba aasta aega. Kompresse tegin vist kolmel õhtul (ka ööseks jäi peale). Uskumatu, aga tõsi.
 
katale 16. oktoober 2012, kl 07.50
Palun kirjuta täpsemalt kuidas tegid....
 
algaja 16. oktoober 2012, kl 09.57
Ma arvan et helista arstile ja ütle et ei aita need tab.Tuleb leida teine lahendus või annab saatekirja teise arstile.
 
kata 16. oktoober 2012, kl 20.25
Segasin õunaäädika meega 1:1 le, määrisin õla kokku, peale riie, siis kile ja siis soojenduseks veel sall või froteerätik.
 
naine 16. oktoober 2012, kl 20.29
See õunaäädika ja mee kompress võib tõesti tõhus olla, sest vaid ainult äädikaga haige koha määrimine toob samuti pisut leevendust. Koos meega toime kindlasti veelgi parem.Järgmine kord proovin ise ka.
 
Lembit 20. oktoober 2012, kl 18.51
Kapsaleht nüüd katsetatud. Ei ole täheldanud mingitki mõju. Käsi valutab, eriti hommikuti. Liikumine ikka piiratud. Masendav.
 
njahh 20. oktoober 2012, kl 19.46
liigesed vajavad liikumist. Seda soovitas raviks tunnustatud ortopeed: võtad kerge raskuse (väikese hantli) käe otsa ja hakkad taspisi edasi-tagasi kiigutama. Kiigutad kuni valu piirini. Ja niimoodi regulaarselt. Mida vähem liigutad, seda enam liiges kinni jääb ja seda valusamaks muutub. Igastahes see meetod oli suht tulemuslik. Kui enne ei saanud särki ülepea selga, siis pärast võimlemahakkamist on see valuta võimalik.
 
Lembit 20. oktoober 2012, kl 19.56
Võimlen, teen harjutusi. Seina pealt lülitinuppu saaaaan juba vajutada. Saatekiri ortopeedile, aga millal ükskord sinna saab. Ja kuidas sinnamaani valutava õlavarrega toime tulla, ei tea. Arstiks õppima minna ka juba hilja.
 
salvisoovitus 20. oktoober 2012, kl 22.21
osta egiptuse salvi. colocynth nimi.
 
? 20. oktoober 2012, kl 23.08
Kus seda salvi müüakse?
 
noo 21. oktoober 2012, kl 09.23
kui võimalik on raha välja käia, siis saab paari päevaga ortopeedi juurde. ise maksin 500 EEK-u ja sain vastuvõtule ülejärgmisel päeval-3a. tagasi siis. ortopeedid võtavad vastu õhtuti peale ametlikku tööaega ja hoopis erinevas kohas oma tavavastuvõtust. praegust euro-hinda ei tea.
 
h'ati aitab 24. oktoober 2012, kl 10.44
bioptronlamp, veidi rohkem aega kulub kuid tulemus on kindel.Meil pole ju valgust, see lamp koosneb 7 vagusspektrist,meditsiinis kasutusel, kuid nii tuleb kallis, koju soetada on parem!!
 
yks naine 25. oktoober 2012, kl 02.31
Mul sama lugu, et vana asi möödunud talve lumerookimisest ja nüüd suure hirmuga, et uus lumi tulekul hakkasin ruttu ravi otsima ja esiteks muidugi perearstile, kes suunas taastusraviarstile ja kes omakorda suunas mu magnetlaserravile, mis praegu pidi üks paremaid olema ja ravib selle põletiku ära, mis mul seal õlas on ja juba kahe korra järel oli asi parem ja öösel ei valutanud enam. Auto rooli saan ka juba valutult keerata, aga see ravi veel kestab, sest võtsin 10 korda ja peale seda lähen füseoteraapiasse, kus siis ehk saan ehk need konkreetsed harjutused, mis peaksid ka neid haigeid lihaseid-kõõluseid ehk treenima ja kõik see värk toimub Tallinnas, aga ma ei tea kus kandis elad ja mis võimalused seal on. See lasermagnetravi maksab 4.32 kord, kui 10 korda võtad, muidu 4.80 kord.
 
naine 25. oktoober 2012, kl 18.36
Küsi perearstilt, et ta kirjutaks DOLMEN lahustuva valuvaigisti. Mulle kirurg kirjutas ja saab täitsa normaalselt elada.
 
Lembit 26. oktoober 2012, kl 15.17
Magnetravis üks kord käidud. Täna tegi ortopeed süsti. Vajutas mingile punktile, et kas on valus. Valus ei olnud, aga ebamugav küll. Süsti pakkumine ilma pikema uurimiseta oli ootamatu, aga kohe tuli ka küsimus, et kas tahan või mitte, tehku ma valik. Istumast püsti, särk selga ja kohe juhiti mu tähelepanu, et mul on parem olla. Ma ei saanud paremast olekust küll aru. Süstist möödas 6 tundi, minu käsi on kange ja valutab.
Kas on hommikul parem?
Järgmine nädal on veel magnetravi saada. Minu meelest ravitakse valet asja, aga mis on viga ja mis on õige ravi, kes seda küll ütleks.
Kaja Must 22. november 2015, kl 20.02
Aitab süst:
Durolane
Sinvise
Hya-Joint
Go-On!
 
põlvevalu 24. november 2015, kl 11.49
durolane aitab tõesti!vähemalt minu põlvele aitas(kah liigesepõletik ja kulumine)
 
naine 24. november 2015, kl 12.52
tundub, et tegemist on külmunud liigesega. Võimlemine ainsana aitab, kreeme kompresse teha ei tohi. Pikaks on see ka juba läinud, nüüd läheb kauem aega tervenemiseni.
Hantli asemel kasuta 1l. plastpudelit, mis on veega täidetud ja liigut. Käte kõverdused seina najal, taignarulliga mööda seina üles sõimist. Kõike valu piirini ja 4 -5x päevas. vahepeal lõdvestusharjutused - käed liiguvad nii sama keha liikudes.
 
einoh 24. november 2015, kl 15.31
kuule lembit, kui vana sa oled??? metsast oled? mine taastusraviarsti juurde ja lase omale õige ravi määrata (protseduurid pluss võimlemine)!
 
põlvevalu 24. november 2015, kl 17.31
mul läheb süda pahaks, kui iga asja peale VÕIMLEMIST pähe määritakse!!!käige õige kuradile! kõigepealt tuleb liigest MRT-s uurida, siis parandada, mis parandada annab ja siis alles võimlema hakata.mul oli menisk puru ja põlv paistes, käia ei saanud, põlveõndlas suur turse, reumatoloogid muudkui kiunusid-võimle, võimle, võimle...lõpuks läksin ortopeedile, tehti meniskioperatsioon ja vot alles siis hakkasin
võimlema.enne opi ei andnud põlv paindumagi, nii tugev põletik oli põlves.kui arstid ja muud targutajad midagi teha ega uurida ei viitsi ega oska, siis prääksuvad kõik kooris:võimle! enne tuleb viga parandada ja siis on võimlemine omal kohal, mitte huupi võimelda.teeb asja tihtipeale hoopis hullemaks, seda ei taha terve inimene mõista...peaks ikka õlaliigese üle vaatama ja kui mõni kõõlus viga saanud, ära parandama ja vaat siis alles võimle, et liikuvus taastuks!
 
naine 25. november 2015, kl 01.30
Magneesiumiõli apteegist soovitan väga 6 euri pihustiga
 
põlvevalu 25. november 2015, kl 10.07
magneesiumiõli aitab lihaste krampide puhul, kui tegemist on vigastusega, pole sellest suurt abi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!