Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
südame rütm sassis
 
liisa 15. aprill 2013, kl 10.49
kilpnäärme analüüs verest on tehtud, ultraheliga on kontrollitud.
kõik OK
neerud on kontrollitud nii uroloogi juures kui verenäitajate järgi.
mingi ultraheli tehti neerudest ka, uuriti kui kiiresti veri ringleb ja kuulati vere mühisemist (?) ei leitud kõrvalekaldeid
ometi tunnen et midagi on viga-.
 
rütm 15. aprill 2013, kl 14.48
10.a.käis süda rütmist välja,alati viidi kiirabiga tilgutite alla ja taastus, mõnikord mõne tunniga, mõnikord paari päevaga.
3a. tagasi läks rütmist välja, et ei teadnudki pole rütmis. Ükskord lihtsalt trepist üles minnes hakkas paha ja kutsusin kiirabi, tegin küll neid sisse ja välja hingamisi , aga ei taastunud. Olin tilgutite all ja nädal haiglas, enam rütmi ei saanud. Et olen selline paanitseja, siis ei läinud kohe Tartusse, kuigi perearst soovitas minna elektrišokile. Kuu aja pärast läksin, tehti suts ära, läks rütmi, tulin koju, oli paha olla, aga ikka vaja toimetama hakata. Järgmine päev rütmist väljas, kiirabi, tilgutid enam ei aidanud ja nüüd siis elan juba 2 a. koos oma haigusega. Arst lohutas, et neid pidi palju olema, kellel rütm ei taastu, aga vahel jahh mõtled, et nüüd tuleb küll surm, aga eks need tablad aita ka - ja tuleb leppida.
 
to tsh 15. aprill 2013, kl 15.09
lugesin siin neid kommentaare.mul on täpselt sama mure-vahelöögid.kuna mul on väike infarkt olnud,kardan eriti,aga kardioloog ütles,et need vahelöögid,mida ise tunned,on ohutud ja põhjuseks närvid(depressioon,paanikahäired..)läksin siis psühhiaatri juurde,määrati ad-d(kolmas kuu võtta)aga kasu ei miskit.ikka puhkeseisus või enne uinumist vastikud vahelöögid.tundub,nagu süda jääb hetkeks seisma ja siis läheb uuesti käima niimoodi-loperdi-loperdi.aga mul on ka kilpnäärme alatalitlus,äkki on see põhjuseks siis?koormustestil oli ka rütmihäire näha,paar superventikulaarset,üks ventikulaarne,aga arst ei näinud probleemi.õieti ta polegi südamearst,on sisehaiguste arst,aga tegeleb ka kardioloogia alal.nüüd mõtlen,et peaks vist arsti vahetama,aga lugedes siinseid muresid....mul pole pulss üle 120 läinud,siit loen hämmastavais asju!äkki keegi oskab kommenteerida ja midagi tarka kosta?seda enam,et reedel põlveop plaanis..
 
maiu 16. aprill 2013, kl 09.26
no see mõned ventrikulaarsed ja mõned supraventrikulaarsed, see on ikka väga väike kogus.
NORMAALSEKS loetakse veel kuni 8 tk minutis ehk siis 11520 tk. ööpäevas.
ja paljudel nii ongi, isegi sellise koguse juures neid ei pea veel ravima.
enesetunne on kohutav, kuid elu see ei sega. samuti ei mõju vahelöögid kuidagi südamelihasele kahjustavalt.
neid on muidugi erinevaid, mõni eri liik võib põhjustada ka sellist rütmihäiret, mis panebki lõpuks südame seisma, kuid selleks peavad mitmed asjaolud ja haigused kokku langema. kui on ikka kardioloogi juures tuvastatud et siinussõlm ehk koht südames, mis tekitab südamelööke , on iseenesest ehituslikult korras, siis ei juhtu niipea eriti midagi hullu. kindlasti tasub uurida seda kilnäärme asja edasi, sest ka see on üks põhjustest, mis otseselt mõjub südamele. siis on ju super kui pulss pole üle 120 läinud. tahhükardia on see küll, kuid on inimesi (mina sealjuures) kellel vahel isegi 200 ringis pulss, enesetunne kehv, kuid sellesse nii lihtsalt veel ei sure.
seega rahu ainult rahu, ka haige põlv (lähed opile) võib anda organismis mingeid häireid, mis mõjutavad südame tööd.
 
to eelmisele 16. aprill 2013, kl 10.14
tean küll,et olen äpu,sest iga tervisega seotud häda ajab paanikasse.ere näide on see,et vahel on tunne,et ei ärkagi hommikul,sest magama jäädes nii vastik enesetunne.südames vahelööke kuni uinumiseni.aga ikka ärkan!ja enesetunne pole hommikuti hull sugugi.ainult vahel harva hakkab trikitama juba hommikust saati.eile käisin ekg-d tegemas-siinusrütm,kõik korras!aga vahelööke oli küll,ainult mitte testi tegemise ajal.oleks miskit hullu,ju oleks ikka näidanud ka midagi.enne oppi ju peab tegema ekg-d.perearst küll tänitas,et mulle(infarkt,paigaldatud veresoonte laiendajad ehk stendid)ei tohigi üldnarkoosi teha,ehk tehakse siis alakeha tuimestusega...jälle kardan!aga aitähh lohutamise ja julgustamise eest!küll ma kuidagi selle opi ka üle elan koos selle südame vahelöökide tralliga.
 
maiu 16. aprill 2013, kl 10.53
ei taha sind ehmatada aga peale oppi lähevad vahelöögid natke hullemaks isegi, aga see kõik saab mööda.
meil on vaatamata kõigele head arstid, nad enne oppi loomulikult teevad EKG ja arvestavad sinu eelneva haigusloo ja praeguste kaebustega.
ja nemad teavad kõige paremini missugune anesteesia sulle teha.
ja sa saad kindlsti kõigest üle, sest mina ju olen saanud.
minust äpumat annab otsida. Mina lähen aastakümneid õhtul magama murega ja hommikul ärkan kergendatult, et ikka elus. selline tunne nagu inimene sureks eranditult ainult uneajal. aga see võib ju ka päeva jooksul juhtuda. vot sellest haige aju aru ei saa.
teadmiseks et mina olen sündinud 6 kuu pealt ja kaalusin ainult 1500 grammi, 60-ndatel ei osatud sellistega eriti midagi peale hakata, aga ellu ma jäin, küll põdenud elus vähemalt 40 korda kopsupõletikku, kuid viimasel 20 aastal siiski mitte kordagi, mul on kerge südamekahjustus ja opitud naiste asjad.
aga olen elus vaatamata vahelöökidele ja kõikidele muudele jamadele.
jääd sinagi ja ilusa kohtumiseni siinsamas foorumis.
 
Tanja 16. aprill 2013, kl 12.28
Mina olen ka üks nendest, kes kannatavad rütmihäirete all:( Esimene hoog tuli peale umbes 10 aastat tagasi, 14. aastaselt, ei pööranud sellele tähelepanu, ja siis kahe - kolme aasta jooksul süda on rütmist välja läinud umbes 5- 7 korda, peale seda õppisin hoogu ennetada, nii kui tundsin hoo algust, kohe jooksin värske õhu kätte, ning hingasin kiiresti sisse- välja. 6 aastat naudisin elu, mingeid hoogusid vahepeal ei olnud, kuid nüüd hiljuti hoog tuli ootamatult une pealt, seega ärgates süda juba peksles, ei saanud oma tehnikat kasutada, asi läks väga karmiks (pulss 220-250 k/min)´pidin kiirabit kutsuma, ka nemad ei saanud rütmi paika, mind viidi haiglasse. Hea meel on vähemalt selle üle, et hoog sai EKGle fikseeritud. Veebruaris käisin Dr. Paju konsultatsioonil, kes ütles, et see on täiesti ravitav, homme ootab mind ees ablatsioon, loodan parimat, aga alateadvuses ikka muretsen ja kardan, et asi hullemaks ei läheks. Päikest kõikidele:)
 
hädavares 16. aprill 2013, kl 15.45
hoopis mina olen äpu:iga tervisehäire tekitab ülenärveerimine.kardioloog ütles,et minu rütmihäired ei ole ohtlikud,aga viimased paar visiiti pole vaevunud ekg-d kah tegema.nüüd,enne opi,tehti ja nagu nad ütlesid"siinusrütm"ja korras.küllap tulevad need jõnksud südames närvidest,sest psühhiaatri juures olen kah patsient.mai kuus lubati ad-d tasapisi ära jätma hakata-olen nimelt medikamente täis nagu poola õun keemiat.sealjuures leebelt öeldes vihkan tablette ja olen loodusravi ning toitumisteraapia austaja.aga tõbesid on üksjagu,ilma keemiata ei saa-küllap need ka tekitavad neid südamepuperdamisi.lugedes neid kommentaare siin imestan oma hädapätaklust,sest siin on tõsiste hädadega inimesi,minul pulss üle 120 pole läinudki.muidugi,kui oma velodrenazööril harjutan,siis läheb küll,aga arst ütles,et minu puhul koormusel pulss 130 normaalne.ootan hirmuvärinal oma ülehomset oppi ja kui kõik normaalselt läheb,uurin siinset foorumit edasi...kena kevadet praegu!
 
kiire 16. aprill 2013, kl 15.49
Tanja anna oma abl.meile teada kuidas läks mina ka üks nendest kel abl,tehtud kuid kolme päeva pärast olin taas rütmihäirega haiglas.Esimesed hood olid 16a,mis möödusid ise.Nüüd on olnud mul 2ablatsiooni Talliinnas tehti ja sellist 250pulssi pole esinendud,kuid vahelöögid ja suuremad pausid+kiire pulss 93 on jäänud mulle.Ablatsioonist möödas 3a,vajadusel kasutan ikka rütmikale südamele rohtu,kuid hirm jääb.Öösel vahest väristab ja jõnksutab ja need pikad pausid,need on jubedad.Hirmutab vaid see,et kiire pulss ja rütmitu süda võivad hiljem stimulaatorit nõuda:(
 
Tanja 17. aprill 2013, kl 15.22
To kiire, minul kahjuks ei ōnnestunud, lähen mai kuus uuesti, kórvetati, ajati rütmist välja kuid kahjuks-ei:(et seda protseduuri saaks teostada , minu puhul, süda oleks pidanud terve see protseduuri aeg rütmist väljas olema, aga see on ebareaalne(220 korda/min), seega pakkuti mai kuus uuesti tulla, hakatakse tegema mingisuguse teise apparatuuriga, mis vôimaldab minu puhul korraks südame rütmist välja ajada ja siis taastada ning kõrvetada, vähemalt nüüd tagasi lähen rahuliku südamega, eks see opp. on ebameeldiv aga saab välja kannatada. Kahju muidugi, et nii läks:(Tahaks kohe terveks saada.
Raivo Orgusaar 18. aprill 2013, kl 00.49
Südame rütm sassis? Veri liiga klompis, nagu tökat, mida süda ringi ei jaksa pumbata. Järelikult veepuudus! Joo õiget, aluselist, 43 düünise molekuliga ja antioksüdantset vett ja kõik läheb ise korda, mistahes keemiliste ravimiteta!
 
johanna 18. aprill 2013, kl 07.28
samuti soovitan sul järele vaadata kas sa ehk ei tarvit amingeid ravimeid, isegi ibubrofeniga määrimine võib mõnel inimesel esile kutsuda südametegevuse häireid, rääkimata tablettide sissevõtmisest, ka toidu osas vaata, on palju värvaineid ja ka muid säilitusaineid, mis mõjutavad südant...
 
noh 18. aprill 2013, kl 08.12
aga mida teha,kui haigused on kroonilised ja alternatiivravimisele ei allu?peab ju tablette võtma,ilma nendeta valutan ja suren...
 
ei teaka 18. aprill 2013, kl 15.23
raivo,minul tekkis iga ülekoormusega rütmihäire,e siis ka klaas vett oli koormus ning söök.Pidin ravimeid võtma:( enne teist ablatsiooni oli see.
 
mõhh 18. aprill 2013, kl 15.54
Oma lollust ei maksa siin demonstreerida (Raivo). Jah, vedelikupuudus ja elektrolüütide tasakaal võivad kindlasti rütmihäireid tekitada, kuid enamusel inimestel tulenevad rütmihäired südames olevate juhteteede (elektrisignaali juhtivate) anatoomilisest veast. Näiteks, kui inimene lonkab selle pärast, et tal on üks jalg teisest 10 cm pikem, ei saa ju öelda, et joo vett ning lonkamine läheb üle. Anatoomiliselt valesti paiknevast "elektrijuhtmest" saab lahti, kas seda hävitades (ablatsiooni protseduur) või selle mõju ravimiga maha surudes.
Mul endal on olnud 16 aastat rütmihäired, võtan ravimeid, mis ei lase mul üldse rütmihäiretel tekkida. Vastasel juhul ilmselt üle 200-ne pulss püsiks tundide viisi, mis võiks lõpuks südame täielikult üle koormata. On ka tehtud 2 ebaõnnestunud ablatsiooni.
 
ter 18. aprill 2013, kl 16.16
Kas keegi tarvitab Isoptin 120 mg rütmihäirete vastu
 
H 22. aprill 2013, kl 21.26
Mul ka ablatsioon ei õnnestunud väidetavalt ja haigusloo järgi, kuid see, milliseks minu elu kujunes koos SVT'ga oli ka talumatu - iga liigutus ajas südame rütmist välja.
Mina neid alguses eriti ei kartnud, elasin 10 aastat ilma pabistamata (ja ilma googeldamata!), käisin peol, tegin kõike mis pähe kargas. Kui süda rütmist välja läks, siis lihtslt kükitasin kuskil suvalises kohas ja läks pidu või misiganes olukord edasi.
Segavaks sai asi siis kui pidin pimesooleopile minema, vot see rikkus kõik ära. Peale oppi seisis süda jube kehvasti rütmis, ainult peksles - öösel,päeval. Metoprolol ei aidanud.
Novemberis 2012 tehti ablatsioon, mis siis ei õnnestunud. KUID peale seda ebaünnestunud ablatsiooni on elu kui lill!! Annan südamele regulaarselt koormust, teeb oma vahelööke küll ja viskab vempe vahele, aga ikkagi elu muutus kardinaalselt.
Mina pidin ka muidu uuesti minema ablatsioonile, aga mind ikkagi ei võetud, kuna elu muutus paremaks ja pole mõteet torkida hetkel :)
Peale ablatsiooni süda 2 korda rütmist välja läinud, hästi õrnalt. Esimene kord 1,5 kuud peale ablatsiooni ja teine kord mingi nädal hiljem. Endise 25x-30x kohta super tulemus ebaõnnestunud ablatsiooni kohta :D
 
H 22. aprill 2013, kl 21.28
lisan juurde - endise 25x-30x PÄEVAS kohta hea tulemus see ebaõnnestunud ablatsioon :D
 
N57 22. aprill 2013, kl 21.41
Kolmekümneselt mul oli midagi sellist, hakkasin jälgima ja lõpuks tundus isegi pisteid.

Läksin ükskord polikliinikusse, kui süda jälle puperdas, tehti kardiogramm ja kõik oli korras.

Vahetevahel on ikka sellist asja teinud, aga enam pole hirmu ja ei pane tähele. Eriti, kui üleväsimus on või kõvem pummelung olnud.

*
Ei pea kohe mingi paanikahäire olema, aga loomulik on, et kui mure ja ärevus juurde tuleb, siis ka südame töö muutub.
 
Heleen 28. aprill 2013, kl 14.13
Kas see on ka rütmihäire ,kui tunnen südames kerget nagu mullitamise tunnet ja tahan koguaeg nagu kõhatama hakata sellel ajal ,et ära läheks vms. Pulss püsib normaalne. Või see ikka pigem ärevushäire sümptom ?
 
viimasele 28. aprill 2013, kl 18.04
nii ja naa heleen,,neid rütmihäiredid on ka erinevaid.Mul ka see nugu vibreerimine südames,tiksub ka vahest ja siis ahmin õhtu või köhatan:(
 
kk 28. mai 2013, kl 22.46
Mina saan püsiravina propanormi,mis peaks siis kiire pulsi ära hoidma,kuid aegajalt ikka süda puperdab.Minul siis pulss läinud kahel korral üle 180-ne.Diagnoosiks siis svt,kasutan ka L-tyroxini kilpnäärme alatalitluse vastu ja olen ka hirmus paanitseja ja ärevik,nii et ad-sid kasutan ka.Kas on keegi rütmihäirete raviks saanud ka propanormi,kuidas on mõjunud?
 
siin ka 19. juuni 2014, kl 22.54
mul aitab pool 50 est metoploroli keele alla jah üle 140 läheb ja tekib paanika ka
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!