Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
juuksed langevad peast
 
Õnnetuke 05. jaanuar 2018, kl 15.36
Ausalt, ei julge enam kammidagi kuna kamm jääb paksult juukseid täis ja minu paksust juuksepahmakust on saanud üliõhukesed üksikud salgud. Peanahk juba paistab. See jama juustega juba pea kuu ..kas koomas oldud ja operatsioon võiksid olla juuste väljalangemise põhjuseks?? Mida ette võtta?
Helve Tamm 05. jaanuar 2018, kl 21.26
Mine Synlabi ja lase oma verest vitamiinide ja mineraalainete proov teha. Ilmselgelt peab organismis midagi puudu olema.
 
sama siin 06. jaanuar 2018, kl 07.27
Mul endal sama mure aga kõik proovid korras.Nii vitamiinid, kui mineraalid.Arstidelt midagi loota pole.
 
xz 06. jaanuar 2018, kl 13.28
Kas Sa suitsetad või oled suitsetanud?
 
eelmisele 06. jaanuar 2018, kl 14.06
kuidas see asjasse puutub, sama hästi võid küsisa kas n.ik.ud või oled ni.k.unud?

kas oled kapsast söönud?
 
Polkovniku lesk ei ole 06. jaanuar 2018, kl 21.43
aga, ausalt, arstid ei tea tõesti midagi.
Seega, soovitan proovida takjaõliga peanahka toita. Liiga ei tee, aga aidata võib.
 
või 07. jaanuar 2018, kl 00.08
proovida muud ollust mida aga keegi siin soovitab, näiteks jo.bi
 
to 21.43 07. jaanuar 2018, kl 00.17
kas valetad, er arstid ei tea midagi, või oli libaarst
 
?""" 07. jaanuar 2018, kl 11.31
Noh, kui palju vanust, äkki kliimaks, siis ka jubtub nii. aga kui stressad üleliia, siis jääd tõega kiilaks. unusta mured ja ole lihtsalt õnnelik, mis ei olene Sinust seda muuta Sa ei saa. lihtsalt lase voolul end kanda ja ole muredest vaba, tee oma igapäevast tööd tuimalt, ära võta midagi hinge liialt. sest muuta Sa ei saa midagi ju. vaba aeg kuluta oma meelistegevusele. põhiline, no stress ja no depressioonile, siis jäävad juuksed pähe, ja muidugi ära suitseta ega tarvita alkot. jõudu.
 
õnnetule 07. jaanuar 2018, kl 13.42
Kui oli operatsioon ja olid lausa koomas, siis ju pidi raske seisund olema.Organismile suur trauma ja stress. Mis siin imestada. Anna aega, kosu, küllap kasvavad juuksed tagasi. Kui tervis taastub.
 
ka naine 09. jaanuar 2018, kl 11.49
minul ka analüüsid korras, peanahk korras aga juukseid aina langeb. ja pidama kuidagi ei saa. pealagi paistab. androgeenset alopeetsiat ei ole. lugesin, et keskeaks on inimesel 30-50% juukseid vähemaks jäänud. ehk siis minu puhul tegemist nö vbl siis selle seisundiga. aga ka retaine lahus ei aita. vitamiine (sh juuste vitamiine) olen järjest söönud aastaid.

ja ei stressa ka. st olen leppinud olukorraga et kui olen kiilas siis kiilas. aga kui teemaalgatajal oli koomaseisund, siis see on küll normaalne nähtus et juuksed langevad. aga kui seisundist juba kaua aega möödas - siis võiks ikka analüüsid teha, sest kui juukseid ikka juba liiga palju langenud, siis neid taastada pea võimatu. ehk siis teemaga tuleks tegeleda võimalikult varakult, et vältida päris kiilasust.
 
Platsentakapslid 09. jaanuar 2018, kl 12.01
Minul oli peatrauma selline, mille tõttu suur laik juukseid välja langes. Täiesti kiilakas käelaba suurune lärakas. 2 juuksurit ütlesid, et ei näe, et oleks lootust, et tagasi kasvaks, aga soovitati neid platsenta ampulle pähe määrida ja sama sarja šampooni-palsamit kasutada ja olukord paranes väga kiirelt :)
 
ka naine 09. jaanuar 2018, kl 15.03
ka platsenta ampullid + šampoon proovitud - ei mingeid tulemusi.
ainus toode, mis natuke hetkelise muutuse tegi olid viviscali vitamiinid. ehk siis esialgu tekkisid udemed aga nad siiski ei kasvanud pikemaks ja olid ka ilma värvipigmendita.

ja ka šampoonide puhul (+ sinna juurde sama firma palsam + toonik) andis ajutuselt tulemuse sari nioxin (mina kasutasin toodet nr 4). see sari on ka üks kallimaid eestis. hinnaklassis 27 euri (200 ml) šampoon ja palsam. toonik 40 euro ringis. ja ka need tooted peale 6 kuud enam ei mõjunud.

ehk siis kui hõrenemine on, siis tõesti tuleks koheselt analüüsid teha ja tuvastada probleemi olemus. kui on hõrenemine (üldine, mitte koldeline) tekkinud, siis taastada olukorda pea võimatud. minu puhul on siirdamine ainult veel proovimata.
 
ka naine 09. jaanuar 2018, kl 15.07
ps. ka kliimaks ei ole probleemiks. st ka günekoloogiliselt/hormonaalselt olen uuritud. mõlemad munasarjad töötavad ja ka emakaelalimaskest on tihke - st menopausist olevat ma vähemalt veel väga kaugel, so nö arstide hinnang. st juuste väljalangemiseks ei pruugi olla kliimaks.
 
k/n 10. jaanuar 2018, kl 04.22
ka naine Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> minul ka analüüsid korras, peanahk korras aga juuk
> seid aina langeb. ja pidama kuidagi ei saa. pealag
> i paistab. androgeenset alopeetsiat ei ole.

Kas kilpnääre on korras? Vanusega vöib tasapisi tekkida kilpnäärme alatalitlus.

Vaja teha vähemalt kaks analüüsi.

SYNLABis on olemas kilpnäärme pakett, saab ise maksta ja pole arsti saatekirja vaja:

https://minu.synlab.ee/toode/kilpnaarmepakett/

Kui su perearst on analüüse teinud, siis digiloost näed, kas on need ka olemas.

.
 
ka naine 10. jaanuar 2018, kl 09.42
kilpnääre oli esimesi asju mis minu puhul kontrolliti. ehk siis ka see korras. vitamiinide osas otseselt eraldi analüüsi tehtud ei ole, v.a b12 puhul. nüüd mõtlen, et peaks saama kuskilt sellise vereanalüüsi paketi mis ainult vitamiine kontrollib (b grupp + raud + kaltsium).

kuigi mulle tundub küll et hormonaalne tasakaal probleemne. nimelt juuksed lähevad väga kiiresti mustaks/rasvaseks. sõltumata sellest milliseid tooteid kasutada ja kui korralikult loputada. samas analüüsid väidavad, et hormoonid kõik korras. ja ma tõesti ei saa kuidagi süüdistada meie meditsiini - perearst on tõesti püüdnud mu probleemi mõista ja analüüse teinud.

keegi kirjutas, et peaks käima nahaarsti juures. samas trihholoogi sõnaul on mu peanahk väga puhas - ei ole ei kõõma ega mingeid helbeid. mida võiks nahaarst näha? oskab keegi kommenteerida?
 
naine72 10. jaanuar 2018, kl 10.29
On tõbi nimega alopeetsia. Teles TLC peal mitu korda olnud jutuks.
 
johanna 11. jaanuar 2018, kl 17.16
jah, elu on näidanud kahjuks et vanemaealistel kes tarvitavad vererõhu ja südameravimeid on juuste kadu peaaegu kõigil,,,see on isegi seal kirjas,,,kui asi on väga hull siis tavaliselt perearst vahetab ravimi teise vastu,sest mõne puhul on kadu väiksem, kõik on individuaalne...välispidised vahendid sellisel puhul ei aita...
 
naine72 11. jaanuar 2018, kl 22.43
No kui vanainimestest jutt, siis seal tegu kõigepealt hormonaalsete muutustega. Mulle tundus, et siinne algataja on ikka noor.
 
to: johanna 12. jaanuar 2018, kl 04.02
johanna Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> jah, elu on näidanud kahjuks et vanemaealistel kes
> tarvitavad vererõhu ja südameravimeid on juuste
> kadu peaaegu kõigil,,,see on isegi seal kirjas,,,
> kui asi on väga hull siis tavaliselt perearst vahe
> tab ravimi teise vastu,sest mõne puhul on kadu väi
> ksem, kõik on individuaalne...välispidised vahendi
> d sellisel puhul ei aita...

Oskad sa ehk konkreetsemalt mõnda ravimit nimetada?

Minul kilpnäärme ravi, hormoonide tase hea. Võtan ka vererõhu alandajat, Losartan 50 mg. Viimasel ajal on nagu juuksed hõredamaks jäänud.

Tahaks kasvõi seda ravimit teada, kust sa seda lugesid, sest ravimi nimetusi on palju, saaks teada, mis gruppi see kuulub.

Jutt siis sellest, kus ravimi infolehel juuste kohta kirjutatud oli.
 
ka naine 12. jaanuar 2018, kl 09.23
mina 47. mitte ühtegi ravimit ei tarvita. kõik analüüsid suurepärased, sh ei ole kõrgvererõhu tõbe ega kolesterool ei ole kõrge. kaal on ideaalne.

teemaalgatajal tegemist tõenäoliselt suure stressiga mida põhjustas koomaseisund. minu puhul sai (ise arvan nii) alguse ca 20 aastat tagasi stressiseisud mis väidetavalt (igasugu sensitiivide juttude ja ala esoteerika vastuste) põhustas neerupealsete stressi.

aga minu jutu point siin foorumis selle teemaga on see, et kui juustekadu on toimunud, siis tuleb selle teemaga asap tegeleda, mitte jääda lootma et ala kõik taastub. mõingatel juhtudel taastub, aga suures osas ei taastu. sp tulek koheselt pöörduda arsti juurde ja tuvastada seisund, põhjus/analüüs mis juustekadu põhjustab. ja arsti juures käia senini kuniks probleem lahdatud. vbl tuleks ka mitu korda ühe sama teemaga arsti juures käis (nt horminaalsed probleed on-või ei ole). st ko akontrollida analüüside vastuseid mitmeid kordi.

minu viga oli see, et ma ca 20 a tagasi mõtlesingi, et küll taastub. stress läheb üle jne. ehk siis probleemi olemusse tuleb sekkuda kohe.
 
1 naine 12. jaanuar 2018, kl 12.35
Jah, olen nõus eelneva kirjutajaga, et probleemi olemusse tuleb sekkuda kohe - elu justkui käsibki sellega tegeleda. Ka mina puutusin kokku juuste langemisega 10 aastat tagasi, olen sellest ka siin foorumis rääkinud. Tegin kõike ja ca 1,5 aasta pärast oli asi korras, pärast mida muutsin ka oma eluviise - toitumine, juuste hügieen jne.
 
Teemaalgatajale 12. jaanuar 2018, kl 13.22
Kui oled olnud koomas ja läbi teinud operatsiooni, siis selle käigus on tõenäoliselt kasutatud väga suurtes annustes kortikoide (neerupealse hormoon-prednisoloon jne....) igasugu tursete ärahoidmiseks/mahasurumiseks. Juuste väljalangemine on üks kortikoidide ärajäämanähtudest. Võib olla isegi veel 0,5-1 aasta peale opi. See aeg saab ükskord mööda ja uued väikesed juuksed hakkavad kasvama. Minul tuli seoses selle raviga 2/3 juukseid maha operatsioonijärgselt. Pidin pikad ja kunagi paksud olnud juuksed lühikeseks lõikama. Umbes 2-aastaga taastus kõik. Võtab lihtsalt aega.
 
ka naine 12. jaanuar 2018, kl 14.33
just sellest rääkisingi. neerupealsete taastamis protsess ei pruugi taastuda ja jääda ootama, et äkki taastub. teemaalgataja - mine KOHE arsti juurde, et vältida olukorda kus mina olen. ära jää lootma sellele, et ÄKKI taastub.
 
Teemaalgatajale 12. jaanuar 2018, kl 16.40
Lisan veel, et tavameditsiin ei pruugi tervisehäire põhjust välja selgitadagi. Vereproov võib sageli korras olla. Minul oli nii, et seen möllas organismis mis kole, seedimine ei töötanud ja juukseid langes peast, kuid arsti arvates polnud mul midagi viga, sest kõik analüüsid olid ka "piiri peal". Ja ega siis muud abi polnudki, kui ise oma tervist turgutada taimsete vahenditega, kuni kõik taastub. Neerupealsed ei hakanud ka pärast seda "ravi" korralikult tööle, kuid pikapeale siiski hakkasid. Tekkisid õrnad pruunid laigud näole ja kätele, kuid arsti arvates oli kõik normaalne... Nii, et ikka ise vaid saad ennast aidata.
 
johanna 14. jaanuar 2018, kl 21.27
see on loomulik, et narkoos ja sünnitus võtavad ka noortel inimestel juusked lahti ja see peaks olema ajutine...vererõhuravimitest niipalju, et peaaegu kõigile mõjuvad need nii, et juuksed hakkavad hõrenema,,,midagi ei oel parata, kas juuksed või vererõhk,,,muidugi võiks proovida Evonia talette kuuridena,,apteegis saada...see on andnud päris häid tulemusi, ka vererõhuravimite tarvitajatel...veel niipalju võin öelda, et kui ikka juuste kadu on pidev ja ravimeid ei tarvita, siis on ikakgi kilpnäärme probleem,,ei tähenda et analüüs normi piires,,,tuleb vaadata analüüsi ja kas see on ikka täiesti korras,,sest amplituut on küllaltki suur, kas on kalduvus ühele või teisele poole,,kiplnäärme analüüs on väga tundlik,,,võib olla kaldu nii ala kui ületalitluse poole...
 
ka naine to: teemaalgatajale 15. jaanuar 2018, kl 10.06
kuidas tuvastasid, et sul oli seen organismis (mina ise ei ole iial saanud hormonaalset ravi, tupeseent ei ole, nahk korras, st esmapilgul ei tuvasta et mul seen võiks olla. sh seedimine suurepärane ja väljaheide ka)? mõtlen, et äkki on siiski minul ka. ja mida sa tegid, et seent organismist välja saada?

to johanna: evonia liiga tarbekaup ja ei mõju. hari volume ka. natuke tundus mõjuvat biosili vedelik (sisse võetuna ja vedeliku kujul) ja tablettide kujul viviscali tabletid. aga need eestis kõige kallimad, 1 kuu maksumis 60 euri.
kilpnääre minul kontrollitud erinevate arstide ja analüüsidega ja täiesti korras.
 
Teemaalgatajale (ka naisele) 15. jaanuar 2018, kl 10.43
Kui ikka aru ei saa, et seen on, siis ei ole. Seene vohamine on küllaltki nähtav-tuntav. Kõige esmane, mis näitab soolestikus tegutsevat seent, on valge katt keelel. Ja varbavaheseen hakkas tulema ja tupeseen ja....kõõm peas, kuiv nahk.... Arstid ei pööra sellele mingit tähelepanu ja suhtuvad üleolevalt. Seen tekib siis, kui maos on hapet vähe ja toit ei seedu korralikult ja liigub sealt edasi. Palju ravimid tekitavad seda. Olukorda tagasi balanssi viia on väga raske, kuid teostatav. Praegu 2 aastat hiljem on asi enam-vähem paigas, kuid mitte nii heas seisus, kui enne opi.
Seene vastu aitab totaalne seenevaba dieet kõige paremini:
-mitte mingit suhkrut
-palju toortoitu-avakaado , salatid jne....
-vähe puuvilju ja suhkrurikkaid juurvilju
-mõnedel inimestel mitte mingeid piimatooteid, kui siis ainult hapendatult
-probiootikumide söömine, hapukapsas, hapukurk...
-kookoskõli tarvitamine toidus
-kurkum
-kaneel
Kui seent ei toida, siis ta hakkab tagasi tõmbuma oma loomulikku olekusse-20% soolestiku mikroorganismidest. Aga see protsess ei toimu üleöö ja sellest võib kõrini saada.
 
ka naine 15. jaanuar 2018, kl 11.24
aitäh teemaalgataja. jah, mul ei ole kõõma, keel ka puhas, st pole kattu ja ka seent arvatavasti mitte. plaanisingi proovida toortoidu nö dieeti. see veel proovimata. aitäh veelkord inspiratsiooni eest!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!