Tervisemure
kõhugaasid:(
mulksub 11. aprill 2010, kl 19.29 |
Lihtne 12. aprill 2010, kl 19.30 |
Minul piimatoodetest loobumine ei aidanud, aga teraviljadest ja leivast/saiast(gluteeni sisldavatest toodetest) loobumine küll.
Mulksutajale - loobu sajaprotsendiliselt piimatoodetest ja võta iga toitdukorraga sisse seedeensüüm. Mul aitas mulksutamise/häälte vastu, aga gaaside vastu aitas ainult nisu-, rukki-, odra- ja kaeratoodetest loobumine.
Mulksutajale - loobu sajaprotsendiliselt piimatoodetest ja võta iga toitdukorraga sisse seedeensüüm. Mul aitas mulksutamise/häälte vastu, aga gaaside vastu aitas ainult nisu-, rukki-, odra- ja kaeratoodetest loobumine.
nupp 13. aprill 2010, kl 18.49 |
mul on juba aastaid olnud gaasid... vahepeal oli asi nii hull, et lihtsalt olin valudest krampis, ja avalikus kohas oli nii jube olla, nii valus oli ja gaase välja lasta ka ei saanud. ma jõin siis palju gaasilisi jooke ka. nood jätsin ära, lakkas ka see pidev valu ja gaasi oli palju vähem. nüüd, kui joon pudeli, pole hullu, aga kui ikka suur pudel ja ühe päevaga ära joon, siis jälle gaasid platsis. mul veel see probleem ka, et mul pärmseen vohab soolestikus,mul peale kõhupuhituse ka teised sümptomid olemas (nt halb lõhn suus, halb näonahk, punetus rindade all, tupeseen). mõtlesin osta endale Diga preparaadid. kui keegi neid kasutanud on, siis jagage oma kogemusi, palun. ning ka sooviks teada, kas need ilma retseptita ikka ja mis hinnaks on :)
Miks 14. aprill 2010, kl 00.46 |
ajada asja keeruliseks. Gaaside põhjus on ju imelihtne - toit soolestikus ei seedi, vaid hoopis käärib või roiskub:
1. Olete oma ülevoolavas "tarkuses" igasuguste dieetide ja medikamentidega ära hävitanud seedebakterid - toit ei saagi seedida, olgu selleks piim, või midagi muud.
2. Te ei näri süsivesikutega toitu korralikult läbi. Kõik toidud, milles on ükskõik millisel kujul tärklist, vajavad seedimiseks fermenti ptüaliin, kuid seda leidub AINULT süljes. Kui suutäis pole süljega korralikult läbi immutatud, toit PEABKI hakkama käärima ja gaase tekitama.
3. Toite tuleb sellepärast eraldi süüa, et valku/liha ei tohi jälle liialt palju süljega läbi immutada. Üleliigne sülg takistab maohappel valguni jõudmast ja valkude seedeprotsess asendub roiskumisega, millega ka kaasnevad gaasid ning tugev hais.
1. Olete oma ülevoolavas "tarkuses" igasuguste dieetide ja medikamentidega ära hävitanud seedebakterid - toit ei saagi seedida, olgu selleks piim, või midagi muud.
2. Te ei näri süsivesikutega toitu korralikult läbi. Kõik toidud, milles on ükskõik millisel kujul tärklist, vajavad seedimiseks fermenti ptüaliin, kuid seda leidub AINULT süljes. Kui suutäis pole süljega korralikult läbi immutatud, toit PEABKI hakkama käärima ja gaase tekitama.
3. Toite tuleb sellepärast eraldi süüa, et valku/liha ei tohi jälle liialt palju süljega läbi immutada. Üleliigne sülg takistab maohappel valguni jõudmast ja valkude seedeprotsess asendub roiskumisega, millega ka kaasnevad gaasid ning tugev hais.
edulugu 03. november 2016, kl 09.54 |
Lugesin üks nädal aega tagasi siin soovitusi. Muutsin oma keha aluselisemaks juues sidrunivett enne sööki pool tundi ja niisama janu kustutamiseks 2h pärast sööki. Lisaks proovisin süüa liha ning kartulid/riisid/makaronid eraldi (enne kartulid jms ning 10-15 min hiljem liha). Tulemus oli koheselt märgatav. Varem peale sööki paar minutit tekkisid kohesed gaasivalangud siis nüüdseks on gaasid sisuliselt kadunud. Ehk on minu kogemustest kellelegi kasu.
maniila 03. november 2016, kl 10.30 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 814 |
Kuninganna Lindgren 13. juuni 2019, kl 12.00 |
Siga lekib 18. juuli 2023, kl 17.04 |
Lisa postitus