ajada asja keeruliseks. Gaaside põhjus on ju imelihtne - toit soolestikus ei seedi, vaid hoopis käärib või roiskub:
1. Olete oma ülevoolavas "tarkuses" igasuguste dieetide ja medikamentidega ära hävitanud seedebakterid - toit ei saagi seedida, olgu selleks piim, või midagi muud.
2. Te ei näri süsivesikutega toitu korralikult läbi. Kõik toidud, milles on ükskõik millisel kujul tärklist, vajavad seedimiseks fermenti ptüaliin, kuid seda leidub AINULT süljes. Kui suutäis pole süljega korralikult läbi immutatud, toit PEABKI hakkama käärima ja gaase tekitama.
3. Toite tuleb sellepärast eraldi süüa, et valku/liha ei tohi jälle liialt palju süljega läbi immutada. Üleliigne sülg takistab maohappel valguni jõudmast ja valkude seedeprotsess asendub roiskumisega, millega ka kaasnevad gaasid ning tugev hais.