Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Veenilaiendid:(
 
Tinnu 12. märts 2009, kl 07.54
Mul on mure veenilaienditega. Olen alles 22 aastane ja eelneval sügisel hakkasid jalad valutama,olid paistes ja hommikul üles ärgates ei suutnud kõndida,sest jalad olid kui puupakud. Algselt tekkisid jalgadele sinised soonte võrgustikud,mis jätavad eemalt vaadates mulje,et terve jalg kuni põlveni on kaetud ämblikuvõrguga. Käisin ka arsti juures(mitte Eestis) ja seal ei osatud mulle midagi tarka öelda. Öeldi,et siin ei anna midagi teha,et puhka kodus kolm päeva ja siis uuesti tööle tagasi. Läksingi tööle ja jalad valutasid aina enam ja peale seda tekkisid kahe nädala jooksul suured veenilaiendid. Nüüdseks on mu jalgade väljanägemine täiesti kohutav aga kõige hullem on see,et jalgades on jälle valud ja ka paistetus ning selline pingestunne tagasi. Eelmine kord sain abi Eestis sealselt perearstilt,kes käskis mul Troxevasini kapsleid võtma hakata. Tõesti peale kolme kuulist piina valutavate jalgadega sain abi. Aga nüüd olen umbes nädala jagu neid võtnud ja ei mingit abi. Kusjuures Fertilitases öeldi,et hakka sporti tegema ja kõik mured on kadunud. Hakkasingi ujumas käima aga siis läheb asi veelgi hullemaks,sest nad on rohkem väsinud ja valulikumad. Kannan ka toetavaid sokke igapäevaselt,sest püstine ja liikuv töö.Kas kellegil on veel sellist probleemi olnud ja kuidas ning mismoodi ma pean edasi elama. Millest mul need jalad nii kohutavalt valutama hakkavad ja paiste lähevad? Milliseid analüüse ja kontrolle peaksin arstilt nõudma,et teada saada,et millest mul selline olukord tingitud?
Olen tänulik kõigile vastajatele!
OOtama jäädes,Tinnu.
 
n 12. märts 2009, kl 09.20
kaaniravi aitab.
 
xl 12. märts 2009, kl 09.53
Soovitan sul geeli ka igal õhtul jalgadele määride. Magama minnes aseta jalgade alla padi või rulli keeratud tekk, et jalad oleksid kõrgemal voodi pinnast.
Veenilaiendite tekkes on erinevaid põhjuseid.
Soovitan käia konsulteerimas kirurgiga, enamasti vajavad sellised asjad operatsiooni.
 
Iidne 12. märts 2009, kl 10.22
Joogade tarkus ütleb, et sellise vaeguse puhul tuleks teha järgmisi harjutusi/poose: Viparita Karani, Siršasana, Sarvangasana, Matsiasana ja veel üks, mida mina nimetan "kõhuloksutamiseks. Oled noor, küll nendega hakkama saad.

1.Viparita Karani - puusatõste
Lähteasend: heita selili, käed keha kõrval.
Täitmine: sissehingamisel tõstame jalad kuni 90° nurgani, seejärel tõstame puusa, aidates/toetades ennast kätega. Fikseerime varbad silmade kohal. Keha toetub ainult küünarnukkidele (toetades kätega tuharat). Pead ei tohi vaibalt tõsta, ja lõuaga ei tohi rinda puudutada. Hingamine on vaba, kuid võite ka poosis olemise ajaks – hingake välja, tõmmake kõht sisse ja hoidke hinge kinni. Nii te muidugi eriti kaua poosis olla ei suuda.
Tähelepanu kontsentreerumine: tuharatel. Poosis olla kuni minut või rohkem, sõltuvalt, kas hingate või hoiate hinge kinni.
Terapeutiline efekt: parandab survet veenides, ainevahetust, tervendab vaagnas olevaid siseorganeid, parandab näo värvi.

2. Siršasana - (seismine pea peal)
Lähteasend: Pange käevarred põrandale, moodustage peopesadest "kausike", pange sinna oma pea, ning ajage jalad sirgelt ülesse.
Täitmine: Poosis olge alates 10 sek, mida pidevalt suurendate - hiljem juba kuni paar minutit. Ka sellele harjutusele peaks järgnema "kala poos".
Terapeutiline efekt: Treenib veresoonte toonust üle kogu keha, kuid eriti aju veresooni; mõjutab hüpofüüsi, hüpotalamust, parandab seedesüsteemi tööd.

3. Sarvangasana - küünla poos
Lähteasend: heita selili, venitada end välja ja lõdvestada lihased.
Täitmine: Teha täis väljahingamine, sisse hingates tõstame istmiku ja jalad maast lahti (jalad võivad ka konksus olla – muidu on vanal inimesel raske keha tõsta)
Tõusta turiseisu, toetada keha kätega.
3)Jalad sirutatakse otse ülesse, risti põrandaga.
Pidada meeles:
а)rind surutakse vastu lõuga, mitte vastupidi (pea ei tõuse põrandalt);
b)põrandat puudutavad õlad ja kaela tagumine osa.
Hingata aeglaselt kõhuga.
Algajatel ei tasu selles poosis üle 30 sek. olla, kuid mõne aja pärast peaks hakkama iga päev 6 – 12 sekundi kaupa lisama, viies poosi kestvuse 1-5 minutini. Asanat lõpetades kõverdage jalad jälle põlvedest ja laskuge aeglaselt vaibale ning tõuske aeglaselt istuli
Kohe peale Sarvangasanat, et saada temast maksimaalset kasu, tuleb teha „kala poosi“; kui selle harjutuse vastand-poosi, kuid enne sellest harjutusest lahkumist, istuli olles lõdvestage kael, tehes peaga mõlemale poole 10 ringi (esialgu kindlasti kuulete, kuidas kael nagiseb või ragiseb).
Tähelepanu kontsentreerumine: kilpnäärmel.
Terapeutiline efekt: vähendab jalgades survet veenidele, treenib aju veresoonte toonust; süda saab puhkust; kopsud ja organid, mis asuvad kurgu piirkonnas, saavad täiendava vere juurdevoolu, see tähendab – täiendava toite. Asana mõjub soodsalt kesknärvisüsteemile; ning inimesed, kes kannatavad unetuse all, saavad kergendust. Normaliseerub mao-soolestiku ja teiste kõhuõõne organite töö.

4. Matsiasana - kala poos - paljudele harjutustele tasakaalustavaks harjutuseks, nagu ülal nr. 2 ja 3.
Lähteasend: laskuge põlvili, lükake jalad niipalju laiali, et saate jalgade vahele põrandale istuda
Täitmine: Käte ja küünarnukkide abiga kallutage keha tagasi kuni pea puutub vastu vaipa. Hingata välja; kõverdada selg, tõsta kael ja rind, ning pead püüdke nii lähedale varvastele panna kui võimalik, ehk teiste sõnadega – üritage vaipa puudutada otsaesisega. Käed panna „palveasendisse” suunaga vertikaalselt ülesse. Tähelepanu on koondatud päikesepõimikule ja südamepiirkonnale. Omaette harjutusena „Kala poosi” tehes, olla poosis 30 sekundit kuni 1 minut.
Hingata sisse, tulla algasendisse, sirutada jalad välja, heita pikali ja lõdvestuda.
Terapeutiline efekt: stimuleerib kõhuõõne organite tööd, tugevdab kõhulihaseid, põlvi, aitab ravida ishiast, kõhukinnisust, seedehäireid, parandab selgroo defekte, aktiviseerib närvi-, endokriin- ja vereringesüsteemide tööd.
Kala poosi tehakse tavaliselt peale ümberpööratud asanat. Sel juhul kala poosis olemise aeg moodustab POOLE ümberpööratud poosis olemise ajast. Kui olite, näiteks 2 minutit eelmises harjutuses - küünla poosis, siis kala poosis tuleb olla 1 minut.

5. Kõhuloksutamine
Lähteasend: pange jalad õlgade laiuselt, painutage natuke põlvi, keha kallutage natuke ette, ja kätega toetage põlvedele ("kaluri poos"). Vaadake enda ette, õlad hoidke tahapoole st. sirgetena.
Täitmine: Hingame sügavalt välja, peatame hingamise ja hakkame kõhtu "loksutama" - tõmbame sügavalt sisse ja lõdvestame ja nii kiires tempos ning niimitu korda, kui jõuame teha enne õhupuudusesse sattumist, siis teeme aeglase sissehingamise, ühe kiire "vahehingamise" (välja-sisse), ning jälle sügav väljahingamine, ning kõhu loksutamine.
Terapeutiline efekt:
1. Paneb intensiivselt tööle diafragma, mis sama intensiivselt hakkab alt veenidest verd ülesse punpama
2.See harjutus toniseerib päikesepõimikut;
3.Peletab kõhult rasva;
4.Tugevdab kõhu alumise osa lihaseid;
5.Toniseerib närve, mis juhivad soolestiku liikumist;
6.Praktiliselt noorendab soolestiku;
7.Kõrvaldab mao, soolestiku ja suguelundite allalangemise.
8.Vanades Joogaürikutes oli kirjutatud, et see, kes teeb seda harjutust iga päev vähemalt 10 minutit, võidab surma ja säilitab igavese nooruse.
Vastunäidustused: südame-veresoonkonna haiguste puhul tuleb seda harjutust teha esialgu ettevaatlikult (ka haige mao puhul).
Aga need, kellede soolestik ei funktsioneeri normaalselt, peaksid seda harjutust täiendavalt tegema nii enne lõuna- kui ka õhtusööki.
 
janna 12. märts 2009, kl 14.04
Lisaks kõigele siin juba kirjutatule soovitan ma osta endale koju velotrenazhöör ja igal õhtul vähemalt pool tundi vändata. Ta on selles mõttes hea, et keharaskus ei ole jalgadel, samas lihaspump läheb tööle, mis pumpab veenidesse kogunenud vere üles ja veenid ei veni enam välja. Mina hakkasin seda tegema, kui tekkisid esimesed veenilaiendid, rohkem juurde enam ei tulnud ja üks kadus isegi täielikult ära.
 
s 12. märts 2009, kl 15.56
Aga see ravim eeldab ju pidavat kasutamist. Loe uuesti infolehte.
Kui asi on käest juba läinud siis on ainult kirurgi abile loota.
 
redis 12. märts 2009, kl 16.07
Troxevasin nädalaga ei mõjugi, rohkem aega on vaja. Mul on sama probleem, sain teada, et sellest, et veri on liiga paks. Pean pidevalt võtma vere vedeldamiseks seda nn südameaspiriini. Võib ka tavalise aspiriini tableti 4ks teha ja siis iga päev üks tükk ära süüa. Keegi siin juba ütles ja soovitan ka sama, et määri jalgu Lioton geeliga. Kui võimalik, hoia aegajalt jalgu kõrgemal, südamest kõrgemal peavad olema, et veri tagasi valguks. Su sümptomid võivad, aga ei pruugi, tähendada, et jalgades oli veenipõletik ja vereringehäire ja selle tagajärjel tekkisid veenilaiendid. Mõnedel läheb veri paksuks rasedusvastaste pillide võtmisest.
 
siiri 12. märts 2009, kl 16.21


Minul on veenilaiendid päritud.Mõlemad jalad opereeritud,
üks jalg mis sai 90-ndate alguses opitud on korras, teine jalg opereeriti 98 kevadel, kuid üks õhtu jäi pilk jalale pidama ja
avastasin kahjuks ning avastasin et mingisugused muutused on toimunud halvemuse suunas, õnneks väikesed.
Aga noh eks näib mis saab
 
ole tubli 12. märts 2009, kl 17.57
Lase perearstil end vasoloogi vastuvõtule suunata. Vasoloog tegeleb selliste probleemidega nagu sul on, perearstist on vähe abi.
 
jeerum 12. märts 2009, kl 19.03
kui asi nii hull,miks sa ei ole ometo vasoloogile läinud,siin aitab ainult operatsioon ja siis on kõik ok
 
uudishimulik neiu... 12. märts 2009, kl 19.27
Kas veenilaienditega ei ole soovitav solaariumis käia?
 
Vita Vita 26. juuli 2016, kl 15.06
Tere,

Vitaclinikas võtavad vastu 3 vasoloogi,konsultatsioon koos ultraheliuuringuga maksab 65 eurot.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!