Kööginõu
Kreem moskva saiaksetele
küpsetaja 11. veebruar 2012, kl 12.29 |
. 11. veebruar 2012, kl 12.38 |
d 11. veebruar 2012, kl 12.52 |
m 11. veebruar 2012, kl 12.52 |
. 11. veebruar 2012, kl 12.57 |
Nõuka aegne 11. veebruar 2012, kl 13.07 |
Naks 11. veebruar 2012, kl 13.19 |
to naks 11. veebruar 2012, kl 18.55 |
Jah, retsept P-7.Sellepärast ongi nii täpne-kasutati ju neid kondiitritööstuses.37g on üks väike muna,alati võib ka lihtsalt ühe muna panna(keskmine muna kaalub umbes 43g, millest 20g valge ja 23g rebu).
Retseptid nõuka ajal olid head ja tehtud ehtsate toorainetega. see, mis tänapäeval moskva/kreemisaia sisse pannakse, on tegelikult peotäis pulbrit ja sorts vett omavahel segatuna.
Retseptid nõuka ajal olid head ja tehtud ehtsate toorainetega. see, mis tänapäeval moskva/kreemisaia sisse pannakse, on tegelikult peotäis pulbrit ja sorts vett omavahel segatuna.
Naks 11. veebruar 2012, kl 19.41 |
Oh teid küll, ega ma ju halvusta retsepti ennast! Moskva saiakesed olid ka minu lapsepõlve lemmikud, sõin esmalt ära kreemi koos natukese saiaga, ülejäänud saiale panin lusikatäie moosi või vahukoort ja oli jälle hea:) Muidugi jäi kreemi alati väheks.
Tänapäeva toodanguga ei oska maitset üldse võrrelda, sest pole ühtki saiakset viimasel dekaadil ostnud.
Kui keegi küsib praegu retsepti kodus täidise valmistamiseks, siis kahtlemata saab ta selle tehtud samuti naturaalse suhkru, või, jahu, piima ja vanilliga! Naerma ajas mind lihtsalt see, et kogused oleks kodukokale sõbralikumad, kui grammide asemel panna kirja mahud:) Tuleb ju sama hää, olgu seal siis gramme nii siia- kui sinnapoole:)
Näiteks:
Keedukreem mannaga:
1 sl nisujahu
2 sl suhkrut
10 g võid
1 muna
1 sl mannat
1.5 dl piima
soola
vanillisuhkrut
Keedukreem mannata:
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl jahu
250 ml piima
35-50 g võid
vanilli või vaniljesuhkrut
Mina mannat ei armasta selles kreemis:)
Tänapäeva toodanguga ei oska maitset üldse võrrelda, sest pole ühtki saiakset viimasel dekaadil ostnud.
Kui keegi küsib praegu retsepti kodus täidise valmistamiseks, siis kahtlemata saab ta selle tehtud samuti naturaalse suhkru, või, jahu, piima ja vanilliga! Naerma ajas mind lihtsalt see, et kogused oleks kodukokale sõbralikumad, kui grammide asemel panna kirja mahud:) Tuleb ju sama hää, olgu seal siis gramme nii siia- kui sinnapoole:)
Näiteks:
Keedukreem mannaga:
1 sl nisujahu
2 sl suhkrut
10 g võid
1 muna
1 sl mannat
1.5 dl piima
soola
vanillisuhkrut
Keedukreem mannata:
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl jahu
250 ml piima
35-50 g võid
vanilli või vaniljesuhkrut
Mina mannat ei armasta selles kreemis:)
to naks 12. veebruar 2012, kl 10.05 |
kuskilt isetegijast vm 13. veebruar 2012, kl 22.30 |
Taigen
5dl piima,1 muna,2dl suhkrut,2tl soola,1/2tl kardemoni,50gr pärmi,1kg nisujahu,200gr margariini. Kreem:250ml piima,4sl mannat,3sl suhkrut,2 munakollast,1tl vaniljat või vanilja suhkrut,2sl võid.
Kreem tuleb keeta:
piim ja suhkur lasta keema,lisada manna pidevalt segades et tükke ei tekiks,keete pisut ja lisada munakollased segades miksriga,võtta tulelt maha ,lisada vanilje ja või. Rulliltud taignast lõigata ruudukesed,kreemi panna diagonaalis teelusika täis,nurgad üksteise üle,määrida munavalgega mis jäi üle kreemi valmistamisel ja küpsetada 175c juures kuldseks.
5dl piima,1 muna,2dl suhkrut,2tl soola,1/2tl kardemoni,50gr pärmi,1kg nisujahu,200gr margariini. Kreem:250ml piima,4sl mannat,3sl suhkrut,2 munakollast,1tl vaniljat või vanilja suhkrut,2sl võid.
Kreem tuleb keeta:
piim ja suhkur lasta keema,lisada manna pidevalt segades et tükke ei tekiks,keete pisut ja lisada munakollased segades miksriga,võtta tulelt maha ,lisada vanilje ja või. Rulliltud taignast lõigata ruudukesed,kreemi panna diagonaalis teelusika täis,nurgad üksteise üle,määrida munavalgega mis jäi üle kreemi valmistamisel ja küpsetada 175c juures kuldseks.
kükitav mannatera 16. veebruar 2012, kl 14.36 |
kuskilt isetegijast vm Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Taigen
> 5dl piima,1 muna,2dl suhkrut,2tl soola,1
> /2tl kardemoni,50gr pärmi,1kg nisujahu,200gr marga
> riini. Kreem:250ml piima,4sl mannat,3sl suhkrut,2
> munakollast,1tl vaniljat või vanilja suhkrut,2sl v
> õid.
> Kreem tuleb keeta:
> piim ja suhkur last
> a keema,lisada manna pidevalt segades et tükke ei
> tekiks,keete pisut ja lisada munakollased segades
> miksriga,võtta tulelt maha ,lisada vanilje ja või.
> Rulliltud taignast lõigata ruudukesed,kreemi pann
> a diagonaalis teelusika täis,nurgad üksteise üle,m
> äärida munavalgega mis jäi üle kreemi valmistamise
> l ja küpsetada 175c juures kuldseks.
keemise ajal segamine nüüd küll ei aita, et manna tükki ei läheks. tükki läheb ikka suure portsuna sisse valades, tuleb aeglaselt niristada ja samal ajal segada. siis kui juba keeb, siis aitab segamine ikka põhjaminemise vastu. selline täpsustus siis.
-------------------------------------------------------
> Taigen
> 5dl piima,1 muna,2dl suhkrut,2tl soola,1
> /2tl kardemoni,50gr pärmi,1kg nisujahu,200gr marga
> riini. Kreem:250ml piima,4sl mannat,3sl suhkrut,2
> munakollast,1tl vaniljat või vanilja suhkrut,2sl v
> õid.
> Kreem tuleb keeta:
> piim ja suhkur last
> a keema,lisada manna pidevalt segades et tükke ei
> tekiks,keete pisut ja lisada munakollased segades
> miksriga,võtta tulelt maha ,lisada vanilje ja või.
> Rulliltud taignast lõigata ruudukesed,kreemi pann
> a diagonaalis teelusika täis,nurgad üksteise üle,m
> äärida munavalgega mis jäi üle kreemi valmistamise
> l ja küpsetada 175c juures kuldseks.
keemise ajal segamine nüüd küll ei aita, et manna tükki ei läheks. tükki läheb ikka suure portsuna sisse valades, tuleb aeglaselt niristada ja samal ajal segada. siis kui juba keeb, siis aitab segamine ikka põhjaminemise vastu. selline täpsustus siis.
u 18. veebruar 2012, kl 14.43 |
Ammu 19. veebruar 2012, kl 19.17 |
:) 20. veebruar 2012, kl 15.20 |
u 20. veebruar 2012, kl 22.43 |
Lisa postitus