Kööginõu
Sinepi kurgid
nurr11 30. juuli 2012, kl 15.33 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 57 |
. 30. juuli 2012, kl 15.55 |
Sinepikurgid
2 kg kurki
2-3 sibulat
1 küüslaugupea
3 tilliõisikut
2 sl soola
2 sl suhkrut
3 sl äädikat
1,5 tl Põltsamaa sinepit
Koorige kurgid ja lõikuge ratasteks. Segage maitseainetega. Laske seista üks ööpäev, aeg-ajalt segades. Pange purki, kaanetage ja pange külmkappi. Ärge kuumutage!
Väga hea salat liha kõrvale ja kui peres on meesterahvaid, siis parim suupiste valge viina juurde. Seisab julgelt uue aastani!
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/retseptikonkurss-tomati-ja-kurgi-hoidised.d?id=55406060
Olen proovinud, seisavad küll.
2 kg kurki
2-3 sibulat
1 küüslaugupea
3 tilliõisikut
2 sl soola
2 sl suhkrut
3 sl äädikat
1,5 tl Põltsamaa sinepit
Koorige kurgid ja lõikuge ratasteks. Segage maitseainetega. Laske seista üks ööpäev, aeg-ajalt segades. Pange purki, kaanetage ja pange külmkappi. Ärge kuumutage!
Väga hea salat liha kõrvale ja kui peres on meesterahvaid, siis parim suupiste valge viina juurde. Seisab julgelt uue aastani!
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/retseptikonkurss-tomati-ja-kurgi-hoidised.d?id=55406060
Olen proovinud, seisavad küll.
hävitaja 31. juuli 2012, kl 00.57 |
Mari 31. juuli 2012, kl 09.59 |
Miira 02. august 2012, kl 20.01 |
ilsu 06. juuni 2018, kl 12.38 |
2kg kurke
50gäädikat 30%
100g õli
100gsuhkurt
50gjämedat soola
1spl purustatud musta pipart
1spl sinepit,kange
1spl värsket tilli
1spl peterselli
1spl küüslauk purustatud
1-1,5 kl vett
lõika kurgid pikuti neljaks,sega läbi nende ainetega ja lase seista 1-2h vahepeal sega siis lao pikuti purki ja kalla vedelik peale,kuumuta vee anumas 10-15 min ja ongi valmis,säilivad keldris kevadeni. Mina katsetasin ka nats teisiti lõikasin paksemad rattad,kuumutasin potis õrnal tulel ja siis purki,ka säilivad.
50gäädikat 30%
100g õli
100gsuhkurt
50gjämedat soola
1spl purustatud musta pipart
1spl sinepit,kange
1spl värsket tilli
1spl peterselli
1spl küüslauk purustatud
1-1,5 kl vett
lõika kurgid pikuti neljaks,sega läbi nende ainetega ja lase seista 1-2h vahepeal sega siis lao pikuti purki ja kalla vedelik peale,kuumuta vee anumas 10-15 min ja ongi valmis,säilivad keldris kevadeni. Mina katsetasin ka nats teisiti lõikasin paksemad rattad,kuumutasin potis õrnal tulel ja siis purki,ka säilivad.
Mannu 18. juuni 2018, kl 22.19 |
Lisa postitus