Kööginõu
Biskviittaigen
Marta 10. märts 2018, kl 19.01 |
Karl Kindermacher 11. märts 2018, kl 15.52 | Registreerus: 12 aastat tagasi Postitusi: 856 |
Marta 12. märts 2018, kl 08.58 |
selline 13. märts 2018, kl 23.46 |
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?11,12826915
Alati ei saa poe peale loota.
Biskviidi tegin uue retsepti järgi, nimelt siis läks lisaks harjumuspärastele koostisosadele (munad, suhkur, jahu) taignasse ka veel keev vesi. Kuigi ma varem oma biskviidiretseptiga suhteliselt rahul olnud siis nüüd seda varianti proovinuna, pean meelt muutma, nii ilusalt ja kohevat biskviiti polegi vist õnnestunud varem valmis küpsetada. Põhja kogused on antud 24cm vormi jaoks.
Põhi: 4 muna, 2dl suhkrut, 1dl keevat vett, 3 dl jahu, 1tl küpsetuspulbrit
Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on kohev ja valge lisa vähehaaval (vahustamist järkates) keev vesi. Lõpuks sega õrnalt juurde jahusegu. Vala taigen vormi ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga (näiteks poole küpsemise pealt).
Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.
Alati ei saa poe peale loota.
Biskviidi tegin uue retsepti järgi, nimelt siis läks lisaks harjumuspärastele koostisosadele (munad, suhkur, jahu) taignasse ka veel keev vesi. Kuigi ma varem oma biskviidiretseptiga suhteliselt rahul olnud siis nüüd seda varianti proovinuna, pean meelt muutma, nii ilusalt ja kohevat biskviiti polegi vist õnnestunud varem valmis küpsetada. Põhja kogused on antud 24cm vormi jaoks.
Põhi: 4 muna, 2dl suhkrut, 1dl keevat vett, 3 dl jahu, 1tl küpsetuspulbrit
Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on kohev ja valge lisa vähehaaval (vahustamist järkates) keev vesi. Lõpuks sega õrnalt juurde jahusegu. Vala taigen vormi ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga (näiteks poole küpsemise pealt).
Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.
mööduja 14. märts 2018, kl 10.04 |
Selles retseptis on kohevuse andjaks küpsetuspulber, mida klassikalisele biskviiditaignale ei lisata. Pulbri abil kerkib tainas ka sel juhul, kui munad pole just kõige kõvemas vahus või on tainas kergelt üle segatud.
Korralikult vahustades ja õrnalt segades võib küpsetuspulbri ka lisamata jätta.
Taigen jääb natuke kohevam, kui vahustada rebud ja valged eraldi. Samas on oht munavaht ülesegada munavalge sissesegamisel. Lihtsam ja lollikindlam on vahustada need koos.
Saab teha taigent ka vahustatud munavalgest ja vahustamata munakollasest. Samuti on võimalki teha taigen kuummeetodil vesivannil.
Keeva vee lisamine muudab vahu stabiilsemaks. Samuti saab tainast rohkem, sel eesmärgil lisatakse vett tööstuses.
Tärklis muudab biskviidi painduvamaks, lisatakse peamiselt rullbiskiviidi taignale.
Korralikult vahustades ja õrnalt segades võib küpsetuspulbri ka lisamata jätta.
Taigen jääb natuke kohevam, kui vahustada rebud ja valged eraldi. Samas on oht munavaht ülesegada munavalge sissesegamisel. Lihtsam ja lollikindlam on vahustada need koos.
Saab teha taigent ka vahustatud munavalgest ja vahustamata munakollasest. Samuti on võimalki teha taigen kuummeetodil vesivannil.
Keeva vee lisamine muudab vahu stabiilsemaks. Samuti saab tainast rohkem, sel eesmärgil lisatakse vett tööstuses.
Tärklis muudab biskviidi painduvamaks, lisatakse peamiselt rullbiskiviidi taignale.
Lisa postitus