Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Biskviittaigen
 
Marta 10. märts 2018, kl 19.01
Kas vahustate munavalge ja kollase eraldi või koos, on sel mingit vahet kuidas teha? Osad õpetavad, et keeva vett muna sisse valada, teised, et külma. On vahet?
Karl Kindermacher 11. märts 2018, kl 15.52
Oot, milleks biskviittaignale vesi? Muna, suhkur ja jahu. Muud pole ju vaja. Või siiski: kui törts jahu asendada kartulitärklisega, jääb küpsetis püsivam ega vaju nii kergesti kokku. Aga see tärklis pole ka kohustuslik.
 
Marta 12. märts 2018, kl 08.58
Vot mina ka ei tea, milleks see vesi. Aga mõned nii teevad. Et vist peab siis kohevam tulema.
 
selline 13. märts 2018, kl 23.46
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?11,12826915
Alati ei saa poe peale loota.
Biskviidi tegin uue retsepti järgi, nimelt siis läks lisaks harjumuspärastele koostisosadele (munad, suhkur, jahu) taignasse ka veel keev vesi. Kuigi ma varem oma biskviidiretseptiga suhteliselt rahul olnud siis nüüd seda varianti proovinuna, pean meelt muutma, nii ilusalt ja kohevat biskviiti polegi vist õnnestunud varem valmis küpsetada. Põhja kogused on antud 24cm vormi jaoks.
Põhi: 4 muna, 2dl suhkrut, 1dl keevat vett, 3 dl jahu, 1tl küpsetuspulbrit
Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on kohev ja valge lisa vähehaaval (vahustamist järkates) keev vesi. Lõpuks sega õrnalt juurde jahusegu. Vala taigen vormi ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga (näiteks poole küpsemise pealt).
Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.
 
mööduja 14. märts 2018, kl 10.04
Selles retseptis on kohevuse andjaks küpsetuspulber, mida klassikalisele biskviiditaignale ei lisata. Pulbri abil kerkib tainas ka sel juhul, kui munad pole just kõige kõvemas vahus või on tainas kergelt üle segatud.
Korralikult vahustades ja õrnalt segades võib küpsetuspulbri ka lisamata jätta.

Taigen jääb natuke kohevam, kui vahustada rebud ja valged eraldi. Samas on oht munavaht ülesegada munavalge sissesegamisel. Lihtsam ja lollikindlam on vahustada need koos.

Saab teha taigent ka vahustatud munavalgest ja vahustamata munakollasest. Samuti on võimalki teha taigen kuummeetodil vesivannil.

Keeva vee lisamine muudab vahu stabiilsemaks. Samuti saab tainast rohkem, sel eesmärgil lisatakse vett tööstuses.

Tärklis muudab biskviidi painduvamaks, lisatakse peamiselt rullbiskiviidi taignale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!