Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Soovitage dieettoite?
 
Teely 21. oktoober 2003, kl 11.42
Jah just nimelt dieet toite?
 
konn 21. oktoober 2003, kl 12.05
Kapsakotlett - väga maitsev!
 
ari 21. oktoober 2003, kl 12.32
No ja milline dieet - kas ravidieet või kõhnumisdieet? Siin on ikka vaks vahet.
 
Kanaema 21. oktoober 2003, kl 12.41
No näiteks minu menüüsse kuulub rasvata kohupiimapasta miskise moosiga- magustoiduks väga hea. Ja kui kodus saumikser, siis sellega saab köögiviljadest megamõnusaid püreesuppe. (Minu isa vaatas korra potti, noogutas ja ütles, et kui tema vanas eas hambutuks peaks jääma, siis ta teeb samasugust süüa :))
 
mann 21. oktoober 2003, kl 14.15
Igasugused juurviljahautised, ahjukartulid ( muidugi ilma rasvata ja pekita). Muide veel üks , lugesin just hiljaaegu. Vasikaliha kotletid. Kotletid nagu kotletid ikka, aga praetakse mitte õlis, vaid hautatakse vees, kuhu on lisatud paar tilka õli.Vene staari Edita Pjehha tavaline lõuna. Veega keedetud pudrud ( head hommikul ja annab hea enesetunde lõunani), risotto
( riisi ja juurviljadega), kala ( grillitud).
 
a 21. oktoober 2003, kl 14.32
kookospiimas hautatud erinevate maitseainetega juurviljad
 
kata 21. oktoober 2003, kl 14.46
mann, kui kaloririkkaks sa arvestad juurviljahautise( porgandist ja kaalikast) kui neile on lisatud 1 spl rapsiõli näiteks ja juurviljade kogus ca 600 gr, kui palju 100 gr kalorsus oleks?
 
ehhee 21. oktoober 2003, kl 15.07
praetud kotlett, isegi juurviljakotlett pole väga dieettoit..vaevalt sul kotlett 1 tl õliga praadides maitsev saaks...aga kõiksugu hautised ja keetmised...ja kui lihast kotleti isu ikka vägev on, siis saab neid edukalt küpsetada ahjus panni peal või teha hoopis mingeid hõbepaberisse pakitud "nutsakuid"

kaalikas porgand annavad 100 gra u paarkümmend kalorit, 10 gr õli ca 80, seega 600gr portsjoni kalorsus oleks umbes 200
 
kata 21. oktoober 2003, kl 15.25
aitähh, ehhee !
tahtsin kindluse mõttes üle rääkida kellegagi, ega ma seda 600 korraga ka ära söö, aga noh 300-400 vast ikka, ja kõht saab tükiks ajaks nii täis, at anna minna, maitseb ka veel hästi
täielik dieettoit !!!

aga ma olen vaadanud, et ilma väikese õli või võita pole ka miskit, aga kui need kalorid kokku arvestada, mis nende peale läheb , ja jälgida et liiga palju ei saaks, on kõik korras.

maitseainetega tuleb ka varieerida, hulga parem!
 
lihtsalt üks arvamus 21. oktoober 2003, kl 15.33
rasvased toidud on palju paremad
 
trulla 21. oktoober 2003, kl 20.27
Mine laenuta raamatukogust "Imesupp", terve raamatutäis erinevaid
dieete ja dieettoitude retsepte.
 
mann 22. oktoober 2003, kl 08.40
Kaalujälgijatele ei anna juurviljad , kuhu pole pandud õli mitte ühtegi punkti. Õli 1 spl. annab kuskil 100 kcal või nii. Ära ennast näljuta, vaid söö seda juurviljahautist isuga. Kindlaks on tehtud, et kõige ennem näljutamisel kaotad lihasmassi, alles siis hakkab organism kasutama ladestunud rasva. Ja üldse on see meie keha üks väga kaval tegelane- nii kui tunneb, et hakatakse millegiga piirama nii ta hakkab toitained ladustama ja eriti neil, kes katsetavad pidevalt dieeditamise ja näliutamisega. Ja veel- nende juurviljade söömisele kulutad sa üsna palju energiat nii, et ega midagi suurt järele jäägi, organism võtabki puuduva osa ladestustest. Veelkord, söö julgesti ! Muide, juurviljades on kcal altes 10 - kurk, tomat- 25 , kapsas annab ka kuskil kuni 15-20, kartul aga juba 70-80. õunad - 60-70, pirnid, banaanid rohkem.
 
tohter 22. oktoober 2003, kl 09.25
Muuseas ei omasta organism juurviljadest (eriti porgandist) vajalikke toitaineid, kui söögile ei ole lisatud veidi rasva.(muidugi ei pea see olema searasv, kõige parem on oliiviõli)
Inimorganism on väga keeruline masinavärk ja selleks, et see normaalselt funksib, ei saa lülitada osasid vajalikke toiduaineid menüüst välja. Vaja on aga kõike süüa mõõdukalt ja valida sarnastest toidurühmadest kõige kasulikum.
Vähe on kasu vitamiinide ja mineraalide rikka juurvilja söömisest, kui tänu rasva puudumisele jääb kõik see vajalik kasutamata.
 
kata 22. oktoober 2003, kl 09.31
sellepärast ma teengi neid juurikaid vähese õliga, hulga maitsvamad ja kasulikumad, ka kapsad on niimoodi head
 
Sõnnike 22. oktoober 2003, kl 15.26
Näiteks porgandite juurde soovitatakse midagi õliga (kas tilk õli salatisse või majoneesi vms), sest muidu ei ole vitamiinid nii hästi omastatavad.
 
ehhee 23. oktoober 2003, kl 10.16
imehead porgandid:
1 pakk pariisi porgandeid (no muidugi võib ise kodus ka porgandirattad lõigata:) keeda puljongikuubikus küpseks. pannile pane veidi oliivõili või võid (v hea on võideks, mis sisaldab juba õli), peenesta üks küüslaugu küüs ja kuumuta kergelt õlis, lisa nõrutatud porgandid ja keera läbi. riputa üle hakitud peterselliga.
 
Airi 24. oktoober 2003, kl 12.25
Vaata www.gr2control.com
rubriik: võitjate retseptid

Dieetretseptide puhul on oluline, et toiduained oleksid madala glükeemilise indeksiga. Leiad kindlasti selliseid retsepte ka diabeetikutele mõeldud kokaraamatuist.

airikapanen@solo.ee
 
ka jälgib kaalu 24. oktoober 2003, kl 20.22
Kasuta kõike väherasvast s.t vasikahakkliha,loomaliha,kana ilma nahatajne. 20% hapukoore asemel kasuta 10% või üldse maitsestamata jogurtit. Kohvi joo vähem, parem on taimetee.
Paar näidismenüüd ka:
kaste: hakkliha(mida lahjem seda parem),shampinjonid,sibul, küüslauk,purk purust.tomateid,natuke tom.pastat,soola ja pipart.
Kõrvale keedukartul või makaronid.
magustoit:Digesive küpsistele pane lahjat kohupiima ja tükike mingit puuvilja.
Tervise ajakirjas on kaalujälgijate nädalamenüü ka.
 
lugeja 24. oktoober 2003, kl 23.54
tuleb süüa ainult ROHELIST värvi juurikaid. juurvilja salat tehke nii, et pange kaussi lehesalat, avokaado,kurk,petersell, peenekslõigatud selleri vars,väheke kapsast ,roheline sibul ja ka peasibul,soola mitte palju, 1 terve väljapigistatud sidrun ja segage see hästi ning laske seista pool tundi , et juurikate mahlad ühineksid. Sööge 1 tüki tosterdatud musta leivaga kus ei ole sees pärmi ja jooge peale rasvavaba hapupiim või jogurt. Teadke, et lihale ei tohi juurde anda kartulit ega makarone ka mitte väikestes kogustes, eriti kartul, sest valk ja tärklis ajab paksuks kui nad koos on.Liha juurde sööge tatraputru või riisi, eriti looduslik tume riis.Kõik punast värvi juurikad teevad paksuks.Vastan A le, et ei tohi dieedi puhul kasutada KOOKOSE piima, see on väga kaloririkas.Väga hea on teha 1 päev nädalas n.ö.paastupäev ja juua ainult mineraalvett.Või teha 1 nädal soolata sööki ja siis taas vähese soolaga. Teadke, et teravad maitseained tõstavad ISU ja teil ei ole neid vaja dieedi ajal.Mitte magusat, mitte saia, leiba kondiitritooteid ja suu kinni panna peale kella 5 t, õhtul võib närida kurki kui kõht tühi on või süüa 1 õun.Loodan, et saite natuke abi sellest, mida kirjutasin ja pidage meeles, et iga dieedi ajal peate jooma vähemalt 2 liitrit vett päevas.s.o.8 klaasi, selle jaotage päeva peale, siis näete, et seda ei olegi nii palju. Head tervist kõikidele uudishimulikele lugejalt
 
usu 19. november 2013, kl 19.30
Mul on üks djeet magustoit läheb vaja:maitseta jogurtit ise korjatud marju ja ära mikserdada ja kui panete suhkurt siis ei ole see enam djeet magustoit öelge kas on hea?
 
manfred 20. november 2013, kl 07.04
nuumdieet toidud ka sobivad või?
Mulle väga maitsevad suitsupeki ja rohke sibulaga praetud kardulad.
Üldse on rasvane toit tükkis maitsvam.
 
heli 20. november 2013, kl 11.15
Kui kasutad praadimise asemel ahjus küpsetamist ja kasutad plaadi määrimise asemel küpsetuspaberit, siis juba on toidud oluliselt kasulikumad. Hakkliha tasub ise teha (siis tead, kui rasvarikas hakkliha on) ja kotletti mitte panna riivsaia. Need nõksud aitavad juba kõvasti kaloreid kokku hoida. Mina toitudes puljongikuubikuid enam ei kasuta, sest soola hulk on neis väga suur. Üritan kasutada võimalikult palju soolavabu maitseaineid ja ürte. Kui näiteks porgandit või kapsast keedan, siis selle keeduvee kasutan tatrapudrusse või riisi keetmisel ära või mujal toidus, kus on vaja puljongit lisada. Liha teen kas haudepotis või ahjus, üritan jälle kõikvõimalikke praadimisi vältida.
 
kahekümpine 20. november 2013, kl 19.26
Miks te neid rasvu kardate nii palju? Pole siis ime, et nahk lõtv, silmad aukus ja kortsud näos nendel dieeditajatel.

Süüa tuleks kasulikke rasvu, salatisse ohtralt rafineerimata oliivõli, pudru sisse võisilm, mõnus rasvase kala tükk õhtuks. Süüa pähkleid. Tarbida kalaõlikapsleid. Tavaline toiduõli ära unustada, samuti searasv. Süüa palju rohelist ja juurvilju (kaunviljad, porgand, kapsas, lillkapsas jne). Lihadest eelistada veise-, lamba-, kanaliha.

Kuidas need dieeditajad küll aru ei saa, et organismil on tasakaalu vaja. Kui te igal pool muudkui oma rasvavaba taga ajate, siis jäävad teil kasulikud rasvad üldse saamata. Liigutage ka väheke ennast ja saate ilusa, pringi saleda keha, mitte lõtvunud kondise elutu nahaga keha.
 
veel 21. november 2013, kl 09.57
rudrafroo 10. august 2023, kl 08.00
Kaalu alandavad tabletid - https://euhealth24.com/et/drug/xenical-generic Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!