Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
jahukaste
 
pipi 17. november 2005, kl 16.24
tegin pruuni jahukastet.
Praadisin kotlete ja samale pannile panin 1 spl jahu,
hiljem lisasin külma piima???
Siit küsimus - kas piim võib olla külm või peab olema tuline?
Kaste jäi veidi tükiline !
 
hipi 17. november 2005, kl 16.46
See pole küll oluline,kas piim külm või soe.Arvan ,et Sul oli liiga vähe õli pandud,jahu ei segunenud ilusti ära.
 
katsetanud 17. november 2005, kl 16.49
Olen täheldanud, et kui tuline piim või vesi lisada pannile jahu juurde (et saaks kiiremini valmis), siis jääb tükiline. Arvatavasti seepärast, et kõik asjad on tulised ja kaste hakkab kohe pahinal keema ja jahu ei saa korralikult märjaks.

Kui olen lisanud külma vedelikku, siis saab rahulikult segamini liigutada ning jahu nö liguneda ja vaikselt paisuma hakata.

Nüüd teen edaspidi ainult külma vedelikuga.
 
Margit 17. november 2005, kl 17.18
Mina segan jahu ja vee üldse enne tassis ära ja ei hakka pannil sellega mäkerdama.
 
ita 17. november 2005, kl 19.41
Jahukastet tuleb aeglasel tulel kaua keeta, siis saab ühtlane ja maitsev.
 
... 17. november 2005, kl 19.54
Mina olen jub aaastaid teinud nii:

1. kuumutan potipõhjas rasvaine (võiga on väga hea, aga õli sobib ka)
2. lisan pidevalt segades jahu ja kuumutan samuti pidevalt segades vähemalt 20 sekundit (peab vahutama) - siis jahu küpseb ja kastmel pole pärast "jahu maitset".
3. siis lisan pidevalt vispliga segades TOASOOJA piima või koore või puljongi või mõlemad. Toasooja lisamine on eriti oluline võiga või margariiniga kastme tegemisel, sest külma vedeliku lisamine paneb või hanguma ja tekkinud tükid ei lagune hiljem kuumutamisel. kõige olulisem on pidevalt segada ja vedelikku lisada väikeste koguste kaupa, sis ei lähe tükki.
4. maitsestan ja kuumutan keemiseni (ei keeda)
5. võtan tulelt

minul pole kõike järgides kunagi juhtunud, aga kui ikkagi läheb tükki, siis saab kuuma kastme läbi nailonsõela ajada ja keegi ei saa aru, et midagi läks valesti.
 
irw 17. november 2005, kl 20.06
ikka pannil segada ja KÜLM vedelik peale,mitte väga palju ja siis hästi segada, mitte tulel,siis lisada ülejäänud vedelik jne
 
pipi 18. november 2005, kl 09.32
oli jah õli vähevõitu ja pliidiplaat oli ka liiga tuline
järgmine kord olen targem
SUURED TÄNUD KÕIGILE !
 
M 18. november 2005, kl 16.18
kui tulevad tükid sisse, aja läbi nailonsõela.
 
tee 19. november 2005, kl 20.20
parem rõõsa koorega ja keeda paksuks, jahu pole nii hea.
 
marelle 19. november 2005, kl 21.36
kasuta tupperware segistit, õnnestub iga kaste
 
tean 20. november 2005, kl 11.43
kui tahate jahu ja vedelikku enne segada,siis pane vett 1/2 l purki,juurde jahu,kaas peale ja siis loksuta.Jahu seguneb nii ilusti ära,ei jää tükki ega midagi.
 
Jahukast 04. juuli 2021, kl 17.54
https://tnrt.ru/et/bathroom-and-toilet/podliv-s-mukoi-kak-delat-sous-iz-muki-poshagovyi-
recept-s-foto-podliva-s/
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!