Mina olen jub aaastaid teinud nii:
1. kuumutan potipõhjas rasvaine (võiga on väga hea, aga õli sobib ka)
2. lisan pidevalt segades jahu ja kuumutan samuti pidevalt segades vähemalt 20 sekundit (peab vahutama) - siis jahu küpseb ja kastmel pole pärast "jahu maitset".
3. siis lisan pidevalt vispliga segades TOASOOJA piima või koore või puljongi või mõlemad. Toasooja lisamine on eriti oluline võiga või margariiniga kastme tegemisel, sest külma vedeliku lisamine paneb või hanguma ja tekkinud tükid ei lagune hiljem kuumutamisel. kõige olulisem on pidevalt segada ja vedelikku lisada väikeste koguste kaupa, sis ei lähe tükki.
4. maitsestan ja kuumutan keemiseni (ei keeda)
5. võtan tulelt
minul pole kõike järgides kunagi juhtunud, aga kui ikkagi läheb tükki, siis saab kuuma kastme läbi nailonsõela ajada ja keegi ei saa aru, et midagi läks valesti.