Kööginõu
jahukaste
pipi 17. november 2005, kl 16.24 |
hipi 17. november 2005, kl 16.46 |
katsetanud 17. november 2005, kl 16.49 |
Olen täheldanud, et kui tuline piim või vesi lisada pannile jahu juurde (et saaks kiiremini valmis), siis jääb tükiline. Arvatavasti seepärast, et kõik asjad on tulised ja kaste hakkab kohe pahinal keema ja jahu ei saa korralikult märjaks.
Kui olen lisanud külma vedelikku, siis saab rahulikult segamini liigutada ning jahu nö liguneda ja vaikselt paisuma hakata.
Nüüd teen edaspidi ainult külma vedelikuga.
Kui olen lisanud külma vedelikku, siis saab rahulikult segamini liigutada ning jahu nö liguneda ja vaikselt paisuma hakata.
Nüüd teen edaspidi ainult külma vedelikuga.
Margit 17. november 2005, kl 17.18 |
ita 17. november 2005, kl 19.41 |
... 17. november 2005, kl 19.54 |
Mina olen jub aaastaid teinud nii:
1. kuumutan potipõhjas rasvaine (võiga on väga hea, aga õli sobib ka)
2. lisan pidevalt segades jahu ja kuumutan samuti pidevalt segades vähemalt 20 sekundit (peab vahutama) - siis jahu küpseb ja kastmel pole pärast "jahu maitset".
3. siis lisan pidevalt vispliga segades TOASOOJA piima või koore või puljongi või mõlemad. Toasooja lisamine on eriti oluline võiga või margariiniga kastme tegemisel, sest külma vedeliku lisamine paneb või hanguma ja tekkinud tükid ei lagune hiljem kuumutamisel. kõige olulisem on pidevalt segada ja vedelikku lisada väikeste koguste kaupa, sis ei lähe tükki.
4. maitsestan ja kuumutan keemiseni (ei keeda)
5. võtan tulelt
minul pole kõike järgides kunagi juhtunud, aga kui ikkagi läheb tükki, siis saab kuuma kastme läbi nailonsõela ajada ja keegi ei saa aru, et midagi läks valesti.
1. kuumutan potipõhjas rasvaine (võiga on väga hea, aga õli sobib ka)
2. lisan pidevalt segades jahu ja kuumutan samuti pidevalt segades vähemalt 20 sekundit (peab vahutama) - siis jahu küpseb ja kastmel pole pärast "jahu maitset".
3. siis lisan pidevalt vispliga segades TOASOOJA piima või koore või puljongi või mõlemad. Toasooja lisamine on eriti oluline võiga või margariiniga kastme tegemisel, sest külma vedeliku lisamine paneb või hanguma ja tekkinud tükid ei lagune hiljem kuumutamisel. kõige olulisem on pidevalt segada ja vedelikku lisada väikeste koguste kaupa, sis ei lähe tükki.
4. maitsestan ja kuumutan keemiseni (ei keeda)
5. võtan tulelt
minul pole kõike järgides kunagi juhtunud, aga kui ikkagi läheb tükki, siis saab kuuma kastme läbi nailonsõela ajada ja keegi ei saa aru, et midagi läks valesti.
irw 17. november 2005, kl 20.06 |
pipi 18. november 2005, kl 09.32 |
tee 19. november 2005, kl 20.20 |
tean 20. november 2005, kl 11.43 |
Jahukast 04. juuli 2021, kl 17.54 |
Lisa postitus