Kööginõu
Sea välisfilee
Algaja kokk 02. juuli 2008, kl 10.31 |
kokkaja 02. juuli 2008, kl 11.53 |
Pole midagi lihtsamat: lõika ca poole cm viiludesk ja klopi kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga, seejärel aseta tükid tihedasti külg külje kõrvale madalasse väiksemasse ahjuvormi ning laota peale kiht peenestatud sibulat, seejärel aga kata ohtra majoneesiha ning ca 200 C ahju nii 45-55 minutiks ja valmis.
PS! Seavälisfilee on piisavalt pehme ja mure, nii, et enne pruunistsda pole vaja ja soovi korral saab liha peal ka muud lisada, nt. kergelt läbi praetud seeni jms
Päikest!
PS! Seavälisfilee on piisavalt pehme ja mure, nii, et enne pruunistsda pole vaja ja soovi korral saab liha peal ka muud lisada, nt. kergelt läbi praetud seeni jms
Päikest!
oi idioote! 02. juuli 2008, kl 16.41 |
to oi idoote 02. juuli 2008, kl 22.39 |
kuule mis jama sa ajad? ma olen täiesti veendunud, et samas marinaadis tehtud külmutatud ja "värskel" lihal sa vahet ei tee, sellega ei saa hakkama ka kõige teadjamad kokad, kui liha just sada aastat külmas pole hoitud.
Sa hakkad oma üksluiste "vähenõudlike" kommentaaridega juba ära tüütama. Eks löö iga päev siga maha jah, et värsket liha saada, sest muu ju ei kõlba esteedile.
Sa hakkad oma üksluiste "vähenõudlike" kommentaaridega juba ära tüütama. Eks löö iga päev siga maha jah, et värsket liha saada, sest muu ju ei kõlba esteedile.
toiteväärtus 03. juuli 2008, kl 02.06 |
seasõbra naine 15. oktoober 2011, kl 12.50 |
No võib ju iriseda teemal "külmutatud liha" jne.
Teemalgatajale, vasarda 3-4 cm lõigatud viilud läbi, siputa soola-pipart mõlemale poole, lao üksteise peale torni.
Klopi lahti ca 3 muna ühte kaussi, teise kaussi pane riivsai.
Kui pann koos õliga juba kuum, siis kasta lihaviil munasse, siis riivsaiasse ja pannile küpsema.
Oleneb maitsest kui kaua praadida.
Meile meeldib liha pehmem variant.
Lasen kõigepealt liha pruunistuda suuremate kraadidega, peale liha ümberkeeramist võtan kuumuse vähemaks ja panen pannile kaane peale ja hautan/praen niikaua kui oma maitse järgi valmis.
Kuum kartul ja salat kõrvale ja mees on söönud.
Sibulat praen teise panni peal lisaks.
Kui suurem lihapraadimine ees, siis iga pannitäie järel puhastan panni ära, eelmine praekord jätab ikka midagi kõrbenut põhja.
Teemalgatajale, vasarda 3-4 cm lõigatud viilud läbi, siputa soola-pipart mõlemale poole, lao üksteise peale torni.
Klopi lahti ca 3 muna ühte kaussi, teise kaussi pane riivsai.
Kui pann koos õliga juba kuum, siis kasta lihaviil munasse, siis riivsaiasse ja pannile küpsema.
Oleneb maitsest kui kaua praadida.
Meile meeldib liha pehmem variant.
Lasen kõigepealt liha pruunistuda suuremate kraadidega, peale liha ümberkeeramist võtan kuumuse vähemaks ja panen pannile kaane peale ja hautan/praen niikaua kui oma maitse järgi valmis.
Kuum kartul ja salat kõrvale ja mees on söönud.
Sibulat praen teise panni peal lisaks.
Kui suurem lihapraadimine ees, siis iga pannitäie järel puhastan panni ära, eelmine praekord jätab ikka midagi kõrbenut põhja.
. 15. oktoober 2011, kl 13.29 |
? 16. oktoober 2011, kl 21.59 |
Aga nii "mittemidagiütlev" teema kutsus sind ju ometi lugema ja suisa kommenteerima?
Milleks kommenteerida, kui midagi lugedagi pole?
Minule vanad teemad meeldivad. 2-3 aastatagust teemat ma "vanaks" ei oskagi pidada, kusjuures.
Mina isiklikult kuiva fileed ei kasuta üldse. Kallis ja tuim. Lemmik on kondiga karbonaad, peekon ja kintsupraad. Kaelakarbonaad on ebameeldiva maitsega, meie pere ei soovi. Filee mõttetu.
Aga sellest lihast oleks teinud klassikalises äädikamarinaadis ja aedviljadega koos vardaid, juurde uhke salat ja hea, kreftine salat.
Ahjus "ohtra" majoneesiga... Maitse asi muidugi.
Milleks kommenteerida, kui midagi lugedagi pole?
Minule vanad teemad meeldivad. 2-3 aastatagust teemat ma "vanaks" ei oskagi pidada, kusjuures.
Mina isiklikult kuiva fileed ei kasuta üldse. Kallis ja tuim. Lemmik on kondiga karbonaad, peekon ja kintsupraad. Kaelakarbonaad on ebameeldiva maitsega, meie pere ei soovi. Filee mõttetu.
Aga sellest lihast oleks teinud klassikalises äädikamarinaadis ja aedviljadega koos vardaid, juurde uhke salat ja hea, kreftine salat.
Ahjus "ohtra" majoneesiga... Maitse asi muidugi.
. 16. oktoober 2011, kl 23.35 |
Lugesin jah, sest lootsin saada mõnd mõnusat retsepti välisfilee küpsetamiseks pannil. Aga kuna teema lihtsalt pööras ära juba aastal 2008 ja miskit tarka ei tulnud, siis tõesti kommenteerisin üleskaevamist: autor ..., 15. oktoober 2011, kl 12.08 kommentaariks üle 3 aasta ainus tark sõna - "idiot". No eriti asjalik tõesti...
"?", vastanud siis sinagi teemasse - välisfilee pannil! Mitte "filee mõttetu". Või et "kaelakarbonaad on ebameeldiva maitsega, meie pere ei soovi". Mis see kaelakarbonaad siia puutub?
Aastal 2014 ehk järgmine tõstab teema esimeseks, mõni minusugune huviline juhtub jälle lugema, sest pealkiri jookseb guugeldades välja, vastus ikka puhta null.
"?", vastanud siis sinagi teemasse - välisfilee pannil! Mitte "filee mõttetu". Või et "kaelakarbonaad on ebameeldiva maitsega, meie pere ei soovi". Mis see kaelakarbonaad siia puutub?
Aastal 2014 ehk järgmine tõstab teema esimeseks, mõni minusugune huviline juhtub jälle lugema, sest pealkiri jookseb guugeldades välja, vastus ikka puhta null.
? 17. oktoober 2011, kl 11.06 |
? 17. oktoober 2011, kl 11.59 |
rivo 19. november 2013, kl 14.02 |
./? 19. märts 2015, kl 21.23 |
alissandra 23. märts 2015, kl 16.37 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
hautage 23. märts 2015, kl 22.47 |
Lisa postitus