olen teinud lihapirukate jaoks alati kylmkapi-pärmitaignat. see pole kunagi untsu läinud, on kohev, ei lähe k6vaks ka teisel päeval ja on ka munaga määrimata kuldsed :)
retsept on raamatust "Pirukad"
1 klaas hapupiima (ka keefir sobib)
100gr pärmi
3/4 klaasi suhkrut
1/2 tl soola
300 - 340gr margariini
6 muna
7 klaasi jahu
pärm, hapupiim ja suhkur segada ilusti läbi. kloppida munad lahti soolaga ja juurde segada. lisada sulatatud margariin (mitte kuum!) ja hakata osade kaupa jahu juurde segama. taigen jääb ysna pehme. paned kausile kaane peale ja t6stad kaheks tunniks kylmkappi.
rullid jahuga lahti, vormid pirukad ja v6id ahjuplaadil 10-15 minutit veel kerkida lasta. päris pisikestel polegi vaja oodata, pane aga ahju.
sellest saab 5 liitrisesse kaussi paras ports (u3 -4 suurt plaaditäit väikeseid pirukaid), väiksemale perele v6ib pool kogust teha.