Kööginõu
Õpetage mind tegema jahukastet!
topski 15. august 2009, kl 16.07 |
l 15. august 2009, kl 16.20 |
deeve 15. august 2009, kl 16.44 |
julia 15. august 2009, kl 16.47 |
k 15. august 2009, kl 17.01 |
minu lihtne kaste:
natuke võid ja natuke õli pannile, kuumaks. siis paar spl. jahu, segan ja kuumutan. paar minutit - kuni selline pähklilõhn hakkab tulema. segan ikka üsna mitu korda.
siis hakkan tasapisi vedelikku valama. tavaliselt vett või vee ja piima segu. tasapisi siis - korraga suure koguse valamisel võid saada vaid üheainsa ilmatusuure jahuplönni.
ja muudkui segan, kuumutan, lisan vedelikku, kuni minu meelest konstisdents paras.
maitsestan hapukoorega.
muu maitsestamine sõltub vajadusest - soola-pipart ikka, vahel natuke sinepit, vahel ka majoneesi (hapukoor tahab KUUMUTAMIST, majonees ka paar min. keeda), vahel midagi äkilist, sambal olek-tsillikastet, mädarõigast, paprikaseemneid + pulbrit vm. oleneb kuhu kastet kasutan.
see oleks nagu põhikaste, lisanditega saab asja muuta.
kui teen kastme millegi kõrvale, siis suht "õhulese". kui ongi aga liha-, seene-, aedvilja-, kala vm. kaste, siis on kaste paksem.
ka ei taha ma neid lõpmatuid kohvikoori ja merevaike. liiga rammus.
natuke võid ja natuke õli pannile, kuumaks. siis paar spl. jahu, segan ja kuumutan. paar minutit - kuni selline pähklilõhn hakkab tulema. segan ikka üsna mitu korda.
siis hakkan tasapisi vedelikku valama. tavaliselt vett või vee ja piima segu. tasapisi siis - korraga suure koguse valamisel võid saada vaid üheainsa ilmatusuure jahuplönni.
ja muudkui segan, kuumutan, lisan vedelikku, kuni minu meelest konstisdents paras.
maitsestan hapukoorega.
muu maitsestamine sõltub vajadusest - soola-pipart ikka, vahel natuke sinepit, vahel ka majoneesi (hapukoor tahab KUUMUTAMIST, majonees ka paar min. keeda), vahel midagi äkilist, sambal olek-tsillikastet, mädarõigast, paprikaseemneid + pulbrit vm. oleneb kuhu kastet kasutan.
see oleks nagu põhikaste, lisanditega saab asja muuta.
kui teen kastme millegi kõrvale, siis suht "õhulese". kui ongi aga liha-, seene-, aedvilja-, kala vm. kaste, siis on kaste paksem.
ka ei taha ma neid lõpmatuid kohvikoori ja merevaike. liiga rammus.
kaste. 15. august 2009, kl 17.45 |
Valge jahukaste
Valmistusained
2 sl margariini või võid
2 sl nisujahu
3-4 dl piima, puljongit või leent
soola
pipart
Valmistusviis
1. Sulata kastrulis rasvaine, tõsta kastrul pliidilt ära ja sega hulka jahu.
2. Kalla korraga peale kogu külm või leige vedelik.
3. Pane kastrul pliidile tagasi ja sega kuni keema tõusmiseni. Keeda 3-5 minutit.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
------------------------------------------------------------
Valmistusained
2 sl margariini või võid
2 sl nisujahu
3-4 dl piima, puljongit või leent
soola
pipart
Valmistusviis
1. Sulata kastrulis rasvaine, tõsta kastrul pliidilt ära ja sega hulka jahu.
2. Kalla korraga peale kogu külm või leige vedelik.
3. Pane kastrul pliidile tagasi ja sega kuni keema tõusmiseni. Keeda 3-5 minutit.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
------------------------------------------------------------
kaalujägija 15. august 2009, kl 17.51 |
nojah 15. august 2009, kl 17.56 |
?? 15. august 2009, kl 18.01 |
k 15. august 2009, kl 18.00 |
kaalujälgija 15. august 2009, kl 18.06 |
jee 15. august 2009, kl 18.29 |
Autor: deeve
Aeg: 08-15-09 16:44
mina ei panegi jahu. Praadimisest jäänud rasvale lisan kohvikoore ja kuumutan seda veidi, maitseks ja paksendamiseks lisan merevaiku. On ka väga maistvaid maitseainesegusid olemas.
väga andekas on pakkuda jahukastme küsimusele vastuseks, et ma ei panegi jahu, irwwww mõtlemine mõnel. minule üldse ei maitse merevaiguga jura, ikka korralik valge jahukaste hapukoorega ja pisut vegetat sisse, on superhea. tilliga.
Aeg: 08-15-09 16:44
mina ei panegi jahu. Praadimisest jäänud rasvale lisan kohvikoore ja kuumutan seda veidi, maitseks ja paksendamiseks lisan merevaiku. On ka väga maistvaid maitseainesegusid olemas.
väga andekas on pakkuda jahukastme küsimusele vastuseks, et ma ei panegi jahu, irwwww mõtlemine mõnel. minule üldse ei maitse merevaiguga jura, ikka korralik valge jahukaste hapukoorega ja pisut vegetat sisse, on superhea. tilliga.
hirrmus paks:) 15. august 2009, kl 19.02 |
parim jahukaste
panen pannile head pisikesed pekikuubikud. praen neid seni, kuni rasv eraldub ja muutuvad mõnusalt kuldseks... siis lisan hakitud sibula. praen läbi. . siis puistan peale jahu. kuumutan mõnusaks... siis lisan vähehaaval vett..'rosinaks saias' on veel lõpuks nats head võid ning roheline hakitud sibul ..till. no ja maitseained nagu sool jne...
panen pannile head pisikesed pekikuubikud. praen neid seni, kuni rasv eraldub ja muutuvad mõnusalt kuldseks... siis lisan hakitud sibula. praen läbi. . siis puistan peale jahu. kuumutan mõnusaks... siis lisan vähehaaval vett..'rosinaks saias' on veel lõpuks nats head võid ning roheline hakitud sibul ..till. no ja maitseained nagu sool jne...
nojah 15. august 2009, kl 20.21 |
kupparimuor 15. august 2009, kl 21.23 |
Ma arvan, et deeve häbistamine oli kohatu!
Kui kellelgi ei tule jahukaste hästi välja, siis ta on ehk väheste kogemustega ning ei teagi, et võib ka ilma jahuta samaväärset kastet valmistada. Sel juhul on ju tänuväärne, kui sellisest võimalusest teada antakse.
See, et mõnele ei maitse merevaiguga kaste, ei tähenda ometi, et kõigile teistele samuti mitte.
Mina teen ka nii nagu deeve, mõnikord panen lihtsalt juustu piima sisse, kuumutan ja ongi valmis!
Kui kellelgi ei tule jahukaste hästi välja, siis ta on ehk väheste kogemustega ning ei teagi, et võib ka ilma jahuta samaväärset kastet valmistada. Sel juhul on ju tänuväärne, kui sellisest võimalusest teada antakse.
See, et mõnele ei maitse merevaiguga kaste, ei tähenda ometi, et kõigile teistele samuti mitte.
Mina teen ka nii nagu deeve, mõnikord panen lihtsalt juustu piima sisse, kuumutan ja ongi valmis!
hay 15. august 2009, kl 22.18 |
yx 16. august 2009, kl 09.20 |
meri 16. august 2009, kl 18.06 |
öko 16. august 2009, kl 19.10 |
blondinka 16. august 2009, kl 19.38 |
öko`le: ma olen 47 ja mäletan väga hästi, et vanaema juures sai Merevaiku saia peale määritud. Majoneesi oli harvem. Seda maiustas vanaisa nii, et lõikas leivast kuubikud ja suskas majoneesipurki. Ökokene, kohukesed olid ka siis olemas, ja oluliselt maitsvamad, kui praegused kuivad plönnid. Imelik, et Sinu vanaema pole Sulle mälestusi heietanud. Või oled liiga noor, et vanu aegu meenutavaid inimesi kuulata...
blondinka 16. august 2009, kl 19.41 |
to öko 16. august 2009, kl 19.46 |
to väga 16. august 2009, kl 21.29 |
mis läheb tükki?
Kui jahu, siis sega seda pruunistamise ajal ja "laota" pannipõhjale laiali, lisa vedelik ja sega keemiseni.
Kui merevaik, siis sega, kuni merevaik on sulanud. Ega sa seda äkki liiga palju ei pane? Mina panen ainult kastme paksendamiseks ja kerge maitsevarjundi saamiseks, näit kanapraest jäänud rasva sisse panen kanamaitselist merevaiku, seenekastmele kukeseenemaitselist.
Kui jahu, siis sega seda pruunistamise ajal ja "laota" pannipõhjale laiali, lisa vedelik ja sega keemiseni.
Kui merevaik, siis sega, kuni merevaik on sulanud. Ega sa seda äkki liiga palju ei pane? Mina panen ainult kastme paksendamiseks ja kerge maitsevarjundi saamiseks, näit kanapraest jäänud rasva sisse panen kanamaitselist merevaiku, seenekastmele kukeseenemaitselist.
sa 16. august 2009, kl 22.31 |
kurr 18. august 2009, kl 21.59 |
kurr 18. august 2009, kl 22.00 |
Lisa postitus