minu lihtne kaste:
natuke võid ja natuke õli pannile, kuumaks. siis paar spl. jahu, segan ja kuumutan. paar minutit - kuni selline pähklilõhn hakkab tulema. segan ikka üsna mitu korda.
siis hakkan tasapisi vedelikku valama. tavaliselt vett või vee ja piima segu. tasapisi siis - korraga suure koguse valamisel võid saada vaid üheainsa ilmatusuure jahuplönni.
ja muudkui segan, kuumutan, lisan vedelikku, kuni minu meelest konstisdents paras.
maitsestan hapukoorega.
muu maitsestamine sõltub vajadusest - soola-pipart ikka, vahel natuke sinepit, vahel ka majoneesi (hapukoor tahab KUUMUTAMIST, majonees ka paar min. keeda), vahel midagi äkilist, sambal olek-tsillikastet, mädarõigast, paprikaseemneid + pulbrit vm. oleneb kuhu kastet kasutan.
see oleks nagu põhikaste, lisanditega saab asja muuta.
kui teen kastme millegi kõrvale, siis suht "õhulese". kui ongi aga liha-, seene-, aedvilja-, kala vm. kaste, siis on kaste paksem.
ka ei taha ma neid lõpmatuid kohvikoori ja merevaike. liiga rammus.