Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
rahalised raskused ja mees ei teeni
 
Tiia 17. oktoober 2011, kl 15.54
Kallid naised, kas te oskate mulle nõu anda mida teha olukorras kus mina pean oma miinimumpalga tervet peret üleval (lisaks 2 last). Abikaasa tööl ei käi (õpib päevases õppes).
Samas on abikaasal nädalas 3 vaba päeva ja õhtud vabad. Võiks ju ajutiselt (kooli lõpuni) kasvõi "musti otsi" teha või midagi. Ametlikult tööle ta minna ei saa, sest milline firma võtab tööle üheks tööpäevaks nädalas või õhtuteks? Kooli pooleli jätta ei saa, sest muidu ei saa soovitud haridust.
Mina võiksin teise töö endale juurde otsida- aga kas see on õiglane, et ma tulen töölt koju ja siis lähen õhtuks kuhugi koristama vms lisatööd tegema, samas kui mees ei oska leida võimalusi ka veidi panustada. Mis te arvate?
 
arvan 17. oktoober 2011, kl 16.09
mees võiks loomulikult mingit tööd leida/teha, ilmselt kõik tahtmises kinni. Või on ta harjunud, et naised (varem ema, nüüd abikaasa) kõik probleemid lahendavad ning tema võib n.ö õitseda :-) Kui isegi lapsed ei pane inimest suuremat vastutust tundma ja perekonda rohkem panustama, siis.... (on natuke ikka imelik küll)?
 
B. 17. oktoober 2011, kl 16.11
Kuidas mees oma nö taskuraha saab - suitsu, õlle või isiklike hügieenitarvete ostmiseks? Selle saab ka sinu käest või? Äkki tuleks see kraan kinni keerata ja siis võibki poisikesest mees saada.
 
mees 17. oktoober 2011, kl 16.47
tulevik on tume kui mõtled:
miks mina pean rabama...
OMA raha eest....

võiks kohale jõuda, et istute ühes paadis
 
A 17. oktoober 2011, kl 16.49
kui teisiti enam ei saa, siis võtku aastaks akadeemiline ja mingu tööle. kui töö kõrvalt aega üle jääb siis keegi ei keela akadeemilise kõrvalt mõnes aines käia. haridustee pooleli ei jää ja saab aastaksese raha koguda ning kõrvale panna. mulle tundub, et su mees on natuke s*tahäda - paljud üliõpilased on kahjuks sunnitud kooli kõrvalt (täiskohaga)tööl käima, kaasaarvatud mina ise - käin vahetustega tööl, saan käia täpselt pooltes ainetes, teise poole pean ise õppima... cum laude ma ei lõpeta, aga ma lõpetan siiski ja sugugi mitte rumalamana kui teised :)

pole midagi parata, laste ja pere nimel tuleb paar asja ikkagi ohverdada!
 
mees 17. oktoober 2011, kl 16.50
ja B.
ei ole meest omanud kui tahab tema pesemise võimalustele lõpu teha
on ikka mõistus mõnel
sokke peske rõõmuga muidu hakkavad haisema
 
,kig 17. oktoober 2011, kl 17.14
jäta see mees maha ja pane alimendid peale, saad nõuda aasta tagantjärele!
mees38 17. oktoober 2011, kl 17.27
Samas hordide kaupa naisi õpivad ja tööl ei käi ning ükski mees ei prääksu ega hala.
Kus see võrdõiguslikus nüüd on?

:)
 
fffffff 17. oktoober 2011, kl 17.59
mina töötasin 2 töökohal ja käisin koolis.Lihtsalt muudmoodi ei olnud võimalik. Lõpetasin edukalt kooli, lihtsalt tahtmist ja pealehakkamist peab olema. Pole kunagi kellegi kulul mugavat elu elanud ja ei soovi seda ka tulevikus. vot!
 
anfissa 17. oktoober 2011, kl 18.15
naise kohustus ongi toita mees ja kuus last. kui raha napib, siis küsi palka juurde. miks sa miinimumpalga eest tööl käid?
ja alati saab laternaposti alla nurgapeale tööle minna, see on suhteliselt hästi makstud töö.
nutunaine ei meeldi kellelegi.
 
gg 17. oktoober 2011, kl 18.24
need on mõlema lapsed?
kas teil enne sellest juttu ei olnud, kui lapsed saite ja mees õppima läks? mingi kokkulepe ju oli. kuidas plaanisite ära elada? lapsed ei tulnud ju üllatusena, seega oli teil kindlasti mingi plaan olemas
 
Tiia 17. oktoober 2011, kl 18.29
Vastan: mees käis koolivaheajal mõned kuud tööl. aga nüüd on raha otsas.
>>>>> "Kuidas mees oma nö taskuraha saab - suitsu, õlle või isiklike hügieenitarvete ostmiseks?"

Vastan: Kõik õige, eks ma olen otsinudki endale lisatööd ja nipet-näpet leidnud ka oma põhitöö kõrvalt.
>>>>"võiks kohale jõuda, et istute ühes paadis"

Püüan jõudumööda õhtuti peale tööd ja nädalavahetustel kodus lisatööd teha. Kahjuks selle lisandunud piskuga arveid ei maksa.
Teismelised lapsed söövad täiskasvanu eest ja kannavad ka juba täiskasvanu mõõtu riideid. Eks olen kaltsukast ühtteist ostnud. Poest ostan ainult kõige odavamat ja allahinnatud toitu. Varsti ei ole selleks ka enam raha.

On kellegil veel ettepanekuid?
 
ei ole normaalne 17. oktoober 2011, kl 18.55
kas olete paika pannud et kui kaua selline elu teil kestab et sina peret üleval pead? kõik on kokkuleppeline. kui sa võimaldad tal kooli ära lõpetada siis ta peab teid üleval kui kunagi tööle hakkab. see oleks loomulik aga garantiid selleks muidugi ei ole.
juhul kui sa sellist kokkulepet ei saavuta siis käigu õhtuti tööl peale kooli.
 
töötav naispensionär 17. oktoober 2011, kl 19.05
tuleks vähem ehk õgida? mis see ülesöömine ikka annab. paksud lapsed ja südamehaigused. palka peaks juurde küsima, ega mehel ka kerge ei ole sellise viriseva naisega elada. katsu temagi tuju säästmiseks talle vahel mõni õlu külmikusse osta ja paki suitsu jagu ikka raatsid meelehead osta?
 
hmm 17. oktoober 2011, kl 19.07
kui lapsed teismelised, siis ei saa mees ju enam verinoor olla. Järelikult võiks sellisel mehel ikka mingi töökoht olla. Kas ta siis oma õpilase jaoks suht soliidses vanuses õpib päevases õppes? Ilmselt siis mingi Mainori ärijuht, sest õppetöö toimub nii harvadel päevadel.
Loomulikult saaks mees sellise õppimise kõrvalt töökohta pidada. On ju ka selliseid, kus on nö libisev graafik, mida saab alati sättida vastavalt vajadustele.

Ega päris normaalne selline suhtumine mehe poolt just pole. Saaksin aru, kui oleksid mingi kõrgepalgaline ja sul oleks võimalik mehe õpinguid finantseerida. Aga selline alampalgast peost suhu koos lastega elamine on ikka veidi palju vastutustundetu.
 
rahamanna 17. oktoober 2011, kl 19.16
ma ei saa aru, kuidas mees saab sellise naisega üldse elada? kuidas on võimalik miinimumpalga eest õppivale mehele süüa osta ja üürid maksta? milline vastutustundetu naine läheb niisugusele avantüürile? kui nüüd sellise naise pärast peab õpingud katkestama, siis on see naine kokku keeranud suure jama. ja see oleks andestamatu.
 
... 17. oktoober 2011, kl 19.30
Lapsed võivad olla teismelised ja mees noor sest need on naise lapsed eelmisest elust,eludest.
 
Üks Küss 17. oktoober 2011, kl 19.34
Kelle lastega on tegu? Kas see sama mees on laste isa?
 
Tiia 17. oktoober 2011, kl 19.41
No need on Andrese lapsed, ehk siis see mees on ise üks nendest lastest. Nad on õde-venda.
 
ka õppur 17. oktoober 2011, kl 20.56
Teismelised lapsed, siis järelikult olete kolmekümnendates vähemalt? Kui sellises eas mees ei käi tööl, et samas õppida päevases õppes ja elada miinimumpalka saava naise kulul, siis see on ikka ülimalt kummaline. On ju võimalik õppida ka avatud ülikoolis või osakoormusega, rääkimata sellest, et enamik päevases täiskoormusega õppivaid inimesi töötab vähemalt osalise koormusega.
Ma olen ka keskealine, õpin päevases täiskoormusega ja töötan osalise koormusega (ja tunnen süümepiinu, et ei panusta pereellu rahaliselt piisavalt, aga tean, et see kestab veel ainult pool aastat).
Vastutustundetu mees tundub olevat.
 
mõtlik 17. oktoober 2011, kl 21.22
mehe vastutustundega paistab kõik korras olema. eit näib kerglane ja vastutustundetu sellise pingutuse juures. mees on ohvrimeelne, ilmselt pole tal ei õlut külmas ega naeratavat naist supitirinaga ootamas kui kõhu korisedes koju jõuab peale rasket päeva.
 
hmm 17. oktoober 2011, kl 22.52
mingis kassikoolis haridust omandada on mehele tõesti ülimalt suur pingutus. Niiet peab aga supi soojas ja õlle külmas hoidma ning soovitav oleks õhtuti massaaži ka teha.
 
tallermaa 17. oktoober 2011, kl 22.56
sa hakkad taipama. jah, jalgu oleks kena masseerida, samuti peaks naine enese hügieeniga sina peal olema, et poleks mingeid odööriprobleeme ja seks sujuks ladusasti.
 
Üks Küss 18. oktoober 2011, kl 07.34
Üks Küss 17. oktoober 2011, kl 19.34
Kelle lastega on tegu? Kas see sama mees on laste isa?


Tiia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No need on Andrese lapsed, ehk siis see mees on is
> e üks nendest lastest. Nad on õde-venda.


See vastus on kummaline, aga küsimuski oli ju selleks, et aru saada, sest probleemis peituvad umbmäärased vanused olid ebatavalised.

Ma siis saan aru, et tegu on hoopis sinu täiskasvanud õppiva lapsega, mitte sinu mehega ja sa tahad pääseda tema ülalpidamisest?
No vanem võiks ikka oma last nii palju kooliajal toetada, et ta saaks selle edukalt lõpetada.
Mis sa arvad, et noorel on praegu lihtne tööd saada ja veel sellist mis võimaldaks tal seda kooli kõrvalt teha?

Teema püstitus eksitaval moel, kus su oma laps sitaga üle kallatakse, milles ka sina osaline oled, pole igatahes eetiline.
 
alu 18. oktoober 2011, kl 08.19
tiiakene, loe seda artiklit

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/homme-ekspressis-usin-lobunaine-teenib-rohkem-kui-riigikogu-liige.d?id=59668870
 
Liana 18. oktoober 2011, kl 08.54
No jah, lapsed on ühtlasi abikaasa õed vennad.
Oh õudust!
 
ingrid 18. oktoober 2011, kl 10.32
Mina sest jutust aru ei saanud ja vastustest, ausaltöeldes, kah mitte.
Mis mina teeksin. Mitte midagi. Eks lohistaksin samas vaimus edasi. Ega selline seisund üleöö ei tekkinud. Kui mees õpib, siis õppigugi. Ja õppigu kiiresti ja ühes tükis, ilma katkestamata. Et oleks õpitud. Mees ei kuku ka taevast, vanemad äkki kuskil või midagi. Või endalgi. Abi küsiksin, kui ikka nälg pigistab. Tegelikult ma saan aru, et üks asi on konkreetne toidupala laual ja teine asi see, et iga päev siin elus neelab vägagi suure summa raha. Iseäranis kui tegemist on lastega. Jah, kui ma juba sellise sita sees oleks, poleks mul sugugi häbi. Kui omal jõud ei võta(ja mõistus pole enne võtnud), mis siis ikka teha.
Edu ja jõudu ikkagi!
 
kulla tiiakene 18. oktoober 2011, kl 10.55
terves universumis pole olemas luuser-meest.
sa ise oled vilets motiveerja ja kehv stimuleerija. nii lihtne see ongi. vaata peeglisse, kui mahud kullakene
 
Miski vend 18. oktoober 2011, kl 12.10
Ehe näide kus naistele meeldib mõte tänapäevasest soorollidest, võrdsusest ja nii heas kui halvas ja rikkuses kui vaesuses seni kuni see võrdsus tähendab naisejaoks udupeene kõrgläikes lauataga per*etamist hiigelpalga eest või kui mees on see rikkuse tooja ja heategija. Kui naine peaks ise kandma vastutavat rolli ja teisele poolele toeks olema siis on virin lahti ja naine võtab omaks uuesti kiviaja põhitõed ning hakkab kohe tulema jutt kuidas ikka mees on see peretoitja jne.

Eks mees ju sellepärast õpibki, et ei peaks teenima miinimumi nagu tema ülikõrge enesehinnagu ja nõudmistega selveri kassapidajasst naine. Ehk siis mis virised, mehe võtsid ja truudust vandusid igast erinevates olukordades - nüüd kannata ära. Ei ole ju olukord kuss tore ja hooliv mees oleks muutund joodikuks ja vägivallatsejaks.

Mis aga puutub ülejäänd kanakarja kes kõik õpingute kõrvalt tööl käisid siis esiteks teame küll mislaadi "tööd" pooled tudengineiud kõrvalt teevad ja teiseks kui naistel on suhteliselt lihtne saada mingi õhtuse vahetuse ettekandja, kilu karpi panija vms. tööd siis meestel see niilihtne ei ole kuna enamus meestetööd on täistööajaga ja nende teiste töödepeale mehi lihtsalt ei võeta - võetaks eikka mingi siresäärne tibi.
 
no nii ongi 18. oktoober 2011, kl 12.18
Ja siresäärne tibi teeb tavaliselt mistahes sildi all ikka litsitööd ka, sealt see kerge teenistus neile tilgub!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!