Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Küsimus kosimise kohta
 
noor feminist 02. detsember 2011, kl 09.59
Kallid kaasfeministid, kui paljud teist on ise mehele abieluettepaneku teinud?
 
Agnes 02. detsember 2011, kl 11.36
Tänapäeva naine ei saa lootma jääda mehele. Tahad lilli, siis ostad need endale ise. Tahad mehele, siis tuleb kosja minna. Lootma ja ootama jäädes terendab ees roosikasvatajast vanatüdrukupõli. Mis pole ka võib olla halb. Vist.
Vaat vanasti olid mehed šarmantsed dzentelmenid, kes aupaklikult naise kätt suudlesid, tunded riimidesse panid ja igavesti armastada lubasid.
Aga muidu jah, on ette tulnud. Väga romantiline see ei olnud, mul oli kirves käes.
 
kana 02. detsember 2011, kl 12.01
mina tegin. feministiks ennast ei pea - aga ega vaene meheke tea, mis talle hea on :) nüüdseks varsti 20 aastat õnnelikku abielu - nii et soovitan iagati ;)
 
alu 02. detsember 2011, kl 12.59
kas mehele kosja minek naise jaoks pole nagu võrreldav tänaval kerjamisega? nagu mingi viimane häda oleks käes..irw. nii haledaid mehi pole tõesti olemas, kes hakkavad taolise väärikusega naiste käsi suudlema, nad surid ise välja.
 
Agnes 02. detsember 2011, kl 14.36
Alu, ei maksa toriseda. Kahjuks ei ole meil kõigil olnud õnne kohtuda sinusuguse mehega. Sa oskad tõsta naise pjedestaalile lastes tal olla üleni naiselik. Mees, kes peab meeles sünnipäeva, esimest kohtumist, esimest ööd, pulmapäeva, naistepäeva...kes üllatab rooside ja kihiseva shampanjaga....selliseid mehi polegi võib olla enam olemas. Kuid kunagi olid, me oleme neist raamatutest lugenud ja nüüd loeme siit sinu sulest üllitatud kommentaare. Sa tead täpselt kuidas peab ja kuidas on õige, aga no palju sinagi jaksad abielus olla...kaks, kolm korda, mitte rohkem.
Et naistele täiesti tühjad pihud ei jääks, siis ei jäägi muud üle kui kirves õlal mehe nagu jõulukuuse järele minna. Ikka midagi. Ausalt öeldes, ega neil selle vastu midagi ei olegi :)
 
alu 02. detsember 2011, kl 19.22
ega polegi, Agnes. sama hea on aga metsast hunt võtta oma koju toidule koera asemel. kindlasti sööb kõik tänulikult ära, limpsab keelega tunnustavalt, kiskja pilgus hellus ja tänu aga ikka läheb murrab naabritalle (malle) maha. ja paneb talle taha.

vähe neid lugusid siin veel või?

kui räägitakse, et naised on mehe kaelaks ja juhiks, siis võis see kunagi nii olla-siis, kui peeti lugu käesuudlustest, daamiks olemisest ja õrnast naiselikkusest. prioriteedid on aga nihkunud mujale. raha ja rikkuse kummardamine ei ole kunagi olnud naiste poolt veel sellisel tasemel nagu nyyd. yldistavalt võiks öelda, et naised ise naudivad oma ahnuse vilju-käivad meestel kosjas.

rotile ei minda ju ka kirvega ettepanekuid tegema?
mees38 03. detsember 2011, kl 14.18
Ma saan aru, et kui jutt on palgast, lastega tegelemisest ja kodutöödest, siis nõuavad naised võrdsust.
Kui läheb raskete asjade tõstmiseks/tassimiseks, abieluettepanekuks, ööklubis pileti ostmiseks, esimesel kohtingul arvemaksmiseks - siis mehed peaks olema dzhentelmenid:)
 
irw 03. detsember 2011, kl 15.41
Mis krdi häda neil isastel selle kohvitassi eest arve maksmisega on?! On ikka tossikesed küll kes niigipalju ei suuda et tassi kohvi eest maksta!
 
Nii oli 03. detsember 2011, kl 17.21
Naine: Äkki abielluks?
Mees: Ok.

Kuu aja pärast olid pulmad. :)
 
ang to Agnes 03. detsember 2011, kl 17.30
Alu on vanamoodne mees, seega mäletada "esimest ööd, pulmapäeva" on kaks ühes, esimene öö järgnes tal pulmapäevale. Mitte, et selles midagi halba oleks, vastupidi, lihtsalt täpsuse huvides.

Kes kangesti vanu aegu igatsevad, siis neil soovitaks ikka autentseks jääda ja enne kosimist käesuudlusest kaugemale mitte minna.
 
ang mees38 03. detsember 2011, kl 17.37
"Kui läheb raskete asjade tõstmiseks/tassimiseks, abieluettepanekuks, ööklubis pileti ostmiseks, esimesel kohtingul arvemaksmiseks - siis mehed peaks olema dzhentelmenid:)"

No liiga üle ei maksa vinti ka keerata, ma pole veel kohanud naist, kes füüsilist võimekust võrdsuse all silmas peaks. Oled sa kuulnud, et naised nõuaks meestelt sünnitamist või imetamist (tõsimeeles siis)? Kui füüsis ei võimalda, siis pole parata, sama saskuste tõstmisega, millest ühe jõud ehk lihtsalt üle ei käi.
Abieluettepanekut võib minu arust teha, kes iganes ja mingi ühele põlvele laskumise jama see olema ei pea. Abielu ise on tähtis, mitte see, kuidas plaan alguse sai. ja naine, kes laseb praktiliselt võõral enda eest maksta (esimese kohtingu näide) ei ole ilmselgelt feminist. :) Mul on oma töö ja raha, ei saa mitte aru, miks keegi peaks mu kulusid kandma ja tõestama, et ta minu ülalpidamisega hakkama saaks? Kui asjast asja saab, võib juhtuda, et mingil ajal pean mina hoopis teda ülal, ehk peaks hoopis naised siis tõestama midagi kohtingul olles?
 
alu 03. detsember 2011, kl 20.40
seni, kuni on spordis olemas eraldi naiste ja meeste tulemused, mida ei võrrelda (piinlikkusest?) pole ka mõtet rääkida mingist võrdsest õigusest.

selleks, et olla mees, pole tarvis tädidele kohvikus välja teha. enda tõestamise ja proovile paneku värk/võistlemine vastassoopoolega on rohkem naiste rida.
 
noormees24 04. detsember 2011, kl 01.02
Seda juttu on siin küllaldki huvitav kuulata.
Võibolla mõnel juhul jah, on olemas ka selliseid mehi kes ei tea mida nad tahavad (eriti tänapäeva ühiskonnas)
Ka minul endal on paari tüdrukuga olnud juhuseid kus tütarlaps teeb ettepaneku mille peaks mina tegema ja ma ei ütle, et ma liiga õnnelik olen olnud et ma selle ettepaneku saanud olen. (samas sellistes olukordades saan aru, et oleks teda solvav talle eitavalt vastata).

Üldiselt mina siiski leian, et üks korralik noormees peaks tegema ettepaneku siiski ise.
Momendil ei kavatse küll ühelegi tüdrukule ettepanekut teha (kuigi üks vist seda ootab kergelt), kuna olen üliõpilane veel ja mul puudub võimalus naist pidada, kuid kui aeg kätte jõuab, siis soovitud naisterahva ette laskun jalg ühel põlvel ja küsin seda mida peab.

Kallid naised, palun ainult ühte teilt: käituge palun väärikalt!
 
Wyrc 04. detsember 2011, kl 07.48
kosimine või kohimine,mis seal ikka vahet üks jama kõik.
 
hele 04. detsember 2011, kl 17.48
Mina olen küll feminist, aga iial ei lähe ennast mehele kaela riputama. Ikka eriti hale variant oleks. Mul poleks enam mingit austust enda vastu.
 
hele 04. detsember 2011, kl 17.51
Sellest tuleb muidugi huvitav küsimus, et kuidas mingid feministid saavad meestelt ettepanekuid, aga need "õiged" naised peavad ise kerjama?
 
vaadetelt feminist 04. detsember 2011, kl 18.43
Kujunes kuidagi iseenesest nii välja, mingil hetkel hakkasime tulevikust rääkima ja lõpuks ka pulmadest. Kosimist kui sellist ei olnudki. Ääretult tobe oleks mu meelest kannatlikult kosimist oodata, kui sisetunne ütleb, et õige inimesega tegu ning suhe toimib. Ootamine näitab usaldamatust, kartust, et kui teema ise üles võtta, võib mehepoeg kabuhirmus põgeneda. Mis puutub siia see, et üks on mees ja teine naine. Vanasti, kui mees pidi üldjuhul naist ja lapsi ülal pidama, oli mehe algatus loomulik. Sellega näitas ta, et on materiaalseks vastutuseks valmis. Kuid tänapäeval töötavad enamasti mõlemad osapooled. Koos otsustatakse, kas suhe seadustada või mitte.
 
viimane taks 06. detsember 2011, kl 21.08
Ma ei usu, et 24 aastane noormees oleks neidudelt juba abieluettepanekuid saanud. Seega tahaks väga teada, mis sisuga need ettepanekud olid, mis noormehe mehelikkust enda silmis vähendasid? Kas neiu kutsus noormehe välja? Tegi esimese sammu voodisse minekuks?
 
ang 06. detsember 2011, kl 21.28
"mul puudub võimalus naist pidada"

Hahahahahhahaahahahahahahahahahahahahahaaahahahahahahahahhahaahhahhaahahahhaaaaaa!

Tänan, noormees, pole ammu nii naerda saanud.
 
ang to alu 06. detsember 2011, kl 21.32
Ja sa oled jätkuvalt arvamusel, et loomalik võime kivirahne liigutada kuidagi vaimset üleolekut näitab? No allu siis gorillale, ta teeb sulle toore jõu poolest silmad ette iga kell, nagu ka kaelkirjak kiiruse poolest.
 
kena n 07. detsember 2011, kl 11.43
EI. Võin olla feminist ja maj. iseseisev jne, kuid ise abieluettepanekut ei tee. Tahan end ikka NAISENA tunda, mitte "munadega kesksoolisena". Tahan tunda mehe poolt tahetuna ja ihaldatuna, mitte ise " peale pressida" nagu mingi meeleheitel emane, kel kell riksub. Kui mees tahab just minuga koos olla elu lõpuni ja peret luua, siis kingib ta ise sõrmuse ja teeb abieluettepaneku.
Ainus asi, mida naine võiks teha, on mainida, et lapsi väljaspool abielu ta ei sünnita, ei taha kunagi vallasema olla vms. Seega kui mees tahab lapsi selle naisega, siis enam selgemat vihjet polegi.
 
miks naerda? 07. detsember 2011, kl 11.56
see PIDAMISE jutt on kuulsa siniseks pekstud silmaalusega hullunud üksikema, kes ühtlasi foorumi paarissuhete spetsilist, soovitused: meha tuleb nigut siga pidada ja piitsa präänikuga ohjata.
tänapäeval mil feminism väljas käib see ka naese pidamise kohta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!