Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Defineerime daami
 
alu 11. august 2012, kl 20.56
votvot. hakkab tulema-daam ei tee tööd, teised teevad. mehed, orjad, teenistujad ja abilised. daam ainult juhendab, kuidas seda teha, samas yhtegi käsku jagamata. ja kõik laabub-nii töö, kui daamiks olemine.

seda vist yritab iganaine koduses majapidamises olla ja rakendada:)
 
mammi 11. august 2012, kl 20.58
aga alko koha pealt te ei vastanudki.

Küsin siis veel, kas daam on see, kes etendab seda rolli üldsuse ees ning kodus käitub nagu siga? Või peaks üks daam olema ühtviisi daam nii kodus kui avalikkuse ees? (Ei vihja siinkohal kellelegi)
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.11
Ja kuhu sa mammi tüürid nende küsimustega? Arvad tõesti, et mingi hammered käpp-maas eit kvalifitseerub kellegi raamatus daamiks?

Ja see teine sinu pakutud teema, et ainult avalikkuse ees tundub ja kodus laseb peeru või siis on igal pool tight-ass nagu Bree Van de Kamp? Mis see arutlus üldse kellelegi annaks?

Kahepalgeline on kahepalgeline, ehk siis väljas on, kodus ei ole, milles küsimus?
 
alu 11. august 2012, kl 21.18
"kas daam on see, kes etendab seda rolli üldsuse ees ning kodus käitub nagu siga?"

pole kahtlustki, et kodus sigatsev moor saaks olla daam. ta labasus on niivõrd domineeriv kogu olekus, on sinna sisse kasvanud, et see paistab läbi ka kõige paremini välja näideldud hetkil.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.24
alu, kas sinu suust kunagi normaalset juttu ka tuleb? Tundub, et eelarvamustega oled hoopis sina, mitte need tünnjalad, kes su KMI endale kinnisideeks on võtnud :)
 
Leena 11. august 2012, kl 21.24
Ma ei oska mammile miskit kosta. Kahetised tunded on selle daamindusega. Ühest küljest näib see välise ja mingite reeglite järgi käitumisena. Mulle meeldib isikuvabadus ja südame järgi olemine, mitte esinemine kellenagi. Samas olen isegi kasutanud mõne vanaproua puhul väljendit - tõeline daam. Seda siis üliküpses eas proua kohta, kes eal kodust hoolitsematult ei välju ning väljapeetult ning väärikalt käitub. Samas nõks ja enam nooremate puhul ma seda enam ei hinda.
Ega mina ka tea, mida alati daamina avalikkuse ees esineja kodus teeb. Kui ta pidevas vines on, ju hakkab see lõpuks ka välimusele ja siis vast daamist enam kõnelda ei saa.
Üldiselt nõustun ka kahekümpisega, olgugi ta väljendusviis minu jaoks pisut harjumatu, aga jah, isikupärane ja vaba olemine on sümpaatne.
 
alu 11. august 2012, kl 21.31
Leena,
kuid miks siis pr Kallast ei ole daam sinu silmis? tema arvamus, selle väljendusviis ei meeldi? käituks ju nagu kyll väljapeetult ja väärikalt ning riides kah kenasti, kusagilt ei narmenda roosalt ega ripenda läikivalt midagi.

kahekympine,

ei saa aru, mis eelarvamused?.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.32
Ma võtaks endale õlekõrrena selle vulgaarse ja julma ühiskonna, mis ajendab mind ennast ka vulgaarne olema... Kas nüüd olen jube mugav, et süüdistan midagi muud kui iseenda saamatust ja jõledust, seda ma ei tea. Ja ausalt öeldes ei huvita ka :)
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.35
alu, muidu nagu oleks arukas ja jube psühholoog, aga Kallasti ebasümpaatset snoobilikkust ja üleolekut ei märka? Ma olen pettunud :)
 
alu 11. august 2012, kl 21.39
nohjah. uppuja haarab õlekõrrest. ja samas on uppuja pääsemine ta enda asi moodsas yhiskonnas. kas pääseda sigatsejana või jääda daamiks igas olukorras...titanicult vist pääses daame, aga kas ka estonialt? siin jõuame arutelus Leena mõtteni, et daamindus on vist jah asi, kelle viimased näited on suht hinge heitmas.

vot ei tea.
 
Leena 11. august 2012, kl 21.42
Pr Kallast võib ju daam olla, nagu ennegi ütlesin, kuid sel juhul pole sõna daam mu jaoks enam positiivse kõlaga. Tema väljapeetus ei näi siiras ja vaba, väliselt väärika olemise taga tajun kõrkust ja liialt tugevat eneseteadvust.
Riietuse ja muu väljanägemise osas mul negatiivseid assotsiatsioone ei teki.
Sellise inimesega koos olla poleks hea. Esiteks on ta kriitiline asjades, mis minu jaoks ei oma tähtsust ja ta ei mõistaks mind, nagu minagi teda. Lihtsalt nii erinev nägemus asjadest on meil.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.43
Sa lausa norid muhku... Avaldatakse arvamust, tuuakse selgelt välja, mis kriteeriumid kellegi arust daamil on ning öeldakse Kallasti kohta, et nende arust ei ole uhkus daamile omane. Ja siis tuled sina oma küsimusega :D Ise ka saad aru, et kõik näevad su rumala provotseerimise läbi?
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.43
See oli siis alule. Muide, viimasel ajal oled sa kuidagi eriti lollakas minu arust :)
 
Täpitriin 11. august 2012, kl 21.44
Alu, tahad sa väita, et elujanu ja klammerdumine elu külge pole daamilik, tuues naisest välja pahelisema ja energilisema loomuse, mis ei lähe kokku väljapeetusega? Daam on eelkõige naine ja viimane omakorda eelkõige inimene.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.45
Leena, minu jaoks oled näiteks sina sümpaatne, arusaav ning vaba suhtumisega inimene, vähemalt sinu praeguste postituste põhjal. Kui nüüd keegi arvab, et ma poen, siis lasku käia, hea meelega poen meeldivale inimesele.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 21.48
Täpitriinu postitusest koorub välja minu järjekordne arvamus daami kohta - elujanuline, lõbus, krutskeid täis, kuid ei tee mitte kellelegi oma õelusega haiget, ka imepisikesele hiirepojale mitte. Selline naine lausa kiirgab lõbust, alati positiivne, temaga on hea koos olla.
 
alu 11. august 2012, kl 21.56
kahekümpine,

lollakas on siin hea olla. lihtne ja loomulik. kodus pole see nii:)

aga noh-daamindus. pr Kallast on linnadaam. tema ei paneks kindlasti näppu mutta porgandi juurde. ta ei peaks seda väärikaks ja ehk seetõttu tõesti ei kvalifitseeru daamiks igas olukorras. samas Leena ei pruugi jääda daamiks linnalugudes.

ehk naistekas oleks mõistlik nimeliselt (ja mitte teema autori arvamuse kohaselt) pystitada kyssa, et kes on daam. see oleks lihtsam. ylejäänud lihtsalt pole, sest keegi juba on ja punkt.
mina igatahes annan oma hääle kahekümpisele, et õigustada oma lollaklust. kaasaegne ja igati vinksvonks daam, kes oma metslase ymberkasvatamise kõrvalt aegajalt pystitab erinevate nimede alt teemasid, et kus kõik mehed on. elujanu ja klammerdumine (elu (loe:mehed)) kylge ju siiski on daamilik.
Karl Kindermacher 11. august 2012, kl 21.58
Kallast - kahtlemata üks parimaid etiketi tundjaid ja järgijaid Eestis. Selles mõõdus annab daami välja ja enamgi veel. Aga no nii pagana jäik kui tema annab ikka olla. Kindlasti ei igatseks temaga igapäevaselt suhelda. Ma usun, et see on pagan raske.

Saagim - no andke andeks! Ta esineb rohkem kui ta on.
 
Täpitriin 11. august 2012, kl 22.00
:DDDD
Elu ei võrdu mehed, ei võrdu.
 
Leena 11. august 2012, kl 22.02
Minu jaoks on daamindus tõesti hääbuv nähtus ja mul pole sest põrmugi kahju. Pärineb ta seisuste aegsest perioodist, kus päritolu ja vastav kasvatus määras olemise, seda eelkõige välises mõttes. Mis sisu kellelgi oli, polnud tähtis. End eriti daamiks pidajail võis sisu tühine või roiskuvgi olla. Alamate klasside vaba olekut varjutas harimatus. Eks oli nendegi seas igasugu rahvast. Alamad tahtsid ka end väärikamatena tunda ja õppisid, võtsid üle kõrgklassilt. Praeguseks on ikka pikalt juba õpitud. Nüüd on aeg sealmaal, et võiks kuldse kesktee leida ja daamilik käitumine kunagises mõttes pole seda mitte.
Ega ma mõtlegi, et robustne või madal või vääritu on hea. Lihtsalt väärikus võib olla ka märkamatu. Lihtsuses ja loomulikkuses peitub võlu, kui see on omane seesmiselt tugevale ja väärikale inimesele.
 
alu 11. august 2012, kl 22.03
mis pagana probleem on paljudel selle saagimiga? et on ja pole ja...irw. yhed nagu kuidagi ei saa oldud nagu anu aga tahaks ja teised tahaks jälle taolis panna agaeisaa? irw. kes anut lähemalt tunneb, siis jah-ta esineb jah rohkem kui on ja seega pole ta yldse nii "paha" kui ette kujutatakse:)

igati daam? et pole-aga tehke järele siis:)
 
alu 11. august 2012, kl 22.06
"Lihtsuses ja loomulikkuses peitub võlu, kui see on omane seesmiselt tugevale ja väärikale inimesele."

kas tõesti on kusagil olemas selline...Naine? justnimelt suure algustähega ja nõrgema soo esindaja hulgas. naine, kes kunagi ei õigusta oma käitumise kõrvalekaldeid naiselikkuse või daamilikkusega..
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 22.08
Oma vuti lehvitamine jah kuigi daamilik ei ole... Aga vinge kompleksideta naine on ta küll. Kriipsusuude meelehärmiks muidugi :)
 
Leena 11. august 2012, kl 22.09
Selle asjaga on sedamoodu, et inimese ümbruskond reedab teda ennastki. Ehk siis, alu, mis seltskonnas liigud?
 
Täpitriin 11. august 2012, kl 22.10
Ka lihtsuses ja loomulikkuses saab olla daam, on selline asi nagu sisemine väärikus, mis ei luba käituda labaselt. Etiketti saab järgida ka nii, et ülejäänud ei tunne end ta kõrval matslikena, pidevalt rõhutades, kui õige ma olen. Etikett on lihtsalt vundament, millele teadmatu saab raskustes toetuda, et ennast paremini tunda. Minu jaoks väline sätitus on daamilikkuse kõige väiksem nüanss, pigem on see hoiak, mida endale lubatakse ja mida mitte.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 22.12
Mul tekkis aga teistsugune küssa. Väliselt olen ma jubedalt kõva mutt ja seda igaühe arvates, kellega ma irl kokku puutun. Tegelikult sisimas pidevalt kahtlen ja olen ebakindel... Mis see minust teeb? Ja kas kõik, kes tunduvad sellised enesekindlad ja vinged naised, on tegelikult sisimas mingil määral õrnakesed? Kas tõsiselt enesekindlad inimesed on tegelikult utoopia?
 
alu 11. august 2012, kl 22.15
kahekümpine,

kahepalgelise teeb?:) kodus sööd lõviliha konserve ja väljas oled kõva lõvi?
 
alu 11. august 2012, kl 22.16
Leena,

minu ymber on meri ja palju metssigu.
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 22.21
alu, kuid kõigile teistele näin ma lõvina... Ja ainult mina, minu väikene perekond ja mu mees teame, et ma seda tegelikult 100% ei ole. Kas lõvisid ei olegi ehk olemas?
 
kahekümpine 11. august 2012, kl 22.23
Kusjuures juba põnevusega ootan neid "mida sa kujutad endale asju ette plapla, ei ole sa mingi lõvi plapla". Kas neid ei tulegi seekord vä?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!