Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Elukaaslane ei anna raha
 
to ang 01. juuni 2014, kl 09.35
Kui asju korda ei saa tulebki eraldi leivad moodustada, ametlikult, siis läheb ka pool laenumaksest lapse eluasemekulude hulka. 650 eurot kahele pereliikmele on palju, aga 1500 ühele on vähe?
Tegelikult eelarve muidugi ei koosne ainult jooksvatest kuludest, aga kui ühist tulevikku ei ole siis mehe isiklikuks tulevikuks tehtud säästude nimel ise lapsega näljas sitsida ka ei soovita kellelegi.
 
turumutt 01. juuni 2014, kl 10.33
Ei lähe laen lapse eluaseme kulude hulka, see pole nüüd küll mingi jutt.
 
eksu 01. juuni 2014, kl 13.51
Kui palju kulub laenule, palju kommunaalidele (keskmiselt aastas). Lapsele riided, tarbed, trennid, lasteaiamaksud on ühised kulud, need pooleks. Toit lapsele tegelikult samamoodi pooleks, enda lõunad võiksid ikka ise tasuda. Mis koju soetatakse, võiks koos maksta. Kui ise ülejäänud summaga hakkama ei saa, on aeg tööjuures ülemuste jutule pöörduda ja palganumbrit pisut üle vaadata. Vahest pole mees süüdi, et sa oma summaga välja ei tule. 350 eluaseme eest on üsna suur summa, kuid üürikorterite turgu vaadates tegelikult keskmine.
 
niiongi 01. juuni 2014, kl 13.59
Mis mõttes mees pole süüdi? Mehed on alati süüdi! Hoidku oma till püksis kui maksta ei taha. Mismõttes, tema saab rohkem raha ja naisele annab näpuotsaga. Mehe palk peab naise arvele tulema ja naine siis majandab sellega ja vaatab palju mehel vaja on.
 
naene 01. juuni 2014, kl 14.47
Aga miks teenid nii vähe siis? Teeni rohkem ja saad ka rohkem kulutada.
 
ei ole mõtet 01. juuni 2014, kl 14.47
"650 eurot kahele pereliikmele on palju, aga 1500 ühele on vähe?"

Ei ole mõtet jageleda, kui palju mehe rahakotist raha pead saama. Ka mina julgen väita, et 650 vaid Sulle ja lapsele puhtalt ei ole sugugi nii vähe, et hakkama ei saa. Saab küll, sest see on Eesti mõistes ikka päris korralik sissetulek. Aga see selleks. Tähtsam on muu.
Kui ikka laenumaksed on Sinu arvelt ja neid tõesti ka maksad + kommunaal + kõik muu, mis Sulle ja lapsele esmavajalik on ja elukaaslane leiab, et tema oma panust andma ei pea ei laenumaksesse ega kommunaali maksmisse, siis korralda nii, et laenumaksete lõppedes oleks korter Sinu oma ja punkt. Ja kindlasti tee endale puust ja punaselt selgeks, missugustel alustel see laenu eest saadav korter teil elukaaslasega ühisvara on? Kelle nimel on laen? Kes on käendaja? Kes on kinnistusraamatus omanik? Kas on veel mingeid lisalepinguid (notariaalseid)?
 
vaike 01. juuni 2014, kl 14.53
kõlab nagu delfi ajakirjaniku teema tõepoolest, nii nagu ma neid siin 5-6 a tagasi juba suutsin ära tuvastada. Teha intrigeeriv teema ja siis küsimustele mitte vastata- (et kuhu paned selle 650€?), aga et teemat elus hoida siis mokaotsast vastata mõnedele ükskikutele asjadele...yeah. Kindlasti reaalne teema paljudele aga antud juhul justkui väga feik ja pliiatsist imetud.
 
mahakonn 01. juuni 2014, kl 15.14
VV Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Korter kahasse, laen kahasse. Laps ikka ka ühine.
> Mees pool aega ära. Laen 350. Mees maksab kommunaa
> lid ja lapse trenni. Lihtsalt kas minul midagi vig
> a või kas ei peaks olema normaalne et tema katab s
> uuremad kulutused arvestades suuremat sissetulekut
> .

Miks tema peab maksma suuremad kulutused, seda enam, kui ta pool aega ära on? Kommunaalid seejuures ei ole ju sugugi väikesed kulutused. Üks asi on lapse ühine ülalpidamine, teine asi aga sinule suurema laristamise võimaldamine.
 
VV 01. juuni 2014, kl 21.19
Ei ole väljamõeldud teema, täitsa päriselt olemasolev pere ja probleem. Paneb imestama, et 650 mis jääb alles pärast laenumakset on siin paljude meelest mingi üüratu summa millest elada. Kui tankida autot (ca 150 eurot kuus), käia tööpäevadel lõunat väljas söömas (ca 80-100 eurot kuus)ja käia toidupoes ja võib-olla lubada lapsele paar hilpu ja vahel mõni lõbustus, siis ongi see raha enne kuu lõppu otsas. Mees küll katab üürikulud, lasteaiatasu, lapse trenni ja kodus olles ostab teinekord ka külmkappi süüa ning lapsele midagi toredat, kuid siiski tundub, et kui mul tema naise ja lapse emana on raha otsas ja tal seda jagub peaks ta mind toetama, mitte ärakasutamises süüdistama.
 
punapea 01. juuni 2014, kl 21.48
loomulikult peab toetama. küsi julgelt raha juurde, kui otsa saab. mis mees see on, kes ei suuda oma pere kulutusi katta. ja ära unusta ka enda peale raha kulutamast, VV.
 
Mina 02. juuni 2014, kl 18.54
Minu mees ka kunagi vingus kui raha küsisin,alati käratas, et kuhu ma panen selle raha?Hakkasin asju täpselt kirja panema ja kõik tšekid hoidsin alles.Viskain need talle siis nina alla ja jok.Algul uuris ja puuris neid, varsti tüdines ja enam ammu ei küsi midagi.Tuleb panna ennast maksma ja järjepidevalt edasi küsida
 
ljuba 02. juuni 2014, kl 20.24
Aga miks te ise ei teeni ja mehele raha ei anna?
 
VV 02. juuni 2014, kl 22.30
Suht raske leida Eestis kohta parema palgatasemega, eks ma silmi lahti hoidnud küll (ei arva, et mul palk üüratu aga paremat ka pole leidnud).
 
gaga 05. juuni 2014, kl 08.52
Kuhu kaob iga kuu 650 eurot? Sa ei oska ju rahaga ringi käia, sihukse eest jookse, mis jalad vötavad.
 
elementaarne 05. juuni 2014, kl 11.46
Kui raha ei jätku , tuleb õppida paremini majandama , välja jätta eelarvest väljas söömised ja muud kulukad lõbustused , poes vaadata hindu , teha nädalaeelarve , ostunimekiri jne .
 
f1 05. juuni 2014, kl 13.24
Te pole ilmselt abielus. See on juba esimene märk, et ta polegi plaaninud sinuga päris peret luua, kui ta pole ettepanekut teinud. Mina ka ei annaks raha naisele, kelle juures saan söömas ja magamas käia rohkem, kui iseenda kulude jagu. Vesi, elekter. Lapse kuludest muidugi poole sest laps oleks ikka ju minu oma kui ka ma seda naist oma pereks ei taha.
 
õde 05. juuni 2014, kl 17.31
Need perekonnad, kus ühine rahakott, elavad tavaliselt majanduslikus mõttes paremini, kui eri leivas olevad inimesed. Kui on minu palk ja sinu palk, aga pole "ühiskassat", siis majandab pere halvemini. Ma arvan, et see kas ollakse abielus või mitte siin ei loegi, sest nagunii on moodustatud üks leibkond.
 
jahh 06. juuni 2014, kl 21.24
seal on, et üks elab paremini, teise raha kulub perele ja lapsele.
 
eh 08. juuni 2014, kl 09.41
selleks on olemas ju kuu eelarve:
sinu palk+ minu palk
laenud
söök
riided
meelelahutus
kommunaalid
sinu jooksvad kulud
minu jooksvad kulud
kütus
eelarve välised kulutused(selleks võib olla hambaarst, ootamatu väljasõit vms)
jne

õppige tegema eelarvet, vajadusel hoidkegi alles algul kulutusi tõendavad materjalid, on pilt selgem. sissetulekutest ja väljaminekutest peab olema selge ülevaade. Istuge maha ja rääkige asjad korralikult läbi, vaadates üle väljaminekud ja jagage oma kulutused ära. Kui mees töötab välismaal, on tal ka seal omad jooksvad kulutused ja enamus naisi, kel mees kuskil välismaal töötab, löövad siin ka suht lampi raha laiaks. Nähtud küll neid juuksuris, maniküüris, spaas, üritustel, poodides jne. eks sealt ka mehe kahtlused, miks peaks raha andma. 650 eur on tglt päris suur summa, millega peaks hakkama saama kuu lõikes.
 
johhaidii 08. juuni 2014, kl 14.46
Lapsele söögiraha ei jätku, aga auto peab sõitma ja väljas söömas on tarvis käia??? Ma ise ka ei usu, et sellist jama loen siit! Jummel küll, mis preili pirtspekk. Tee endale kodus lõunasöök tööle kaasa ja sõida bussiga, beib. Varsti tuleb ilmselt välja, et küünetehnik ja solaarium kuuluvad ka esmavajaduste hulka.
 
Tom 08. juuni 2014, kl 16.39
johhaidii Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Lapsele söögiraha ei jätku, aga auto peab sõitma j
> a väljas söömas on tarvis käia??? Ma ise ka ei usu
> , et sellist jama loen siit! Jummel küll, mis prei
> li pirtspekk. Tee endale kodus lõunasöök tööle kaa
> sa ja sõida bussiga, beib. Varsti tuleb ilmselt vä
> lja, et küünetehnik ja solaarium kuuluvad ka esmav
> ajaduste hulka.

vaata, mõni ilmselt elab linnalähedasel põllul ja säält ei ole muud võimalust minema saada, kui autoga, seepärast ongi bensiin eluliselt tähtis artikkel pere eelarves. loomulikult saad sa lasnamäält tasuta kesklinna ja tagasi, seega pole sul aimugi, mis elu tegelt maksab :)
ja mai saa kah aru, mis ulme summa see 650€ kuus toidule on? selline see summa ju ongi. muud kulud pääle selle.
küünetehnikust mai tea midagi, küünte lõikamisega saan ise kah akkama, aa näiteks juuksur ja massaaž on küll sellised artiklid, mis peavad eelarvesse ää mahtuma. :)
 
nojah 08. juuni 2014, kl 17.15
Kui mees käib komandeeringus siis ei pea kodu eest maksama? Ei tea mis mõttes? Siis koligu välja!
Lapsega naisel on töö saamine piisavalt keeruline ja tasuvama töö leidmine on veel suurem probleem. Sellisel juhul on mõistlik lahendus mees koos lapsega maha jätta, majandagu siis ise kuidas tahab, laps kaenlas.
 
oleks naljakaski 08. juuni 2014, kl 18.58
see on hea tahta. naine teenib sellist palka, mees veel paremat, naine kasvatab last ning peaks teie arust närutama nagu koduta koer. ei juuksurit ei maniküüri ei mingit meelelahutust. kuulge, kas te olete peast püsti segi?
 
ang 08. juuni 2014, kl 19.21
to ang, "siis läheb ka pool laenumaksest lapse eluasemekulude hulka"

Humorist oled või? Mismoodi on lapse eluasemekulu vanematele kuuluv korter? Kinnisvara omamine ei ole kohustuslik.

Õige jutt neil, kes ütlevad, et selline mees tuleb maha jätta. Igati positiivne. Siis maksab mees vaid lapsele elatist. Oletame, et mees on kena ja ei nõua oma osa korterist, on nõus vaid autoga lahkuma. Siis maksab naine edasi korterilaenu, kommunaalid, soetab mingi auto ja kannab kõik sellega seotud kulutused või sõidab edaspidi bussiga, majandab ennast ja 50% ulatuses last. Seda kõike siis oma palgast. Mees maksab poole lapse kuludest (normaalsetest) ja kogu moos. Igati mõistlik. Mehele mõistlik, ma mõtlen.
 
õde 08. juuni 2014, kl 20.38
Siin aitab ainult, kui kõik kulud-tulud paberile kirja panna, eelarve koostada, see mehele mustvalgel esitada ja temaga arutada, kuidas edasi ja mis rahade eest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!