Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Millised on üldse visiitsuhtluse reeglid?
 
varrolasele 17. november 2014, kl 14.09
Otsi abi. Tõsiselt.
 
naine to n46 17. november 2014, kl 22.08
Lugupeetud proua. Ma ei ole moralist - puhtalt selle pärast, et ma ei pea moraali, et aktiivne suguelu erinevate partneritega on kurjast ja saatanast. Ei ole minu asi, kes-kus-kellega ja kui palju magab. Lihtsalt rääkisin enda olemusest. Mina iseendas ei pea seda õigeks. Ma lihtsalt olengi sinust erinev. Inimesed ongi erinevad - kellele ema, kellele tütar. Ma ütlesin, et pigem oleksin vabam, aga mida sa teed- iseendaga vastuollu minema ei hakka ja ennast õnnetuks ei tee. Sina ela ikka nii, nagu sina soovid ja palju õnne, kui oled selle eluga rahul ning õnnelik. Ja täiesti võimalik, et minusugused surevadki välja, sest on neid, kes on juba iseloomult ühe partneri inimesed, kuid valdav enamus vabameelseid lämmatab nad ära :)
 
naine 17. november 2014, kl 22.14
Lisan selle, et miks ma kadestan. Elasin aastaid mehe kõrval, kes pidas kõrvalsuhteid. Mõtlesin, et hea küll - proovin ka siis. Et saan vähemasti tunda, et olen ihaldatud ja saan korra kuus korralikku seksi, mitte 2-minutilisi ülejääke. Ja ma ei suutnud seda teha! Ma lihtsalt ei suutnud ja siis vaatadki enda ümber ja esitad endale küsimuse, et "Aga kuidas nemad seda suudavad? Miks mina ei suuda??" :D Ma olen õnnelik, sest olen enda vastu aus ja elan nii nagu õigeks pean, aga samas - mida selle jabura truudusega tänapäeval peale on hakata, või, kes sind selle eest rohkem austab?
 
teemaalgataja 18. november 2014, kl 00.46
Tänan neid mitut sellele teemale kaasa elanud naist, kelle sõnavõtud on olnud huvitavad lugeda ja kaasa mõelda. Ma poleks seda teemat siia teinud, kui need küsimused poleks mulle olulised olnud. Ma olen ise ka oi kui palju mõelnud nende dilemmade üle. Te pole seda külge siiani välja toonud, kuid ma arvan et tegelik põhjus, miks ka mina nii teen, et suudan kiiresti ümber lülituda ühelt inimeselt teisele, on selles, et ma ise kunstlikult olen ehitanud endale ümber nii tugeva kaitsekihi, et ma lihtsalt ei lase mitte kedagi endale hingeliselt lähedale. See on puhtalt kaitsereaktsioon, hirm uuesti haiget saada, kartus et järgmist hülgamist ei pruugi enam emotsionaalselt üle elada. Loomulikult ma nii ei ütle ühelegi mehele, kuid samas ei avalda ma neile ka kunagi armastust. Ma ei ütle neile iial, et ma armastan neist kedagi. Olen öelnud, kui see tõesti on tõsi olnud, et meil on olnud tore õhtu või et ta on minu meelest hea inimene. Kuid ma üritan maksimaalselt emotsioonid välja lülitada inimese üle otsustades, hoian pea nii külma kui võimalik.
Ja ma arvan, et olen sellist käitumisest ainult võitnud. Just viimasel ajal on mul austajaid olnud rohkem kui kunagi varem, nõnda et pean neid lausa tõrjuma. Ma ise arvan, et see tuleb sellest, et nüüd lõpuks ei ole mul mitte mingitki paanikat, mehed nimelt kardavad üle kõige klammerduvaid naisi, siis jooksevad nad kohe ummisjalu minema. Nii ongi, et kui mulle helistavad ja FBs kirjutavad õhtu jooksul mitmed erinevad mehed, kes teevad nädalavahetuseks plaane ja kutsuvad kuhugi, siis selles olukorras ei ole minul kunagi põhjust ise esimesena neile helistada, ma olen alati heas tujus, kui keegi neist minu poole pöördub, kuna mul läheb ju nii hästi. Kõik inimesed, eriti mehed, suhtlevad alati palju paremini inimesega, kes tervitab neid rõõmsalt, mitte ei klammerdu enda ainukesse kuulajasse ega hakka kohe oma raske elu erinevate tahkude üle kurtma. Lõpuks tulebki see positiivsus bumerangina selle käivitajale tagasi.
 
ang 18. november 2014, kl 04.54
Viimane kirjutaja, oled sa kindel, et teemaalgataja oled? Sest teemaalgataja kirjutas:

"Ma pole kindel, kas te minust või mu küsimusest üldse õigesti aru saite. Kuid ma tunnen ennast nii ÜKSIKUNA sellele vaatamata, et vahest keegi külas käib, kellega me ilmselt mitte kunagi kokku ei koli."
 
Angile 18. november 2014, kl 07.33
Siin ei saa milleski kindel olla. Eriti kuni on tegemist registreerimata kasutajatega.
 
piripiiga 18. november 2014, kl 09.00
teemaalgataja - kaua sa jaksad olla keegi, kes sa ei ole? see võib tunduda teraapilisena, aga tegelikult on see endas oleva valu ja hirmuga tegelemise edasilükkamine.
 
jajah 18. november 2014, kl 11.17
teemaalgataja, kas sa siis tunned üksikuna või oled rõõmus arvukate austajate üle?
 
piripiiiga 18. november 2014, kl 12.52
nu kas sa näed! said isegi põhilehele artikliks oma küsimusega.
 
Piripiigale 19. november 2014, kl 00.01
Mis põhilehele vihjatakse, aru ei saa.
 
suss 19. november 2014, kl 07.09
sellise visiitelu puhul peaks olema kaks meest, kui ühel on nädalavahel tegemist,siis teine on just sellel nädalavahetusel vaba.
Väga nõme on soovitus,et lõpeta selline visiitsuhe ära enne kui päris kodulooma otsima hakata. Lõpuks on nii,et visiitsuhet ei ole,päriseks kodumeest ka ei leia,muud ka ei tohi ja nii poe viisakas,...jne. Igal naisel peab keegi olema ,kes või korra kuus tuleb ja kätt silitab,ükskõik mis suhtega me seda nimetame.Ei pea enne vana kaevu kinni ajama kui uus veel valmis pole!
Veelgi nõmedam on väide,et MINUL on ainult üks suhe korraga!Elu näitab ,et sellistel ühemehepidajatel on partnereid elu jooksul kordi rohkem peetud kui neil kellel on vahelduseks samal ajal ka teine partner.
Veel üks variant,kui paar on juba aastaid koos elanud ja nüüd on mees välismaal tööl, ja korra kuus käib kodus. Kas see on ka nüüd siis visiitkooselu?
 
sass 19. november 2014, kl 07.15
Kui vaadata meie riigi seadusi,siis ei imesta kui kunagi saab ka sõlmida tähtajalise abielulepingu. Või siis panna lepingusse kirja punkt,et nendel kuupäevadel oleme abielus ja nondel kuupäevadel ei ole. Ja siis saaks sõlmida abielu või kooselulepingu ka mõne teise partneriga nendeks kuupäevadeks,mis eelmises lepingus vabaks jäid. Kui kellelegi tundub see nõme,siis ka praeguse kooselulepingu kohta suurem osa rahvast ütleb nõme,aga näe ,seadus on.
 
eelmistele 19. november 2014, kl 07.29
See kui inimesel on austajaid, ei tähenda veel et ta üksik pole. Ka minul on naisi kes ise kirjutavad ja kutsuvad ja ootavad ja end pähe määrivad, jne, aga ikka olen üksik.Jaa,grillima-tsillima neid jätkub,aga südamesse mitte. Võibolla ongi parem kui on neli erinevat naist,kõigil neil pole ka alati aega ja nii ongi et neil kõigil on üks nädalavahetus minu jaoks. Nii pole ka kartust kõrvetada saada.
 
kullatükk 19. november 2014, kl 07.43
oh, minu meelest küll selline asi õige ei ole, et mitu korraga.
üks ja armas on üle kõige. kuidas kaks või neli jõuavad südamasse, ma ei tea. siis ei jõua sinna ju ükski. ja kui üks nendest jõuab, mille jaoks siis teised. milleks peaks mul iga nädalavahetus või aeg, mida aina soovin, täidetud olema? siis võiks ju raha eest passija võtta!
kui just valu karta, on iseasi, aga selline maailm on ikka väga üksildane. üksildasemgi kui päris ihuüksi, igal juhul mitte hingele rahuldust pakkuv.
 
muki 19. november 2014, kl 07.45
naine to n46 17. november 2014, kl 22.08
Lugupeetud proua. Ma ei ole moralist - puhtalt selle pärast, et ma ei pea moraali, et aktiivne suguelu erinevate partneritega on kurjast ja saatanast. Ei ole minu asi, kes-kus-kellega ja kui palju magab.
--------------------------------------------------
Miks võetakse suhetes aluseks see kes-kus-kellega magab? Sex on suhetes teisejärguline asi, esimesel kohal on vaimne tõmme,et ma sellisega üldse magama(sexima)lähen. n46 on kirjutanud õigesti,kui armastad,lase vabaks.See ei tähenda et nüüd oled vaba ja võid litutama minna. Sest pole tüütavamat partnerit,kes kramplikult sinust kinni püüab hoida, hakkab kohe oma raske elu üle kurtma,ja tõestama kui kõvasti ta sind armastab.See suhe ei anna energiat, vaid ahistab ,nagu .itt saapatalla küljes kinni.
 
maki 19. november 2014, kl 10.30
sama ka armukadedusega, mis hävitab ka kõige suurema armastuse.
 
penile 19. november 2014, kl 12.05
Laku oma mune, muki. Krdi koer selline!
 
ang 20. november 2014, kl 22.08
Ühest vastust siin kindlasti pole, aga minu arust kui inimesel küsimus tekib, kas nii ikka võib või sobib, siis juba ongi probleem majas. Kui tegu on dilemmaga, siis ikka ei sobi teatud asi ka inimese enda maailmapilti. Kui 100% sobiks, ei tekiks tal ju küsimusigi.
 
n46 21. november 2014, kl 10.07
väidad, et oled õnnelik kui istud kuival või saad neid 2-minutilisi ülejääke? (ega sind tõesti keegi seetõttu rohkem austa.) nojah, inimesed on tõesti erinevad.
lõplik ausus tähendaks ka oma keha ja selle vajaduste suhtes aus olemist, minu meelest. mitte kramplikult õnneseene teesklemist, ise rahuldamatusest niheledes.
aga mukile jõudis mu mõte kohale. et vabadus suhtes ei tähenda tingimata valimatut ringikeppimist. pigem seda, et vaimne lähedus on prioriteediks, mitte ranged füüsilised piirangud, millest üleastumine tähendaks koheselt "armastuse" lõppu.

naine Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Lisan selle, et miks ma kadestan. Elasin aastaid m
> ehe kõrval, kes pidas kõrvalsuhteid. Mõtlesin, et
> hea küll - proovin ka siis. Et saan vähemasti tund
> a, et olen ihaldatud ja saan korra kuus korralikku
> seksi, mitte 2-minutilisi ülejääke. Ja ma ei suut
> nud seda teha! Ma lihtsalt ei suutnud ja siis vaat
> adki enda ümber ja esitad endale küsimuse, et "Aga
> kuidas nemad seda suudavad? Miks mina ei suuda??"
> :D Ma olen õnnelik, sest olen enda vastu aus ja e
> lan nii nagu õigeks pean, aga samas - mida selle j
> abura truudusega tänapäeval peale on hakata, või,
> kes sind selle eest rohkem austab?
 
ahzooloog 21. november 2014, kl 10.17
Kõige ebatolerantsemad inimesed on need, kes ennast suureks tolerandiks peavad. Kas n46-l on tõesti nii raske aru saada, et mõnede inimeste jaoks on oluline olla monogaam, isegi kui see tuleb nende rahuldamatuse arvelt.
Ära krt suru oma elu teistele peale. Ela nagu sa elad ja tore, et oled õnnelik. Aga sinu jutust kumab kogu aeg läbi halvustamine nende suunas, kellele ükskõik mis põhjustel selline elu ei sobi. Ja siis imestad, et sind libuks sõimatakse.
 
n46 21. november 2014, kl 10.46
ahzoofiil, olen ammu loobunud imestamast netiavarustes toimuva üle. aga kellegi anonüümselt sõimamine peegeldab ikka sõimaja lehkavat sisemaailma, muud midagi.
sinul on vist raske aru saada, et rahuldatud naine ei saa aru, kuidas saab rahuldamatuna tõeliselt õnnelik olla. mu jaoks on sellisel asjal ikka väike teeskluse maik juures.
ja kuidas saaks kellelegi oma elu peale suruda? halvustavad ikka pigem need monogaamid, kes kuulutavad, milline õnn läbi pisarate kuivalistumises peitub. ning vaimse ühtekuuluvuse tähtsustajad liigitatakse enamasti "litutajateks".
tõesti tahaks neist aru saada, aga ju pole nad piisavalt veenvad...
 
piripiiiga 21. november 2014, kl 11.55
asi pole veenvuses. pigem selles, et kui oponent rääkima hakkab, muutub n46 valikkuuljaks.

aga ma tegelikult vist mõistan tema teravat vastuseisu. n46 on oma ellusuhtumisega ka praegusel ajastul veel see, kellest enamus just ülearu hästi ei mõtle. ju tal on väikestviisi allergilised reaktsioonid tekkinud sõnade monogaamia, libu, rahuldamatus jne. no nagu taimetoitlane, kes tulihingeliselt põlgab kõiki, kes veel liha söövad. new age ju nõu!

ma ehk eksin teemakäsitluses, aga selliseid vampnaisi on olnud läbi ajaloo inimkonna algusest peale. naisi, kes ratsastavad mehi nagu parajasti isu tuleb ja mehed on kõik peast segased nende naiste järgi. olenemata sellest, kui palju konkurente naise jalgade vahelt läbi on käinud või millal viimane sealt lahkus. neid on siiski alati vähe olnud. see roll pole lihtsalt naisele omane. ja usu mind, n46, sellist rolli ei kanna lihtsalt välja otsusega, et no nüüd lähen ja teen seksi kellega tahan. sellesse rolli peab sündima või siis läbi oma elu kasvama.
 
n46 21. november 2014, kl 13.10
piripiiga,
omapärane lähenemine. et siis ainult vambid suudavad üle olla füüsilisest omandiinstinktist? ehk on mehed "peast segased nende naiste järgi" just seepärast, et nad ei klammerdu. igavese truuduse tõotusi ihkav kanake lihtsalt ei mõju nii lummavalt kui naine, kes vaba nii tegudes kui sõnades.
läbi aegade on naise roll seisnenud allaheitlikkuses ja järglaste sünnitamises. tõesti ülim ketserlikkus suhtuda oma keha vajadustesse nii nagu meestele omaseks peetud!
sul on õigus. selliseks enamasti kasvatakse läbi elu. 16-aastase armunud kooliplikana ja 18-aastase naiivse abielunaisena olin vambilikkusest valgusaastate kaugusel...
aga elu õpetab enda eest seisma.
miks siis mitte valgustada kanakeste üheülbalist mõttemaailma uute aspektidega? mitte sugugi põlglikult. pigem soovist jagada avastust, et kellegi pelgalt füüsiline ainuomamine ei garanteerigi eluarmastuse leidmist ja hoidmist.
tuleb ainult mõttetutest tabudest lahti lasta. küsida endalt, kui kaua veel tahad taluda ühiskonna poolt pähetambitud reeglitele marionetina kuuletumist. juurelda, kas sa ei väärigi rohkemat poolikust õnnest. lõppude lõpuks kahetsetakse surivoodil seda, mis tegemata jäi, mitte kiusatustele järeleandmist...
 
ang 21. november 2014, kl 18.25
Ma arvan, et nii võitlusvaimulisel ja üleolekut demonstreerival naisel kui n46 ei olegi muud võimalust, kui hinges ja kehas vaba olla ning tabudest lahti lasta. :)
 
irw 21. november 2014, kl 22.41
n46 on ainuke normaalne naine ja ilus ka. Agnesel rasked ajad ees,polegi enam kõige kaunim Delfis-:)
 
ilus naine 21. november 2014, kl 23.33
n46 meeldib mulle kuigi tema argumendid on pisut üle pingutatud, :D.

Eks inimesi ole mitut moodi mõnel on lihtsalt natuke mängulisem ellu suhtumine kui teistel. Ise tabasin ennast täna hommikul mõttelt, et ma olen vist mees. Seks suhtes on mulle oluline ja suhe seal ümber on selline kena raam. Kuna aga naiselt ja veel kenalt naiselt sellist suhtumist ei oodata, siis olen pidanud elus teesklema.

Samal ajal ei poolda ma üheöösuhteid ega juhuslikke seiklusi ega odavat käitumist mis iganes see poleks. See pole mängulisus, see ei paku midagi.

Ilmselt piripiiga taolistel just vaimses mõttes nunnakloostri kandidaatidel on seda raske mõista. Kindlasti leidub ka mittemängulisi ja madala libiidoga mehi ehk igal pajal on oma kaas. Varrolane peaks hästi sobima, :D.

Lihtsalt see moraali lugemine ja enda kellestki paremaks pidamine on tüütu.
 
piripiiiga 21. november 2014, kl 23.48
ilus naine - mina ei ole kellelegi moraali lugenud, ega ennast ka kellestki paremaks pidanud.

millest loed sa välja minu mittemängulisuse või soovi leida madala libiidoga meest? või seda, et seks suhtes on minu jaoks ebaoluline?
 
ilus naine 21. november 2014, kl 23.53
No sinu kirjeldus naisele omasest rollist, kes siis ilmselt n46 sõnu kasutades peaks olema truuduse tõotusi ootav kanake.
 
Agnes 22. november 2014, kl 00.02
http://foto.delfi.lv/album/89670/?view=blog

n46 oma täkuga, väga kena paar;)
 
piripiiiga 22. november 2014, kl 00.02
kas ma tohin kellegagi vestelda näiteks skisofreeniast ilma, et ma seeläbi tema jaoks skisofreenikuks muutuksin?

ja pealegi - ma ju ei kirjeldanud naisele omast rolli. ma ainult mainisin, et seksimine nagu mees ei ole naisele omane. võrduses siis, et suurem osa naisi ei suuda seksida ja seksi suhtuda nagu mees. kui sa nüüd teemat algusest mäletad, siis ma avaldasin kadedust ja kahetsust, et minul seda oskust pole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!