Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Sõjapõgenikud- põhimõtteline küsimus kui eestis on sõda?
 
to kah üks vanem mees 15. oktoober 2016, kl 17.52
Araablasi ja aafriklasi on ju palju rohkem, kui venelasi.
Nii et USA võit on eestlastele palju traagilisem.

Venelasi Eestis nagunii pea pooled ning miks peaks Venemaa venelased siia nii väga kippuma, nad lähevad ikka Ameerikasse, suurematesse Euroopa riikidesse, rikastesse araabiamaadesse.

Ennem olgu Eestis edasi venelased, kes siin ju nagunii on.
Kuid araablastest ja aafriklastest muidusööjaid meile küll EI soovi.
 
maniila 16. oktoober 2016, kl 07.48
no ma mõtlesin ikka tuumasõda, mitte külma sõda. see praegune tants ja trall võib küll eelmänguks olla, aga ma ei usu, et asi lausa tuumakatastroofiks läheb.
 
amatsooniteraapia 16. oktoober 2016, kl 10.49
Alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> minu meelest kolmas maailmasõda käib juba ammu. Mi
> ks ta peakski olema võrreldav teisega, kus olid ko
> nkreetsed pommid ja rindejooned. Kaasaegne sõda sa
> ndistab ja tapab inimesi lihtsalt teistmoodi, aegl
> asemat ja vähem nähtavamalt. Sõdima, st teisele kõ
> rri kargama on ju valmis kõik.

mõne mehe ajud on ära sandistatud küll nagu näha. rääkimata sellest, et ei osata vahet teha erinevatest kultuuriruumidest pärit põgenikega seonduvatel probleemidel.
lisaks karatakse ka igal hetkel kõrri oma generatsiooni naistele. ei tea, kas sellepärast, et seeliku alla enam ei lasta?
 
Alu 16. oktoober 2016, kl 11.08
eelmisele arstile. Ehk hakkaksid enda ajudest pihta, ole optimistlikum-need ei pruugi enam päris korras olla. Sest nii vanade naiste seelikute all mehed enam ei käi:D
 
amatsooniteraapia 16. oktoober 2016, kl 11.14
lugupeetud Alu, kas su ainsaks argumendiks vestluses on oletused oponendi vanuse kohta? arvasin sinust ikka enamat.
 
eimaeivõi 16. oktoober 2016, kl 11.54
irw mõni arvas midagi enamat mehest, kes juba poole elu naistekas veetnud ja kiilaspäiseks impotendiks saanud.
 
mja 16. oktoober 2016, kl 11.58
Araablasi ja aafriklasi küll ei karda. Siia külma kätte ja kõigile neile ei ole ka parima tahtmise juures euroopalikku elustandardi võimalik pakkuda. Enamus vantsib tagasi sooja liiva peale. Araablased pealegi ei ole laisad ja neile on väga oluline, et perepea käiks tööl. Palju olulisem kui euroopa mehele, kes võib täitsa vabalt elada naise kulul või lödiseda kodus.
 
Igor 16. oktoober 2016, kl 13.06
Teise ilmasõja ajal ei olnud venemaa huvitatud, et inimesed põgenevad. Tänasel venemaal on tsiviilelanikest täiesti savi. Krimmis oli sõda. Kedagi kinni ei hoitud. Kes tahtis, põgenes ära.
 
Igor 16. oktoober 2016, kl 13.16
Need vähesed pagulased kes on eestisse toodud ei peaks ohtu kujutama. Erinevalt teistest riikidest võetakse valikuliselt. Enne siia tulemist tutvustatakse neile eestit, milline tulevik hakkab siin olema. Kes on mugavuspagulane, see keeldub kohe kui õeldakse, et seal on külm kliima, peab osalema õppeprogrammis ja teatud aja jooksul peab leidma töökoha.
 
to alu 16. oktoober 2016, kl 14.24
Mingi eit oled, et istud iga päev naistekas. Kas meeste pärusmaa ikka ei peaks olema meestele suunatud lehed
 
Alu 16. oktoober 2016, kl 17.12
kuna olen mugavuspagulane rootsis, siin saab tasuta möliseda delfika naiste teemades. ega must ju meest enam polegi.

aga siin on odav aega surnuks lüüa. mõtle, mis rootsis kõik maksab.
 
Sid 17. oktoober 2016, kl 00.59
minu kui makaagi sõda käib noorte naistega, kes tutvuda ei taha. nagu alulgi, selmet et vana meest asutada.

on ikka rikutud noored naised, mulle jäi vaid vana äratöötatud pärakasilm.

aga sõda käib edasi. kuna vana on ju vana.
 
jahh 17. oktoober 2016, kl 01.48
Miks peaks Venemaal midagi selle vastu olema, kui tsiviilisikud riigist põgenevad? Kui nemad sõja võidavad, jäävad asjad ju neile.
Teiseks, see olukord pole nagu II ms ajal, kui ühel pool oli Saksamaa ja teisel pool NSVL. Läänemeri oleks ikka vaba, sest kui Venemaa Eesti ümber piiraks, siis nad ohustavad ka teisi EL riike, kes pole Natsi-Saksamaa poolt nõrgestatud, vaid hakkavad sissetungijate vastu võitlema.
Samuti on sõda tänapäeval rohkem sõdurite vahel, mitte tsiviilisikute. Puudub ideoloogia, mis paneks tavainimesi üksteise vastu võitlema, nagu kommunism ja natsionalism. Enam sellesse ei usuta. Lennukid väljuvad tänapäeval ka riikidest, mida ohustab ISIS, mis on üks väheseid ideoloogilisi organisatsioone.
Kui Venemaa Eestit ainult pommitaks, võiks igaüks ära minna. Kui jalavägi sisse marsiks, siis sellega läheks aega ja samuti saaks lahkuda. Kui Eesti tõesti meritsi ümber piirataks ja samal ajal tsiviillennukeid pommitataks, ei saaks ehk lahkuda, aga see paneks kogu EL ja NATO sõjaolukorda. Mida rohkem Venemaa isiklikul tasemel sõdib, seda rohkem maailm neid hukka mõistab. Palju suurema tõenäosusega pommitatakse ainult sõjaväebaase ja sõditakse sõduritega.

Me võime ju mõelda, et sõda toimub selleks, et vaenlast tappa, aga tegelikult on selle taga ikkagi majanduslik või ideoloogiline põhjus - omada maad, võimu, levitada natsionalismi, kommunismi, panna toime genotsiid vms. Viimased põhjused on tänapäeva olukorras pea olematud. Genotsiidi toimepanijad on tavaliselt ideoloogilised rassistid, kes on muuhulgas sunnitud elama teatud olukorras, näiteks jagama riiki rahvusega, keda nad oma hädades süüdistavad või on inimestel äärmiselt radikaalsed vaated religiooni valdkonnas. Näiteks juudid vs palestiinlased ei ole isegi nii erinevad, et seal genotsiid toimuks, kuigi olukord on muidugi kohutav.
Venemaa on kultuuriliselt eestlastele ikkagi sarnane, kui võrrelda islamiriikidega. Isiklikku ideoloogilist tapmisiga seal ei teki.
Ükski riik ei astu sõtta seepärast, et neile meeldib tapmise kogemus, ehk mõni üksik psühhopaat tuleb sõduriks, kui vähegi tappa saab. Aga riigid seepärast küll ei tegutse. Mis kasu on neil suvaliste tsiviilisikute tapmisest olukorras, kus pea kõikidel maailma riikidel on korrumpeerunud näiliselt demokraatlik valitsus, mitte utopistlikud ideoloogiad, nagu kommunismi ehitamine? Neil on täiesti suva, kas mõni eestlane lahkub või mitte, asjatut tapmist üritatakse juba meedia pärast vältida. Seda pole mõtet võrrelda II ms-ga, kus Venemaad toetati lihtsalt Hitleri pärast ja enne seda toetasid paljud Inglismaa aadlikud Hitlerit, sest uskusid tema juttu ja uudised ei levinud nii kiiresti ja tsensuurita.

naljaps Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuidas te kullakesed küll põgeneda mõtlete? Milleg
> a? Sõjaolukorras ei lähe siist mitte üks lennuk, l
> aev ega rong kuhugi. Vanasti olid kaluripaadid, ag
> a tänapäeval pole enam kalureidki, rääkimata paati
> dest. Ujudes või? Ja see, kuidas Läänemeri esimese
> na kontrolli alla võtta, on venkude igas plaanis n
> r üks ülesanne. Rootsit ja Soomet ei tasu sõja kor
> ral turvalisteks ja Venemaa huvide alla mitte kuul
> uvateks riikides pidada. Kui on võimalus põgeneda,
> siis ainult ja ainult Euroopast välja.
 
Alu 17. oktoober 2016, kl 08.14
irw, kas on kuidagi naisem olek ja mehed seeliku all käimas, kui igapäev foorumist alu otsitake ja tema nime all mugavuspagulaste yle halatakse? Selge see, et taoliste naste seeliku all käib veel vaid kõhutuul, kui seegi pole otsa saanud.
Ja taolise seltskonnaga arutada midagi sõjapõgenikest-tahab keegi ehk spekuleerida, miks maarjamaad hirmsasti tahtev venemaa pole teda veel seni ära vallutanud? Et kogub julgust ja sõjalist jõudu või? Irw
 
Alu 18. oktoober 2016, kl 02.45
olen junn ja norm. mees pole ma ammu enam.

mugavuspagulase ja pärakamakaagina ja ilma Hermse kotita nig X6 -ta noorte naiste ahistajana pole ka nagu valikuid naiste osas.
selline si.tt jun.n lugu.

nyyd nad ikka mõnitavad mind kättemaksuks.
 
öisele makaagile 18. oktoober 2016, kl 10.07
pärakamakaak Kirjutas kl02.45:
-------------------------------------------------------
> olen junn ja norm. naine pole ma ammu enam.
>
>
> mugavuspagulase ja pärakamakaagina ja ilma Herm
> se kotita nig abikaasi -ta vnade meeste ahistajana pol
> e ka nagu valikuid meeste osas.
> selline si.tt j
> un.n lugu.
>
> nyyd nad ikka mõnitavad mind kät
> temaksuks.

aga sa mõnita vastu, anna tuld, mis mökutad? või on hullaris öösel netis lamisemise aeg nüüd piiratud? irw.
 
Alu 18. oktoober 2016, kl 11.05
Igasugu hirme paistab rahval ikka olema. Kellel venelaste hirm, kellel pagulaste oma. Mõnel on liivakella hirm, teisel jälle nooremaks väljapaistmise oma. Mõni on aga nii hirmus et ei saa öösel magadagi ja maksab siin selle eest kätte tervele ilmale. 10a tutvumist kkagi. Irw
 
Ülla-ülla 18. oktoober 2016, kl 13.37
Sõimu asemel algsesse teemasse tagasi - ütlesid, et seoses praeguste pagulastega . . .
Nendel paljukirutud venelastel on siiakohta üks hea ütelus - ära võrdle mnni sõrmega. Et ei ole mõtet tõmmata suvalisi seoseid ja võrrelda niivõrd erinevaid nähtusi.

Ma saan nüüd aru, et sina, algataja, tahad tõmmata paralleeli nende praeguste afgaani-süüria pagulaste sissetungi ja meie oletatava põgenemise vahele ja jätta mulje, et need on võrdsed, sest mõlemad sisaldavad mõistet "pagulane". Tegelikult on asi võrdsusest kaugel, sest nende pagulaste olemus ja liikumise põhjused on täiesti erinevad.

Esiteks, need pagulased, kes praegu tulevad, üldjuhul ikka ei ole SÕJApõgenikud - Saksa siseministeeriumi poolt on ju välja öeldud, et heal juhul 30% süüria passiga tulnutest on tegelikult ka süürlased. Soome Punase Risti töötajad väidavad, et need "süürlased" ei saa halligi aru Süürias räägitavast araabia keelest ja omavahel räägivad afgaani keeli, põhiliselt puštu keelt.
Enamus tuleb lihtsalt niisama, naisi-lapsi hüljates endale paremat äraelamist vaatama. Neil ei ole kodumaal häda käes ja seetõttu meil pole kohustust neid tingimusteta aidata.
(Vaata veidi Soome meediat, seal väidetakse, et umbes 9000 iraanlast on oma saatkonna abiga pettunult tagasi läinud, väites, et kodumaal on neil parem elu kui Soomes)

Teiseks, meie inimesed annavad endale aru, et äraelamiseks peab tööd tegema - praeguste pagulaste puhul on kogu Euroopal kogemus, et tööle neid ei pane. Esiteks on suurem osa neist kirjaoskamatud, mis jätab neile ainult lihttöö, teiseks pole neil tööharjumust ega püsivust, s.o. kontsentreerumisvõimet, et nii pikka aega ühe tegevuse juures püsida. See ei ole fantaasia, see on teiste Euroopa riikide praegune kogemus.

Jah, ilmselt leiaks eestlased välismaal varsti endale töökohad, nagu nad II Maailmasõja järel põgenedes Rootsist ja mujalt leidsid. Nagu Eestist väljarändavad noored praegugi leiavad. Moslemi pagulastel pole sellist kavatsustki, neile peavad pudrumäed ja piimajõed ise suhu voolama.

Kolmandaks, meie ei suruks oma kultuuri kohalikele peale. Soomes on praeguseks eestlasi nagu muda ja ei sunni keegi neist soomlasi jaanipäeval lõket tegema ja jõuluks verivorsti sööma . . . ja ei ürita keegi nõuda, et Soomes Eesti seadusi rakendataks. Moslemid teevad aga just seda - nõuavad oma kultuuri sissevedamist. Nende usu järgi on šariaadi seadus ju ülim, ja mingid kohalikud uskumatute riigi seadused ei saa, ei tohi sellest üle olla. Moslem on üks halb ja uskumatu moslem, kui ta kohaliku riigi seadust jälgib, ja niimoodi ta paradiisi ei saa.
Eestlastel ei ole seda käegakatsutavat paradiisi, kuhu ta saab muu-usulisi tappes ja neile verivorsti söömist peale surudes, see on kõva punkt eestlaste vastuvõtmise kasuks.

Ja ei hakka meie trügima araabia maadesse ega Aafrikasse, kus teine usk ja inimsuhete olemus, vaid hoiame oma kultuurialasse - kristliku kultuuriga maadesse.

Nii et see ajupesu-üritus paistab hale välja.
 
Varvara 18. oktoober 2016, kl 14.46
Ülla-ülla Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Nendel pal
> jukirutud venelastel on siiakohta üks hea ütelus -
> ära võrdle mnni sõrmega. Et ei ole mõtet tõmmata
> suvalisi seoseid ja võrrelda niivõrd erinevaid näh
> tusi.

> Kolmandaks, meie ei suruks oma kultuuri k
> ohalikele peale. Soomes on praeguseks eestlasi nag
> u muda ja ei sunni keegi neist soomlasi jaanipäeva
> l lõket tegema ja jõuluks verivorsti sööma . . . j
> a ei ürita keegi nõuda, et Soomes Eesti seadusi ra
> kendataks.

Väga hästi ja kokkuvõtlikult sõnastatud postitus. Isegi alu-taolistele tolerastidele peaks servapidi kohale jõudma, et allahi tulihingelistest teenritest sisserändajate ja eesti mugavus- või misiganes pagulaste vahele võrdusmärgi tõmbamine pole just selge mõtlemise tunnusmärgiks.
Tõepoolest, sama kui võrrelda jämedat tegusat kürba vanainimese jõuetult väriseva nimetissõrmega.
 
Sid 18. oktoober 2016, kl 20.38
mina lamisen küll pidevalt, aga noored naised ei taha minuga tutuda.

Alul vanal mugavuspagulasel sama lugu.
hermese kotti pole, vana venelane on,susn boylet pole, hallid karvad pealael on, potentsi pole. raha pole, mölinat on.. palju.

jun.ne tooodame aluga võidu.
 
Alu 18. oktoober 2016, kl 20.40
jah mina pean öösiti sõda noorte naistega juba 10 aastat. ja pagulasnaiste silmvaade rootsis on nii sügav ja hell. isegi sõrmused, mis selle ümberkantava kaltsu alt välguvad, on ju teiste meeste ostetud.. aga silmavaade neil on hell ja sügav.

ses mõttes saaks kah mõne. kuigi nad lastega meestele oma tütreid ei annagi.
 
kättemaks 18. oktoober 2016, kl 20.43
eks sulle Alujurakas ja Sidijunn makstaksegi kätte naiste mõnitamise eest.

susan boyle ja mkaagid ja valetamised naistest, kes iial vanade lastega meestega ei tutvunud. ega ei tutvu kah.

aga pirisema võtab vanad mehed küll.
 
Alu 18. oktoober 2016, kl 23.59
ah et noorte mittetutvuvate naiste kättemaks tutvumiste eest. Irw

:DDDDDDDDDD

Parim aeg oli kui olime siis, aastal 94/95. Kuula seda laulu, igunoor pärakumakaak, kahesaja ruudusel persel ja hermese kotiga. Laul on edetabelis juba pikalt. Noorus oli ilus aeg, mis?
Muidu oled aga vist nii loll kyll, et ei kõlbaks võrrelda põlatud mugavuspagulastegagi. Need saavad aru, et orjamine ja enda sandistamine töö rygamisega on lollidele ja ei rikkaks ega tunnustatuks sellega saa. Pärakumakaak aga rygab ja ulub regulaarselt alu ja sidi järele. Äkki yyrid leedolt omale mõistust vähe? Irw. Ära noorust unusta kysida.
Hommiku loen, mis öösel kokku ulgunud oled. Head unetust sitajunn:D
 
Alu 19. oktoober 2016, kl 00.14
keegi kirjutab:
Teiseks, meie inimesed annavad endale aru, et äraelamiseks peab tööd
tegema - praeguste pagulaste puhul on kogu Euroopal kogemus, et
tööle neid ei pane.

Põgenikud on pseudoprobleem. Head äraelamist ja meeste ärakasutamist otsivad naised on aga reaalne probleem. Need ei viitsi teha isegi kodutöid mehe pinnal. Aga võrdseid õigusi nõudma on mehed. Nood vist kõige rohkem kardavadki põgenikke, et tulevad konkurendid või nii ja kohalikel mugavusnaistel läheb hea elu leidmine veel keerulisemaks. Jama jah, kui ei saa oma kultuuri ja näägutusruumi mehe koju tassida ja peab kusagil väikse raha eest rassima:D
 
Alu ju.nn juba 10 aastat 19. oktoober 2016, kl 02.22
õudsalt võtab pirisema, et noored naised vaid naeravad mu üle.

põgenen pidevalt iseenda eest. selline jun n olen.
 
Alujun.n 19. oktoober 2016, kl 02.25
mulle kohe ei mahu pähe, et mind ja Sid,kahte pärakam.kaaaki, kahte lastega vanameest noored naised ei tahagi. lausa ära põlgavad.

mul üldse ei jää see meelde, kuigi siiagi kirjutaud ju 10 aastat seda.
 
miks sisdui moor nyyd rügama pandi 19. oktoober 2016, kl 02.28
kas Sidi vana venelasest päraka.moor siis rügabki tasuta vanamehe elamises? et alu nagu kade, et näe, saigi odavalt immigrandi maja koristama?
 
Alu 19. oktoober 2016, kl 11.10
Huvitav. Tuleb välja, et kusagil on mingid noored naised, kes kedagi alu ei taha. On see mingi pärakamakaagi mängu või unistuste maa, kus on natuke seeni, maarjamaad, junne, kottide riismeid, jne? Tädi muudkui mängib seal öösi, magada ei saa, sest nii hirmus on. Und pole ega tulegi, sest ka see kardab. Internet ei karda ja siia saab sisse taguda mida iganes:D
 
huvitundja 19. oktoober 2016, kl 11.30
miks seda alupläma kohe kõik teemad päevad täis olema? kas te oma probleeme kusagil ühes teemas lahata ei saa või?
 
ahvinõuandla 19. oktoober 2016, kl 13.13
pakkjala-makaak on alusse armunud, sellepärast ei saagi öösel magada, oksendab kõik foorumid täis. võiks ju alule oma lõualotiga pildi saata, äkki veaks väsinud sardelli vinna, irw. sid jäi natuke impoks peale selle pildi nägemist, aga alu on nagunii kõvemast puust. icc.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!