Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
elatis
 
merli 27. november 2001, kl 12.34
Tere kõigile.
Olen lugenud kõiki rubriike ja mõtlesin, et küsin kah arvamust. Teema selline, et mul on poeg viie aastane ja lunin kohtu kaudu elatist lapse isalt, kes lahkus meie juurest kolm aastat tagasi oma naisülemuse juurde ning kolis teise linna ja töötab advokaadibüroos nn juristina. Väidab, et tal puudub piisav sissetulek toetamaks poega. Kohtule väidab, et tööd ei ole ja palk alla miinimumi.Töökoht on Tallinnas ja esindab kohtutes kostjaid ja kriminaale. Mida teha?
 
Marina 27. november 2001, kl 12.50
Lase täie rauaga.Kuni avalikustamiseni.
Võidab ju Sinu laps.Kõige nõmedam on naiste jutt ,et saan ka üksi hakkama.Tavaliselt on nad egoistid.
 
fem 27. november 2001, kl 13.08
kui tead konkreetseid kaasusi kus ta on esindanud, siis tihti pannakse ju kohtukulud, sealhulgas ka esindaja tasu ilusasti hagisse ja/või kohtuotsusesse kirja, kui sul kasvõi üks selline õnnestuks kätte saada saaksid kohtule tõendada et ta valetab. kas ta saab seal advokaadibüroost siis mustalt palka? kas kohus palgatõendit ei ole välja nõudnud? või kontrollinud palju tema nimel tulumaksu on makstud? samuti võtab kohus ka üldist varanduslikku olukorda arvesse, on tal näiteks korter, maja, auto? need tõendid saab ka kohus välja nõuda.
 
merli 27. november 2001, kl 13.13
Lisan, et kohus nõudis palgatõendi välja, kus on kirjas, et ta saabki nii vähe palka. Advokaadid hoiavad ju kokku ja tõendada, et saab mustalt palka on ju väga raske, peaaegu võimatu. Minu poja isal endal ei ole ei korterit ega autot. Ta elab kokku naisega, kellel on kõik olemas ja muret pole.Ringi sõidab elukaaslase autoga.
 
Feliks 27. november 2001, kl 13.18
Nii...mitte et ma ta teguviisi takka kiidaks..aga siiski...seda me lugesime, et ta mölakas on..aga mida sa talle tegid, et ta niiviisi käitub?
 
:) 27. november 2001, kl 13.22
Palgatõend kohtukaudu on üks asi
teine asi oleks maksuameti kanaleidpidi uurida
 
Pipa 27. november 2001, kl 13.24
tundub olema lootusetu keiss
mina isiklikult olen üsna tulise loomuga - teexin tal elu palavax, teavitax mehe kolleege ja tema uut äia-ämma millise mehega tegu
btw. kuidas mehe vanemad asja suhtuvad? Kas neist abi ei pole?
 
Skiso 27. november 2001, kl 13.27
Feliks - küsi ka mida see viieaastane poeg talle tegi? pisut väiklane pole või?
Aga isiklikult arvan, et ega midagi polegi teha. Kui inimlikult asju aetud ei suudeta, ei aita see kohus kah midagi. Ennegi selliseid asju nähtud
 
Feliks 27. november 2001, kl 13.29
Ei poiss pole kindlasti midagi teind...asi mõnevõra alus mu hingele..ja ma tean täpselt mispärast mina ei maksa...ja mitte lapse pärast.
Selles ongi asi, et ku ikaks inimest ei suuda omavahel inimlikult asju aetud...ja ükski tüli pole ühepoolne.
 
almond 27. november 2001, kl 13.39
Tere Merli!
Sinu eksmees võib sinusse isiklikult suhtuda kuis-iganes aga lapse elatis raha peab ta maksma. See on reegel ja emotsioonid ei puutu asjasse nagu seda nt. Feliksi puhul.
Alimendid peab kohus määrma ja esitatki tõendi väikse palga kohta jne. Ilmselt on seda väga vähe aga rohkem Sa PRAEGU ei saa nagunii. Aga elu ei kesta üks päev, tema elu võib muutuda (naine viskab välja, vahetab töö jne.) ja varem või hiljem on ta sunnitud näitama ehtsat palka (soovib midagi liisida, osta, kunagi hakkab pensionile mõtlema jne.)Kui Sul on selleks ajaks olemas kohtu otsus nõutakse läbi Täitevkohtu koos viivistega välja maksmata alimendid.
 
merli 27. november 2001, kl 13.48
feliks! Ausaltöelda ma ei teagi, mida ma tegin. Ma jäin lapsega koduseks ja samas majas elas ka minu ema , kes oli vähihaige. Praeguseks on ta surnud. Meil olid tülid sellel pinnal, et tal meeldis juua ja seda mitu päeva järjest ning töö juures koos oma naisülemusega. Ma arvan, et tal oli lihtsalt raske ja raha oli vähe, kuid ülemusel oli seda piisavalt ja jagas seda minu mehega. Ma ei olnud võimeline teda piisavalt järelikult toetama. Ta lahkus meie juurest, kui poiss oli kahene ja ma pidin tööle minema. Nii kaua, kui ta töötas samas linnas, siis ta toetas meid 500 krooniga kuus, kuid kui läks advokaadiks, siis ei jätkunud enam raha, kuna Tallinna elu on kallis. Vot ! Minu süü vist
 
Feliks 27. november 2001, kl 13.57
.........kurb lugu.
A nutma ei pane.
Võta Almondi nõuannet kuulda...nõu hea.
 
crissu 27. november 2001, kl 13.59
Merili

ega kohtu kaudu saagi midagi saada
inimene peab ise aru saam
kahju et nii läinud on, kuid mulle tundub, et tegelikult pole sa midagi kaotanud

sellise mehe käitumise suhtes nagu sa kirjeldasid, kes raskel hetkel oma perele toeks olemise asemel "lahke" naisterahva seltis aega veedab ei saa hästi poolehoidu üles küll näidata

500 krooni kuus on nii või naa naeruväärne summa

Sinu süü? milles on sinu süü - kuidas oleksid sina pidanud haige ema ja väikese lapse kõrval teda rohkem toetama?

Ma arvan, et süüdistada pole tegelikult mõted ei ennast ega ka ka kedagi teist... see ei vii kuhugi...

ole tubli ja pea vastu
ja võte mis võtta annab - katsu elada päev korraga, kuni hing rahu saab
 
almond 27. november 2001, kl 14.02
Appi...Merli!!!
Kuidas see Sinu süü on??!! See on lausa laus rumalus mida Sa kirjutad, pea püsti!!! Elu on Sulle haiget teinud aga Sa saad hakkama! Enesest peab lugu pidama kas või lapse nimel ja pea meeles Sind on reedetud milles SINA EI OLE SÜÜDI!
Sellistest Feliksitest ära tee üldse välja ,ta vabandab välja oma ahnust mingi väljaimetud naise "süüga". Ilmselt on tal nii kergem elada aga Sina ära vabanda (eriti veel selliste feliksite ees).
 
crissu 27. november 2001, kl 14.02
ehh - jälle ruttu kribides osa tähti kaotsi länud või üle jäänud

sry Merli!

igatahes ole tubli ja ära ennast alahinda - oled vast väärt rohkemat! Küll elu talle (su mehele) omamoodi kätte maksab!
 
chameleon 27. november 2001, kl 14.04
Merli
Jätkugu sul jonnakust ja visadust toetus välja nõuda!
Kuna minul on veel kuskil vanemad, kelle poole saan oma viimases hädas pöörduda, siis võin olla siini lollakalt "uhke" ja kuidagi lapsega ära vireleda. Kuid kui vanemaid ei oleks, oleksin selle inimese arvatavasti juba ammu kas-või mulla alt üles otsinud ja sundinud oma lapse eest vähemalt siis rahaliselt toetama.
Ära löö käega, ega mõtle, et tulete niisamagi toime. Paljudes kohtades siin on hõisatud, et lapsed ei ole ühe vanema omad vaid ikka kuuluvad nii emadele kui isadele võrdselt. Olgu siis võrdselt ka lapse vajaduste eest hoolitsemine.
Edu sulle!
 
Feliks 27. november 2001, kl 14.07
To Almond: Millistest Feliksitest?
 
Nikki 27. november 2001, kl 14.09
Hea Merli,
minugi poolt sulle jaksu ja jõudu.
Ja kindlasti, kui oled juba nii kaugele läinud ei ole enam mõtet alla anda!
Kuigi kujutan ette seda bürokraatiat...

Ole tubli
 
helen 27. november 2001, kl 14.11
jah aga see asi on alati kahepoolne.
mina näiteks tean varianti kui naisele makstakse kyll
aga selle raha kulutab ta enda peale ja lapsel jäävad elementaarsed
asjad saamata ikkagi.
nii naisi kui ka mehi on erinevaid.
 
chameleon 27. november 2001, kl 14.11
Kallis crissu!
Minu oma viga muidugi, et see mulle külge torkis, aga nutt tuleb peale, kui keegi ütleb, et 500 krooni on väike summa. No suhteliselt väike ehk jah, aga kui keegi saab igakuiselt palgapäeval vaid 2500 kätte, siis teeks see lisa 500 ikka silmad rõõmsamaks küll ja mõtleks, et kui ma nüüd selle eest saan maksta lapse söögiraha ja osta uued kummikud, siis jääb koduseks söögirahaks rohkem jne.
Vabandan veel kord, lihtsalt minu probleem. :)
 
helen 27. november 2001, kl 14.14
ah jaa. ja kui mees maksta ei taha, las ta siis ostab need asjad talle, mis vaja.
 
almond 27. november 2001, kl 14.21
To Feliks: sinusugustest
 
Marina 27. november 2001, kl 14.22
To Crissu
Kas Sa oled usklik? Sinu jutt on väga elukauge ehk sellepärast arvan nii.
 
almond 27. november 2001, kl 14.23
To Feliks: ja veel ära hakka üritama (põhjendama miks Sa ei maksa), räägid ennast sisse!
 
kerli 27. november 2001, kl 14.25
To Feliks: mind väga huvitaks, et mis põhjusel siis SINA ei maksa? Mitte sellepärast, et ma tahaks Sind arvustada, aga Sina, kui vähene meessoo esindaja võiks seda asja meeste poolt valgustada. See on asi, millest mina kohe mitte kuidagi aru ei saa. Ainumõeldav põhjus tundub olema see, et mees tahab naist karistada( ei tea mille eest?) sest teab, et kui naine peab millestki loobuma, siis teeb seda enda, mitte laste arvelt.
 
merli 27. november 2001, kl 14.26
Helen! Kui lapse isa Tallinna kolis ja enam ei toetanud, siis helistasin talle mõne kuu möödudes ja pakkusin välja variandi, et suhelgu lapsega, võtku laps mõnikord endaga kaasa, tegelgu ja vaadaku, mis lapsel puudu on või kandku näiteks lasteaiamaks üle. Ta ei ole peale seda ettepanekut enam minuga kontakti võtnud. Ma olen tõesti püüdnud asju inimese kombel ajada, kuid ei ole vist õnnestunud. Ma arvan, et suur õpetaja ja toetaja on minu lapse isa uus elukaaslane, kes on temast 11 aastat vanem ja kõrgema juriidilise haridusega. Samuti suurimad tänud toetajatele, kuna tunnen, et ma ei olegi see kõige viletsam . Tugev tunne on .
 
keil 27. november 2001, kl 14.34
to Felix
Huvitav, mis sa sellest lapsest valmis meisterdasid, kui nüüd alimente maksta ei taha? Päevad läbi arvutis istuda ja armukesi propageerida ei käi sulle ülejõu, alimendid küll.
PS. Loodan, et sellepeale mind kibestunud rahuldamata naiseks ei sõimata, nagu meestel seepeale tavaliselt kombeks on.
 
fem 27. november 2001, kl 14.37
feliks sa ei maksa seda raha ju naisele, vaid oma lapsele! mis sa arvad et ta toitub sul õhust ja armastusest või?
tüüpiline mehelik suhtumine: ei maksa alimente, eksnaine kindlasti lapsele söögi ostmise asemel ostab omale uue kübara..
 
emily 27. november 2001, kl 14.38
to Felix: siiani on sinu kommentaarid mulle meeldinud, aganüüd panid küll puusse. Arvan, et ma pole ainus. Pead kirjutama mitu head kommentaari, et meie lugupidamist tagasi võita. Või oled ka vale-felix, nagu crissut siin paar päeva tagasi ahviti?
 
almond 27. november 2001, kl 14.41
See ei ole mingi-vale Feliks! See ongi meie filosoofiline-mõtisklev Feliks!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!