miksmitte Soomes oma erialast tööd teha? Aru ma ei saa. Mina olen siin pikka aega ja teen tööd, mida tegin ka Eestis, staazi pea 20a. Miks hariduse ja koolituse saanud inimene hakkab ühtäkki lihttööliseks, läheb erialatule kohale? Olen siin palju seda küsinud, aga mitte kellegi käest vastustsaanud.
Las ma arvan - keeleprobleemid!? Aga siis ei maksa ju võõrale maale ronida, kui teemat ei jaga ja muud ei oska teha, kui lappi liigtada.
Ja sellised siis teevad veel omakeelse foorumi ka, et jumala eest mitte võõras keeles suhelda ja moodustavad kogukondi ja panevad lapsed eestikeelsetesse (kakskeelsetesse) koolidesse.. Isiklikult eestastega eelistan siin mitte suhelda, tööga seoses küll kohanud olen.
Enamikel on siin hangitud mingid üürikad, kus elatakse pead-jalad koos, lapsed ikka ka kõige otsas... ei privaatsust, ei oma elu ja see, mille pärast tuldi (suurte rahade teenimine), on lõppenud tagasiminnes mittemillegagi ehk siis säästetud pole midagi suudetud. Seda just nooremate puhul. Kõik ladistatakse maha, mis teenitud, iga issanda nädal on vaja Eestis "kodus" käia ja laia lehte mängida, lõpuks siin ka puuks. Milleks selline elu? Oleks siis millegi nägemine, õppimine, harimine, silmaringi laiendamine.. Oi ei! Küsi mõnelt koristajalt, mis on Kiasma või kes oli Mannerheim - mida sulle vastatakse?
Tänan, ei suhtle eestlastega soome foorumis. Ikka soomlastega Soome foorumis ja eestlastega Eesti foorumis jne.