Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Sõprus naise ja mehe vahel
 
hyguwhertchick 17. veebruar 2015, kl 17.52
UURING: Kas mees ja naine saavad vaid sõbrad olla?

Vastus on lühike - ei, kindlasti mitte! Meeste ja naiste vahel ei saa olla siirast sõprust, sest mehed ei oska ainult sõbrustada, kirjutab Obozrevatel.com.

Wicksoni Ülikooli teadlased küsitlesid paare, kus naisel või siis mehel oli vastassoost sõber. Neil paluti hinnata oma sõprade või sõbrannade seksuaalset veetlust.

Selgus, et kõikidel meestel, nii abielusolevatel kui ka vallalistel, poleks olnud midagi selle vastu, kui neil oleksid oma sõbrannadega ka lähemad suhted. Teiste sõnadega: mehed sõbrustavad vaid nende naistega, kes neile seksuaalset huvi pakuvad ja nad kõik olid kindlad, et sõbrannad omasid nende suhtes samu tundeid.

Naiste poolelt selgus, et nende sõprus meessoo esindajatega ei põhine varjatud seksuaalsusel. Naised võivad tõepoolest siiralt sõbrustada meestega, kuid vaid nii kaua, kuni neil on kindel paariline. Niipea, kui naine on vaba, hakkab ta vaatama oma meessoost sõpru kui potentsiaalseid partnereid.

http://annestiil.ohtuleht.ee/662023/uuring-kas-mees-ja-naine-saavad-vaid-sobrad-olla



Tundub, et umbes nii ongi. Ja süüdi on selles nagu nàha mehed :)
Olete nõus või vaidlete vastu?
 
kadakajupp 17. veebruar 2015, kl 17.55
vat ei tea täpsemalt, aga kaldun nõustuma - v.a punkt, et vaba naine vaatab oma meessoost sõpru teistmoodi pilguga. no nad poleks sõbrad, kui ma neid teistmoodi pilguga vaataksin :).
 
sõbrapilk 17. veebruar 2015, kl 18.13
Ei ole nõus ja ei süüdista ei mehi ega naisi.
 
Shrečk 17. veebruar 2015, kl 19.20
On jäänud mulje, et naine kaalutleb surmani, milline mees võiks talle olla parim partner. Mittemidagi ei loe, on ta vaba, on tal mees, abielu või nn armastus. Teeb seda isegi siis veel, kui tast keegi enam ei kuulda ega teda näha taha. Mingi geenide värk vist, emased, kes on kodeeritud otsima kõigevägevamat isast, mis nad sinna ikka parata saavad.
Naisega koos olles on see koguaeg tajutav, eemal neist olles on jube hea ja rahulik, keegi ei võrdle ega arvusta, väida ega vaidle, katseta ega ürita proovile panna:-)
Ja see naise sõbraks olemine mehele on puhas pläma ja hämamine. On ta juba sõprusest huvitatud, siis on ta jumal teab millest veel huvitatud.
 
kadakajupp 17. veebruar 2015, kl 19.27
shrek, mis sa nüüd jälle üldistad.... nähtud neid naisi küll, kes iga kolmejalgsega nõus on, peaasi, et oleks "mees".
 
Triin 17. veebruar 2015, kl 19.27
Nüüd küll vaidlen vastu. On olemas ka mehi, keda mitte kellegiga ei pea võrdlema- nad on tõelised mehed- tugevad, töökad, ausad ja hoolivad. Ja naisena ütlen, et pigem sellise mehega kooselades naine on uhke ja tunneb ainult rõõmu ja rahulolu.
Niiet Shreck, kui mees on vilets, siis jah naised näägutavad ja võrdlevad.
 
Shrečk 17. veebruar 2015, kl 19.31
Pole vähimatki võimalust, et naised ise on viletsad, ei oska/suuda valida, näägutavad ja mölisevad?
 
Naiste värk 17. veebruar 2015, kl 19.34
Muidugi ei julge ükski naine elu sees tunnistada, mida ta tegelikult arvab või tahab. Isegi anonüümsetele küsitlustele ei saa nad ausalt midagi vastatud. Küll aga pole naised kõikidest meestest huvitatud. Kui mees on nohik siis isegi rahahunnikud ei aja igat naist märjaks. Kui naine ei taha nohikut, siis see ei tähendaveel, et talle ei võiks huvi pakkuda nohikuga mängida ja teda omale ümber sõrme keerata. Kas selline ärakasutamine on ainult sõprus?
 
Triin 17. veebruar 2015, kl 19.34
Kui aga rääkida sõprusest naise ja mehe vahel, siis sellesse ma ei usu. Mingi aja peale kindlasti muutub see suhteks.
Mis huvi mul peaks olema oma mehe kõrvalt veel mingit meessõpra pidada. Oma mees peaks ju ka sõbrana olema ok.
Ja mehed ammugi ei viitsi niisama lihtsalt lobamiseks mõnda sõbrannat pidada. Pole neil seda aegagi- mõtlen tõelistel meestel.
mansion ghost 17. veebruar 2015, kl 19.35
Naised ei taha tunnistada ´Shrečki´ kirjeldatud teooriat. Loomulikult ei taha :D)
Ja ´kadakajupil´ on samavõrd õigus, kuigi needki võivad suurelt unistada aga võimed piirduvad sellega mille kätte saavad :(
´Triin´ ära aja pada - alati on rohkem ja paremat vaja :)
 
Triin 17. veebruar 2015, kl 19.38
Mina julgen ausalt tunnistada: sattus alles eelmine aasta mu teele mees, kel raha ja vägevad autod ja välimus ka väga kena, kuid mida pole, seda pole. Meie vaated elule nii erinevad jne, jne, Sinnapaika see jäi, ma ei taha sellist meest.
Olen ise piisavalt iseseisev, et raha ja majaga mind ei meelita. Aamen.
 
kadakajupp 17. veebruar 2015, kl 19.43
ma ei oska erinevate teooriate osas kaasa rääkida, räägin oma kogemustest. kuigi osaliselt nõustun teemategija teesidega uuringust.
 
arvan 17. veebruar 2015, kl 19.50
Issanda loomaaed on kirju. Ei saa kunagi üldistada mõne näite, testi või siis uuringu põhjal. See on möga!
mansion ghost 17. veebruar 2015, kl 20.02
"Teaduslikult" on võimalik "tõestada" ükskõik mida :D)
 
alu papi kirjutab: 17. veebruar 2015, kl 20.08
Shrečk 17. veebruar 2015, kl 19.31
Pole vähimatki võimalust, et naised ise on viletsad, ei oska/suuda valida, näägutavad ja mölisevad?
-----------
oota, miks peaks teine naine end naisega võrdlema?
ja las nad siis näägutavad ja mölisevad jne,. ega see meheks olemist mehel nagu paranda. jupp on juu ikka ju, kui ei seisa, ega naise näägutamine siis ju seisma pane jne.
ses mõttes ega naise "viletsus" või "mitte viletsus" nagu mehele ikka midagi juurde ju ei anna.
 
mis mõttes? 17. veebruar 2015, kl 20.12
Shrečk 17. veebruar 2015, kl 19.31
Pole vähimatki võimalust, et naised ise on viletsad, ei oska/suuda valida, näägutavad ja mölisevad?
----------
mis mõttes nagu meeste olukorda see nagu mõjutaks siis?
 
Shrečk 17. veebruar 2015, kl 20.20
Triin, et ei olnud tömmet selle mehega. Arusaadav. Ka tal polnud tõmmet naise garderoobi ja temaga ringi töllerdamise poole, pigem oma autode ja raha suunas. Vilets mees, onju:-)
 
Triin 17. veebruar 2015, kl 20.25
Shrecu, mis siis nüüd?
Jah äraütleja polnud tema, vaid mina.
Mis ringitöllerdamine? Kui palju sa tead, kus mina käin ja ei käi?
Kas teatris käimine, trennis käimine, elementaarne igapäevane poeskäimine, tööl käimine, koolitustel käimine, jne, jne on ringi töllerdamine?
 
Platooniline süütus 17. veebruar 2015, kl 20.28
Inimesel on kaks elueesmärki: ellujäämine (lihtsalt harjumuse mõttes seega ei samastaks päris üks ühele surmahirmuga) ja paljunemine (teatud juhtudel sugutung). Kui kas või üks nendest eesmärkidest on täitmata või nende täitmine on ohtu seatud -käitutakse instinktidele vastavalt - kõikidele muudele käitumise tõlgendustele võite veepeale tõmmata...
Teine variant - materiaalne kindlustatus, sugutung ka rahuldatud ning järelkasvu tekitatud kohustused - panevad su vaimse tugevuse proovile - igasugused ahvatlustele on taas kergem järele anda....
Kolmas variant - materiaalne kindlustatus olemas , pojakesed pesast välja lennanud. Identiteedi-, keskea kriis ? Intellektuaalsed huvid, hobid, eneseteostus ?

Kokkuvõte:
Sõpruse võimalikkus sõltub iseloomu tugevusest(enesekontroll-tahtejõud ) eetilise kompassi olemasolust ning identeedi mitmekesisusest...- kõik muud üldistavad jah-ja-ei-teooriad on lihtsalt müra.
 
kadakajupp 17. veebruar 2015, kl 20.34
sõpruse võimalikkus sõltub vast ka eelistustest, kui ikka partnerina atraktiivset meest/naist kohata, siis ilmselt on raske sõpruse-tasandile jääda. sel juhul vist tulebki mängu see "iseloomu tugevus", kui asi on ühepoolne või võimatu misiganes asjaolude tõttu?
mansion ghost 17. veebruar 2015, kl 20.43
Sugudevahelise sõpruse võimatust näevad eelkõige nõrga iseloomuga tegelased. Neile on täiesti loomulik, et sõprus areneb millekski muuks, olgu selle sõbra suhtestaatus väljaspool sõprust milline iganes.
 
nelja 17. veebruar 2015, kl 20.45
minu elus oli mehega ainult sõprus, väga sügav sõprus. mõni väidab, et mida, see oli platooniline armastus hoopis...
olgu ta siis platooniline armastus, aga vähemalt see polnud sugueluga seotud, sest me olime mõlemad abielus, meil olid lapsed ja me armastasime oma peret.
aga me saime koos olles vabalt arutada elu ja maailma värki, me pakkusime mõistmist ja nõu vastastikku, kui teisel mõistus otsas oli. ei tema ega mina loonud illusiooni mingile kasu saamisele, ei kehalisele, ei materiaalsele....
ja täna, tagasi mõeldes tollele imelisele ja pikaajalisele sõprus/platoonilisele/ suhtele, siis võin kindlalt öelda, et see suhe kasvatas meie endi perekonnad tugevateks ja õnnelikeks.
võib vastu väita, võib niisama vaielda, aga me mõlemad teame, kuidas meiega oli.
praeguseks on tema oma perega ammu Eestist lahkunud, mina elan siin. suhtleme vahel läbi skype, soovime tähtpäevadel õnne. ja see on tänaseks kõik.
ma olen talle tänulik nende pikkade aastate eest ja tema hingepuhtuse eest...
 
mina jälle 17. veebruar 2015, kl 22.12
selles eas,kus keeldumine on meeldivam kui nõusolek,minuga saab sõber olla küll ja veel!
 
huvitav 17. veebruar 2015, kl 22.26
kas mõnda sellist uuringut ka tehtud on, kuidas mõjutab naisi pikaajaline enda hõõrumine ja võõrdumine suguelust mehega ?
 
Täitsa Blond 17. veebruar 2015, kl 22.51
...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Täitsa Blond 12.04.2015 01.43.
 
teeb valivaks 17. veebruar 2015, kl 22.55
no kuna inimene saab iseendaga hakkama, siis pole alati meest/ naist vajagi. Naine või mees muutub valivamaks ja ei jookse iga tilli, tuti järgi.
 
Täitsa Blond 17. veebruar 2015, kl 23.05
...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Täitsa Blond 19.03.2015 00.41.
 
Eit küll 17. veebruar 2015, kl 23.47
ent probleeme sõpruses meestega ei ole olnud.
Kassivennad kohtumistel head semud, nendega tore juttu vesta, mõnikord ka niisama skaipida, oma teemadering.
Kursavennad - sama lugu, teemad rohkem erialased ent juttu jätkub rohkemgi.
Naabrimehed - oma jutt on nendegagi - teemasid jätkub.
Maalt naabrimees, jälle eri teemad juttu jätkub.
Mehe sõbrad (mitte kõik) nendega on omavahelist rääkimist, mida oma mehega ei tahagi rääkida, ka neil oma pereprobleemid... Kui ei lase juttu klatshiks, siis rääkimist ja arutlemist küllaga, peab oskama suud pidama ja mitte latrama välja teiste usaldatut.
Mina ei tunne sugukihku tõusvat suheldes meeskolleegidega, käies kusagil koos lõunat söömas või lastega koos seenemetsas, kui oma kaasal on muud tööd või trenn takistuseks.

Arvan, et see on väga inimeses kinni, mis pilguga ta vastassoo esindajat vaatab. Kui ei põe seksuaalset rahuldamatust, küllap on ka sõbrustamine vastassoo esindajaga normaalne.
 
arvan 18. veebruar 2015, kl 06.18
Rahvuseti erinev, eestlased ei saa aga mõned teised rahvad saavad.
 
rat race 18. veebruar 2015, kl 09.05
Asi pole ainuüksi seksis. Meeste ja naiste hobid ja arusaamad elust on nii erinevad et jahm, vaimselt ei klapi juba mees ja naine sõbraks. No kes mees kujutab ette kuskil kohvikus suhteid arutada, ajutult šhopata või kuskil SPA-s lesida. Milline naine huvituks poliitikast, autodest, tehnikast, ehitusest, käiks kalal ja viskaks sinuga saunas õlut? Alles siis tuleb see seksi osa kui naine väga atraktiivne võivad mõned mehed seda sõpruse liini hoida küll lootuses midagi enamat saada aga mina isiklikult lihtsalt ei suudaks teeselda asju mis mind absoluutselt ei huvita. Vahest on hea saada naiselikku niiöelda input-i teatud teemadele aga noh sõber nagu selle otses tähenduses - EI IIAL!. Oma naisestki saab ju siiber aegajalt rääkimata siis veel võõrastest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!