Võtsin ka peaaegu 3 aastat tagasi endale kutsika. Tõust, mis mulle väga meeldis. Olin teda oodanud tegelikult juba vähemalt 10 aastat aga ei julgenud varem koera võtta. Arvasin, et ei pea ta tähelepanuvajadusele vastu. Arvasin, et ei jaksa taga väljas käia. Arvasin, et ta on kogu aeg haige või on taga palju probleeme. Aga arva mis, ma olen ikkagi nii koera inimene, et kui ma ta esimest korda ära nägin, siis mõtlesin, et kes saab talle paremat kodu pakkuda kui mina. Seega käisin teda veel paar korda vaatamas ja nii ma ära armusin.
Kutsikas sai koju toodud. Armumine läks üle ja jõudis kohale tavaline päev. 8 korda päevas minimaalselt mööda treppe koeraga välja tormata. Mängida. Õpetada. Hoolitseda kuidas ta üksi saab oldud. Meeletu rahaline kulu igast vidinatele (puur, pesa, rihmad) ja trennile (lisaks sinna kohalesõit ja vajalikud treeningvahendid, maiustused).
Mingi õhtu seisin taga suht jahedal-pimedal ajal õues ja mõtlesin, et mis ma teinud olen, ei saa hakkama. Aga nagu siin varemgi mainiti, olin kogunud raha ja rääkinud pikalt mehele kuidas NII väga tahan koerakutsikat. Ei saanud ju nüüd ümber mõelda. Aga lihtsalt mingit armastust polnud ta vastu tekkinud...Ta tundus nagu võõras mu kodus.
Kui ma sellest esimesest "paanikast" lihtsalt umbes kuu-kahe jooksul mööda sain, hakkas kõik mööduma. Temast sai kõige armsam mulle. Ma teeks ta jaoks mida iganes: ta sööb parimat toitu, saab väljas käia vähemalt 4 korda päevas (puhkepäevadel pikemalt), ma sõidan ta pärast kaugele linnast välja, et teda ujuma viia (ja see meeldib mulle :)), kõik puurid-pesad-mänguasjad-rihmad on nüüdseks ostetud ja põhikulu on ainult toit ja maiustused.
Ehk siis pikk jutt lühidalt: see esialgne stress ja jõuetus läheb üle ja mingist hetkest, ootamatult, on ta sul nii südames, et sa ei oskagi enam ilma koerata olla. Kui sa tõesti oled koerainimene ;)