Kas mul on võimalik nüüd peale vhp lõppu lõpetada avaldus ja viia uus paber , et kergemale tööle ja siis maksab haigekassa kuni dekreedini mulle hüvitist?
Jah, aga sel juhul saad 70% miinimumpalgast st 500-st(sest 2017.a keskmine töine tulu ju puudub) ning oled sunnitud rsp-le(dekreeti) minema 1. võimalusel st juba 70p enne tähtaega, mis võib olla rahaliselt kahjulik, sest siis jääb dekreedirahast 70p miinimumpalka ja VH suuruseni kompenseeritakse ainult 70p... muidu lõpetaksid lhp ja jääksid dekreeti alles 30p enne tähtaega, saaksid kokkuvõttes vaid 30p miinimumi ja ülejäänud 110p kokkuvõttes komp st võrduks VH-ga.
Kui VH on tunduvalt suurem 500-st siis vara dekreeti pole kasulik rahaliselt.
Ja kuidas jääb dekreediga? Kui palju ma seda saama peaks ja kuidas oleks kõige mõistlikum, et ma rahaliselt midagi ei kaotaks.
Nagu ikka, 140 päeva. Miinimumpalga alusel(hetkel 500/kuus, v-o 2019 suurem, ei tea).Nagu juba kirjutasin-kui VH on tublisti suurem miinimumist siis minnakse dekreeti võimalikult hilja st 30p enne, et võimalikult väike osa dekreeti jääks enne sünnitust ja kokkuvõttes vaid miinimumi järgi ning võimalikult suur osa dekreeti oleks pärast sünnitust ja kompenseeritakse (raha saad korraga u 110p eest, oleneb kui täpselt sünnib, koos I uue VH-ga) VH suuruseni.
Kui oluline on raha saada, siis võiks kaaluda puhkuste ära kasutamist...lõpetada lhp kuskil detsembri lõpupoole...
Enne võib võtta 2018.a 6 tööpäeva lapsepuhkust (n detsembri lõpus), siis jaanuari algul 6 tööpäeva 2019.a lapsepuhkust, siis veel korraline väljateenitav puhkus minimaalselt 140p e 4,6 k dekreedi eest ette (kui põhipuhkus 28p siis puhkust saada 11p)...siis uuesti lhp-le, mille lõpetad 30p enne sünnituse tähtaega ja siis dekreeti.
Vanemahüvitist peaksin saama sama palju, kui esimese lapsega kuna esimese ja teise lapse vahel on 1aasta ja 10 kuud ?
Jah.
Ja kas nii kõike tehes laekub igakuiselt mingigi summa mu kontole?
Ilma haiguslehele minemata laekub VH lõpust vaid lapsetoetus 55 + lapsehooldustasu 38,35 igakuiselt. Kuni dekreedini.
Eks pead kaaluma, kas 70% 500-st st 350 kuus kuni dekreedini(1,5 kuni u 2kuud, kuna dekreeti 70p enne st alates veebruari algus v jaanuari lõpp) on võit kui selle tõttu kaotad osa kompensatsiooni...
detsembris saad novembri eest VH kätte, jaanuaris saaksid puhkusetasu...jäävad veebruar ja osa märtsi üle elada, kui dekreeti ikka 30p enne st haiguslehte ei kasuta... või jätad 6 tööpäeva + min 11 kalendripäeva veebruari st vahetult enne dekreeti...sinu valik.
Isegi kui kaalud haiguslehte, soovitan dets lõpus 2018.a lapsepäevad ning jaanuari algul 2019.a lapsepäevad + osa korralist puhkust ära võtta, korralise puhkuse tasu on sinu palganr alusel, mitte miinimumi...ja siis kas ongi haiguslehele ruumi...või ongi juba käes kohustus 70p varem dekreeti minna?
Kui nimetaksid VH suuruse, saaks rohkem aidata