Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Teine dekreetpuhkus järjest
 
Ke teab 11. jaanuar 2011, kl 11.43
Kas keegi on läinud teist korda dekreeti,ilma ,et vahepeal tööle jõudnud.Kas emapuhkusel olnu saab uuesti raha või ei?
 
ametnik 11. jaanuar 2011, kl 13.55
Kui inimesel on olemas töökoht, on kehtiv tööleping st ta on lapsehoolduspuhkusel(mitte töötu) siis on tal loomulikult õigus lhp lõpetada ja vormistada rasedus-sünnituspuhkus(dekreet).
Loomulikult saab siis ka sünnitushüvitse (dekreediraha) ja pärast dekreeti algab VH ja saab VH.


Õigus igasugusele töövõimetushüvitisele, sh sünnitushüvitisele(dekreedirahale) on igal töölepinguga inimesel, olgu ta enne töötanud 40a, aasta, kuu, nädala või päeva või mitte päevagi st ka I tööpäeval haigestudes saab töövõimetushüvitist(haigusraha) ja dekreeti minnes dekreediraha


Sünnitushüvise (dekreediraha) arvestuse aluseks on õiguse tekkele eelneva kalendriaasta sots.maksuga maksustatud töine tulu. Kui lähed dekreeti 2011, siis arvestuse aluseks 2010.aasta tulud. Kui 2010 ei tööta vaid oled lapsehoolduspuhkusel, saad miinimumpalga alusel.

Kui tulud puudusid (olid nt lapsehoolduspuhkusel) või olid väga väikesed, kuid töölepingus töötasu vähemalt miinimum, saad miinimumhüvitist, s.o 20 300 kr bruto ehk 16 037 kr neto (= 1297 EUR bruto ehk 1024 EUR neto).

Kui laste vanusevahe kuni 2,5 aastat (2 aastat ja 6 kuud), siis õigus saada sama VH, mis eelmise lapsega. Pärast sünnitust jäävate dekreedipäevade kompensatsiooni kuni VH suuruseni (kui VH suurem kui miinimum) saad taotleda koos uue VH taotlusega. Kompensatsioon makstakse välja koos uue VH esimese väljamaksega. Dekreeti kasulik jääda hiliseimal võimalusel, s.o 30 päeva enne tähtaega, et saada võimalikult paljude päevade eest kompensatsiooni.

Dekreeti jäädes - dekreet 140 päeva + VH 435 päeva = kokku 19 kuud hüvitisi.

Kuidas toimida?
Esita ca 30 päeva (hiljemalt 14 päeva) enne uue dekreedi algust tööandjale avaldus lapsehoolduspuhkuse lõpetamiseks - esimeseks tööpäevaks märgi uue dekreedi esimene päev. Tee kindlasti avaldus aegsasti, et tööandja jõuaks taastada sinu Haigekassa kindlustuse töötajana - see on vajalik dekreediraha saamiseks. Reaalselt tööle minema ei pea. Kui dekreeti minemise aeg käes, saad arstilt sünnituslehe (dekreedilehe), mille esitad tööandjale.

küsi
 
Rase 11. jaanuar 2011, kl 14.31
Suured tänud!Tean nüüd,et ei peagi pakjalt mehe rahadega arvestama.Dekreedini õnneks veel aega,seepärast pole arst jutuks võtnud.
 
ametl. 11. jaanuar 2011, kl 19.35
Arstid(kes pole seadusega eriti kursis) soovitavad tavaliselt nn I võimalusel st juba 70p enne sünnituse tähtaega dekreeti minna.
Kuigi tegelikult valib rase ise vahemikus 70 kuni 30p enne.

Kui juba olla I lapsega lapsehoolduspuhkusel, on AJALISELT ja RAHALISELT kasulik minna kindlasti alles 30p enne (st tähtaeg on 31.päev)!

*nii on laps VH lõppedes kõige vanem
**nii kompenseeritakse kõige pikemalt sünnitushüvitise ja VH vahe, kui vanusevahe lastel jääb alla 2a6k
***kuna oled nagunii puhkusel(tervist ei tapa tööl) siis miks asendada I puhkus teisega võimalikult vara kui seda on võimalik teha hiljem
 
merlinna 12. jaanuar 2011, kl 09.11
Aga kui ma olen lapsehoolduspuhkusel ja teine laps sünnib järjest ja mahub 2,5 aasta sisse ning olen vahepeal teises kohas lapse kõrvalt tööl käinud, kuidas siis dekreedi ja vanemahüvitisega on? Kas pean oma alalises töökohas ikka ennast tööle registreerima üheks päevaks või viin lihtsalt sünnituslehe sinna?Saan aru et dekreedirahad saan sellest töökohast kus olen ajutiselt lapse kõrvalt töötanud, aga vanemahüvitist peaks saama eelmise järgi? Tänud ette!
 
ametnik 12. jaanuar 2011, kl 20.59
Kui vahepeal töötad, on taas oluline vastava aasta keskmine st kui mitu kuud vastaval aastal töötad ja kui suurt palka saad:
a)dekreediraha on vastava aasta keskmise alusel(kui dekreeti jääda 2011, siis 2010.a alusel)...kui see pole väiksem miinimumpalgast. Kui on, saad miinimumi järgi nagunii, ole töötanud või ei (ainus tingimus, et kohal, kust dekreeti lähed, ei tohi töölepingus põhipalga nr olla alla miinimumpalga)
NB!
keskmise arvestusse ei lähe VH ja jagatakse ikka 12 kuuga, pole oluline kui vähem kuid töötasid sel aastal
b) VH arvutatakse ka uuesti, kui vastava aasta tulu on, aga KUI SEE nn uuestiarvestatu ON VÄIKSEM EELMISEST, saad eelmisega sama VH
st
saad seda kumb soodsam


Selleks, et minna dekreeti, selleks peab olema töösuhe ajal mil dekreeti minna
st
kui töötad II kohal ja lepingus on põhipalga nr vähemalt miinimumpalk siis võid sellelt töökohalt dekreeti minna, ikka 30p enne tähtaega.
Nn vanas kohas siis lhp ei lõpeta ja dekreedilehte ei vii, pärast lapse sündi teed lihtsalt uue lapse andmetega uue lhp avalduse, selle lapse 3a saamiseni

Kui ei taha nii kaua töötada, võid ka sellelt töökohalt minna lapsehoolduspuhkusele(see õigus sul on, kui sul on alla 3a laps) või töölepingu selles uues kohas hoopis lõpetada.

Kui mõlemad töökohad on alles:
valid, kummas töökohas katkestad lhp dekreedi I päevast (avaldus 30p enne) ja nn I tööpäeval viid dekreedilehe.
St ühes lähed dekreeti, teises oled edasi lhp-l.

Kui uues kohas lepingu lõpetad või seal on põhipalga nr alla miinimumpalga, peaksid dekreeti minema I kohas, nn põhitöökohas
jälle
LÕPETAD lhp- st kirjutad ja viid juba 30p varem tööandjale (ning kinnitad, et ta kohe taastaks sinu haigekassa töötajana!)

kellele
sinu andmed

AVALDUS

Soovin lõpetada lapsehoolduspuhkuse, esimeseks tööpäevaks lugeda.../kuupäev, mis on uue dekreedi I päev, 30p enne sünnituse tähtaega/.

kuupäev
allkiri

See ei ole "tööle registreerima üheks päevaks " vaid lhp lõpetamine ja tööle asumine aga I tööpäeval kohe "haigestud" st jääd dekreeti. Tööl oled ikka edasi ju, kogu dekreedi aja oled töötajana kindlustatud ja alles uue lhp ajaks tööleping peatatakse.

küsi
 
samal teemal 13. jaanuar 2011, kl 14.37
küsimus siis selline, et olen hetkel lph-l, laps saab sel kuul aastaseks, vh lõpeb seega juulis. pole aga plaanis tööle minna.kui aga planeerida teine laps järgmise aasta esimesse poolde ( nii et laste vahe oleks vähem kui 2a6k), siis kuidas arvutatakse dekreedirahad? kui pool aastat olen saaanud vh ja teine pool siis seda 19 eurost lapsetoetust?
ette tänades
 
ametnik 13. jaanuar 2011, kl 19.23
Toetused ega VH ei puutu asjasse st ei lähe aasta keskmise arvestusse.

Kui inimese vastava (dekreeti jäämisele eelneva kalendriaasta) sotsmaksustatud TÖISE tulu keskmine puudub (st ta pole töötanud) või on väike st alla miinimumpalga, saabki miinimumpalga alusel dekreediraha:
20 300 kr bruto ehk 16 037 kr neto (= 1297 EUR bruto ehk 1024 EUR neto).


Kas VH on suurem miinimumpalgast?
KINDLASTI siis soovitus(kuna hiljem makstakse juurde vaid sünnitusejärgsetele dekreedipäevadele, mitte kõigile 140p) minna dekreeti 30p enne tähtaega-nii on kompenseeritav periood kõige pikem.
 
Mina 05. jaanuar 2015, kl 16.01
küsiks siis siia teema jätkuks et kui kahe lapse vanusevahe rohkem kui 2,5 aastat kas siis dekreedirahasid ei saa? Tööl tehtud leping kodus olla kolm aastat. Või piirdub siiski kõik esimese lapse 2,5 aastaseks saamisega?
 
ametnik 05. jaanuar 2015, kl 21.53
Mina-

loomulikult saab, pole oluline, kas laste vanusevahe on 1a, 2a, 2a6k või lausa 3a.

Kui inimene on lhp-l siis on tal õigus see lõpetada ja rsp-le(dekreeti) minna.
Pole oluline, kas laps on lhp lõpetamisel alla 2a6k vana või üle 2a6k, kuni laps pole veel 3a on tõesti võimalus olla lhp-l aga see pole kohustus vaid õigus
st

igal ajal(teatades avaldusega vähemalt 14p ette) saad lhp lõpetada. Kas selleks, et asuda varem tööle või võtta kasutamata puhkus või jääda uuesti rsp-le(dekreeti).

Dekreediraha miinimumpalga alusel(390 bruto/kuus) tingimusel, et töölepingus põhipalga nr on vähemalt miinimumpalk st 390 ruto.

Lihtsalt kui vanusevahe üle 2a6k siis ei saa eelmisega sama VH vaid uuesti arvutatut:
*kui vahepeal pole üldse töötanud eelmisel aastal enne uue VH algust, siis miinimummäära(2015.a 355 bruto)
*kui pisutki 2014 töötatud või puhkusetasu saadud vms siis miinimumpalk st 390 bruto
**kui palju töötatud ja keskmine üle 390, siis suuremat.

Igal juhul on kasulik 140p dekreeti+435p Vh=575p e 19k raha
 
merly 24. veebruar 2015, kl 01.36
kui laste vanusevahe tuleb üle 2a ja 6kuu ja plaanin tööle minna augustis siis kas VH arvutamisel võetakse aluseks aug-dets teenitud palk? Kas jaan-juuli läheb arvesse töövõimetusena või kuidas sellega on?
 
ametnik 24. veebruar 2015, kl 11.33
Võetakse arvesse kogu 2015.a jooksul teenitud(ja sulle välja makstud) SMVM bruto
aga

jagatakse 12 kuuga st ei loeta lhp oldud aega töövõimetusperioodiks.

Et saada normaalset st üle miinimumpalga VH peab sinu kuupalk olema rohkem kui kolmekordne miinimumpalk(üle 1200 kuus) või
tasuks tööle asuda nüüd ja kohe, mitte alles augustis

Augustis alustades saad 2015.a kätte 4 palka(augusti eest septembris...novembri eest detsembris) ja 4 palka jagatakse 12 kuuga.
 
ema 23. mai 2015, kl 10.14
Palun öelge, kui olen LHP-l ja sünnib teine laps, siis millal makstakse esimene emapalk/vh, kui dekreeti minna 30p enne tähtaega?
 
mai 24. mai 2015, kl 18.03
Kui dekreeti lähete 30 päeva enne sünnitust, siis antakse sünnitusleht 140 kalenderpäevaks. Sünnituslehe lõppedes on õigus järgmisest päevast minna Vanemahüvitusele. Vanemahüvitust antakse 435 kalendripäeva. Vanemahüvitust makstakse tagant järgi. Näiteks vanemahüvitus algab 10 juunist, siis juunikuu vanemahüvituse saab juulikuu algul. Sealt võetakse maha ka tulumaks.
 
ametnik 25. mai 2015, kl 13.28
Õigus VH-le tekib rsp(dekreedi) lõpust.

Rsp on 140 päeva(4,6k).
Seega sünnitushüvitise(dekreediraha) saamisest I VH saamiseni on 5-5,5 kuud.
Tõsi, vahepeal saad riikliku sünnitoetuse 320, samuti lapse sünnist iga kuu lapsetoetuse 45.-

VH makstakse n ö tagantjärele st eelmise kuu eest selle kuu 8.kuupäeval.
 
Kodune 01. juuni 2015, kl 23.12
Kui hetkel olen lapsehoolduspuhkusel oma esimese lapsega ja vanemahüvitise viimane (osaline) makse on määratud veebruariks, siis kui nüüd teise lapse oletatav sünniaeg jääb 2016.jaanuari lõppu siis kuidas oleks rahaliselt õige käituda dekreedi ja vanemahüvitise suhtes, et midagi ei kaotaks?
 
ametnik 02. juuni 2015, kl 15.01
Loomulikult minna dekreeti ja seda viimasel võimalusel st 30p enne tähtaega.

Tööandjale novembri lõpus avaldus:

Soovin lõpetada lapsehoolduspuhkuse, esimeseks tööpäevaks lugeda.../see jaanuari kuupäev kui algab uus dekreet/.

kuupäev
allkiri

Nii saad I VH lõpuni ja kuna sünnitushüvitis(dekreediraha) pole töine tulu siis see ei vähenda väljamaksmiskuu Vh.

Ning mida rohkem selliseid dekreedipäevi, mis ei kattu I VH-ga jääb pärast sündi, seda suurem on kompensatsioon koos I uue VH-ga (juhul kui VH=eelmisega sama on suurem miinimumpalgast).

küsi
 
ametnik 02. juuni 2015, kl 15.02
Vabandust, see DETSEMBRI kuupäev, mil algab dekreet(30p enne jaanuari lõppu=detsembris)
 
Küsimusega 09. juuli 2015, kl 16.15
Tere
Mulle jääb veel segaseks olukord, kus nt kahe lapse vanusevahe on alla 2,5 aasta ning esimese lapsega ma ei jää lapsehoolduspuhkusele, vaid töötan väga väikese koormusega, kus brutopalk jääb kindlasti alla 355.-. Paralleelselt saan ka vanemahüvitist. Mille alusel arvutatakse siis dekreedirahad ja uus vanemahüvitis? Kui esimese lapsega saan nt 2000.- dekreediraha ja 500.- vanemahüvitist, kas teise lapsega saan need samad summad või vähem (Eesti miinimumpalga alusel)?
Tänan!
 
ametnik 11. juuli 2015, kl 10.30
Arvutatakse töise tulu alusel. Eelmisel aastal saadud(selle väikese) töise tulu alusel. VH arvesse ei lähe.

1. VH
õnneks, kui laste sünnivahe alla 2a6k ja uuesti
arvutatud VH väiksem eelmisest VH, saab eelmisega sama VH

2.sünnitushüvitis(dekreediraha)

ongi selle väikese teenistuse alusel kui minna dekreeti nö osakoormusega lepinguga
et seda ei juhtuks, et saad olematu sünnitushüvitis, tuleb osakoormusega leping enne dekreedi algust lõpetada
ja dekreeti minna oma kehtiva põhilepinguga kus põhipalga nr on vähemalt miinimumpalk või suurem

sel juhul maksab Haigekassa esialgu dekreediraha miinimumpalga alusel kõigi 140p eest

aga

kui laste sünnivahe alla 2a6k ning saad eelmisega sama VH siis koos I uue VH-ga saad kompensatsiooni
st
kõigile sünnitusejärgsetele dekreedipäevadele juurdemaksu nii, et iga selline päev kokkuvõttes (algul saadud dekreediraha/päev liita kompensatsioon/päev on võrdne VH/päev) on nagu VH

st

kindlasti minna dekreeti alles 30p enne tähtaega, et kompenseerimata päevi jääks minimaalselt.

Minnes 30p enne, kui laps sünib tähtajal, jääb miinimumpalka 30p, 110p komp võrdseks VH ja 435p saad VH

Küsimusi?
 
Küsimusega 12. juuli 2015, kl 21.32
 
Efq 20. juuli 2015, kl 22.10
Tere,
Tean, et seda küsitakse väga palju aga pole veel leidnud, kuidas see dekreedi arvutamine eurodes on ja kuna praegu vist miinimum on 390euri?!
Minul endal oletatav sünnitustähtaeg on 5. Nov. Tean, et dekreeti pean jääma 6 oktoober. Palju ma umbes dekreeti saan, kui hetkel olen teise lapsega lhp. Vh just see kuu lõppes.
Teineasi, kas ma arvutasin õigesti, kui ütlen, et dekreet lõppeb 25 veebruar? Esimese vh saan märtsis ja seda ainult 4päeva eest, või juba sinna lisandub see tasaarvestus?

Ma muidu käisin sots. töötaja juures ära, sain kõigile küsimustele vastused aga numbritest ei jõudnud rääkida, kuna laps ei jaksanud seal enam olla ja pidin lahkuma.
Ma arvan, et paljudel oleks lihtsam arvutada kui mindi näide kindlate summadega/arvudega ees.

Ettetänades
 
ametnik 22. juuli 2015, kl 20.27
Efg-


140 e 4,6k eest miinimumpalk

(4,6 x 390)-20%, üle 1400

nii saadki esialgu

Kui tähtaeg on 5.november siis jääda tuleb(ja kasulik on viimasel võimalusel, et saada võimalikult paljude päevade eest kompensatsioon st võimalikult vähe jääks miinimumpalka lõpuks) 30p enne seda st rsp(dekreet) algab 6.oktoobril, 140p hiljem e rsp lõpp on 22.veebruar

ja
I VH kätte saad märtsis nii nende veebruari päevade eest pärast dekreedi lõppu kui ka juba (kuna ette on nähtud koos I uue VH-ga)ka kõigi sünnitusejärgsete päevade eest komp.
st kui laps sünnib täpselt tähtajal
siis
110 x (sinu VH päevas - saadud dekreediraha päevas)

kõsi
 
Kodune 04. august 2015, kl 18.24
Tere,
Täpsustaks üle.
Praeguse seisuga mul tähtaeg teise lapsega 08.01.2016.
Esimene laps sel hetkel on 1a5k.
Vanemahüvitise viimane osa on veebruaris 2016.

Kas sain õigesti aru, et dekreeti peaksin jääma ikkagi siis 30.päeva enne eeldatavat tähtaega, mitte 70.päeva?
 
ametnik 05. august 2015, kl 11.43
Loomulikult on mõistlik jääda alles 30p varem, mitte juba 70p.

1.oled ju turvaliselt kodus st rasedus ei sega töötamist, et peaks kiirustama
2.mida hiljem lähed, seda vanem on laps VH lõppedes
3.mida rohkem päevi dekreedist jääb PÄRAST sünnitust, seda rohkem päevi dekreedist kompenseeritakse VH suuruseni ja seda vähem dekreedipäevi jääb miinimumpalka
4.kuna samaaegselt 2 VH ei maksta, siis kindlasti pole kasulik, et II VH vara algaks
ja
NB!
kompenseerimisel samuti ei komp neid dekreedipäevi, mil kestab veel I VH

St sinul on seda kasulikum, mida hiljem II VH algab


Alati kehtivad p1 ja p2 ja p4,
kui sinu VH on suurem miinimumpalgast kehtib ka p3


Kahjuks ei tea täpset I VH lõpupäeva, ilmselt kuskil jaanuaris?
Minnes dekreeti 30p enne 08.01.206 st 09.12
kui
laps sünnib tähtajal
siis saad kokkuvõttes VH-ga võrdse raha alates I VH lõpupäevale järgnevast päevast(kui veebruaris saad VH kätte jaanuari eest, siis alates mingist jaanuari päevast komp.)
st
osaliselt jaanuari, kogu veebruari, kogu märtsi jne eest
ja
miinimum on ainult 9.12-...01 eest st pisut rohkem kui 1k, max 1,5k eest

Minnes juba 70p enne st 30.10 aga saad VH-ga võrdse raha ikka alates I VH lõpupäevale järgnevast päevast
ja
miinimum on 30.10 kuni...01 eest
st pea 3k eest
 
agapalun 05. august 2015, kl 11.44
Kodune-

kas kasulikum on saada 70p miinimumi ja 70p ok raha
või
30p miinimumi ja 110p ok raha?

Loogika.
Ikka alles 30p enne tähtaega dekreeti!
 
kass 08. september 2015, kl 16.16
Aga kuidas arvestatakse laste vanusevahet,seda 2a6k, kas sünni või tähtaja järgi? Nt kui mu esimene laps saab 1.märtsil 2a6k, aga teise lapse sünnitähtaeg on 14.veebruar, siis et sama vanemahüvitist saada, jääb mul vaid loota, et teine laps sünniks enne 1.märtsi?
 
ametnik 08. september 2015, kl 17.03
Sünni, mitte tähtaja järgi.

Kui I laps saab 2a6k vanaks 1.märtsil, siis saamaks sama VH peab II laps soovitavalt sündima viimasel veebruaril.
Kui sünnib 01.03 siis vaadatakse lausa kellaajaliselt (selliseid juhuseid on olnud), kas sündis enne I lapse 2a6k vanuseks saamist või ei.
 
Kodune 09. september 2015, kl 22.04
Vabandust.
Küsin veel korra, et kas sain ikka kõigest õigesti aru. Pea sassis ja tuttavad/kohalikud ametnikud ei oska selgitada mulle konkreetselt kas ma jään millegagi miinusesse või ei.
Kohalikus sots.ametis tädike luges arvutis ja iga teine sõna oli "Vist" . Mingit kindlustunnet vastuse saamisel sealt ei tulnud.

Hetkel olen lapsega kodus. Vanemahüvitis kestab kuni 8.jaanuarini 2016. Ehk siis viimane vh 1.lapse pealt peaks laekuma veebruaris.

2.lapsega on hetkel eeldatav sünnikuupäev 16.jaanuar.2016.
Seega dekreeti peaksin jääma hiljemalt 15.detsember.2015.

Kui jään dekreeti, siis kas see mõjutab minu detsembrikuist vanemahüvitist (makstakse välja jaanuaris) ja jaanuari VH 8.päeva eest?

Dekreedirahad arvestatakse 2014. minu pealt arevestatud maksude pealt ja siis käisin tööl juuni lõpuni. Töötasu oli suurem kui miinimum.

Minu küsimus lihtsalt kokku võttes oleks- kas mulle jääb tänu uuele dekreedile mingi vanemahüvitis välja maksmata?
ja juhul kui jääb välja maksmata ja mulle makstav dekreediraha peaks olema väiksem kui saamata jääv vanemahüvitis, siis mul ei oleks kasulik dekreeti jääda?

Vabandust, et siin mitu korda sama teemat nämmutan, kuid tahaks teha nii nagu minu jaoks kasulik ka oleks.
 
ametnik 10. september 2015, kl 10.06
1.Ei, sünnitushüvitis(dekreediraha) kui töövõimetushüvitis mida maksab Haigekassa, see ei ole sotsmaksustatav töine tulu
ja
ei mõjuta mitte kuidagi sinu VH mis makstakse välja samas kuus või sama perioodi eest,
nii VH kui sünnitushüvitise saad 100% kätte

2.Sünnitushüvitis (dekreediraha) on 2014.a alusel. saadud töine tulu kokku jagatakse aga 12 kuuga e 365 päevaga. kui töötasid vaid juunini ja palk pole just vähemalt 2x miinimumpalk, siis aasta keskmine tuleb ju alla miinimumpalga
ja
sel juhul saad esialgu dekreediraha miinimumpalga(390 bruto/kuus) alusel.

3.EI, ei jää mingi VH välja maksmata ega ka ei vähendata ühtki VH praeguse(I) lapsega
ja
loomulikult on kasulik minna dekreeti ning saada raha 575p e 19 kuud, millest vaid u 30p jääb miinimumpalga suuruses(sünnituse-eelsed dekreedipäevad), ülejäänu on VH suuruses: u 110p dekreedist saab juurdemaksu nii, et = kokkuvõttes VH/kuus ja siis saad 435p e 14,4k VH
ja
dekreeti minnes teenid välja 4,6k eest puhkust(minimaalselt 11p) ning puhkusetasu
ja
I VH lõpust kuni dekreedi lõpuni saad I lapsele lapsehooldustasu 38,35/kuus,
mis on ette nähtud alla 3a lapsele kui ema ei saa VH.

St kui valida VH sünnist, saad 18k VH, puhkusepäevi ei lisandu ja lht lõpeb kohe II lapse sünnil=uue VH alguses
st 3,6 k varem kui lõppeks kui oled dekreedis.

Kui vaid dekreet+VH, saad kokkuvõttes üle 400 rohkem raha(u 30p eest miinimumpalka st sünnituse-eelsed dekreedipäevad, 3,6k kauem 38,36/kuus) ja lisaks ka 11p minimaalselt puhkust=puhkusetasu sinu põhipalga alusel, kasuta pärast VH lõppu või alles tööle naastes.


St kohe kindlasti võidad nii rahaliselt kokkuvõttes kui ka tulevastes puhkusepäevades kui võtad dekreedi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!