Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
medikamentoosne abort
 
........... 26. veebruar 2008, kl 21.48
On keegi teinud? Kogemused? Mõtted?
 
crissu 27. veebruar 2008, kl 14.50
olen kuuld, et see ikka päris ohtlik- naisi on surnud selle tagajärjel. Pluss, sa pead sünnitusvalud(v veel hullemad) läbi elama:S


mina ise lähen kohe kohe kirurgilise sekkumisega aborti tegema.
 
N28 27. veebruar 2008, kl 15.20
ära seda xyz-i kuula. see ajab siin kogu aeg lolli juttu nagu mingi usuhull.
tegin ise paar kuud tagasi tabletiabordi. tuli palju verd, valud olid ka. lõppkokkuvõttes täiesti üleelatav. minu silmis plussiks on see, et ei torgita mingite arstiriistadega - tabletiabort on minu jaoks kuidagi loomulikum ja inimlikum. miinuseks see, et pead ootama ja pabistama, kuni need tabletid mõjuvad ja kuni hakkab verd jooksma jne.
 
aliideeeke 27. veebruar 2008, kl 18.17
isegi minu arst ei soovitanud tableti aborti!!!
ja olen rahul et teda kuulasin kuna minu abort möödus igasusgust evalude ja suurema veritsuseta...järgmine päev olin täiesti ok nagu pole rase olnudki!!!isegi iiveld mis viitas rasedusele oli kadunud!!!!
 
p 27. veebruar 2008, kl 18.43
crissu loll jutt suhu tagasi...oled sünnitanud üldse enne või???
ikka suur vahe on sees kas emakakaelast tuleb välja 1 cm suurune asi või 10 cm diameetriga pea.
Tabletiabordiga on see oht,et kõik ei pruugi verega välja tulla ja tuleb veel lisaks ka puhastus teha.Kuigi tabletiga on tervisele parem ,kuna ei surgita seal mingite arstiriistadega ja viljatuks jäämise oht pole nii suur kui meh. abordiga
 
katz 28. veebruar 2008, kl 09.30
tere medikamentoosne abort`?? olen ise ühe lapse sünnitanud.2 aastat hiljem jäin jälle soovimatult rasetaks.olin kindel et teen aborti.soovitati ka tapleti või kirurgilist aborti.otsustasin kohe et kirurgilist..olen seda läbi elanud 2 korda..kirurgiline on parem seetõttu,et kuna see on isegi emotsaalselt naisele väga raske protsetuur ei ole veel vaja piineleda seal 2-5 tundi valude käes ,nähes ise seda kõike pealt mida tekitab medikamentoosne abort sest see protsetuur jääb elu lõpuni meelde.kirurgile protsetuur on sulle endale ni emotsiaalselt kui ka füüsiliselt parem sa lähed kokkuleppitud ajaks haiglasse(oleneb ka väga palju haiglast) sind viiakse sind sinu era paltisse vahetad riided ja sinu arst toob sulle paberi riskidest ja muudest protsetuuril olenevtest asjadest kuhu pead alkirja panema ja lähed koos arstiga oppi tuppa pukki,seal arstid tuttvustavad ennast.siis pannakse sind magama,kuskil 20 min pärast ärkad on kõik korras ei ole mingeid valusid ega midagi ainult menstratsioon.siis arstid soovitavad sul süüa ja võid riidesse panna ja lahkuda ja unustada selle kõik......
nüüd on sellest 1 aasta möödunud kõik on korras.
 
sama jama 28. veebruar 2008, kl 10.45
vaidleks vastu,minul olid valud nagu päevad algaksid mittemidagi hullu
rge nüüd hirmutage inimest ära
,kirurgiline nendele tav kel juba rohkrem rasedust,kuni 8 ndl saab tabletiga
ja norm,mitte et kõnnid pärast aborti nagu zombi kodu ja kõik valutab sellest imemisest mis masinaga tehakse
 
milleks 28. veebruar 2008, kl 13.22
te ei kasuta kondoomi?????millekas on vaja jääda rasedaks,kui te seda last ei taha.mina olen praegu 4 kuud rase ja väga õnnelik.aborti ei teeks iialgi ,lihtsalt ma ei riskigi ,et peaksin soovimatult rasedaks jääma.jube kahju,aga mis teha..igaühe oma elu.
 
to milleks 28. veebruar 2008, kl 18.27
oled kuulnud, et ükski vahend ei kaitse 100%? või sa arvad, et kõik hirmsasti tahavad jääda rasedaks? igaühel tõesti oma elu ja omad põhjused, pole kellegi teise asi siin midagi oletada ja imestada.
 
to milleks 28. veebruar 2008, kl 20.41
kahjuks ei ole alati otsust sünnitada võimalik realiseerida. Pean silmas kui see abort on meditsiinilistel näidustustel, mitte, et lihtsalt ei taha seda last.
 
milleks 29. veebruar 2008, kl 08.28
ei olegi kellegi teise asi arutada,loomulikult see on sinu elu ja tee aborti.
 
boslamasla 29. veebruar 2008, kl 12.48
Kas nüüd on siis abort kuulutatud rasedusvastaseks vahendiks??? Mis ajast? Einoh,täitsa targaks saab siin Delfis surfates.Tase!!! Kevad tuleb varsti!!!! Jesss.....
 
to boslamasla 29. veebruar 2008, kl 13.23
Aga kes on rääkinud siin, et abort=rasedusvastane vahend? Õpi lugema kõigepealt, siis tule jessssitama.
 
boslamasla 29. veebruar 2008, kl 15.05
Siin ju ei räägitagi teineteisega.Siia nimelt kirjutatakse teineteisele.Isegi nimetutele autoritele kirjutatakse.Nimega autor oleks muidugi viisakam,aga kui ei oska omale autoriks mingit nime välja mõelda (s.t kirjutada),siis on kehvasti küll. :D
 
katz 29. veebruar 2008, kl 15.09
minu meelest oli küsimus(probleem)selles, et kubma valida kas medikamentoosne või kirurgiline abort.....???
kes siin räägib rasedus vastasest pakettist....Kallikesed kui teile peaks elus selline probleem ette tulema siis muutub mõtlemine. räägisin sellest mida olen ise läbi elnud ja mida soovitan ise ..aga nagu öeldud oma elu raskused otsuseid peab ise vastu võtma ..neid ei laheda keegi teine teie eest.minu soovitus on lihtsalt kirurgiline abortt (kui tõesti peaks midagi sellist elus ette tulema )mina olen pidanud....mitte et ma ei teaks rasedus vastastest vahenditest..aga on nii juhtunud,olen pidanud sellise valiku tegema,sellest hoolimata on mul tema pilt alles ja on olnud õhtuid kus olen sellele palju mõelnud,pisaraid valanud.aga see on elu mida me kõik tahame elada nii nagu õigeks peame jaq kellelgi pole õigust seda arvustada.elus on kindlasti kõikil etappe mida me ei tahaks meenutada veel vähem et seda arvustaks...se on sinu otsus ja tee nagu õigeks pead... jõudu.
 
boslamasla 29. veebruar 2008, kl 15.29
to katz:Sain vastuse oma küsimusele.Seletasid asja mõistlikult.Ole sa tänatud !!!! :D
 
mann 29. juuli 2008, kl 12.59
tere!

kuna pean ise varsti teise tableti sisse võtma ja haiglasse minema, kas keegi seletaks mis seal see 3-6 tundi minuga toimub, tean, et palju verd tuleb jne, aga kas pean terve aja seal voodis olema? tundub kuidagi räpane ?
 
nn 21. august 2008, kl 12.26
Olen mõlemit teind.Tegelt kolme lausa.
Olen sünnitanud.Te4inud med aborti ja tabletikat.
Sünnitada oli oioi kui valus.
Peale med aborti oli vastikult uimane tunne.ja nõme kuna oli mingi paks lapp alla topitud ja verd tuli ikka korralikult.
Tabletikal olid külmavärinad vaid.Ja see seepärast et organism üritas sellel vastu võidelda.
Ei laida kumbagi.Kõigi enda valik
 
Kaiss 02. veebruar 2009, kl 22.17
Oskab keegi äkki pakkuda orjenteeruvalt, kui palju maksab medikamentoosne abort??
 
grete 23. veebruar 2009, kl 11.58
Medikamentoosse abordi omaosalus Haigekassa kindlustatule 489 krooni ja kindlustamata inimesele 1500 krooni.

Minul seisab see ees kohe :(
 
yo 06. juuni 2009, kl 19.17
Ma ei saa aru, miks kõik medikamentoosset aborti kardavad... Pole seal hullu ju midagi, minul näiteks ei mõjunud see teine tablett(või siis need kaks) ja pidin teist korda ka veel võtma. Mingit hullu valu ei olnud, korraks ainult. Kõige hullem oli 15 minutit kestev iiveldus. sain korraga haiglast välja ja asi korras. Ma arvan et need valud ja vaevused olenevad sellest, kui suur rasedus on. Teil on hirm suurem kui asi väärt on, minul oli ka enne kui polnud veel teinud.
 
Liz 06. juuni 2009, kl 19.29
Medikamentoosne abort on mõeldud eelkõige neile, kes pole veel sünnitanud. See on leebem emakakaelale. Üldiselt on medikamentoosne abort ka ohutum edasistele rasedustele:

http://www.meelespea.net/ee/news.full/7
 
aga 07. juuni 2009, kl 14.32
kirurgiline on igat pidi vähem kurnavam.mu sõbranna valis selle tableti variandi , ütles et ei soovi seda vaenlasele ka mitte.oli mitu päev suurtes valudes jne...kui opi vastu hirmu pole (see nii väike) siis oleks targem valida kirurgiline variant.see nii kui nii emotsionnalselt kurnav ja kui veel tabletiga siis saad ikka kutnavuse täispaketi
 
k 07. juuni 2009, kl 16.09
kas teate, et on maid kus tabletiabort üldse keelatud!
 
heh 07. juuni 2009, kl 17.13
to k
aga valgusta siis meid nendest maadest ja põhjustest!
arstid on need, kes eelistavad medikamentoosset varianti. sest vastupidiselt usuhullude poolt levitatavale propagandale, ei taha ükski arst aborte teha.
 
Näh 12. juuni 2009, kl 09.27
Nii minul on see kogemus nüüd olemas ja vägagi värske, nimelt eilne. see kui valulik ja vererohke see on, on individuaalne. Minul näiteks olid valud täitsa välja kannatatavad ja kestsid kolm tundi ja oligi kjõik. Enesetunne on jumala hea. Samas oli palatis inimene, kes ei tundnud üldse valusid. Mina ei näinud seal ühtegi valudes piinlevat inimest. Samuti pole ma kuulnud surma juhtumitest. Mina igatahes pooldan pigem sellist katkestamist kui kirurgilisi. Mulle ütles ka arst, et sellel pole füüsilisi tagajärgi ja ei mõitua edaspidist. Muidugi riskid on alati, mis siin elus riski vaba on, aga tõenäosus sel viisl on väga väike et midagi viltu läheb. Kui isegi vajab pärast kirurgilist puhastust, pidid see ikkagi juba lihtsam ja parem olema, kuna emakakael on avanenud. Jõudu ja jaksu teile.
 
x 12. juuni 2009, kl 17.08
Nii kurb on, et endal just katkes ja siit loen, kui palju naisi aborti teevad...
 
Cathy 09. juuli 2009, kl 12.33
mina tegin seda aborti ja ma olen rahul. inimesed, kes pole sünnitanud, peaksidki valima sellise tee. Kas on parem, kui hakatakse last igasuguste teravate riistadega välja kraapima? Ma arvan, et ennem suudad kannatada pool-paar tundi valu, lisaks saad vajadusel ka valuvaigisteid. Ka mina ei näinud ühtegi väga piinlevat inimest, mul olid valud võibolla tunnike. Vereeritus oli alguses rohke, kuid nüüd rohkem maha rahunenud.
 
olja 13. juuli 2009, kl 22.24
olen teinud tabletiaborti. mitmes mõttes parem valik, kui kirurgiline. oled teadvusel ja tead, mis sinuga toimub. minul isiklikult olid küll valud, kuid palatis oli 3 naist veel ja kellelgi teisel tundus, et midagi hullu olnud. mulle anti valuvaigistit ja õhtuks olin ok. mingit korjust (nagu siin hirmutati) ei välju, kuna tehakse kuni 9nda nädalani, väljub puhtalt vaid veri, klompidena. minul isegi sidemes polnud mingeid tükke vms. ma ütleks, et hoolimata valust olin asja lihtsusest shokeeritud. ja et keegi ei ütleks, et ju mul tehti väga varakult ja seetõttu polnud midagi nii hullu, siis ütlen, et tehtigi 9ndal nädalal. sünnitanud pole.
 
liina 13. juuli 2009, kl 23.35
Kas poleks mõttekam end steriliseerida lasta, kui soovitakse seksida ilma rasedaks jäämata?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!