Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
7 päeva dieet ajakirjas Naised
 
mellika 17. juuli 2011, kl 09.46
Kas kellelgi on viimast NAISED numbrit? Netis on avaldatud vaid 2 esimese päeva toidusoovitused- köögviljad, siis puuviljad. Kas keegi viitsib panna lühidalt, mida süüa ja mida mitte 3.-7. päeval. Tänud!
 
Kata 17. juuli 2011, kl 13.16
Aga palun:) Kui ära teed, anna teada, kuidas läks:)

Mitmekülgne erinevatel päevadel eri toiduainetele keskenduv dieet on lihtne ja odav ning võimaldab nädalaga kaotada kehakaalust kolm kuni viis kilo. Numbrite vähenemisega ei kannata keha seejuures kasulike ainete puuduse käes, sest menüü sisaldab ohtralt ka vitamiine ja mineraale.

1.päev Köögiviljapäev. Söö nii palju köögivilju, kui soovid. Sobivad pea kõik köögiviljad vaid ühe erandiga - kartul on keelatud. Ära unusta ohtralt juua, näiteks mineraalvett. Köögivilju söö toorelt, grilli või hauta, vaid õlis praadimisest peaks loobuma.

2. päev. Puuviljapäev. Söö nii palju puuvilju, kui soovid, kuid taas on üks erand - banaan. See jäta menüüst välja. Hommikusöögiks võib juua ka klaasi keefirit.

3.päev. Marjapäev. Söö maasikaid, musti sõstraid, karusmarju, vaarikaid jt marju nii palju kui su hing ihkab. Sobivad ka külmutatud marjad. Ära unusta palju juua! Õhtul võid lisaks juua klaasi rammusat piima.

4. päev. Keefiripäev. Täna võid juua keefirit ja süüa rasvatut jogurtit piiramatutes kogustes. Hommikusöögiks võib võtta ka natuke väherasvast kodujuustu.

5.päev. Köögiviljapäevad. Reeglid on samad, mis dieedi esimesel päeval. Süüa võid kõiki köögivilju, välja arvatud kartulit. Unustada ei tohi vedelikke, eelkõige vett ja mineraalvett.

6.päev. Puuvilja - ja marjapäev. Söö marju ja puuvilju nii palju, kui kõhtu mahub. Enne magamaminekut joo klaas keefirit. Ära unusta päeva jooksul palju (mineraal)vett juua.

7.päev Mahlapäev. Viimane ja kõige raskem päev. Joo puuviljamahlasid (apelsini-, greibi- või õunamahla) ning mineraalvett. Muu toit on keelatud.
 
mellika 17. juuli 2011, kl 18.30
Aitäh! Plaanin alustada 23. juulil, seega 30.07 räägime tulemustest :-)
 
cc 18. juuli 2011, kl 20.38
Anna mulle ka tulemustest teada, tundub päris huvitav ja nälgima ju ei pea. Just lugesin mõni päev tagasi naistest ja tahaks ka proovida. :)
 
nurr11 19. juuli 2011, kl 11.28
Mina plaanin seda dieeti alustada neljapäevast. Mul kolmapäeval sünnipäevale minek.
 
mellika 24. juuli 2011, kl 12.27
Alustasin siis täna! Hommikusöök- värskelt kasvuhoonest võetud tomati-kurgi salat natukese pipraga. Aga no pool tassi musta kohvi pean ma hommikul saama, selleta ei saa hakkama. Lõunaks grillitud suvekõrvits ja paprika, õhtuks plaan aurutada brokolit ja lillkapsast.
 
M&Co 25. juuli 2011, kl 10.23
Alustan selle nädala neljapäevast. Seda siis 2-l põhjusel: esiteks on see neljapäev kaduneljapäev ja teiseks ei taha alustada nädala algul, sest viimane päev on kõige raskem ja ei tahaks et see pühapäevale langeks;).
Ühte ma küll "rikun" (kuigi pole seda ka otsesõnu keelatud): kohvi ma joon ikka mitu tassi päevas - musta ja mõrudat ja kanget. See ei tohiks küll asja rikkuda ju?
Aga edu meile ja anname siis teada kes ja mis. Panen neljapäeva hommikul algkaalu ja pikkuse ka kirja, siis vast huvitavam.
 
mellika 25. juuli 2011, kl 21.26
Minul teine päev möödas, puuviljapäev. Paraku jätsin varumise eilsele ja poest sain vaid apelsine ja õunu aga vaheldust sain kuivatatud ploomidest. tegelikult kõht tühi ju polegi. Aga näis kuidas homne marjapäev kujuneb- tahaks tegelikult midagi soolasemat ja tahedat- kasvõi kiluvõileiba :-)
 
nurr11 26. juuli 2011, kl 08.56
Mul täna viies päev. Igal hommikul olen ikka tassi must ilma suhkruta kohvi ka joonud. Laupäeval sõin ka väikese tükikese jogurtitorti. Nimelt käisin sünnipäeval. Nelja päevaga on maha läinud 2,6 kg.
 
M&Co 26. juuli 2011, kl 09.24
To nurr11 - mis oli algkaal ja kui pikk/vana oled? Kas liikumine/füüsiline aktiivsus ka päeva jooksul suur?
Tnx kui viitsid vastata
 
nurr11 26. juuli 2011, kl 12.27
Olen 168 ja 45.a., algkaal oli 75,7. Hommikuti teen ca 10 minutit kõhulihaseid.Plaanisin ikka trenazööriga ka sõita, aga pole selleni seni veel jõudnud. Laupäeval niitsin maal 2 tundi muru ja saagisin kirsi latvu maha.Muidu liigun enamuse ajast ikka autoga.Sõidan 12.08 Saksamaale ja tahaksin selleks ajaks kaaluda 70 kg.
 
M&Co 26. juuli 2011, kl 13.44
Issver.....me Sinuga pea-aegu samas liigas siis:P
Ma ka 45 just saanuna, pikkus suts lühem ehk siis 162 ja kaal hetkel mingi 73 ringis. Liikumine samuti suht sama......liigun autoga, koduaed suht tilluke, seega muru niitmine ja lillepeenarde kobistamine vist isegi ei anna miskit. Õhtuti olen nii tund-kaks tütrega jalutamas käinud aga JALUTAMAS, mitte kiirkõndi tegemas või jooksmas. Aga alustan siis ülehommsest ja loodan siiralt, et pean vastu ja ei libastu. Kohvi joomist maha ei jäta aga kohv mul must ja mõru, seega hullu vast pole?
 
nurr11 26. juuli 2011, kl 14.25
Arvan, et see mõru must kohvi ei tee midagi. Üldiselt on seda dieeti üsna lihtne pidada.Tühja kõhtu pole tundnud. Vett joon ka iga päev pea 2 liitrit. Veega mul probleeme pole, sest seda olen joonud alati.Loodan ikka Saksa mineku ajaks enda soovkaalu kätte saada. Hommikuti teen tavaliselt põrandal pikali 30 korda sirgete jalgade üles tõstmist, hoian neid iga kord õhus 3-5 sek. Siis kõverdan põlved ja pikali olles viin põlved kord paremale poole põrandala ja siis ka vasakule poole( kummalegi poole 30 korda). Lõpuks tõstan 30 korda ülakeha. Sellist tegevust teen hetkel 2 korda järjest. Ilmselt homme lisan 3 korra juurde.
 
M&Co 28. juuli 2011, kl 09.32
No nii...alustan siis täna. Kuna ei ela eestis siis mul kell veel vara ja hetkel ei söö veel. Pikkus siis 162 ja algkaal oli täna 74(jube,jube).
Eks näis kuidas läheb ja kas lõpuni jõuan, aga lootus sureb viimasena.
Nurr.....sul peaks tänaseks läbi olema, palju siis kaotasid kokku ja ehk viitsid kribada mida sõid marjade päeval ja keefiiri päeval ja viimasel päeval samuti. Oleks väga abiks:)
 
mellika 28. juuli 2011, kl 11.37
Minul täna viies päev ehk köögiviljapäev. Marjapäeva kartsin kõige rohkem, sest puuviljadele otsa veel üks magus-vesine päev tundus jube. Tegelikult polnudki hull, hommikul sõin oma aiast tikreid-musti sõstraid,vahepeal ka kuivatatud aprikoose pool pakki, see tundus "tahedam" ja õhtul viinamarju. Eilne keefiri-jogurti päev oli juba väga mõnus- nagu päris toit :-). Jätkuvalt on isu kiluvõileiva järele, muus osas nagu probleeme polegi. aga noh, lohutab ka teadmine, et ainult nädal. Väga pikalt nii ikka ei toituks, veidi ühekülgne... Kaaluda otsustasin siis, kui kogu nädal möödas.
Iga päev sõidan ka rattaga, nii 20 km keskmiselt, eile 30. See pole ainult nüüd, dieedi ajal, see on suvel mu tavaline liikumine.
 
M&Co 29. juuli 2011, kl 09.25
Esimene päev edukalt möödas. Ei olnud üldse hull, kuigi kui tütrega jalutuskäigult tulime, siis lõi uksel vastu värske praeliha lõhn, sest mees praadis just liha!!!!
Aga ei olnud eriti hull sealt lihataldrikust mitte võtta;)
Hommikuks sõin siis kurgi-tomati salatit tilli ja soola/pipraga. Lõuna paiku ahjus hautatud lillkapsa/brokkoli segu, kuhu viskasin vette 1 puljongikuubiku ja nata maitseaineid. Vahepeal veel nata kurgi/tomati/kapsa salatit ja õhtuks uuesti lillkapsas/brokkoli. Vahele sai näksitud paprikat ja õhtul 1 porgand. Vett ka sai joodud, ei oskagi täpselt öelda aga 1,5 l vast ikka tuli.
Tänaseks siis varutud õunu, pirne, apelsine, ploome, greip, arbuus ja poolik melon ka veel kapi peal.
Näis kuidas hommne marjapäev kujuneb.
Tahtsin lõpetajatelt uurida, mida keefiiri/jogurti päeval sõite? Kas rasvata jogurt oli teil maitsestamata või suvalise maitsega rasvata jogurt? Hetkel endal kapis rasvata Activiat suuremas koguses........Kas seda tohiks või jääks see liiga magusaks? Teada ju on, et igasuguste rasvata asjade sisse lisatakse süsivesikuid rohkem, kui sama toote tava varianti?

Ja nurrilt ning mellikalt ootaks nüüd lõpptulemust ja julgustamist ning toetamist:D
 
nurr11 29. juuli 2011, kl 12.14
Mul siis see 7 päeva möödas. Kokku läks maha 4,1 kg. Keefiri päeval sõin hommikul natu rasvata kodujuustu, aga ülejäänud aja jõin keefiri ( kokku päeva jooksul 2 l). Marjapäeval sõin mustikaid, tikreid, vaarikaid ja maasikaid. Viimasel päeval jõin 2 l suhkruta ananassi mahla firma DIMES oma ( olen seda ainult RIMIS müügil näinud). Ühelgi päeval kõht tühi ei olnud ja enesetunne on hea. Püüan nüüd hommikulti veel ca 30-40 minutit trenazööriga ka sõita, siis ehk saan oma soovkaalu Saksa sõiduks kätte.
 
mellika 30. juuli 2011, kl 16.34
Minul viimane päev käsil- mahlapäev. Hommikusöögiks oli klaas greibimahla, lõunaks üks viljalihaga segu (apelsini-mango smuuti). Jätkan õuna- ja greibimahlaga ja veega. Keefiripäeval suutsin kokku juua liitri 1% keefiri ja hommikul tops kodujuustu. Paaril korral segasin keefirile hulka natuke rasvatut mustikajogurtit. aga ega ma neid ka muul ajal eriti joo- väga magusad minu jaoks. See on tõesti tõsi, et rasvaprotsenti ei tasuks vaadata vaid pigem seda, palju seal suhkrut jm aineid. Ja no suhkrut on ikka kõvasti (st süsivesikuid)! Panen ise pigem marju või toormoosi keefiri hulka. Eilsel marja-puuviljapäeval mahtus kõhtu hommikul tassitäis marju, päeval apelsin, vahepalaks nii 10 kuivatatud ploomi ja õhtul pool väikesest melonist- lihtsalt vett tarbides ja selliseid asju süües ei jaksagi väga suuri koguseid süüa.
Homme hommikul siis täpsemad andmed möödunud nädalast :-)
 
M&Co 30. juuli 2011, kl 21.13
Mul siis täna 3-s ehk marjapäev. Eile sai söödud hommikul puuviljasalatit ehk siis tükeldasin erinevad puuviljad (õunad, pirnid, apelsinid ja meloni) kaussi ja seda siis sai söödud. Päeval mõned ploomid ja jälle seda puuviljasegu. Õhtul arbuusi. Et siis õunad, pirnid, apelsinid, melon, arbuus ja ploom. Ja vett.
Täna marjapäev....hommikupoole sõin maasikaid ja mustikaid, vahepeal võtsin sügavast marjasegu (maasikad, põldmarjad, kirsid, puna- ja mustad sõstrad) välja ja lihtsalt käin ka nokin sealt pealmisi. On kole hapud ja eriti ei tahagi. Vett ikka ka suht tihti. Hommseks varusin lahjat keefiiri ja tõin 0,1% maitsestamata jogurtit. Päris rasvatu meil siin maitsetega. Seda on küll ka külmas Activia oma ja erinevaid maitseid aga eks vaatab, vast paar tk. söön homme. Nad väikesed topsid.
Ma ei teagi, mis selle viimase ehk mahlapäevaga teha? ostsin apelsini/sidruni/porgandi mahla. No pildi peal on need viljad aga nimetyus ACE Drink. Või peaks ikka ainult puuviljamahlale rõhuma?
 
mellika 31. juuli 2011, kl 10.55
Nonii, see 7 ööpäeva on siis möödas. Kaalu kadus kokku 3 kg aga see pole sugugi vähe. Nimelt olen kolme viimase kuuga elustiili muutuse tõttu 12 kg kaotanud, nüüd jäi paar nädalat toppama ja otsustasingi vähe ekstreemsema katse ette võtta :-)
eilne mahlapäev möödus mõnusalt, näljatunnet ei tekkinud, kui veidi tekkiski, jõin klaasikese greibi-õunamahla ja toimetasin edasi. Huvi pärast ka mõõtudest, sentimeetreid kadus vöölt 3, rinnalt ja puusadelt 2.
Sellist puhastavat-värskendavat pausi võib vabalt paar-kolm korda aastas ette võtta. ei tea, kas tihemini tahaks- kuidagi ühekülgseks ja vesiseks kiskus minu meelest.
Aga mul pole dieetidega ka väga kogemusi- see oli elus teist korda, kui rangelt mingit ettekirjutust jälgisin. nii et pigem iseloomuproov. Ise olen jätkuvalt seda usku et vaheldusrikkalt ja tervislikult süüa ja palju liikuda annab sama aga kestvama tulemuse. Edu kõigile, kes asjaga poolepeal ja võiduka lõpuni!!!
 
M&Co 31. juuli 2011, kl 22.40
Kulla mellika...kas sa oma stardikaalu/pikkust ja vanust ei tahaks avaldada? Siis hea võrrelda palju keegi kaotab? Ja füüsilist aktiivsust samuti:P
Mul siis täna neljas ehk keefiiri päev. Ütlen ausalt - enne kella 5 õhtul ei olnud peale vee/mõruda kohvi ja 1 mõruda tee midagi tarbinud. esiteks pole ma üldse hommikuse söömaga, seega hommikul isu ei olnud ja päeval käisin kodust ära, seega ei olnud võimalust. Nüüdseks olen söönud 0,5 liitrise maitsestamata rasvavaba jogurti, millesse segasin 2 pisikest(125 gr) Activia rasvavaba maasika jogurtit. vaatasin ka selle Activia purgi pealt, suhkrut 13%. Seda segu siis olen söönud 2 korda(ehk siis ülalpool kirjutatud kogus oli pooleks jagatud). Tõenäoliselt joon keefiiri veel mõned klaasid enne magama minekut ja 1 mõruda tee ka (see mul üks spets kaalualandamise tee, mida hirmsasti kiidetakse).
Hommseks varusin jälle kurki/tomatit/paprikat ja hautamiseks lillkapsast/brokkolit.
Ma ikka seda mahla asja mõtlen siin.....kas tohib viimasel päeval seda puu- ja juurvilja segumahla juua? Mul seda hulgim kodus.......Vaatasin just pakilt et 100 ml annab 44 kalorit?
 
mellika 01. august 2011, kl 22.34
Ei ole see pikkus, kaal ega vanus miski saladus. Stardikaal oli 80 kg, nüüd siis 77, pikkus 168 ja vanus 42. Füüsiline aktiivsus lisaks igapäevasele õues toimetamisele on rattasõit vähemalt 16 km päevas, tänane ring jäi nii 14 kanti. Aga seda ikka trennitempos, mitte niisama. Käin ka suhteliselt palju. Sõltuvalt töö iseloomust, nt mais-juunis tuli ca 10km päevas (korraldasin matkasid). Ostsin ka spetsjalanõud (walkmax), mis treenivad lihaskonda- väga head muide. Seoses viimase aja kaalulangusega vaatasin, et peab eraldi lihastele ka hakkama tegema ja nüüd siis juba 3. päev kõhu-ja reielihaste eraldi trenn. Ei midagi ekstravagantset: selili lamades jalad üleval pahkluudest risti puusatõsted nii 3 x 20 ja sama palju rindkeretõsteid. Lõpetuseks joogast pärit harjutused, mis maseerivad siseorganeid ja soodustavad seedimist: jalad üle pea maha, turiseis jmt.
Küsimus 7-päevalistele- KUIDAS EDENEB??
 
M&Co 02. august 2011, kl 00.21
Ega ei tea kas meid siin oligi rohkem kui me kolmekesi.
Mul siis täna 5-s ehk juurviljapäev. Ja häbi mulle aga patustasin esimest korda.
Hommikul (või õigupoolest lõuna paiku juba) sai söödid ikka lemmikut - lillkapsa/brokkoli hautist ja õhtuks torkasin järgmised pakid samade asjadega ahju. Aga kuidagi väga näljane tunne kippus täna õhtupoole olema. Tüdruk nokkis mu viimased paprikaviilud ka taldrikult ära ja kuna ahjust tuli imehead lõhna(lillkapsas siis) siis......no ei pidanud vastu ja sõin hästi aeglaselt ja igat suutäit mõnuga närides ära vast 6 pisikest....issver ma ei oskagi täpselt öelda mis nad on aga.....paneeritud ümbris ja sees on nagu vähisaba. Umbes 1-2 cm suurused pallikesed. Küpsetatud sai neid eile ja tänaseks olid nad jahtunud ja külmad. No endal on ka paha tunne aga see oli siis minu patustamine. Just tulin tütrega suht pikalt jalutuskäigult, muidu sai ülejäänud päeva lihtsalt niisama maha istutud (olen tige enda peale). Kaalule ei lähe enne kui 7-s päev möödas. Cm ei taibanud mõõta enne algust aga täna hirmus kitsaks jäänud dresse selga pannes olid nad sutsu lahedamad kintsust küll. Mul hetkel need igakuised rõõmupäevad ka....seega kui täpne see kaal ongi, teadaolevalt ju päevade ajal kaal nata suurem.
Aga pean vastu veel oma viimased päevad.
Kas keegi lõpetajatest ei tahaks arvamust avaldada mu viimase päeva mahlamure üle? VT eelmist postitust mul:D
 
nurr11 02. august 2011, kl 09.09
Mina jõin suhkruvaba ananassi mahla. Arvan, et ikka väiksema suhkrusisaldusega mahlad on paremad.
 
huvituja 02. august 2011, kl 11.39
kui nädal läbi, mis see tulemus siis peaks olema
ja kas siis võib jällegi kartulit-sousti hakata sööma??
 
M&Co 02. august 2011, kl 13.06
http://naistemaailm.ee/artiklid/37891/vaheldusrikas_seitsme_paeva_dieet.html?art_magaz=2

Siin siis link ajakirjas olevale lehele, kuigi täpselt sama jutu on keegi juba alguses ümberkirjutanud. On ju kirjas et 3-5 kg peaks kaalukaotus olema aga eks see sõltub ka algkaalust ja liikumisest ja tuhandest muust pisiasjast.
Arvan et kui 8-l päeval hakata kohe kõike rammusat ja rasvast suust sisse ajama ja samal ajal lihtsalt lebotada, siis tulevad need kaotatud mõned kilod küll ruttu tagasi. Aga eks see on kõikide kiirete kaalukaotustega nii.
 
M&Co 04. august 2011, kl 09.31
No nii.....minul ka siis see nädalake möödas ja oh üllatust - täna hommikune kaalunäit rõõmustas mind tõeliselt:D
Alustades oli siis 74,2 (siia kirjutasin 74 aga endal kirjas mul on 74,2) ja täna hommikul näitas kaal 69,7(Y) Jehuu.....saingi alla 70 numbri, nüüd on tegu et hoida ja paar kilokest edasi allapoole liikuda. Ei ole ideaalkaal mingi 62, kuigi võiks, aga annan endale aru, et olen "3 last vana" ja üsna mitteaktiivse eluviisiga inimene ning vanust ka üksjagu. Seega kui saaks tagasi eelmise suve 66-67 oleksin super happy.
Eilne päev möödus siis vee ja mahlaga, mahlaks oli ikka see vitamiini mahl, milles porgand/apelsin/sidrun. Lugesin pealt, seal nagu otseselt suhkrut ei olegi, on lisatud vitamiine ja porgandi mahla sees on mingi suhkru sisaldus, aga mahl ise on hea.
Jalutada sai selle 7-e päeva jooksul ehk 4 õhtul, mitte rohkem. Muidu ikka kodus ja autoga.
Seega - minu kaalukaotus selle aja jooksul 4,5 kg ja asi oli seda väärt. Erilist näljatunnet ei olnud aga aeg-ajalt ikka korises kõht küll, siis sai miskit sobivat põske pistetud.
Edu kõigile, kes veel teevad või plaanivad alustada.
 
M&Co 14. august 2011, kl 00.16
Kuidas meil siis läinud on? Mõned nädalad lüpetamisest möödas...kas kaal püsib või on edasi langenud?
Mul suht-koht sama mis lõpetades.....no viskab selle 70 ette mõni hommik aga riiete järgi tunnen et asi on sama ja ehk ka langeb?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!