Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
-5 kg klubi Jõuluks saledaks kuni 23.12.16
 
Britta 07. september 2016, kl 12.02
Tere taas! Sügis käes, suvegrillimised grillitud ja siidrid-veinid suveõhtutel nauditud. Jõulud pole enam kaugel ning number-paar väiksem kleit või miks mitte ülikond (ehk tuleb ka mehi kampa) jõuluüritustel oleks ju meeldiv? :)

Kellele see väljakutse meeldib ning oled valmis 15 nädalat panustama iseenda heaolusse ja paremasse välimusesse, oled oodatud meie -5 kg klubisse. Alustame reedel, 09.septembril :) Loe läbi ka grupi reeglid :)

Eeldused ja tingimused:
Soov kaotada vähemalt - 5 kg kuni 23.detsembrini, st vähemalt -5 kg peab ka olema ülekaalu KMI järgi. Kaalumine igal reede hommikul ning siis teatame ka kaalu näidu. Kellel reedel ei õnnestu, siis tabel läheb lukku iga pühapäeva õhtul kl 18.00 ajal :) Koos kaalu numbriga kirjutame ka oma õnnestumiste või ebaõnnestumise põhjustest, mida tegime ja tegemata jätsime ning kuidas paremini saab. Eesmärgiks on ju üksteist innustada, jõudu anda lõpuni vastu pidada ning ka eesmärgid saavutada.

Kellel on 3 järjestikust näitu puudu ning ei ole vahepeal ka märku andnud, et on reisil ära vms, siis kustutame tabelist. Järje peal püsib ikka, kui kogu aeg teemas sees olla.

Esimesed näidud ja kuidas kavatseme selle -5 või rohkem kilo jõuluks kaotada ning mida selleks teha juba sel reedel, 09.septembril. Kes sel nädalal ei jõua, siis nädala pärast, 16.septembril on ka võimalus liituda tabeliga. Siis on osalejad lukus, olgu meid siis 2 või 20 :)

Seega vaim valmis, kaalule uued patareid ning projektiga ühineda soovijatelt reedel järgmised andmed:
vanus/pikkus/ hetke kaalu nr . NIng kirjutada ka oma eesmärgist, mida jõuludeks saavutada plaanid ning kuidas see ära teha :)

Mõnusat sügist ja saledaid jõule! :)
 
Arbuus 07. september 2016, kl 13.32
Tere, soovin liituda, vanus 32, kaal 69, pikkus 160 (vaevalt reedeks midagi muutub). Edu kõigile ja nüüd tulevad jõulud kindlasti kiiremini. Kuna 30+ aastaks on ideaalkaal pikkus-100 st minul 60 kg, siis sinna püüdlengi.
 
Säraõun 07. september 2016, kl 20.45
Tere,
Liituksin minagi :) Vanus 24, kaal tänahommikuse seisuga 73,5kg ning pikkus 178cm. Kaaluga tegelemist alustasin poolteist nädalat tagasi ja seega esimene nö. langetus on tehtud - 29.augusti kaal oli veel 75,6. See tähendab, et nüüd hakkab see raske osa pihta :)
Eesmärk on saavutada kaalunumber 65kg ning parimal juhul tahaks selle eesmärgi saavutada jõuludeks :) Usun, et kui pühenduda, ei ole see võimatu. Hea meelega aga liituksin ka selle klubiga siin, sest väiksemate eesmärkide kaupa ikka lihtsam.
 
Linnarebane 08. september 2016, kl 08.37
Reeglites on muidugi kirjas, et KMI järgi peab ülekaalu olema. Mul pole (veel!), hetkel 171/69, vanus 35.
Ma siiski pressiks ka end siinsesse seltskonda, kuna loobusin suitsetamisest ja see protsess veel käib. Kaalu on juurde tulnud kuu ajaga lausa 6 kg. Vööümbermõõt on paisunud 76 cm-lt, 81 cm-ni.
Kui ma nii jätkan, siis on jama majas.
Mulle sobikski just see miinus viis, rohkem pole tarviski. Ja siis alles suur töö algab ehk kaalu säilitamine.
Taktika on lihtne. Alkole nulltolerants, septembris ei joo. Oktoobris ja novembris ka...kui hästi võib see õlle maitseda detsembrikuus:)
Toitumise koha pealt: söön nagu varemgi, st enne suitsust loobumist. Kaks või 3 söögikorda päevas. Vahepealne näksimine - nulltolerants.
Mu kehakaal on olnud alati stabiilselt kuskil 62..63. Suitsupausid olid minu näksimised. Ma ei saanud aru enne, miks üldse on vaja kogu aeg hirmsasti midagi närida. Tõsi, nüüd ma mõistan seda. Nagu mingi tühimik oleks vaja täita.
Sellel nädalal olen töö juures teinud mõned pisikesed jalutuskäigud. Sisutab hästi aega ja annab ajule ka puhkust.
Nagu kiuste, olen ma kontorirott.
Trenn pole minu jaoks, seda ma kindlasti tegema ei hakka. Pole kunagi teinud, pole lihtsalt vajadust olnud. Aga kui kaalunumber on visa vähenema, siis tuleb jalad tagumiku alt välja võtta.
Ma arvan, et kõndimine täidab ilusti eesmärgid. Ei lõhu liigeseid, vigastuste oht minimaalne.
 
Britta 08. september 2016, kl 09.27
Linnarebane ja teised, tere tulemast :)

Linnarebasele täpsustuseks, et ma vist väljendasin ennast veidi valesti. Mõtlesin selle KMI reegli all, et kui 5 kg veel praegusest kaalust maha võtta, ei peaks KMI järgi alakaalu liikuma ehk siis jääks ikka ka KMI järgi tervislikku kaaluvahemikku :) Nii et Sa igati kvalifitseerud muidugi :) Ma ise annan oma näidud homme ja loodetavasti lisandub meid veelgi :)
 
Trulla 08. september 2016, kl 11.03
Tere, alustan ka jälle langetamist. Suvega natuke juurde tulnud. Tänane kaal 69.8 kg., pikkus 174 cm., vanus 42.
Soov esialgu saada -5 kg. ja tore oleks kui saaks natuke rohkem ka maha. 60-62 kg. oleks ideaalne kaal.
Olen ka kontorirott, seega tööl suurt liikumist ei ole.
Püüan õhtuti rohkem liikuda- kiirkõnd, rattasõit jm.
Edu meile!
 
kristi 08. september 2016, kl 11.34
25/168/62. Homme hommikul kaalule ei pääse, nii et jätaks selle tänase nr alustuseks, lõplik siht on 55.

Kaal on viimaste kuude jooksul kõikunud pidevalt 2-4 kg. Siiski ei ole nii suurt numbrit kaalul veel pikka aega näinud. Kaal iseenesest nii väga suur ei ole, aga välimuselt olen korralikult paistes ja pehme, pükse enam üldse jalga ei pane. Igatpidi on ebamugav oma nahas olla.

Kaalukaotuseks võtan (jälle) kasutusele oma toitumiskava, mis seni on kõige efektiivsem olnud, kuid mille järgimine on viimasel ajal ununenud. Selle tulemusel ajan näost sisse kommi-küpsist jms magusat, mistõttu on ka igapäevane sissesöödud kalorihulk suurem kulutatust. Trenniks on paar x nädalas jooksu, oktoobrist tahan ka jõusaali minna.
 
Britta 09. september 2016, kl 09.39
Meid ikka koguneb, väga tore. Tere tulemast kõikidele :)

MInu kaalu number jälle metsas suvega. Tundub, et mul ongi kaks väljakutset seoses endaga kogu aeg - kuidas maha võtta ja selle järel, kuidas säilitada seda, mis maha võetud. Kuidagi väga kergelt tuleb juurde, kui natukenegi vabamalt võtta.

Aga mis seal ikka, alustan uuesti. Peamiselt fitlap, püüan liikuda võimalikult palju ning mõelda positiivselt ehk mitte võtta seda kui dieeti, vaid kui tervislikku elustiili, mis võiks nii jääda kogu ülejäänud eluks. Detsembri lõpuks -5 kg oleks hea, 2 x -5 kg veelgi parem. Eks annan endast parima koos oma nõrkustega :)

45/167/75,6 siis tänased numbrid.
 
FatAnn 09. september 2016, kl 10.41
Hei!

Liitun ka grupiga, eh siis jääb neid käega löömisi ja motivatsiooni langusi vähemaks. Veel 11 päeva tagasi kaalule astudes näitas see 67.1 kg sellele järgnes üks söögirikas sünnipäevalaud ja päev pärast seda peojärgne "pohmakaravi"

Hetkel siis 175/69.4/25. Tahaks jõuda selle 15 nädalaga sinna 60 peale ehk siis -10 kg.
Mõtlesin seada endale väiksemaid vahe-eesmärke, seega septembri lõpuks võiks olla -3 kg..Nov alguseks siis -5 kg.

Põhiline mure minu puhul ongi see et tekib mingi periood, kus söön nii et kõht kummis ja halb olla. Pluss magusa liigne tarbimine.. eriti jäätise.
Üritan alkoholi tarbimist vähendada, teen võimalusel trenni ja toitun nagu ikka edasi. Põhiline ongi ülesöömist vältida ja magusa tarbimist piirata.

Olen ise võimalikult palju toeks grupis osalejatele.
 
Linnarebane 09. september 2016, kl 10.45
Tere, Britta. Märgi mulle algkaaluks 68 kg. See nädal olen pidanud oma kavast kinni ehk kaks või kolm toidukorda. Ei mingit vahepealset näksimist. Ja ega mulle polegi muud vaja, kaal kukub kolinal. Söön tavalist toitu, näiteks võikud, praed (kartul, liha, salat), eile sõin õhtuks jäätist ja suuremat sorti pannkoogi. Päevane kaloraaž jääb kuhugi 1700 kcal piiresse. Minu soovitus on mitte keelata endale toitu, mida armastate. Lihtsalt piirake koguseid.

Suutsin eelneva kuu jooksul endale palju kahju teha, aga ei lase seepärast pead norgu. Positiivne on ju see, et ma ei tee enam suitsu. Kimusin ikka paki päevas. Raha jääb korralikult alles, päevas läks mul sigarettide peale 3.40.-
Nüüd veel miinus viis ja siis polegi muud, kui kaalu säilitamine. Harjumuste kinnistamine ehk varasemad suitsupausid tuleb asendada muu tegevusega.

Edu ja meelekindlust kõigile!
 
Heddy 09. september 2016, kl 14.16
Tere

33/160/81,6

Nagu näha, väga-väga palju kaalu. Olen mitme aasta jooksul kaaluga maadelnud. Hetkel kaalun rohkem kui kunagi varem, välja arvatud vahetult enne sünnitusi. Minu suurimaks probleemiks on järjepidevus ja tahtejõud. Olen saanud mitmel korral nii mõnegi kilo alla, kuid siis kaob tahtejõud, hakkavad jälle maitsema krõpsud, koogid, saiakesed jne. Hetkel ei kujuta ettegi, kuidas endast püsivalt jagu saada.
Esimese nädala jooksul üritan end kokku võtta ja enam-vähem regulaarselt toituda, mitte süüa "näkse" ja mitte toiduga liialdada. Veidi liigutan ka ennast, korra nädalas käin zumbas, proovin joogat (kas sobib mulle või mitte) ja tahaks käia jooksmas, kui suudan end kokku võtta ja toast välja minna. Nagu eelnevadki, olen kontoritöötaja.

Järgmise nädalani!
Edu kõigile :)

Heddy
 
Roosa 10. september 2016, kl 00.39
Kui tohib, siis ühinen ka! Minu nõrkus, õnnetus, nuhtlus, needus ja ahvatlus on kõiksugu küpsetised. No ei suuda neist näppe eemal hoida. Vanust juba on aga aru mitte kuigi palju. :D
52/177/77,5
 
Külli 10. september 2016, kl 08.23
Tere!
Mina sooviksin ka. Piilusin juba juuli august siia, et ehk tehakse uus alustajate rühm, vaikselt siis proovisin ise. Jätsin samuti 20.04 suitsetamise maha, sellele järgnes kolme nädalaste vahedega kolm reisi - Kreeka, Lõuna Prantsusmaa ja Rooma, vot sealse söömisega saingi iga nädalaga umbes 3kg juurde, kokku 8kg. Olen 48/173/72,4 (juulis olin 75,4 ja aprillis olin 67,5) Kuna need söömise kilod maha kiirelt enam ei läinud, arvan, et see on tingitud ka suitsetamise maha jätmisest, ainevahetus aeglustus ja nüüd ehk siis taastub jälle, ma loodan vähemalt. Sooviksin saada vähemalt endist kaalu - 67kg - tagasi, soovunelm oleks 65kg - 62kg.
Liigun päris palju, kuigi jah olen kontorirott, aga tööle koju, linna koju kõnnin kiirelt jala, umbes 5km päevas, ehk on see ka abiks, trenni inimene ma pole või ehk mulle meeldiks küll kui see mul kodus oleks. Aga ma liikusin varem ka, et mu keha on sellega tegelikult harjunud ja siit ma lisaboonust ei oota, pigem siis ikka söögist.
 
Pisitasa 10. september 2016, kl 10.17
Sooviks ka liituda.Vanus 44,pikkus167ja kaal..oh õudu 92kg.
Jõuluks sooviks 85-e peale jõuda.
Selle saavutamiseks jätan maksimaalselt nisujahu,õhtuse söömise peale 18 ja kord nädalas ka ühe õhtusöögi.Muidugi liikumist teen ka jõudumööda juurde.Eks elame näeme.
Iga nädal siin aru andes aitab tõele näkku vaadata.
Edu meile kõigile.
 
kõrvalt kaasaelaja 10. september 2016, kl 20.12
kas Brital on äkki toitumise korrad ja kogused paigast kui nii kergelt kohe juurde tuleb?
 
Britta 10. september 2016, kl 20.28
kõrvalt kaasaelajale: olid jah paigast ja emotsionaalne sööja lisaks sellele, nii et tean täpselt, miks ja kuidas juurde tuleb :( Kui ei jälgi teadlikult, läheb käest ära kahjuks. Üritan sellega tegeleda, vähemalt püüan.
 
Looder 11. september 2016, kl 12.08
Tere, alustan ka uuesti 38/152/58,5. Kevadel sai trenniga veidi ülepingutatud, liigestele see ei meeldinud ja pidin trenni pausi tegema. Paus on siiani, nii et alustame taas ja koos.
 
Britta 11. september 2016, kl 18.24
Meie seekordne kaalulangetusseltskond on siis koos :) Tere tulemast kõikidele ning iga nädalaga kergemat olemist kuni lõpuni, st jõuludeni välja :) Kes veel avastab, et soovib ühineda, siis järgmise nädala lõpuni on veel võimalus liituda meiega, siis on seltskond lukus :) Stardipauk on antud ning nädala pärast juba uued ja loodetavasti ilusamad kaalunumbrid! :)

Nimi Vanus Pikkus Algkaal AlgKMI
Arbuus 32/ 160/ 69,0/ 26,95/
Säraõun 24/ 178/ 73,5/ 23,20/
Linnarebane 35/ 171/ 68,0/ 23,26/
Trulla 42/ 174/ 69,8/ 23,05/
Kristi 25/ 168/ 62,0/ 21,97/
Britta 45/ 167/ 75,6/ 27,11/
FatAnn 25/ 175/ 69,4/ 22,66/
Heddy 33/ 160/ 81,6/ 31,84/
Roosa 52/ 177/ 77,5/ 24,74/
Külli 48/ 173/ 72,4/ 24,19/
Pisitasa 44/ 167/ 92,0/ 32,99/
Looder 38/ 152/ 58,5/ 25,32/
 
Amatsoon 11. september 2016, kl 23.50
Mina ka ikka liitumas, 41/166/65
 
Britta 12. september 2016, kl 08.56
Amatsioon, tere tulemast! :) Edaspidised numbrid ikka hiljemalt tabeli tegemise ajaks, eksju? :)
 
öösina 12. september 2016, kl 12.57
hei!

lööks ka kampa!
pikkus 165
paksus 82,5 (kevadel oli isegi peaaegu 88)
vanus 45+
ideaalis tahan kunagi taas kaaluda 65 kg :)
 
Maasikamoos 13. september 2016, kl 11.42
Tere! Kas tohib veel liituda?
Vanus 25, pikkus 170, kaal 86. Pärast eelmisi jõule ja talvepuhkust tuli 5 kg juurde, millest siiani lahti polegi saanud. Nüüd septembrist on alkovaba ning kartulikrõpsuvaba ning sooviks esialgu saavutada oma eelmise aasta kaalu ehk 80. Kui see on tehtud, siis hakkame edasi vaatama.

Alustasin septembrist ka pallimängutrenniga 3x nädalas ning toitumine, uni on regulaarsed ja korras.

Oleksin õnnelik, kui jõuaksin ühel hetkel 70 kgni.
 
Maasikamoos 16. september 2016, kl 07.42
Tere!

Kaal näitas täna hommikul 84.4 kg.
Kaotatud siis veidi 86-84,4=1,6 kg.

Saavutasin selle ilmselt toitumusega. Ühtegi söögikorda ma vahele ei jätnud, kuid ei tarbinud alkoholi ega kartulikrõpse. Šokolaadi ja komme endale ei keelanud.

Selle nädala võin kindlasti edukaks lugeda. Usun, et mulle tõi edu pallimängu trenn, mida teen 2x nädalas, rämpstoidust ja alkoholist loobumine. Midagi muud ma enda elus ei muutnud.

Järgmisel nädalal sooviksin kaotada maksimaalselt 1 kg, et kaalulangus oleks ikkagi tervislik. Ilmselt esimesed kilod kaovadki kõige kergemalt ja edaspidi kaalulangus nii rutakas ei ole.

Soovin teile edu ja järjekindlust!
 
FatAnn 16. september 2016, kl 09.32
Hei-hei!

Minu kaal näitas täna hommikul 67.1. Kaalukaotus siis 2.3 kg.
Kuigi nii suurt kaalulangust ei lootnud ega soovinud siis tubli tulemus ikkagi. Eks need esimesed kilod lähevadki kiiremini. ( suurem kaalunumber alguses võis tingitud olla ka veest, mida keha päevade tõttu kinni hoidma hakkas...? )Järgmiseks nädalaks proovin langetada mitte üle 1 kg.

Söön ikka samu asju nagu ikka.. lihtsalt proovin koguseid piirata. Alkoholi olen ka tarbinud, ning üks jäätisekokteil ja paar šokolaadi on ka enda tee mu kõhtu leidnud (proteiinišokolaadi kuigi) :/

Aga trenni olen teinud- 43 km joostes selle nädala jooksul läbitud :) Sügisjooksust võtsin ka osa :)

Eile õhtul tuli küll väike stress peale, ning väike näksimise isu kimbutas, kuid tänase kaalumispäeva tõttu oli kurja mõtet kergem peast tõrjuda :)

Ilusat päevakest kõigile tublidele, kes alla ei anna!
 
Kristi 16. september 2016, kl 10.43
Minu hommikune kaal näitas 59,9 ehk võrreldes eelmise nädala 62-ga on tulemus -2,1 kilo.

Tundub palju, aga kuna mu keha jo-jotab tohutult, siis ma väga tähtsust ei omista sellele. Kui 56 püsima jääb, võib juba tulemustest rääkida. Minu puhul kõik sõltub konkreetsest päevast, kuidas kõht tegutseb jms. Trenni (jooksu) on ka terve nädala regulaarselt olnud. Pean pidevalt iseendaga võitlema, et toidukorid vahele ei jääks. St tahan tulemusi kiiremini näha ja siis olen valmis nt õhtusöögi ära jätma. Samas teadvustan, et näljutamisel pole mõtet ning tulemus on pigem vastupidine. Seega söön ikka kohusetundlikult oma 4-5 toidukorda päevas ära.
 
Heddy 16. september 2016, kl 11.00
Tervisi kõigile!

Täna siis 80.4kg.

Eriti ei rõõmusta, kuna tegelikult sõin nii kooki kui krõpse ja ei suutnud eriti tubli olla sel nädalal. Usun, et kaalunumbri muutus on pigem tingitud samast põhjusest, mis FatAnn`il, ehk siis keha loobus üleliigsest vedelikust. Ma ei hakka endale illusioone looma, et näed, ei tee midagi, aga kaal ikka kukub. Ei ta kuku niisama, niisama ainult tõuseb!

Järgmiseks nädalaks sama plaan, mis eelmiseks. Jälgida, mida ja kui palju suhu topin. Loodan järgmisel nädalal ka miinustada. Siis tean, et olen enda pingutustega selle miinuse saavutanud.

Kena sügise algust kõigile!

Heddy
 
Roosa 16. september 2016, kl 15.07
Kaal sama. Avapauk ebaõnnestus. :(
Peaks ehk kartuli menüüst välja jätma või vähemalt piirama. See ka ei taha mul kuidagi õnnestuda, et kui teised õhtul teleka ees maiustavad, et mina siis imen näppu. Samas kui 2-3 küpsist võtad, siis juba enne 10-t pidama ei saa. Võimalik muidugi, et söön ka 20. Issversussver, ma pole kunagi lugenud! :D
 
Säraõun 16. september 2016, kl 20.56
Minu kaal 73,1 täna hommikul, st algkaalust 0,4kg vähem.
Olen sellega aga rahul, sest nägin ka sel nädalal 74,1kg ära, nii et 73,1 igati hea. Järgmisel nädalal ootab ees nii mõnigi toitumisalane väljakutse. Järgmise nädala lõpus tahaks aga saavutada ca 72,5 kg. :)
 
Pisitasa 16. september 2016, kl 22.22
Tegin mida plaanisin. Tänane kaal 90.6.Miinust siis 1.4kg.Jõudsin kahel korral ujuma.Tööl on liikumist praegu palju.Jätkan samas vaimus.
 
Trulla 17. september 2016, kl 09.58
Vau millised uhked numbrid!
Minu kaal 68,8 kg. e. täpselt -1 kg.
Ise olen väga rahul, ei lootnudki nii suurt numbrit näha.
Liikunud olen tublisti ja söögiga hoian tagasi.Tööpäevadel loen kaloreid, nädalavahetusel võtan kaloritega vabalt, aga ei õgi. Loodan järgmiseks nädalaks saada vähemalt -0,5 kg.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!