50+ nurgake
sefiiritordi retsepti, sellist vanaaegset
budist 27. september 2015, kl 01.19 |
?? 27. september 2015, kl 01.45 |
??? 27. september 2015, kl 10.15 |
HaukuvPeni 27. september 2015, kl 10.20 | Registreerus: 9 aastat tagasi Postitusi: 1,706 |
??? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> et haukujatele lõugade vahele visata? 10 muna vaht
> u peksta, pva liimi sisse segada ja tuhksuhkruga ü
> le raputada
:-)
PVA liim asenda väga paksu suhkrusiirupiga ja aja keema. Tulisest peast sega kiirelt vahustatud munavalge hulka.
© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
-------------------------------------------------------
> et haukujatele lõugade vahele visata? 10 muna vaht
> u peksta, pva liimi sisse segada ja tuhksuhkruga ü
> le raputada
:-)
PVA liim asenda väga paksu suhkrusiirupiga ja aja keema. Tulisest peast sega kiirelt vahustatud munavalge hulka.
© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
kraaks 27. september 2015, kl 10.36 |
minu vana õunasefiiri retsept on selline:
4 munavalget, 100 g paksu õunapüreed, 125g suhkrut, 2 sl vett ja 1 tl želatiini.
leota želatiin vees ja sulata kuumavee vannis. püreele lisa 3 sl suhkrut ja keeda läbi. vahusta munavalged tugevaks vahuks. edasi vahustades lisa ülejäänud suhkur. munavalgevahule vala vähehaaval juurde keev õunapüree , seejärel sulatatud želatiin ja vahusta veel paar minutit. pritsi sefiir kohe koogile või tordile.
ülejäänud sefiiriga võid müüri laduda...või põrandaid tsementeerida...ka aknaid kittida :)))
4 munavalget, 100 g paksu õunapüreed, 125g suhkrut, 2 sl vett ja 1 tl želatiini.
leota želatiin vees ja sulata kuumavee vannis. püreele lisa 3 sl suhkrut ja keeda läbi. vahusta munavalged tugevaks vahuks. edasi vahustades lisa ülejäänud suhkur. munavalgevahule vala vähehaaval juurde keev õunapüree , seejärel sulatatud želatiin ja vahusta veel paar minutit. pritsi sefiir kohe koogile või tordile.
ülejäänud sefiiriga võid müüri laduda...või põrandaid tsementeerida...ka aknaid kittida :)))
kraaks 27. september 2015, kl 10.53 |
budist 27. september 2015, kl 15.37 |
kraaks, tänud retsepti eest. ei jookse kellelgi asjalik tarkus mööda külgi maha, kuluvad igasugu õpetused ära, ka sefiiri keetmise oma. kusjuures kavatsengi seda retsepti proovida (mitte peni koonu kittimiseks, vaid oma pere tarbeks). tänapäeva želatiiniga on küll kogemused sellised, et lisan 1 tl asemel pigem kaks.
peni suutis siin teemas lausa üllatada ja ennast positiivsest küljest näidata. kes oleks võinud arvata, et tema ka sefiiri keeta oskab. niimoodi tasapisi koorub veel ei tea mis häid omadusi välja, nii et lõpptulemusena peab peni ennast ise printsessihordide eest mopivarrega kaitsma, et jalust maha ei joostaks.
peni suutis siin teemas lausa üllatada ja ennast positiivsest küljest näidata. kes oleks võinud arvata, et tema ka sefiiri keeta oskab. niimoodi tasapisi koorub veel ei tea mis häid omadusi välja, nii et lõpptulemusena peab peni ennast ise printsessihordide eest mopivarrega kaitsma, et jalust maha ei joostaks.
merino 27. september 2015, kl 21.04 |
Tervitused 28. september 2015, kl 12.37 |
beseetort 28. september 2015, kl 19.51 |
HaukuvPeni 28. september 2015, kl 21.48 | Registreerus: 9 aastat tagasi Postitusi: 1,706 |
Te ütlete nii kui nii, et ma guugeldasin. Õige. Ja otsisin teile välja vastava video lausa. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZPf7n2-KLfQ
© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
https://www.youtube.com/watch?v=ZPf7n2-KLfQ
© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
alissandra 01. oktoober 2015, kl 00.07 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
Pole kunagi sefiirile želatiini pannud. Õige sefiir tuleb niigi paks, milleks rikkuda maitset.
3 munavalget
300 g suhkrut
Suhkrust keeta siirup, vett panna nii palju, et suhkur oleks vaevu kaetud. Õige siirupipaksus on selline, et külma vette siirupit tilgutades tekib selline munamoodi moodustis, kui aga lihtsalt venib, peaks veel keetma.
Peenest suhkrust tegelikult korralikku siirupit ei saagi. Kõige parem on suureteraline suhkur.
Munavaht kõvaks vahustada ja niristada kuum siirup vahusse, pidevalt vahustades. Vahustamisel lisada sidrunhapet maitse järgi, kui haput sefiiri tahad. Vahustada on hea külmaveenõus, siis jahtub ja läheb paremini kõvaks. Valmis sefiir muutub mõnusalt läikivaks.
Vee asemel võib ka mõnda haput mahla kasutada, siis pole ehk sidrunhapet vajagi.
3 munavalget
300 g suhkrut
Suhkrust keeta siirup, vett panna nii palju, et suhkur oleks vaevu kaetud. Õige siirupipaksus on selline, et külma vette siirupit tilgutades tekib selline munamoodi moodustis, kui aga lihtsalt venib, peaks veel keetma.
Peenest suhkrust tegelikult korralikku siirupit ei saagi. Kõige parem on suureteraline suhkur.
Munavaht kõvaks vahustada ja niristada kuum siirup vahusse, pidevalt vahustades. Vahustamisel lisada sidrunhapet maitse järgi, kui haput sefiiri tahad. Vahustada on hea külmaveenõus, siis jahtub ja läheb paremini kõvaks. Valmis sefiir muutub mõnusalt läikivaks.
Vee asemel võib ka mõnda haput mahla kasutada, siis pole ehk sidrunhapet vajagi.
Hobikokk 03. oktoober 2015, kl 03.47 |
hobukakk 05. oktoober 2015, kl 16.35 |
to hobukakk 05. oktoober 2015, kl 16.56 |
Lisa postitus