Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
sefiiritordi retsepti, sellist vanaaegset
 
budist 27. september 2015, kl 01.19
kas on mõnel heal inimesel selline vana äraproovitud sefiiritordi retsept, kus õunamoos koos munavalgetega selliseks kitiks keedeti, mille sünnipäevajärgsete jääkidega oli võimalik aknaid tihendada?
 
?? 27. september 2015, kl 01.45
Mitte tordi vaid sefiiri retsepti hoopis? Tordis endas polnud miskit erilist.
 
??? 27. september 2015, kl 10.15
et haukujatele lõugade vahele visata? 10 muna vahtu peksta, pva liimi sisse segada ja tuhksuhkruga üle raputada
 
HaukuvPeni 27. september 2015, kl 10.20
??? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> et haukujatele lõugade vahele visata? 10 muna vaht
> u peksta, pva liimi sisse segada ja tuhksuhkruga ü
> le raputada

:-)
PVA liim asenda väga paksu suhkrusiirupiga ja aja keema. Tulisest peast sega kiirelt vahustatud munavalge hulka.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
kraaks 27. september 2015, kl 10.36
minu vana õunasefiiri retsept on selline:
4 munavalget, 100 g paksu õunapüreed, 125g suhkrut, 2 sl vett ja 1 tl želatiini.
leota želatiin vees ja sulata kuumavee vannis. püreele lisa 3 sl suhkrut ja keeda läbi. vahusta munavalged tugevaks vahuks. edasi vahustades lisa ülejäänud suhkur. munavalgevahule vala vähehaaval juurde keev õunapüree , seejärel sulatatud želatiin ja vahusta veel paar minutit. pritsi sefiir kohe koogile või tordile.

ülejäänud sefiiriga võid müüri laduda...või põrandaid tsementeerida...ka aknaid kittida :)))
 
kraaks 27. september 2015, kl 10.53
no vaata vana kraaksu...haneks läks. annab nõu...kus seda tegelikult vaja ei ole. see tuleb sellest...kui kogu kommentaarium ei saa läbi loetud :)))

jälle targem! tee enne eeltöö...siis alles õpeta :)))
 
Klähviv Nässu 27. september 2015, kl 11.28
Ih-ii-hii-ii, ih-ih.hii-hii :D
 
möh 27. september 2015, kl 12.06
Klähviv Nässu teeb sulkust.
 
budist 27. september 2015, kl 15.37
kraaks, tänud retsepti eest. ei jookse kellelgi asjalik tarkus mööda külgi maha, kuluvad igasugu õpetused ära, ka sefiiri keetmise oma. kusjuures kavatsengi seda retsepti proovida (mitte peni koonu kittimiseks, vaid oma pere tarbeks). tänapäeva želatiiniga on küll kogemused sellised, et lisan 1 tl asemel pigem kaks.
peni suutis siin teemas lausa üllatada ja ennast positiivsest küljest näidata. kes oleks võinud arvata, et tema ka sefiiri keeta oskab. niimoodi tasapisi koorub veel ei tea mis häid omadusi välja, nii et lõpptulemusena peab peni ennast ise printsessihordide eest mopivarrega kaitsma, et jalust maha ei joostaks.
 
nuuh 27. september 2015, kl 18.13
googli abiga võib paljutki teha.
 
merino 27. september 2015, kl 21.04
no vot, guugeldas ja nüüd oskab sefiiritorti teha. on, mida printsessidele külla minnes kaasa võtta.
 
Tervitused 28. september 2015, kl 12.37
Kraaksule!

Tüdruk, see on sulle!

https://www.youtube.com/watch?v=UMUKOejFNiQ
 
beseetort 28. september 2015, kl 19.51
Aga kas keegi beseetorti ka oskab teha? Kui oskab, siis võiks mõne retsepti siia üles kirjutada. Tänud ette.
 
HaukuvPeni 28. september 2015, kl 21.48
Te ütlete nii kui nii, et ma guugeldasin. Õige. Ja otsisin teile välja vastava video lausa. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZPf7n2-KLfQ

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
alissandra 01. oktoober 2015, kl 00.07
Pole kunagi sefiirile želatiini pannud. Õige sefiir tuleb niigi paks, milleks rikkuda maitset.

3 munavalget
300 g suhkrut

Suhkrust keeta siirup, vett panna nii palju, et suhkur oleks vaevu kaetud. Õige siirupipaksus on selline, et külma vette siirupit tilgutades tekib selline munamoodi moodustis, kui aga lihtsalt venib, peaks veel keetma.
Peenest suhkrust tegelikult korralikku siirupit ei saagi. Kõige parem on suureteraline suhkur.

Munavaht kõvaks vahustada ja niristada kuum siirup vahusse, pidevalt vahustades. Vahustamisel lisada sidrunhapet maitse järgi, kui haput sefiiri tahad. Vahustada on hea külmaveenõus, siis jahtub ja läheb paremini kõvaks. Valmis sefiir muutub mõnusalt läikivaks.

Vee asemel võib ka mõnda haput mahla kasutada, siis pole ehk sidrunhapet vajagi.
 
Hobikokk 03. oktoober 2015, kl 03.47
Tänud retseptijagajatele põhjalike seletuste eest.
 
hobukakk 05. oktoober 2015, kl 16.35
1k jahu,1k muna, 1k vett, 1jkkkk paksuks tegevat pulberit ja saadki seefirikoogi.
 
to hobukakk 05. oktoober 2015, kl 16.56
nagu näha, siis kokata sa ei oska, suhelda samuti. mis su eesmärk oli siia seda asjakohatut kommentaari jättes? lihtsalt suvaliste tobeduste kirjutamine suvalises kohas? kurb kui 50+ inimesel muud meelelahutust ei ole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!