Pole kunagi sefiirile želatiini pannud. Õige sefiir tuleb niigi paks, milleks rikkuda maitset.
3 munavalget
300 g suhkrut
Suhkrust keeta siirup, vett panna nii palju, et suhkur oleks vaevu kaetud. Õige siirupipaksus on selline, et külma vette siirupit tilgutades tekib selline munamoodi moodustis, kui aga lihtsalt venib, peaks veel keetma.
Peenest suhkrust tegelikult korralikku siirupit ei saagi. Kõige parem on suureteraline suhkur.
Munavaht kõvaks vahustada ja niristada kuum siirup vahusse, pidevalt vahustades. Vahustamisel lisada sidrunhapet maitse järgi, kui haput sefiiri tahad. Vahustada on hea külmaveenõus, siis jahtub ja läheb paremini kõvaks. Valmis sefiir muutub mõnusalt läikivaks.
Vee asemel võib ka mõnda haput mahla kasutada, siis pole ehk sidrunhapet vajagi.