Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Meeletu
 
Liisale 28. veebruar 2017, kl 12.32
Vaevalt sa abielust tühjade kätega lahkusid, poole varast pidid ju endale saama. Mida teevad need, kel polegi midagi jagada ja lahkuvad kodunt vaid riidepamp näpu otsas ja igakuine miinimumpalk taskus?
 
rmp 28. veebruar 2017, kl 13.28
Kui lahkud kodust riidepambuga, siis KODU ju ikkagi on.
Eks igaüks elab oma äranägemise järgi.
Abielludes tuleb nn. varalepinguga kõik õigesti vormistada, lahutades jällegi, tuginedes oma jur. õigustele, kokkuleppeliselt kogu vara õiglaselt jagada jne...
Elu on ilus, varsti saabub kevad!
 
rmp-le 28. veebruar 2017, kl 20.21
Jagada saab seda, mida on jagada. Kui on aga pangalaenuga korter, siis on jagada vaid võlgu.
 
rmp 01. märts 2017, kl 09.49
20.21- keegi jääb ikka sellesse korterisse(laenuga ostetud) elama. Koos elades panustasite võrdselt. Eks muidugi on igas peres erinevused, kuid lahkudes peaks ikka nn. kainelt asjad läbi arutama ja arvutama. Kannatama ei peaks kumbki pool...
Kõik on endi teha- tuleb edasi elada, tööd teha, elupaik üürida ja küll kõik loksub paika.
Alla annavad ainult nõrgad!
Edu!
 
rmp-le 01. märts 2017, kl 12.23
Kõik algab rahast!
Pole raha, lagunevad hambad ja lagunenud hammastega ei saa head tööd.
Pole raha, ei saa korterit isegi üürida, sest nõutakse 3 kuu üür ette.
Pole raha, ei saa isegi lennukipiletit osta, et siit ära minna ja kuhu sealt edasi? Seal nõutakse isegi 6 kuu üür ette.
Kõik ei ole valmis minema turvakodusse, vaeste öömajja või nahhaalselt võtma sms laenu ja siis siit kaduma.
Kõik algab siiski rahast, õigemini selle puudusest!
 
ma küsin 01. märts 2017, kl 12.53
mida on inimene terve elu teinud? millist ja kui palju tööd teinud, kuidas säästnud, kuidas vanadust kindlustanud? keegi ei sünni vana ja väetina. talle on antud pikk elu õppimiseks, töötamiseks, vanematest hoolivate laste kasvatamiseks, vara korjamiseks nii enda kui laste tarbeks. kui seda kõike ei ole pika elu jooksul tehtud, ei ole kedagi süüdistada ja peab leppima tühjade pihkudega
 
ohjah 01. märts 2017, kl 13.03
Täitsa imelik on mõelda, et meie vanuses inimesed poleks enda valikutega oma elujätku ära kindlustanud. Siis kelle peale ja mille peale nüüd loodate, kes on see imeline jõud, kes oma raha eest ostab teile hambad suhu, ostab teile elmise ja isegi tervise seal elamiseks. Mõelge.Ja paluks, ärge end teistele võõrastele kooselu eesmärgil sokutage, ei hakka keegi,kellel on sissetulek, elamine ja isegi tervis võõrast üleval pidama.
rästu 01. märts 2017, kl 13.17
keegi ei sünni vana ja väetina.
...vanana küll ei sünnita, aga väetina, nii füüsiliselt kui vaimselt küll.
 
ma vastan 01. märts 2017, kl 13.22
ma küsin Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mida on inimene terve elu teinud? millist ja kui p
> alju tööd teinud, kuidas säästnud, kuidas vanadust
> kindlustanud? keegi ei sünni vana ja väetina. tal
> le on antud pikk elu õppimiseks, töötamiseks, vane
> matest hoolivate laste kasvatamiseks, vara korjami
> seks nii enda kui laste tarbeks. kui seda kõike ei
> ole pika elu jooksul tehtud, ei ole kedagi süüdis
> tada ja peab leppima tühjade pihkudega

Nad on teinud vähetasustatud tööd, aga teiste jaoks väärtuslikku, nt lasteaiakasvatajad, med õed, vanurite hooldajad, kassiirid, päästjad jne
 
hoiukarp 01. märts 2017, kl 13.35
Alati leidub põhjus millega oma saamatust põhjendada. Paljud penskarid teevad tööd, ei virise, ega kiru. Eelpool kirjutatud ametid on vähe tasustatavad, see on õige. Neid ameteid on õppinud õppimisvõimelised ja teotahtelised inimesed. Õppimisvõime ja teotahe tagab elus toimetuleku.
rästu 01. märts 2017, kl 14.42
mul ainult veel üks väike mure..küsimus..
miks olete siin...kui teil on kõik selge olemas...n.ö. elusoosikud...:DDD
 
teine mees 01. märts 2017, kl 15.19
Just, rästu. Mees tuli, ladus oma mure letti, ootas mõistvat, ehk isegi mingil moel abistavat tuge. Tulla siin oma "õpetustega", et raha polegi nüüd tähtis ja et enne oleks tulnud teha seda ja toda... Minge siis ja tehke, pole vaja siin ennast upitada. Teema alla kogunevad kodanikud, kes on sama kogenud mingil moel või võivad alles sama kogeda ühel päeval. Teised tehku omale teemad, kus rõõmu ja heaolu pritsib ustest akendest välja. Kui sul ikka unelmate mees või naine kodus, siis ilmselgelt sa siia ei tuleks. Või mis?
 
ma vastan 01. märts 2017, kl 15.37
...sest raha eest saab küll hambad suhu, head paremat hamba alla, kodu, soojamaareisid, mis ongi elementaarne, aga see ei taga veel õnne. Õnneks on vaja lisaks rahale ka muud, kedagi, kellega seda jagada.
 
teine mees 01. märts 2017, kl 15.55
...ja nii me jõuamegi sinnamaani, et esmalt peab sul olema raha, siis on sul ka valikud suuremad, võimalusi leida seee üks ja õige, käia, sõita, lennata ja kohtuda. Sest sa ju tahad, et ta oleks ka ülejäänud päevad selline ilus ja õnnelik, kui te kohtusite. Et tal oleks põhjust igapäevaselt olla rõõmus ja kaunis, hoolitsetud ja ta saab olla kindel, et ta valik, valida sind, oli õige. Siis kaob ka põhjus otsida kedagi kunagi kõrvele, et too siis täidaks need lüngad, mida sina täita ei suuda. Hoopis teine teema on siis, kui kui sa oled küll rikas, aga sind tõmmati orki raha pärast. Aga me ei räägi siin sellest.
 
rmp 01. märts 2017, kl 15.59
Tubli-ma vastan!
Kõik on õige, kuid kui eelkõnelejal ei ole ''kodu'', siis on õnnest ja õnne jagamisest ikka vara rääkida.
Igal inimesel on keegi lähedane(laps, vanemad), tuleb toetuda nendele ja esialgu abi vastu võtta.
Mõned töökohad pakuvad nn. ühikakohta, esialgu võib sellele mõelda ja siis hakata raha koguma.
Kindlasti on meil raske aru saada, kuid kordan veelkord, et tuleb abi paluda.
Ükski abitegu ei jää tähelepanuta.
Edu
 
teine mees 01. märts 2017, kl 16.08
viimasele
Oot, millest sa nüüd räägid? Mis pistmist on sellel teemaalgataja looga? No kui ei ole selliseid lähedasi või lihtsalt uhkus ei luba ja töökoht ei paku ja ise ka ei võtaks. Miks peab midagi paluma? Ise peab olema mees ja sulle pakutakse. Aga nagu öeldud, ei ole teema sellest ju. Sa kas ei saanud nüüd asjale pihta või lihtsalt kolad omas mõtetes:).
 
nõus 13.17 ja 13.22 kommidega 01. märts 2017, kl 17.32
Just nimelt, inimesed saavad siia ilma sündides nii vaimse kui kehalise võimekuse ja tervise poolest kaasa VÄGA erineva pagasi. Kuidas küll on mõnel inimesel nii raske seda mõista?!
Millegipärast leidub päris palju ka neid, kes ei näi kuidagi aru saavat sellest vähetasustatud, ent ühiskonnas eluliselt vajalike ametite teemast. Neid ameteid pidavad inimesed võivad ju olla kuitahes õppimisvõimelised ja teotahtelised, aga kuskil tuleb kõigi võimetele ja elujõule piir ette. Näiteks ütleb tervis üles ega võimalda enam ei senist (vähetasustatud) tööd jätkata ega uut ametit õppida.
Õnneks saavad siinses kommentaariumiski vähemalt mõned inimesed neist asjadest aru.

Aga eelnev kaldus tegelikult teemast kõrvale. Mina soovitan teema autorile veelkord üksinda reisile minekut, kui vähegi võimalik.
 
ohjah 01. märts 2017, kl 17.55
Mis jutt see on, vähetasustatud tööd, Nõuka ajal oli lihtne töö mitu korda rohkem tasustatud kui kõrgharidusega isiku töö. Siis olite ju nooremad ja saite teha hea palgaga tööd.Kuhu te siis raha panite, kui ei osanud majandada suurem palgaga. Töötegemise võime ja oskus, tööarmastus pidi ju eraldi oskuseks olema, et seda terve elu teha ja nüüd 50+ vanusena, penisonieelikuna pole ju probleeme, et töötegemist jätkata. Kuidas saab vähetasustatud töö olla põhjuseks, et seda mitte teha. Töötegemine annab kindluse, sotsiaalse tagatise ja pensioni siiski.Arvan küll, et tegemist on lihtsalt elupõletajatega enamuses, kes on elu hammasrataste vahele jäänud hetkest kui hakati tööandjate poolt valima inimesi,kes ei ole joomasõbrukesed ja luusijad lasti lahti.Põhjust liab alati enda viletsaks tegemisel ja viimastel aastte on veel eraldi grupp õpitud abitusega inimesed.
 
ohjahh-le 01. märts 2017, kl 18.24
Sellist empaatia-ja mõistmisvõimetut inimese sarnast olevust ei tahaks päriselus tunda. Kõik ei varastanud endale vene ajal sellist mammoonat kokku, et jätkuks vanaduspõlveni. Tea, et ka vene ajal teenisid õpetajad, med töötajad jms väga vähe. Hästi elasid vaid vargad, hangeldajad ja kolhoosnikud.
 
ootoot 02. märts 2017, kl 06.09
nõukaajal tasustati hästi just seda väheharitumat kontingenti, ehk autojuhte (kes kõrvalt veel bensiiniäri ajasid), igasugu ehitajaid ja laotöötajaid, kes endale terve suvila kõrvale nihverdatud materjalist püsti panid.
eks tõesti kadusid need 'väärt' tööjõud uuemate aegade saabudes turult, kui aeg edasi arenes ja töö tegemiseks juba mõningat ajumahtu tarvis läks. aga enne seda sai ju ennast majanduslikult kindlustatud. isegi kui tol ajal mustalt turult mosse või žigull kergelt tulnud raha eest muretseti, siis seda andis alati edasi müüa. nõukaaegsete materjalidega ehitatud suvilal tänapäeval 0 väärtus, aga maksab see krunt, millele kökaks ehitati. ja mitte ainult aferistidel polnud tol ajal neid võimalusi. rügati usinalt tööd, oodati pikki aastaid järjekorras autoostulubasid ja maja/suvilakrunte ja ehitati kõhu kõrvalt kokku hoides perele elamine.
see teema kipub siin sipelgaks ja rohutirtsuks kätte minema. üks töötas terve elu, rajas kodu endale ja lastele. teile trallitas, pidas pidu, sinna iga kopik kuluski. vanas eas hakkab rohutirts veel sipelgat takkatraavi halvustama, et sul hea rääkida, kodu ja lapsed olemas, aga mind vana väetit vaest ei luba keegi ulualla. no tere taevas küll selliste vanemaealiste juttu.
 
naine 02. märts 2017, kl 06.56
ja minagi esialgu arvasin et "teine mees" ongi meessoost isik, aga läksin orki, nagu sa siin väljendusid. tuleb välja et orki on võimalik minna mitut moodi.. ning ma parem ei hakka küsimagi, miks sa sellise nime endale siin kommenteerimiseks valisid.. ju sul oli selleks mõjuv põhjus, vähemalt enda jaoks.

aga kena olemist kõigile, olen eemal teist nüüd jälle mõnda aega.
 
ootootile 02. märts 2017, kl 11.55
Ka nõukogude ajal olid haritute palgad olematud ja autost, Sotši puhkuserteisidest ja majaehitusest said nad vaid unistada. Mitu põlvkonda elasid läbi õnne saadud paneelikas pead ja jalad koos ja erastamise järel polnud mitte midagi jagada. Nt minu kodu müügist saadud raha jagati 3 pere vahel ja selle eest ei saanud isegi uue korteri sissemaksu. Tulles teemasse tagasi, siis siin ongi konks, kuhu minna kui pole piisavalt raha, et uut elu alustada. Nii talutaksegi teineteist hambad ristis, kuni esimesel kannatus katkeb ja teise ilma põgeneb.
 
??? 02. märts 2017, kl 11.57
naine Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja minagi esialgu arvasin et "teine mees" ongi mee
> ssoost isik, aga läksin orki, nagu sa siin väljend
> usid. tuleb välja et orki on võimalik minna mitut
> moodi.. ning ma parem ei hakka küsimagi, miks sa s
> ellise nime endale siin kommenteerimiseks valisid.
> . ju sul oli selleks mõjuv põhjus, vähemalt enda j
> aoks.
>
> aga kena olemist kõigile, olen eemal
> teist nüüd jälle mõnda aega.

mille järgi sa tuvastasid, et teine mees pole ikkagi mees ja mis sel nimel viga on?
 
naisele 02. märts 2017, kl 16.07
Mis vahet on, kes endale millise nime valis? Mis sa selle nime kallal nokid? Inimene kommenteerib ja las ta kmmenteerib. Kui sul teemakohast pole miskit lisada, siis milleks ennast vaevata selliste küsimustega? Elu ju olemas.
 
eelmisele 02. märts 2017, kl 16.21
selles asi ongi, te ju siis pole tal oma elu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!