Tammsaare pargi vastas, Tallinnas läks vähemalt kunagi keldrisse Pai kohvik vms. Ühe korra elus käisin aastaid tagasi ja isegi viimases näljas ei tõstaks oma jalga sinna.
Tellisin pannkoogi, singipiruka ja jäätisekokteili. Pannkook oli üliväike, õline ja armetu. Kui küsisin nuga-kahvlit, tõi teenindaja need lauda, salvräti sisse keeratult ja asetas need minu pannkookide peale.
Singi pirukas polnud sink vaid pehme valge pekk.
Kui ma oma jäätisekokteili järele küsisin, siis seal samas hakkas teenindaja seda umbkaudu tegema, oli vist juba unustanud.
Võibolla oli asi ülimalt oskamatus teenindajas, kellel polnud isegi kõige lihtsamaid kombeid.
Ja Double Caffe. Ei teagi, kas nad enam eksisteerivad. Seal samas tänavas (Estonia pst?) kus Pai kohvik, oli ka varem Double Coffe, kust olen saanud toiduürgituse kui ka kõik muud halba, mida söögikohas saada võib. Õõh. Õudne koht. Täielik urgas.
Patrickus ei julge enam katsetamise mõtteski juustusuppi tellida, sest esimene ja viimane kord sain kollase veniva, tarretise taolise olluse, kuhu lusikaski sisse ei läinud.