Minu arust ka vorm oli kuni 1988, sest kooliaasta 1988-89 olin ma 9.ndas klassis ja siis enam vorm kohustuslik ei olnud - kuigi paljud inertsist kandsid edasi, mina ka, sest nii oli mugav ja ei pidanud mõtlema hakkama, et mida nüüd selga panna. Alates 10. klassist muidugi hakkasin oma riietega käima ja siis ei kandnud küll keegi enam vormi.
Täpsustan, et tüdrukutel mitte "pükste asemel oli kuulus ruuduline seelik", vaid püksid eksisteerisid paralleelselt seelikuga, oma valik, kes mida kandis. Imelikul kombel tüdrukud enamikus kandsid seelikut, kuigi praegu arvan, et valiksin pigem püksid :)
Sinu küsimustele vastates.
1. Kuidas olite rahul vormi disainiga? - Olime vist päris rahul (mõtlen siis seda tumesinist vormi ruudulise seelikuga), sest see, mis enne oli, tundus jubedam. Eriti rõve oli see pleekinud-roheline pluus, sellega võrreldes tundus tumesinine pluus lausa ilus.
2. Kui rangelt teie koolis vormi kandmist nõuti ja jälgiti? - Ülirangelt, loomulikult.
3. Kui, siis milliste detailidega püüdsite ühtset vormi isikupärastada, st kanda muid elemente, mis vormi juurde ei kuulunud? - Mitte mingid elemendid ei olnud lubatud. Isegi külmal ajal kästi kampsunid pealt ära võtta.
4. Kas lips kuulus ka tüdrukute vormi juurde ja kas tüdrukud kandsid seda?
Ei olnud mingit lipsu. Oli "kalstuk" ehk punane pioneeri kaelarätt!