Karl Kindermacher Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Õnneks pole ma kurjategijate mõttemaailmaga tuttav
> - vaid vähestega olen oma elus kokku puutunud. He
> a on kohata tõelist spetsialisti.
Annad mõista, et oled võhik ja eluvõõras, ei tea, et eksisteerib kuritegevus jne. Lisaks õigustad oma ebapädevust, oled õnnelik selle üle. Psühhiatrias on sedalaadi asja nimetus "Olen jah paks, ja tahangi olla!", lugemist selle kohta:
"https://et.wikipedia.org/wiki/Ps%C3%BChhoanal%C3%BC%C3%BCs#Primitiivsed_kaitsed"
Võhiklikkus ei anna kellelegi haritud seisukohti ega muuda neid kuidagi õilsateks.
Kui lugeda igapäeva uudiseid, siis saab elulähedasemaks. Kui elada mungakoopas, siis jääb eluvõõraks, arenematuks. Seega, eks tuleb valida, kuhu oma aega suunata, valikutulemusena kõike ei jõua teada saada.
Tõin näite jurii-dikast, kurjategijaga, ja see näide illustreeris pädevalt üldmõtet. Kui mõte jäi segaseks seetõttu, et oled eluvõõras juriidika ja muu osas, eks siis võib konstrueerida lisanäite.
> Kui ma soovitan arste usal
> dada, siis ikka seepärast, et nad teavad ja on päd
> evad.
Eelnevalt eksisid, kuna sul pole kommet põhjendada. Seekord tõid põhjenduse oma eelmisele jutule. Seda soovitakski kõigile, et proovige ikka põhjendada end. Minul on ükskõik, mis on teie arvamus arstide ja muu kohta, minu eesmärgiks on muu.
> Aga dem
> agoogias oled Sa tugev, kuigi meetodid on üsna rob
> ustsed.
Olen levinud haige ajupesuline suhtumine, et demagoogia on halb ja ka Savisaar on halb, jpm. Paraku on sellised ajupesulised hõiked haiged, põhjenduseta.
Kui arvad, et olen milleski tugev, siis see pole uudis, enamik nimetavad mind tugevaks.
Ma ei leia, et olen demagoogias tugev, vaid üldse tugeva mõistusega.
Ja ma usun, et suudan ka teistel seda arendada.
See käesolev vabamüürluse teema ei kuulu ju esoteerika alla, ja seetõttu loodi ta mingil eripõhjusel. Arvan, et põhjus on see, et siin on vaikus, ja siis soooviti olukorda ravida, kutsuda juhendaja.