Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Terve ja õnnelik?
 
Jüri 08. aprill 2011, kl 11.01
Kas tänapäeva tingimustes on üldse võimalik olla terve ja õnnelik? Olenemata sellest mida või keda sa usud või ei usu.
 
anni321 08. aprill 2011, kl 11.02
Igaüks tahab seda, vähesed leiavad:
 
liizu 08. aprill 2011, kl 18.14
Ikka on võimalik. Õnnelik on suht pretentsioonikas, aga rahulolev küll. Kõik, nii su õnn kui õnnetus, on su 2 kõrva vahel ehk siis mõtetes kinni. Transurfing, hea raamat lugemiseks
 
v 09. aprill 2011, kl 16.23
Kes keelab sul olla õnnelik peale enda? Õnn ei sõltu ühestki välisest tingimusest, vaid lihtsalt otsusest. Ja see ei ole niisama jutt, vaid enda peal täiesti toimima pandud. 2 kuud tagasi pärast ühte eriti "äratavat" unenägu ma tegin otsuse, et ma ei kuluta enam ühtegi päeva oma elust õnnetu olemisele, muretsemisele, kaeblemisele jne. Huvitav, aga seda seisundit on võimalik hoida, kuigi kogen aega-ajalt ka negatiivseid tundeid, kuid üha vähem. Maailm ei vii mind enam rööpast välja. Õnn pole ekstaatiline rõõm, vaid jahe, rahulik ja vaikne. Väga põnev on jälgida kui suure muutuse on see tegelikult toonud kaasa mu maailmavaates ja terves mu maailmas.
 
kah keegi 11. aprill 2011, kl 01.07
Eelmisega sama meelt, et õnne ei saa keegi kotiga tuua, vaid see peitub sinus eneses, et milliseid hinnanguid pidevalt annad oma elule ja kas oled õnnelik, et hetkel midagi pahasti ei ole, oled õnnelik kui päike paistab, sest iial ei või teada kauaks meil elu ja aega on antud seda näha ja elu õppetunde kogeda. Olen minagi iga päev tõustes ja ka magama minnes õnnelik, et jälle ühte päeva kogesin ja midagi elus õppisin. Olen õnnelik kui saan head raamatut lugeda, tantsida, midagi kogeda, olgu see inimeste looming või loodus. Ükski päev ei kordu ja igaüks neist võib jääda viimaseks ja siis ma kogengi igat päeva kui viimast....ja olen õnnelik.
 
terves kehas terve vaim 11. aprill 2011, kl 09.57
väldi ebameeldivaid, agressiivseid, nuhkivaid, varastavaid, sahkerdavaid, kuritegelikult käituvaid. selline seltskond peab suhtlema omavahel.
ümbritse enda meeldivate inimstega, oma häid hobisid, tööd, loe häid raamatuid, reisi, ole tähelepanelik ja hooliv oma tervise suhtes jne. ennastarendavaid tegevusi on palju
 
otsija 14. aprill 2011, kl 14.29
kes otsib see leiab
 
:D 14. aprill 2011, kl 21.47
Tean üht senssi, kelle elulause ongi see, et terves kehas terve vaim, aga ei lähe kokku isikuga kuidagi. Küll paastub, närib rohtu, seisab teisetpidi tunde, jookseb treppidest üles-alla nagu jo-jo, joob piiritust, tuhnib inimeste eludes, paneb "vaenlasi" purki või kaevab mulla sisse (ega teise inimese tervis talle tähtis pole!), posib, võitleb pidevalt ja igapäiselt oma olematute vaenlastega....aga ei miskit tolku, pole ei tervet keha ega tervet vaimu ammugi mitte, see juba ammu vajaks väikest sanatoorset turgutust Rohelise taga...
ei saa olla terve ja õnnelik, kui nutad iga päe eestirahva pärast ja valutad südant isamaa näruse põlve üle...
Must lagi on meie toal...ja Stenbocki majas ka
must lagi on meie toal...ja Õigeusu kaitset pole me maal :(

Tead Jüri - mul oli kunagi üks hea raamat: "8 väikest, 2 suurt ja veoauto", seal kui pereisa vihaseks sai, tormas kohe jooksma ja nii mitu ringi ümber kvartali...ja aitas! Sa proovi ka, siis ongi terves kehas ka terve vaim, muidu võib see kuramuse vaim ää känguda.
 
eelnenud kommenteerijale 15. aprill 2011, kl 09.58
iseenda kohta päris tabav iseloomustus, ainult see on poolikuks jäänud.miks varajata tegelikku tervislikku seisundit ja haigest vaimust/hingest rääkimata
 
tuuli 15. aprill 2011, kl 11.59
:)))
ma vaatan hoopis, et 9.58 vajaks ka seda väikest turgutust seal. Muide, ka mulle meeldib väga see raamat ja tore, et tänapäeval leidub ka veel inimesi, kes raamatuid loevad, just vahva kommentaar! :)))
ja veel sulle, viimasele tobudikule - sul puudub üldse huumorimeel, parem ära kriba siin, kui miskit tarka ütelda ei ole, eks.
":D" - ma aiman, millisest sensist on jutt ja kõik mis kirja panid, ongi nii :))))
 
aga 15. aprill 2011, kl 13.32
terve ja õnnelik saab olla küll. Ja seda just välisest sõltumata. Samamoodi kui vang saab ka vanglas vaba olla. Muidu 9.58-ga nõus, võib aimata, miks ta lihtsalt mõnda ärritas. Aga sellest pole ka midagi.
 
agale 15. aprill 2011, kl 14.24
ei ole sinuga nõus, sest see on teoreetiliselt nii aga mitte praktiliselt. küsitle vange ja näed, et neist terve ja õnnelik ei ole üle 0,01 %
 
v 15. aprill 2011, kl 16.17
Viimasele: kuulus Itaalia psühholoog R. Assagioli väitis, et parim aeg ta elus oli kui Mussolini pani ta vangi. enamik ei oska olla nagunii õnnelik, ei vanglas ega ka näiliselt vabana. vabaks teeb meid ainult vaba meel, mitte miski muu, sama kehtib ka õnne kohta.
 
:D 15. aprill 2011, kl 20.45
Sulle, kullake - eelnenud kommenteerijale
15. aprill 2011, kl 09.58
------------------------------
Eks ma muidugi kirjutasingi endast, Püha Essuke, kõik tunnevad ju sellist senssi, kel vähegi kogemusi on. Said asjale 100 % pihta ja oled tubli! ...ja näe, ma hakkangi sinna Rohelise plangu taha juba minema, kuna mure isamaa pärast on nii suur et isegi armastuse tunnetus on puudulik. Aju enam serotoniini ei tooda ja järsku trehvab veel saada parem koht, Uriinia palati kõrvale vähemasti :)
Aga tegelt, mõtlesin, et läheks koos, siis võtan raamatu ka kaasa ja loeme ühes, vaatan et su lugemus na kehvapoolne...seal majas annab ka huumorimeelt sul veidike arendada.
Kui soovid, jäta mail, lähme siis üheskoos Rohelise taha!
Kevade tulek pärsib veidike serotoniini tootmist, kui juba lehed pungas, siis hakkab uuesti tootma....
 
ära tüütab juba 16. aprill 2011, kl 12.49
-kt- sul see muutub juba paranoiaks.
Uriinia 16. aprill 2011, kl 13.11
Ei maksa siin paranoiat näha.
Elu on ennegi vimkasid visanud.
Ei takista vallid...
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/heiki-valne...
 
ei tea 18. aprill 2011, kl 10.42
ühtegi inimest, kes on terve ja õnnelik.
 
viimasele 18. aprill 2011, kl 11.02
alles eile olid sellised külas
 
Piiritu 19. aprill 2011, kl 08.18
Kentsakas on vaadata kuidas paljud erinevad usulahud räägivad õnnest, tervisest ja jumalast, pea copy/paste, samas välistavad nad samasugust juttu rääkiva teise usumehe tee.
 
"mina tänan, kohtume homme" 20. aprill 2011, kl 01.45
aitäh teile, tegite mu tänase sita päeva ja ilmselt ka homse palju paremaks. vabandage s6navara pärast, aga eelneva 16 tunni kohta polnud v6imalik teisiti väljenduda.
 
anna 20. aprill 2011, kl 08.36
sa ei ole ainus kellel sellised päevad.mul juba esmaspäevast tatistati vinniline larhv täis, aga tuleb tänuga ära pühkida ja edasi elada. sain selle eest mida pikka aega oma labase külamuti käitumisega mangusin
 
tahaks 21. aprill 2011, kl 09.02
ka neid õnnelike näha, ikka päris elus mitte ....
 
eelmisele 21. aprill 2011, kl 09.40
nad ei ilmu sinutaoliste ellu
 
jüri 25. aprill 2011, kl 14.20
kui sa ise ei liiguta ega liigu tasakaalu suunas siis võid ilkuda või virised nii palju kui soovid aga midagi ei muutu.
 
? 26. aprill 2011, kl 09.39
jüri kas oled ise ka liigutaja või ...?
 
metsamoor 19. mai 2011, kl 08.54
vanade eesti tarkade ja hiina munkade õpetuses on paljuski sarnast. eesti targad lihtsalt peaaegu kõik tapeti maha ja nende õpetus läks peaaegu kaduma
 
eelkõige 19. mai 2011, kl 09.17
eelkõige on vaja koju kaitseamuletti. uskuge, see mõjub tõhusalt. kui ikka kodus halb energia, siis pole ei tervist, ega ka peres õnne!
 
kupar 19. mai 2011, kl 10.00
Õnn on olemas väline ja sisemine. Väline õnn on illusioon kus mõnele meeldib ennast pettes näitemängu teistele esitada. Kallistes limusiinides ja hummeritega, kallite ülikondadega igal 24 veebruaril riigipea kätt surumas käija ja peeneid tikuvõileibu süüa. Kroonikas vihjamisi oma pangaarvet deomstreerida jne Kui selline kaob avalikust kohast oma luksusvillasse ja tõmbab kardinad ette siis tuleb välja tema tõeline "õnnelik olek".
Sisemiselt õnnelik ei vaja midagi välismaailmast ja võib isegi öelda, et pigem on asi vastupidi - mida vähem ta end kõige välisega seob, seda õnnelikum selline on. Loodus hoiab teatud tasakaalu - niisuguseid kes sisemiselt õnnelikud on, on väga vähe ja nad ei paista ehk silma aga loodusele sellest piisab, et inimkonda päästa. Hea kui üks sajandik ehk Eesti elanikkonnast on teel sisemiselt õnnelikuks saamisel või on juba sisemiselt õnnelik. See sajandik õnnelikke kaalub üle tuhanded petised.
Tervisele pole aga vist mõtet palju energiat raisata. Ka paljud gurud ja suured vaimsed autoriteedid on läbi elu kannatanud tervise puudumise käes. See ulmeline naisteajakirjade tervis või terveolemine on rohkem nagu teoreetiline eesmärk mille poole peab end suunama, et mitte enneaegselt hauda kaduda.
Väidetavalt ka Jeesus ei olnud terve kuna võttis kaastundest teiste tervisehädad enda kanda ja nagu osad masside eest varjatuks jäänud tekstid või pärimus räägib, käis üsna haleda, haiglase ja räsituna ringi.
 
no mida 19. mai 2011, kl 10.27
Ainult idioot ei tegele oma tervisega. Jeesuse kirjapanek näitabki rasket haigust
 
huvitav 19. mai 2011, kl 10.44
Huvitav, kuidas inimesed elasid siis, kui polnud veel kirikut, kui ei usutud ühte Jumalasse, vaid usuti looduse jõude. Usuti, et kõik meie ümber on elav ja omab oma jõudu. Mõne inimese teoorija järgi, oleks nad siis maha surnud. Kuid ei, vastupidi, elasid ja elasid palju hullemates tngimustes, kui meie. Leidsid haigustele ravi loodusest ja teadsid, mis ajal ja milleks, mingilt loodusejõult abi paluda.
Hiljem tuli ristiusk, koos oma kirikutega, inkvisitsioon ja muud asjad. Kirik tahatis hävitada kõik, kes oskasid oma jõudu kasutada ja teisi aidata. Nimetades neid nõidadeks. Kas peale seda ei alanudki kõige raskemad haigused, katkud ja muud asjad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!