Unetute nurgake
Tänane päevapakkumine
päevataja 01. september 2013, kl 11.17 |
kiks 01. september 2013, kl 13.38 |
Kes avab kooliukse, suleb vangla oma. (Victor Hugo)
see võis ehk tema ajal nii olla- praegusel ajal on kõrgharitud pätte jalaga segada. neid ei kiputa küll pättideks nimetama, sest nad on ju ikkagist soliidsed inimesed soliidsetel ametikohtadel, aga minu arust on see isegi suurem pätlus kui madalama haridusega inimeste puhul!
see võis ehk tema ajal nii olla- praegusel ajal on kõrgharitud pätte jalaga segada. neid ei kiputa küll pättideks nimetama, sest nad on ju ikkagist soliidsed inimesed soliidsetel ametikohtadel, aga minu arust on see isegi suurem pätlus kui madalama haridusega inimeste puhul!
p 01. september 2013, kl 13.54 |
-diip- 01. september 2013, kl 18.16 |
päevataja 04. september 2013, kl 11.58 |
Guugel!
04.sept.1998 Google.com asutamise päev.
Targematelt küsisin
peas kui oli suu veel.
Nüüd mind igas küsimuses
välja aitab guugel.
Ei ma mitte ühtki fakti
ise enam tea,
vaikselt klahvid klõbisevad,
tühjust täis on pea.
Priit Liiviste
.....................................................
Google began in March 1996 as a research project by Larry Page and Sergey Brin, Ph.D. students at Stanford.
Originally the search engine used the Stanford website with the domain google.stanford.edu.
The domain google.com was registered on September 15, 1997.
They formally incorporated their company, Google Inc., on September 4, 1998 at a friend's garage in Menlo Park, California.
04.sept.1998 Google.com asutamise päev.
Targematelt küsisin
peas kui oli suu veel.
Nüüd mind igas küsimuses
välja aitab guugel.
Ei ma mitte ühtki fakti
ise enam tea,
vaikselt klahvid klõbisevad,
tühjust täis on pea.
Priit Liiviste
.....................................................
Google began in March 1996 as a research project by Larry Page and Sergey Brin, Ph.D. students at Stanford.
Originally the search engine used the Stanford website with the domain google.stanford.edu.
The domain google.com was registered on September 15, 1997.
They formally incorporated their company, Google Inc., on September 4, 1998 at a friend's garage in Menlo Park, California.
-diip- 04. september 2013, kl 23.03 |
Mis meeleolud on septembrikuus? Nutame suve taga või ootame huviga uut „hooaega” (mida see kellelegi tähendab)?
Mõtlesin, miks tahtsin kunagi haritud meheks saada. Mul oli kujutlus, et haritud inimene on meeldivam ja põnevam. Haridus ei ole ju ainult teadmiste omandamine, see on ka mõtlemisharjumus. Mõeldes muutub inimene omanäoliseks, huvitavaks. Kas see vastab ka tõele? Vaat ei tea enam. Võibolla määrab inimese „toreduse” siiski rohkem loomulik intelligentsus ja sarm. Ja ehk on just loogilised mõtlejad üksteisega sarnasemad, oma näo annavad inimestele hoopis isikupärased mõtlemisvead?
Mõtlesin, miks tahtsin kunagi haritud meheks saada. Mul oli kujutlus, et haritud inimene on meeldivam ja põnevam. Haridus ei ole ju ainult teadmiste omandamine, see on ka mõtlemisharjumus. Mõeldes muutub inimene omanäoliseks, huvitavaks. Kas see vastab ka tõele? Vaat ei tea enam. Võibolla määrab inimese „toreduse” siiski rohkem loomulik intelligentsus ja sarm. Ja ehk on just loogilised mõtlejad üksteisega sarnasemad, oma näo annavad inimestele hoopis isikupärased mõtlemisvead?
-diip- 06. september 2013, kl 00.38 |
Mõtlemisvead ei pea ilmtingimata olema isikupärased. Kergeusklik võtab ümbritsevast üle käesoleval ajal kehtivad usulised tõekspidamised, mis osalt võivad põhineda laialt levinud mõtlemisvigadel. Siis võib öelda, et inimene on tüüpiline loll.
Ebatüüpiline loll mõtleb oma peaga, aga mõtleb valesti. Võib-olla see ongi parim, mida inimene võib saavutada. Ma olen lugenud arvamust, et vigade tegemise võime on inimese loomingulisuse eeldus.
Tark saab olla ainult tüüpiline. Ta jõuab iga asja kohta arvamusele, millele loogiliselt mõtlev isik peab jõudma. Nii et targad mõtlevad ühtemoodi.
Kas tark saab olla ebatüüpiline? Üks võimalus on, et inimliku piiratuse tõttu on igaühel oma valdkond ja kogemuste hulk, mis muudab ta unikaalseks. Inimesel on küll tüütava järjekindlusega õigus, aga kõike ta ikka ei tea.
Ebatüüpiline loll mõtleb oma peaga, aga mõtleb valesti. Võib-olla see ongi parim, mida inimene võib saavutada. Ma olen lugenud arvamust, et vigade tegemise võime on inimese loomingulisuse eeldus.
Tark saab olla ainult tüüpiline. Ta jõuab iga asja kohta arvamusele, millele loogiliselt mõtlev isik peab jõudma. Nii et targad mõtlevad ühtemoodi.
Kas tark saab olla ebatüüpiline? Üks võimalus on, et inimliku piiratuse tõttu on igaühel oma valdkond ja kogemuste hulk, mis muudab ta unikaalseks. Inimesel on küll tüütava järjekindlusega õigus, aga kõike ta ikka ei tea.
kiikaja 06. september 2013, kl 11.02 |
noh 06. september 2013, kl 17.31 |
p 06. september 2013, kl 20.29 |
c*) 06. september 2013, kl 22.21 |
lfme 07. september 2013, kl 00.16 |
Rexx 07. september 2013, kl 09.51 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
-diip- 07. september 2013, kl 21.34 |
diip 08. september 2013, kl 21.10 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,402 |
p 08. september 2013, kl 21.55 |
noh 10. september 2013, kl 20.27 |
eksole 10. september 2013, kl 20.50 |
c*) 10. september 2013, kl 21.08 |
noh 10. september 2013, kl 21.15 |
Lisa postitus